Pa dobro nerealno bi bilo ocekivati da trener takvog kalibra trenira samo reprezentaciju sa kojom ima part-time ugovor, a i realno poziv ovakvog velikana se ne odbija..rogeRF je napisao/la:Znam, svjestan sam toga, ali ipak mislim da bi se puno vise mogao posvetiti nasoj reprezentaciji u slucaju da nije pod ugovorom s nekim klubom. Mozda se to nece nesto posebno odrazavati na nas (mozda i nikako, sto bih ja i najvise volio), ali ja sam takvog misljenja... U svakom slucaju, apsolutno ga razumijem, sto zbog finansijskih razloga, a s druge strane, nije mala stvar trenirati takvog jednog velikana evropske kosarke.Ethel je napisao/la:
Ne vidim u cemu je problem, Dusan Ivkovic je vodio Olympiacos i reprezentaciju Srbije pa nije bilo problema..
Duško Ivanović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Duško Ivanović
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Nema nikakve veze sto je Dusko postao trener Panathe, ostaje nas selektor.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Veliko ime i autoritet.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
šteta što nema nene da opali propagandnu da nam je Duško selektor, iako evo danas i sekretar već na to stavlja upitnik.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/buducno ... jak/151874" onclick="window.open(this.href);return false;
A ja sam bio državni neprijatelj kad sam ovo isto rekao prije dva mjeseca...
http://sportsport.ba/bh_kosarka/buducno ... jak/151874" onclick="window.open(this.href);return false;
- skyisthelimit
Pa sta radi Konakovic ( iz politike ) u Savezu, ako nije sposoban da obezbjedi sredstva!?
Bitno je da je on za zivota obezbjedio sebe. Ne treba mu vise ni dan radnog staza. Fuj
Bitno je da je on za zivota obezbjedio sebe. Ne treba mu vise ni dan radnog staza. Fuj
15.10 - 15.06 ...
pa sad, i jeste selektor zar ne? piše u članku.. žale se na stanje, ali ne govore da nemamo selektora...admin je napisao/la:šteta što nema nene da opali propagandnu da nam je Duško selektor, iako evo danas i sekretar već na to stavlja upitnik.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
- Kontakt:
U tom i jeste fazon. Ne treba Dino da ganja politička sredstva nego marketinška, a politika treba da jasno definiše koliko ide kojem savezu. Ovako ako neki savez nema nikoga u politici, klempa.skyisthelimit je napisao/la:Pa sta radi Konakovic ( iz politike ) u Savezu, ako nije sposoban da obezbjedi sredstva!?
Upitan ostanak Ivanovića
Mahmutović je rekao i to da crnogorski stručnjak Duško Ivanović, aktuelni trener grčkog Panatinaikosa, koji je s klupe vodio najbolje bh. košarkaše u kvalifikacijama za Eurobasket, želi voditi BiH i u Francuskoj, ali da je njegov uvjet da se reprezentaciji na vrijeme osiguraju kvalitetne pripreme i kontrolni mečevi.
- Duško Ivanović nije upitan na selektorskoj poziciji BiH, postavlja se pitanje da li ćemo njemu i ekipi uspjeti osigurati kvalitetne pripreme na osnovu kojih možemo pretpostaviti da će se moći nositi s ostatkom ekipa u Francuskoj. Ako u tome ne uspijemo, onda nam ne treba Ivanović na poziciji selektora, a to je i njegovo mišljenje. Veliki je profesionalac i zaljubljenik u košarku, koji nije došao u BiH da uzme pare niti ga mi možemo platiti onoliko koliko vrijedi - rekao je Mahmutović.
Jeli ovo 3 ili 4 put da ponovi isto?Janez je napisao/la:Upitan ostanak Ivanovića
Mahmutović je rekao i to da crnogorski stručnjak Duško Ivanović, aktuelni trener grčkog Panatinaikosa, koji je s klupe vodio najbolje bh. košarkaše u kvalifikacijama za Eurobasket, želi voditi BiH i u Francuskoj, ali da je njegov uvjet da se reprezentaciji na vrijeme osiguraju kvalitetne pripreme i kontrolni mečevi.
- Duško Ivanović nije upitan na selektorskoj poziciji BiH, postavlja se pitanje da li ćemo njemu i ekipi uspjeti osigurati kvalitetne pripreme na osnovu kojih možemo pretpostaviti da će se moći nositi s ostatkom ekipa u Francuskoj. Ako u tome ne uspijemo, onda nam ne treba Ivanović na poziciji selektora, a to je i njegovo mišljenje. Veliki je profesionalac i zaljubljenik u košarku, koji nije došao u BiH da uzme pare niti ga mi možemo platiti onoliko koliko vrijedi - rekao je Mahmutović.
Ps
Ako ne bude Nurkića i Mirze ni tada nam neće trebati Duško
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Tamo si napisao da ce doc Jusuf znaci da ce i Ivanovic vodit..Mirza ce sigurno igrat u to ne sumnjam ni sekunde!nerminh74 je napisao/la:Jeli ovo 3 ili 4 put da ponovi isto?Janez je napisao/la:Upitan ostanak Ivanovića
Ps
Ako ne bude Nurkića i Mirze ni tada nam neće trebati Duško
Jesam napisao sam i tako trenutno stoji, ali kako nam sekretar umjesto da gasi požar više voli doljevati benzina na njega ko zna šta će biti za 4-5 mjeseci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@nerminh74
Tako nekako druže koliko sam uspio primjetiti zadnja dva prethodna intervjua na tu temu je bio odgovor sličan ovome, ali ako se zna hvaliti da su sve repke u A diviziji, da je uradio ovo ili ono onda će Bogami morati javnosti objasniti zašto nije uspio da nađe sponzore i zatvori finansijsku konstrukciju za operaciju "EP 2015" i samim tim ostanak gospodina Duška Ivanovića kao Selektora ili očekuje da će Nihad, Mirza ili neka druga dobra duša među igračima opet da uskoči i posudi lovu. To je ono što mi kod njega lično smeta previše se hvali sa nekim stvarima, a na drugim i važnijim nema nigdje rada i ozbiljnog posla kao što je domaće prvenstvo ili problem finansija u Savezu. Znamo već da vlast i država ne pomažu, ali imaš privatnike traži da ti Bingo bude sponzor umjesto Konzuma naplati im dobru reklamu što se mene tiče neka igrači spavaju u pidžama sa logom Bingo i natpisom "Bingo-Kralj najboljih igrača" i tu lovu uzme za pripreme repke.
Tako nekako druže koliko sam uspio primjetiti zadnja dva prethodna intervjua na tu temu je bio odgovor sličan ovome, ali ako se zna hvaliti da su sve repke u A diviziji, da je uradio ovo ili ono onda će Bogami morati javnosti objasniti zašto nije uspio da nađe sponzore i zatvori finansijsku konstrukciju za operaciju "EP 2015" i samim tim ostanak gospodina Duška Ivanovića kao Selektora ili očekuje da će Nihad, Mirza ili neka druga dobra duša među igračima opet da uskoči i posudi lovu. To je ono što mi kod njega lično smeta previše se hvali sa nekim stvarima, a na drugim i važnijim nema nigdje rada i ozbiljnog posla kao što je domaće prvenstvo ili problem finansija u Savezu. Znamo već da vlast i država ne pomažu, ali imaš privatnike traži da ti Bingo bude sponzor umjesto Konzuma naplati im dobru reklamu što se mene tiče neka igrači spavaju u pidžama sa logom Bingo i natpisom "Bingo-Kralj najboljih igrača" i tu lovu uzme za pripreme repke.

Ako država ne pomaže zašto su do sada bili Telekom i elektroprivreda sponzori ili očekuje pomoć od istih onih koji ne osiguravaju sredstva za prosvjetu, policiju, penzije,... da daju velike sumeJanez je napisao/la:@nerminh74
Ma navikli da svi budu na našim grbačama i da tako budu uspješni
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kapa dole majstore!!Ko imalo poznaje ovaj sport zna da je ova pobjeda,koliko igraca,toliko i tvoja u najmanju ruku...

Al' kako čovjek nacrta na tabli ko će dobiti loptu i koga da vreba Renfroe da ukrade i ukrade je.Bravo selektore!!!!
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
sabe hadžić bi to bolje uradio, a ekipu bi nakon prve četvrtine podigao tako što bi rekao na time outu "odošmo u qrac"Omark je napisao/la:Al' kako čovjek nacrta na tabli ko će dobiti loptu i koga da vreba Renfroe da ukrade i ukrade je.Bravo selektore!!!!

nema potpisa
Hahahha i onda bi to lord Bavčić riješioAdmir_Sa je napisao/la:sabe hadžić bi to bolje uradio, a ekipu bi nakon prve četvrtine podigao tako što bi rekao na time outu "odošmo u qrac"Omark je napisao/la:Al' kako čovjek nacrta na tabli ko će dobiti loptu i koga da vreba Renfroe da ukrade i ukrade je.Bravo selektore!!!!

Ne mogu nikako prezaliti ovu situaciju da kad imamo dobrog trenera nismo kompletni sa igračkim kadrom, nikad spojiti dva dobra.