To su neki portali prenijeli za Besingejma a ne Jagodu, mada ni za Blesingejma nije tačno.alan_kardec je napisao/la:djoleprijedor je napisao/la:Cibona će igrati Eurokup u sezoni 2013/14,a Žižić i Strouberi produžili ugovore.
Zar Strouberi nije otišao na Kosmet da igra za Peć, čini mi se?
ABA liga
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: ABA liga 2013/2014
- alan_kardec
- Kontakt:
ma jeste, u pitanju je Blesingejm, ali sam se ja nešto istripovao da je u pitanju Jagoda. Jbg, obojica su Ameri.
Do mene je.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- djoleprijedor
- Kontakt:
Održan žrijeb za novu sezonu ABA lige.
Parovi prvog kola:
Partizan-Igokea
Široki-Crvena Zvezda
Mega Vizura-Cedevita
Cibona-Radnički
Krka-Budućnost
Zadar-Solnok
MZT-Olimpija
5.oktobra počinje sezona.
Parovi prvog kola:
Partizan-Igokea
Široki-Crvena Zvezda
Mega Vizura-Cedevita
Cibona-Radnički
Krka-Budućnost
Zadar-Solnok
MZT-Olimpija
5.oktobra počinje sezona.
Mens sana in corpore sano.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Zadar bi trebao u stečaj, znat će se više 16. ili 17. srpnja.
Ne znam na što će ta ekipa ličiti u ovoj sezoni, vjerojatno će ispasti.
Ne znam na što će ta ekipa ličiti u ovoj sezoni, vjerojatno će ispasti.
Hayley <3
-
- Kontakt:
badblueboylivno je napisao/la:Odakle info za Strawberryja? Pred neki dan sam čuo, od čovjeka upoznatog i bliskog Ciboni, da je otišao.
Cibonin direktor Zdenko Antunović alarmantnim ne doživljava priče o tome kako bi D. J. Strawberry ovo ljeto igrao u Portoriku i u ljetnoj NBA ligi:
– D. J. bi u ponedjeljak trebao produljiti ugovor s Cibonom. Nemamo ništa protiv da igra ljetnu NBA ligu i da pokuša potražiti angažman u nekom NBA klubu. Danas bismo trebali okončati i priču s Darkom Planinićem, dok je sa Žižićem dogovoreno da igra još dvije godine i da onda bude trener za centre.
jagoda nece produziti to je i javno rekao ide pokusati u NBA, ako ne uspije ima dosta boljih ponuda iz europeplavetniloo je napisao/la:badblueboylivno je napisao/la:Odakle info za Strawberryja? Pred neki dan sam čuo, od čovjeka upoznatog i bliskog Ciboni, da je otišao.
Cibonin direktor Zdenko Antunović alarmantnim ne doživljava priče o tome kako bi D. J. Strawberry ovo ljeto igrao u Portoriku i u ljetnoj NBA ligi:
– D. J. bi u ponedjeljak trebao produljiti ugovor s Cibonom. Nemamo ništa protiv da igra ljetnu NBA ligu i da pokuša potražiti angažman u nekom NBA klubu. Danas bismo trebali okončati i priču s Darkom Planinićem, dok je sa Žižićem dogovoreno da igra još dvije godine i da onda bude trener za centre.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- djoleprijedor
- Kontakt:
Radnički iz Kragujevca igraće u narednoj sezoni u Evrokupu s obzirom na to da je dobio specijalnu pozivnicu za učešće u drugom po rejtingu evropskom takmičenju. Kragujevčani su stekli ovo pravo plasmanom u ABA ligi, ali su prvobitno ostali bez evropske vize jer nije trebalo da učestvuju u regionalnom takmičenju naredne sezone. Posle povratka na Jadran, pormenila se situacija i na evropskoj mapi. - Sva potrebna dokumentacija je razmenjena, a ona uključuje, pored ostalog i potvrdu o statusu Radničkog kao učesnika Jadranske lige u sezoni 2013/2014, čime je ispunjen preduslov za učešće u Evrokupu. Kao i u slučaju takmičenja u regionalnoj ligi, potvrđujem da naš klub prihvata pozivnicu i sa velikim zadovoljstvom ulazi u prvu fazu priprema za nova takmičarska iskušenja. Evropa konačno stiže u Kragujevac, a to će u mnogome da odredi naše ambicije za sezonu 2013/2014 u kojoj ćemo se takmičiti u četiri ranga - izjavio je za klupski sajt predsednik Radničkog Ivan Grujin.
-
- Kontakt:
ta vijest je stara mjesec dana, sad ne znam možda je nešto novije iskrslo, a možda i antunović laženerminh74 je napisao/la:jagoda nece produziti to je i javno rekao ide pokusati u NBA, ako ne uspije ima dosta boljih ponuda iz europeplavetniloo je napisao/la:badblueboylivno je napisao/la:Odakle info za Strawberryja? Pred neki dan sam čuo, od čovjeka upoznatog i bliskog Ciboni, da je otišao.
- badblueboylivno
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Cibona je u saopštenju na svom sajtu izrazila zadovoljstvo jer će ovaj dvadesetosmogodišnji Amerikanac i narednu sezonu provesti u Zagrebu.badblueboylivno je napisao/la:Jagoda ipak ostaje u Ciboni!
"KK Cibona i Strouberi su dogovorili nastavak saradnje, i potpisali ugovor na još jednu sezonu", stoji na sajtu kluba.
Strouberi je u proseku postizao 14,3 ponea po utakmici u regularnom delu ABA lige.
On je po završetku sezone igrao za portorikanski Kapitenes De Arecibo, za kojeg je nastupao u plej-ofu.
ante delaš u cedeviti
liga se prošle godine pokazala kao neozbiljna. valjda se ove godine sve bude odvijalo kako roman i ostale žele. da se ne ofiraju kao sa igosima u prošloj
ove sezone sz, cibona i cedevita prave veoma jake rostere, ocekujem da ce i partizan opet biti jak, a i ostali dovode fina imenamarkan79 je napisao/la:liga se prošle godine pokazala kao neozbiljna. valjda se ove godine sve bude odvijalo kako roman i ostale žele. da se ne ofiraju kao sa igosima u prošloj
stvarno ne ocekujem igokeu medju prvih 4, mislim da ce biti oko sredine tabele ako budu imali srece
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- djoleprijedor
- Kontakt:
6.mjesto plafon.....nerminh74 je napisao/la:ove sezone sz, cibona i cedevita prave veoma jake rostere, ocekujem da ce i partizan opet biti jak, a i ostali dovode fina imenamarkan79 je napisao/la:liga se prošle godine pokazala kao neozbiljna. valjda se ove godine sve bude odvijalo kako roman i ostale žele. da se ne ofiraju kao sa igosima u prošloj
stvarno ne ocekujem igokeu medju prvih 4, mislim da ce biti oko sredine tabele ako budu imali srece
http://www.****.com/vesti/nlb-liga ... o-budunost" onclick="window.open(this.href);return false;
Ćapin pojačao Budućnost
Iskusni plejmejker Aleksandar Ćapin pronašao je novi klub za narednu sezonu. Naime on će igrati za Budućnost sa kojom je potpisao ugovor na dve sezone.
Ćapin je prethodne sezone sa velikim uspehom igrao za Radnički iz Kragujevca za koji je prosečno beležio 17,8 poena i 5,1 asistenciju po utakmici u ABA ligi.
Po završetku sezone Ćapinov ugovor sa Radničkim je istekao, a potvrdu za naš portal, da je Budućnost sledeća stanica, dao nam je menadžer Bojan Tanjević.
Aleksandar je sa velikim zadovoljstvom potpisao ugovor na dve godine. Budućnost je izašla sa jednom odličnom ponudom koja je parirala evropskim ponudama koje je imao u ovom momentu. Zbog specifične ekonomske situacije na košarkaškom tržištu odlučeno je da prihvati ponudu Budućnosti koja godinama unazad pokazuje da je stabilan klub
izjavio je Tanjević za Košarku24.
Tokom svoje uspešne karijere Ćapin je igrao za Partizan, Krku, Telekom Baskets Bon, BCM Gravlin Denkerk, Panelinios, Viola Ređo Kalabriju, Virlpul Vareze, Panionios, Azovmaš, Lokomotivu, Žalgiris, Olimpiju, Turk Telekom.
Ćapin pojačao Budućnost
Iskusni plejmejker Aleksandar Ćapin pronašao je novi klub za narednu sezonu. Naime on će igrati za Budućnost sa kojom je potpisao ugovor na dve sezone.
Ćapin je prethodne sezone sa velikim uspehom igrao za Radnički iz Kragujevca za koji je prosečno beležio 17,8 poena i 5,1 asistenciju po utakmici u ABA ligi.
Po završetku sezone Ćapinov ugovor sa Radničkim je istekao, a potvrdu za naš portal, da je Budućnost sledeća stanica, dao nam je menadžer Bojan Tanjević.
Aleksandar je sa velikim zadovoljstvom potpisao ugovor na dve godine. Budućnost je izašla sa jednom odličnom ponudom koja je parirala evropskim ponudama koje je imao u ovom momentu. Zbog specifične ekonomske situacije na košarkaškom tržištu odlučeno je da prihvati ponudu Budućnosti koja godinama unazad pokazuje da je stabilan klub
izjavio je Tanjević za Košarku24.
Tokom svoje uspešne karijere Ćapin je igrao za Partizan, Krku, Telekom Baskets Bon, BCM Gravlin Denkerk, Panelinios, Viola Ređo Kalabriju, Virlpul Vareze, Panionios, Azovmaš, Lokomotivu, Žalgiris, Olimpiju, Turk Telekom.
hmmmmm veoma sam skeptican u vezi ovoga, capin veoma dobro funkcionise kada je on taj koji carini loptu i odredjuje igru
dok u ekipama koje su kao buducnost tj. ekipe koje imaju veoma odredjene uloge on se jednostavno gubi i solira, ali opet buducnost ce poslje dugog niza godina igrati bez radonjica i bas me zanima na sta ce sada liciti njihova igra
dok u ekipama koje su kao buducnost tj. ekipe koje imaju veoma odredjene uloge on se jednostavno gubi i solira, ali opet buducnost ce poslje dugog niza godina igrati bez radonjica i bas me zanima na sta ce sada liciti njihova igra
http://****/main.asp?dir=news&newsid=46622" onclick="window.open(this.href);return false;
Cedevita dobila novog razigravača
U Cedevitu je iz SAD-a stigao potpisani ugovor novog razigravača Nolana Smitha.
25-godišnji Nolan Smith u Zagreb bi trebao stići sljedećeg tjedan i nakon obavljenih liječničkih pregleda priključiti se pripremama sa svojim novim suigračima.
Smith je studirao na sveučilištu Duke pod paskom slavnog Mikea Krzyzevskog i bio je standardni član prve petorke Blue Devilsa kada su 2010. uzeli NCAA. U svojoj posljednjoj sezoni igrao je prosječno 34 minute upisujući 20.6 poena, 4.5 skokova i 5.1 asistenciju.
Na Draftu 2011. su 188 cm visokog razigravača uzeli Blazersi kao 21. pick. U Portlandu je odigrao dvije sezone (84g, 9.9mpg, 3.3ppg, 1rpg, 1.2apg).
Tijekom ljeta igrao je za Boston na ljetnoj NBA ligi u Orlandu.
Cedevita dobila novog razigravača
U Cedevitu je iz SAD-a stigao potpisani ugovor novog razigravača Nolana Smitha.
25-godišnji Nolan Smith u Zagreb bi trebao stići sljedećeg tjedan i nakon obavljenih liječničkih pregleda priključiti se pripremama sa svojim novim suigračima.
Smith je studirao na sveučilištu Duke pod paskom slavnog Mikea Krzyzevskog i bio je standardni član prve petorke Blue Devilsa kada su 2010. uzeli NCAA. U svojoj posljednjoj sezoni igrao je prosječno 34 minute upisujući 20.6 poena, 4.5 skokova i 5.1 asistenciju.
Na Draftu 2011. su 188 cm visokog razigravača uzeli Blazersi kao 21. pick. U Portlandu je odigrao dvije sezone (84g, 9.9mpg, 3.3ppg, 1rpg, 1.2apg).
Tijekom ljeta igrao je za Boston na ljetnoj NBA ligi u Orlandu.
-
- Kontakt:
Kladionica Bwin izbacila je kvote za osvajanje ABA lige. Na prvi pogled se vidi da su iz samo njima znanog razloga nevjerovatno precijenili Radnički. S druge strane, MZT je debelo potcijenjen, a i Olimpija bi vjerovatno morala biti par mjesta više. Hit lige bi po meni mogla biti Mega Vizura. Novi su, ne igraju evropske kupove, a sve pršti od talenta - Micić, Krstić, Dangubić, Jokić, Radović. Od iskusnih tu je Varda, a ne bi me iznenadilo da gazda Miško pridoda još nekog od iskusnijih iz buljuka slobodnih Beobasket igrača.
CZ Telekom 2.85
Partizan 3.85
Radnički 6.5
Cibona 8
Cedevita 8
Budućnost 18
Igokea 18
Olimpija 21
Mega 41
Zadar 51
Krka 51
Široki 101
MZT 201
Solnok 301
Na parketu će se sve vidjeti, ali ne bih se baš složio da su precjenili Radnički, priznajem ne znam šta su tokom ovog pripremnog perioda uradili po pitanju transfera Cedevita i Cibona. Radnički je sa manje para po meni napravio daleko bolji tim nego prošle sezone kad su imali puno više keša.
Najveća boljka Radničkog je sam Muta, omatorio je a i nema više žara kod njega, stoga nema konstante Radničkog, imali su onaj jedan sjajan period u ABA prošle godine kad su vezali mnogo pobjeda, ali onda potop i samo zahvaljujući tome što Voša nema para, igraju ponovo ABA. Ali kažem Radnički je jači nego prošle sezone!
Evo i zašto, ovaj put su se opredjelili da dovedu relativno nepoznate strance Sili i Jarua. Po meni u njima su dobili daleko više nego u sjajnom Wightu (ponekad poprilično sebičnom i nepredvidivom) i dvojcu Emening-Vizer. Za nekih 30% su samo sa tog aspekta jači. Teriko je bio nesumnjivo jedan od najboljih igrača lige, ali nije bio timski igrač i u presudnim momentima je podbacio.
Istina, ostali su bez Ćapina, glavnog igrača prošle godine kad je šut u pitanju, međutim jedna lasta ne čini proljeće.
Sava Lešić, Dušan Mlađan, Nikola Kalinić, Marko Marinović uz pomenuti dvojac stranaca itekako su respektabilan tim, dodamo li ovim momcima reprezentativca Birčevića perspektivnog Dimića koji bi mogao obilježiti ovu sezonu, te mlađanog Stevanovića, nikako Radnički nije slabiji u odnosu na prošlu godinu... E sad naravno, postavlja se pitanje koliko su jači glavni konkurenti poput dva hrvatska tima, Olimpije,Budućnosti, Igokee...
Najveća boljka Radničkog je sam Muta, omatorio je a i nema više žara kod njega, stoga nema konstante Radničkog, imali su onaj jedan sjajan period u ABA prošle godine kad su vezali mnogo pobjeda, ali onda potop i samo zahvaljujući tome što Voša nema para, igraju ponovo ABA. Ali kažem Radnički je jači nego prošle sezone!
Evo i zašto, ovaj put su se opredjelili da dovedu relativno nepoznate strance Sili i Jarua. Po meni u njima su dobili daleko više nego u sjajnom Wightu (ponekad poprilično sebičnom i nepredvidivom) i dvojcu Emening-Vizer. Za nekih 30% su samo sa tog aspekta jači. Teriko je bio nesumnjivo jedan od najboljih igrača lige, ali nije bio timski igrač i u presudnim momentima je podbacio.
Istina, ostali su bez Ćapina, glavnog igrača prošle godine kad je šut u pitanju, međutim jedna lasta ne čini proljeće.
Sava Lešić, Dušan Mlađan, Nikola Kalinić, Marko Marinović uz pomenuti dvojac stranaca itekako su respektabilan tim, dodamo li ovim momcima reprezentativca Birčevića perspektivnog Dimića koji bi mogao obilježiti ovu sezonu, te mlađanog Stevanovića, nikako Radnički nije slabiji u odnosu na prošlu godinu... E sad naravno, postavlja se pitanje koliko su jači glavni konkurenti poput dva hrvatska tima, Olimpije,Budućnosti, Igokee...
- djoleprijedor
- Kontakt:
1 kolo(04.-06.10.)
Skoplje:MZT-Olimpija
Zagreb:Cibona-Radnički
Široki Brijeg:Široki-Crvena Zvezda
Novo Mesto:Krka-Budućnost
Zadar:Zadar-Solnok
Beograd:Partizan-Igokea
Smederevo:Mega Vizura-Cedevita
Napokon počinje
Bitka za titulu i Evroligu između Partizana,Zvezde,Cibone,koje smatram za ekipe koje imaju najveće šasne za titulu ove sezone.Pri vrhu i u borbi za Evropu vidim još Olimpiju,Igokeu,Cedevitu i Budućnost.Sredina tabele MZT,Radnički,Solnok,Mega,a borba za opstanak Krka,Široki i Zadar.
Skoplje:MZT-Olimpija
Zagreb:Cibona-Radnički
Široki Brijeg:Široki-Crvena Zvezda
Novo Mesto:Krka-Budućnost
Zadar:Zadar-Solnok
Beograd:Partizan-Igokea
Smederevo:Mega Vizura-Cedevita
Napokon počinje

Bitka za titulu i Evroligu između Partizana,Zvezde,Cibone,koje smatram za ekipe koje imaju najveće šasne za titulu ove sezone.Pri vrhu i u borbi za Evropu vidim još Olimpiju,Igokeu,Cedevitu i Budućnost.Sredina tabele MZT,Radnički,Solnok,Mega,a borba za opstanak Krka,Široki i Zadar.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.