A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin

Post Postao/la Otelo » 30 apr 2013, 18:23

Trasimaco je napisao/la:To nije spoiler blese jedne, jer to vec znate. Culi ste sta Robb kaze: "Tywin bi nas skrsio da napadnemo King's Landing. Napascu ih tamo gdje su slabi." Dakle, gdje je vojska? Saberite 2 i 2.
Ima vojska samo je Rock u tjesnancu a vojska ne moze pobjeci tako da Robb tu ima prednost
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2013, 18:40

Nije to spojler, evo ja sam znao od prije da je maltene prazan. Mozda i ima neka vojskica, ali nije to to. Druga stvar bi bila da su Jaime ili Tywin, pogotovo Tywin, u Casterly Rocku.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 30 apr 2013, 18:49, ukupno mijenjano 1 put.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2013, 18:49

Trasimaco je napisao/la:Casterly Rock je prazan.
Nisam mislio da bi izgubio bitku za isti vec da bi mu Tywin kozu ogulio kad ga osvoji.

Mada ne bih se licno iznenadio da ga se ovaj rijesi i ranije. I ovi Freyovi su mi sumnjivi, mogao bi Robb imati belaja i sa njima jer ih je izradio. Kako god, jedva cekam nastavak serije :)

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 30 apr 2013, 18:59

Donnie Darko je napisao/la:Nije to spojler, evo ja sam znao od prije da je maltene prazan. Mozda i ima neka vojskica, ali nije to to. Druga stvar bi bila da su Jaime ili Tywin, pogotovo Tywin, u Casterly Rocku.
Ma Robb je sve jasno rekao i ako neko nije slusao, to je iskljucivo njegova krivica.

A i logicno je da se Tywin nece odvajati od vojske usred rata i jos na to dodaj da se u prijestolnici sprema najvazniji događaj u zemlji, a kralj mu je unuk. Treba i obezbijediti vjencanje.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 apr 2013, 19:03

Kako ćete se fino iznenaditi :mrgreen:

Inače Tywin nije loš čovjek,ne znam zašto to stalno govorite.Imao je oca koji je zamalo obrukao veliku porodicu i uspio je nakon njega vratiti Lannisterima dostojanstvo,s izdajicama se ponaša kako i treba s izdajicama,ne miješa se ni u šta ako ne vidi korist za sebe i ne znam da je nekog zajebao ili uradio nešto loše jer ne voli nekog.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2013, 19:07

Tywina se smatra losim covjekom zbog nacina na koji tretira svoju djecu. Pogotovo Tyriona, mada ni Cersei ne prolazi nista bolje. Mogu mislit kako ce tretirati Jaimea kad vidi da je bez ruke, i kada bude maltene beskoristan u njegovim ocima.

Jedina stvar za koju sam siguran koja ce se dogoditi do kraja serije, je ta da ce mu se taj tretman kad tad odbiti od glavu, i da ce ga ubiti neko od vlastite djece. Stoposto sam siguran u to.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 apr 2013, 19:12

Tyriona ne voli jer mu je ubio ženu,sa Cersei i Jaimeom se odnosio dobro.Nema tu velike razlike između njega i Neda,meni je Nedovo nepriznavanje Jona i slanje na Zid možda i gore od onog što on radi Tyrionu.Mislim koliko god ga ne voli ipak ima sve povlastice kao i drugi članovi porodice.Jon je stalno izdvojen od Stark porodice,više je to zbog Catelyn ali treba se znati ko je glava porodice.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2013, 19:18

Catelyn je kuja i ona je kriva za situaciju sa Jonom. Cak mi je bila i donekle, ali sekundu samo, podnosljiva dok nije ispricala onu pricu sa Jonom i ospicama (ili sta je bilo vec), tu sam shvatio da je cisto smece. Ned je jednostavno preposten, i osjeca preveliku griznju savjesti sto ju je prevario i na kucni prag donio kopile. Jbg nije postupio ispravno, ali Catelyn je u reziji tu.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 apr 2013, 19:19

Catalyn je bitch i .

Kad je pustila Jamie ja sam je zamrzio i od tad molim Boga da je nema na sceni.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 30 apr 2013, 19:23

Čitajte jer ne mogu ovako s vama vodit diskusiju,znam previše :D

Uglavnom everybody hates Cate :mrgreen:

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 30 apr 2013, 19:43

LBJ MVP je napisao/la:Čitajte jer ne mogu ovako s vama vodit diskusiju,znam previše :D
Ovo sam ja juce govorio. Oni koji su procitali knjige i oni koji samo gledaju seriju ne mogu u istu sobu. Inace bi rasprava isla dalje, ali ce ovako stati, jer se ne smije nista reci.
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2013, 19:44

Rapravljajte vi do mile volje, samo oznacite spojlere :) ;)

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 02 maj 2013, 14:38

Donnie Darko je napisao/la:Catelyn je kuja i ona je kriva za situaciju sa Jonom. Cak mi je bila i donekle, ali sekundu samo, podnosljiva dok nije ispricala onu pricu sa Jonom i ospicama (ili sta je bilo vec), tu sam shvatio da je cisto smece. Ned je jednostavno preposten, i osjeca preveliku griznju savjesti sto ju je prevario i na kucni prag donio kopile. Jbg nije postupio ispravno, ali Catelyn je u reziji tu.
Koliko se ja sjećam te priče nema u knjizi, već su je scenaristi serije ubacili (mada sam to davno čitao, pa nek me ispravi neko, ako je drugačije). Nema ona ni truna ljubavi ili sažaljevanja prema Jonu, mada je donekle i razumljivo, jer nijednoj ženi nije lako kad joj muž dovede dijete iz čista mira. Nije to u suštini ni razlog što je ne mirišem, već neki drugi potezi. Robb apsolutno nema kapacitet da vodi pobunu, jer je mlakonja, a i poglup je. Bicepsi ne osvajaju kraljevstvo.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 06 maj 2013, 16:45

Ko je vama bolesniji lik? Najnoviji prijatelj Theona Greyjoya ili kralj Joffrey?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 06 maj 2013, 17:37

Ko je ova na kraju sto je Joffrey izreseta?

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 06 maj 2013, 17:43

prostitutka Ros što je sa Sjevera došla u Kings Landing da malo radi za Littlefingera

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 06 maj 2013, 18:07

E Joffrey Joffrey, you're doing it wrong
100% sportski i krajnje opušten potpis

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 maj 2013, 19:33

Joffrey rutinski izdominira epizodu u šest sekundi koliko je u kadru, i bez ijedne izgovorene riječi.

Slabija epizoda. Odnosno prvi dio, u kojem se haman nalaze sve priče do kojih mi sekunde nije stalo. Debeli retard, Bran, braća bez banera, zid, ovo ono. Kasnije se malo podize kada se prebace na Lannistere, Tyrellove i Littlefingera.

Sve u svemu, najslabija epizoda sezone, ali vodi sigurno u nesto fantasticno :)

No Khaleesi :cry:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 maj 2013, 20:56

Donnie Darko je napisao/la:Joffrey rutinski izdominira epizodu u šest sekundi koliko je u kadru, i bez ijedne izgovorene riječi.

Slabija epizoda. Odnosno prvi dio, u kojem se haman nalaze sve priče do kojih mi sekunde nije stalo. Debeli retard, Bran, braća bez banera, zid, ovo ono. Kasnije se malo podize kada se prebace na Lannistere, Tyrellove i Littlefingera.

Sve u svemu, najslabija epizoda sezone, ali vodi sigurno u nesto fantasticno :)

No Khaleesi
:cry:
slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.