Kreiraju li UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Misli te li da li UEFA i FIFA imaju svoje prste u "namještanju" utakmica?

Da, UEFA i FIFA sve kreiraju po svojoj mjeri
24
57%
Možda, ne znatno pomažu većim
11
26%
Ne, to su samo slučajne greške sudaca oni nemaju veze s tim
7
17%

Ukupno glasova: 42

dinoze
Kontakt:

Re: Kreiraju li UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Post Postao/la dinoze » 20 jun 2012, 16:09

Sve je to na psiholoskoj bazi.

Konkretno i sudija isto tako zna ko je npr Spanija i koliku publiku ima, naravno je da ce svoje odluke prema njima odvagati, svjesno i u nekim slucajima nesvjesno.
Fifin/ uefin sistem u kvalifikacijama je napravljen da se prvih 10 repki nikada nemogu sresti u kvalifikacijama. To je za nekoga fer za nekoga ne. Vecina ljudi na ovom svijetu voli gledati tekmu Njemacka -Spanija dok Spanija -HR nece pogledati niko osim navijaca tih zemalja.
Kao dali su sansu svakoj repki da bude u prvih 10, ali to uopste nije realno stanje, jer ovi jaki uvjek dobiju slabije da na njima skupljaju bodove, tako da ih ovi slabiji nemogu stici, jer nije fer osnova.
U utakmici Sp-Hr, Spanija ima veci posjed lopte non stop se vrti oko gola i odjednom Hr izbije iz kontre do 16m Spanije i ima priliku, psiholoski sudija kaze sam sebi ma nemogu sada svirati faul kada su ovi jednaput do gola prosli. Isti slucaj je sa kartonima, hobit Messi je zasticen kao mrki medjvjed, pogledas ga krivo zuti kraton, jer on je ipak Messi i svi gledaju na to kak ose sudija ponasa prema njemu. Dok se npr isti faul na nasim Rahimicem nece ni svirati. Tako je i kod Engleske bilo, na jednon strani super zvijedze na drugoj neki Ukrajinci ,narvano da sudija ta dva tima gleda drugacije.
Ali npr da se radi o izboru zena , siguran sam da bi taj isti sudija podrzao ukrajinke a ne engleskinje. :D
Znaci sve je to psiholoski a posto mora donjeti odluku u sekundi, mozak mu sam kaze da su ovi poznatiji u pravu.

nedzad95
Kontakt:

Post Postao/la nedzad95 » 20 jun 2012, 16:51

Ne samo da kreiraju rezultate vec ubijaju fudbal u Europi.
/////////////////FK SARAJEVO/////////////////////

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 jun 2012, 17:53

Što se tiče ovog Evropskog prvenstva odgovor je definitivno NE!! Tipično gubitničko balkansko razmišljanje. Neki kao da misle da su sudije programirane mašine, a ne ljudska bića. Ljudi griješe. Spominje se onaj poništeni gol, bolje rečeno, nepriznati gol Ukrajine, a niko ne spominje 2 ofsajda kao kuća, iz kojih je Ukrajina mogla dati gol. Prvi, kada je igrač Ukrajine pucao glavom, neometan, čak se nije ni odrazio, bio je metar u ofsajdu, i drugi, već spominjani ofsajd (od dva metra) priliko kojeg je i pao taj gol koji sudije nisu vidjele. I sada, da su recimo pala ta 2 gola(a realno mogla su), k'o da gledam priče ''Sudija pogurao domaćina''.

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: kreirali UEFA i FIFA rezultate utakmica?

Post Postao/la Devil » 20 jun 2012, 21:09

Dylan Dog je napisao/la:
Devil je napisao/la:Mislim da su masoni krivi za sve,a bgm verujem i da je polozaj zvezda u junu imao svoju ulogu. :roll:
Od onih koji za sve krive zavjere i sudije su gori jedino vi koji ni kad sudije toliko ofirno i ocigledno navlace za nekoga a uefa ih jos pohvali ili nagradi jos vaznijim utakmicama da vode tvrdite da tu nema nikakvih zakulisnih radnji :mrgreen:
Cekaj ko tvrdi da nema zakulisnih radnji ? Ja ne,niti volim da pricam,a jos manje da tvrdim nesta sa cime nisam upoznat.Stoji da se utakmice namestaju,ali ne mozes ti tek tako reci da je utakmica na EP namestena od strane celnih ljudi,pa za to ti trebaju itekako cvrsti dokazi,a ako ih imas onda pravac u muriju. ;)
Ne bih ja tako bio ostar po ovome pitanju,pre bih pisao na onoj temi sto smo nekad davno otvorili,tj.da li su ove organizacije u sluzbi malih ili velikih,a ta tema je na PDF aktuelno... ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 20 jun 2012, 21:20

Francuska-Englezi X
Španija Italija X
I onda se svi skupa druže dalje ;)
Prozirno eto toliko.
Fi hajati.
GO Bosno.

Crveni Barun
Kontakt:

Post Postao/la Crveni Barun » 20 jun 2012, 22:46

voltron30 je napisao/la:Što se tiče ovog Evropskog prvenstva odgovor je definitivno NE!! Tipično gubitničko balkansko razmišljanje. Neki kao da misle da su sudije programirane mašine, a ne ljudska bića. Ljudi griješe. Spominje se onaj poništeni gol, bolje rečeno, nepriznati gol Ukrajine, a niko ne spominje 2 ofsajda kao kuća, iz kojih je Ukrajina mogla dati gol. Prvi, kada je igrač Ukrajine pucao glavom, neometan, čak se nije ni odrazio, bio je metar u ofsajdu, i drugi, već spominjani ofsajd (od dva metra) priliko kojeg je i pao taj gol koji sudije nisu vidjele. I sada, da su recimo pala ta 2 gola(a realno mogla su), k'o da gledam priče ''Sudija pogurao domaćina''.
a sad da se uvijek događaju slučajnosti na štetu "malih" je čudno u ostalom anketa pokazuje da većina do sad misli da UEFA i FIFA tu imaju svoje prste naravno ti se ne slažeš s tim što je tvoj osobni izbor isto dao si neke argumente koji potvrđuju tvoje teze al mi ostali mislimo da to nije tek puka slučajnost ... biće anketa adekvatna tek kad glasa bar 50-ak ljudi pa da vidimo stav većine jeli zadovoljna načinom na koji UEFA I FIFA sad vode nogomet u neku drugu budućnost
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 jun 2012, 23:02

nime_tm87 je napisao/la:Mafija, oni jednostavno upravljaju kako sta... onaj hibrid platini gura svoju francusku... ma na sve su spremni, samo neka se pare obrcu
Toliko gura Francusku da joj je naštelio Španiju u četvrtfinalu :lol:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2012, 23:23

spielführer_21 je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Mafija, oni jednostavno upravljaju kako sta... onaj hibrid platini gura svoju francusku... ma na sve su spremni, samo neka se pare obrcu
K'o da problem nastelit i Spaniju.Pa nisu Ovrebo,Stark ili Atkison jedini.
Misel je k'o mac'ja guza.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 20 jun 2012, 23:27

harishp je napisao/la:
K'o da problem nastelit i Spaniju.Pa nisu Ovrebo,Stark ili Atkison jedini.
Jes, kako je on došao Francuzi poosvajaše sve živo, a prije njega ih nigdje nije bilo :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jun 2012, 23:49

harishp je napisao/la: K'o da problem nastelit i Spaniju.Pa nisu Ovrebo,Stark ili Atkison jedini.
Jes, kako je on došao Francuzi poosvajaše sve živo, a prije njega ih nigdje nije bilo :roll:
Jos su u fazi stelenja :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 dec 2013, 12:09

Mozda nije u kontekstu naslova teme,ali vrlo zanimljiva izjava o kojoj se može svašta reći.

Poslije Francuske grupe na SP i svega sumnjivog što se događa u vezi te reprezentacije i općenito u vezi ove dvije fudbalske asocijacije,probudila se sumnja da UEFA i FIFA rade mnoge stvari za koje obični fudbalski svijet ne zna,i koje su na mnogo načina osuđujuće.
Dokaza nema,ali nešto je tu sigurno.
Keep walking.

neOX
Kontakt:

Post Postao/la neOX » 03 mar 2014, 18:46

..

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.