Najbolji mladi fudbaler svijeta

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolji mladi igrač je...?

Anketa je završila: 01 feb 2012, 19:44.

1. Thiago Alcantara
20
13%
2. Eden Hazard
25
16%
3. Mario Balotelli
14
9%
4. Phil Jones
12
8%
5. Mario Gotze
30
20%
6. Neymar
20
13%
7. Iker Munian
3
2%
8. Jack Wilshere
22
14%
9. Yann M'Villa
1
1%
10. Christian Eriksen
6
4%

Ukupno glasova: 153

realan_coek
Kontakt:

Re: Najbolji mladi fudbaler svijeta

Post Postao/la realan_coek » 24 dec 2011, 14:38

Henry je napisao/la:Alcantra ne moze biti ni u konkurenciji najboljih igraca jer uopste nema ni neku zapazenu rolu i igri Barcelone.Dakako da top3 mlada igraca svijeta su Wilshere,Hazard i Gotze.Neymar je takodjer odlican al' ne igra na nivou kao ova trojica.Drugo je igrati u evropi a drugo Latino Americi.

Samim transferom on bio napravio iskorak i dobio prostor da pokaze svoju klasu i da pokaze ostalima koliko vrijedi,a vrijedi puno.

Wilshere je kao golobradi mladic igrao glavnu rolu u Arsenalu i sigurno od svih nabrojanih najvise pokazao,tako da nema dvojbe.Wilshere je najbolji mladi igrac svijeta.
Thiago igra prvu postavu u barci a to je sigurno teze nego biti prva violina klupa tipa dortmunda ili lillea kad imas u vidu da su mu konkurencija buskets iniesta xavi fabregas...

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 24 dec 2011, 14:49

ne mozes ti od fanova Barcelone doci do glasa ali hajde :roll: sjajan je Alcantara ali u Barceloni nece imati priliku da se dokaze i pokaze....Definitivno sa liste je najbolji Eden Hazard
15.10 - 15.06 ...

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 24 dec 2011, 14:59

Svoje mjesto među desetoricom zasluzio je i Sergio Canales :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 dec 2011, 15:13

Poprilicno tesko je da se govori na ovu temu.Cak ni "regularne" izbore UEFE i FIFE ne mozemo uzeti kao relevantne faktore jer za najboljeg logicno treba biti bolji od ostalih,ali za razliku od najboljeg fudbalera sveta gde je Messi nedodirljiv ovde mnogo vise faktora ima ulogu,te sam talenat i kvalitet nisu dovoljni da bi osvojili to priznanje.

Npr.najkompletni od svih ovde nabrojanih je Ballotelli,i to bez dileme,momak koji ima sve ali bas sve predispozcije da postane jedan od najboljih fudbalera sveta u buducnosti,ali on nece,njemu je preca zajebancija okolo terena i sve sto novac i slava donose,nego igre na terenu.

Dalje,
Jones
Veliki potencijal,izuzetno smiren,ali i dosta rekao bih ocaran igranjem u Manchesteru pa napravi i neke greske koje mu nisu svojstvene,moderan igrac,koji se koristi i na zadnjem i na stoperu i bice velika uzdanica Engleske i Manchestera u buducnosti.Tesko je reci gde bi bilo bolje da igra,mada prema ono malo sto sam video strasan je na poziciji zadnjeg,lakog koraka lako prenosi loptu i izuzetno pokretljiv u transformacijama.

Wilshire
Dokazan igrac,ali igrac koji moze jos mnogo mnogo vise,a da nije bilo povreda jos bi bio bolji.Upravo on i Gotze su po meni izbor za ovu "nagradu".Igrac prelepe vizije igre,odlicnog pasa i pravi all rounded.

Gotze
Igrac sa kojim vrsta igre Dortmunda sa ili bez njega gubi neke osobine,i koji je vec sada postao standardni clan "Elf-a".Mnogo kvalitetan igrac i dosta zahvalan igrac koji ce da napravi veliku karijeru ne sumnjam.

Neymar
Sta reci o ovome momku.Veliki talenat,brz,strasnog driblinga i majstor finte,uostalom kao i vecina Brazilaca koji pretenduju za velike karijere.Ali u njegovoj igri se moze mozda naci najvise minusa od svih ovde "kandidata".Nije on jos formiran igrac,iako je pokretacka snaga Santosa,ali fudbal u Brazilu zahteva mnogo manje tehnickih zamisli nego Evropa i tu bi mogao da nastane problem za Neymara.Ja se iskreno nadam da nece i da ce Neymar uspeti itekako u svojoj karijeri mnogo vise od Robinha za koga se ipak moze reci da nije uspeo ono sto je trebao.Ali ipak Neymar meni ne ide u krug kandidata za najboljeg mladog igraca,bar ne u Top3.

Thiago
On mi takodje ne ide jos uvek za ovu nagradu.Vidi se u momku rukopis majstorstva to je sigurno,vidi se taj potencijal da udje u Barcinu masinu ali nije to to,jos on nije dokazan u prvom timu,i nije bitna karika svoga tima da kazemo da je najbolji.Ako njega uvrstimo onda definitvno mozemo i Cuencu,te Delofueua. ;)

Hazard
Nositelj igre Lillea i clan udarnog trojca prosle sezone Gervinho-Sow-Hazard koja je Lilleu donela titulu prvaka.Za njega vaze neke slicne karakteristike kao kod gore opisanog Wilsherea,pravi all rounder.Strasan potencijal za vrhunskog igraca,vec sada je odlican ali nedostaje mu jos "par deka" da postane vrhunski igrac,a to ce postici samo odlaskom u neki veliki klub gde ce imati slobodu igre,podrazumeva se naravno da ne ode u Barcu ili Real jer tamo to nece imati.Stabilan je na nogama sto izuzetno znaci za fudbalera njegovih karakteristika sa lepim osecajem za prostor,pasom i ostalim pa nije ni cudo sto ga podjednako dobro koriste i na krilu i u sredini terena.On je moj izbor br.3.

M'Villa
Vec sada TOP 5 zadnjih bez dileme,to sam i nedavno pisao na jednoj drugoj temi.Za kontra argumente su navodjeni smesni primeri da valja ne bi sada igrao u Rennesu. :lol: Naravno to je neki ocajnicki pokusaj da se dokaze da je upravo neciji miljenik bolji od njega,ali za mene nema dileme M'Villa je definitivno jedan od najboljih zadnjih u ovome trenutku.Strasnih fizikalija,i pregleda igre koju upotpuni odlicnim pasom.Prosle godine izabran za najboljeg zadnjeg francuske lige.

Muniain
I on je veliki talenat,strasan izdanak BIlbaove skole i veoma bitan faktor u njihovoj igri,igrac od svih ovih ovde od koga najvise zavisi igra nekog tima,vazni su i Gotze i Wilshere ali bgm Bilbao bez Muniaina je 50% slabija ekipa.Za njega ce biti najbolje da negde ode,ali gde pitanje je opet kao i u slucaju Hazarda mislim da on ne bi mogao da dodje do izrazaja u Barci ili Realu,mozda Valencia kao David Silva. :?

Cristian Eriksen
I on je velika nada,danski fudbaler godine za 2011,najbolji mladi igrac Holandije za ovu godinu...Sto moze da pokaze da je 2011.godina njegovog procvata.I zaista momak ima fantasticnu sezonu iza sebe u kojoj je izrastaou vodju Ajaxa i danske reprezentacije,ali ipak po meni nije jos dovoljno dorastao gore trojci,sto ne znaci da nece.

Dakle moj izbor:
1.Gotze
2.Wilshere
3.Hazard
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 24 dec 2011, 15:14

Ne mogu dati objektivan odgovor koje najbolji od ovih navedenih jer ih nisam gledao sve ali jesam vecinu.
Glasao sam za Maria Goetza jer sam ga najvise gledao i pratio i iznenadio se koliko taj momak ima talenta, odma bi iza njega stavio Hazarda gledao sam ga samo par puta ali sam se fasciniro kako igra, ima brzinu, sut, tehniku, odlican igrac.Neymar mi je malo prenapuhan gledo sam ga vise puta, ima odlicnu tehniku, ali ne znam kako bi se snasao u malo jacoj ligi nego gdje trenutno igra, poredio bi ga sa Robinhom.Baloteli sigurno igrac koji od svih navedenih ima vise iskustva i igra duze profesionalni nogomet od ostalih, ima odlicne predispozicije, fizicki dosta jak, odlican sut,ali problem je sto nema u glavi i to ga dosta koci da bude jedan od najboljih.Wilshire isto odlican igrac i veliki talentat.Svi ovi igraci i ako su dosta mladi igraju za prvi tim dok Alcantara ne igra ne znam zasto toliko glasova idu za njega ovi Barceloni navijaci su stvarno ne realni, istina od svih navedenih on i Balotetli imaju najacu konkurenciju, ali Thiago jos neko vrijeme nece biti u prvih 11 to je sigurno.Ostale sam slabo gledo tako da necu nista komentarisati.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 24 dec 2011, 15:22

@Devil - kakve to greske jones pravi? :D
Mislim da su dosta podcijenjeni odbrambeni igraci,to i pokazuje cinjenica da od 10 igraca na ovoj listi samo je jedan stoper - Jones.
Ako mislis na autogol protiv Benfice svakom se moze desiti,posto nisam bas upratio da je neke greske pravio. :D

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 24 dec 2011, 15:32

Narin je napisao/la:@Magic - kakve to greske jones pravi? :D
Mislim da su dosta podcijenjeni odbrambeni igraci,to i pokazuje cinjenica da od 10 igraca na ovoj listi samo je jedan stoper - Jones.
Ako mislis na autogol protiv Benfice svakom se moze desiti,posto nisam bas upratio da je neke greske pravio. :D
Jones je stoper, al ta pozicija mu najslabije lezi...cesto ode naprijed i ostavi prostor pozadi sto u EPL protivnici vrlo lako iskoriste i tu je njegov najveci problem, jednostavno prerano krene na protivnika i ostane supljina...
na beku je puno bolji, moze povuci, a odradjuje defanzivne zadatke poprilicno dobro...
a zadnje utakmice kad je igro sredinu, e tu me bas odusevio...ja cak mislim da ce njega SAF forsirati u sredini i da ce mu to biti pozicija koju ce igrati...
mada jos je mlad i ima vremena za njega, nadam se da ce igrati na svojoj prirodnoj poziciji stopera, mozda bude i jedan od najboljih svih vremena, a ima veliku mogucnost da to postane jer mu je SAF trener...

po meni definitivno najtalentovaniji igrac od svih ponudjenih...strasan je, steta sto ga Barca sebi nije uzela,
jedini stoper koji bi savrseno odgovaro ovoj igri Barce je on...a i njemu bi vjerovatno odgovarala pozicija stopera u Barci gdje ima vise slobode prema naprijed...a oni dovedu debila Alexisa...

EDIT:
zasto ovdje nema Rafaela i De Gea-e iz Manchestera, Varanea iz Reala...al bitno je da je tu Neymar...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 24 dec 2011, 15:38

Najtezi zadatak od svih djecaka ima Alcantara.Na toj poziciji koju on igra prakticno ima 3 najbolja igraca na svijetu.
Momak ima potencijal nevjerovatnih razmjera i opsega.
Da je tacno da ne igra u prvih 11 nije.Kod Guardiole on igra nista manje nego li Iniesta ,Xavi i Fabregas.
Upotrebljiv je podjednako dobro na 3 pozicije.DM,CMF i Krilo.Momak sa mnogo dobrih karakteristika i tom nekom lahkocom u igri koja krasi citav prvi tim tog tima.
Jasno je da bi bio u prvom planu i glavna karika u vecini Evropskih timova ali sreca u nesreci je da je clan Barcelone koja mnogo racuna na njega sto je Guardiola u par navrataistakao kao i njegovi suigraci.

Ovu nagradu ako bi bila dodjeljena bi po mom misljenju isla u ruke Jacku koji je pokazao vise puta da je fantastican igrac i igrac od povjerenja.
Naravno i on na toj poziciji nema neku konkurenciju ali Arsenalova igra je mnogo bolja i povezanija kada je on u timu.Djeluju prije svega dosta kompaktnije i sa mnogo vise ideje u igri.

Jones je jos uvjek neiskusan.Mnogo dobar i nevjerovatno talentovan.velike predispozicije i znanje ima ali jako cesto zna u silnoj zelji da pomogne timu da zabrlja i da neke stvari uradi jako nezrelo.

Hazard je samo tako talentovan ,nekako kada ga gledam vidim u njemu Riberya , mnogo dobar u svim segmentima samo je pitanje koliko je mentalno jak i spreman za velike izazove u karijeri.

Goetze takodzer iako ja licno vise volim Kagawu.Goetze je mnogo kreativan i odlicnih tehnickih sposobnosti , najbolja opciaj za njega je ostanak u Dortmundu koji nije ni malo neozbiljan klub.To je klub gdje ce uvjek igrati i imati zagarantovano startno mjesto.Cisto sumnjam da bi to imao u Bayernu a da ne govorim o Barceloni i Realu.

Neymar momak koji me u par navrata zastrasujuce fascinirao.Zaista nevjerovatne sposobnosti , one koje se cesto vidjaju.lahkoca i lucidnst u igri su mu na maximalnom nivou.Mnogo moze ali neka se strpi jos godinu - dvije pa neka se preseli u jedan od velikih Evropskih klubova.

Balotelli za njega sam rekao da je sigurno najvise izgradzen kao igrac i onaj koji ima najmanje nedostataka od svih navedenih.Kompletan u gotovo svim segmentima igre sem one koja je jedna od najvaznijihi a to je nejgova glava.koliko mu ona pomaze , duplo toliko mu odmaze.

Eriksena nisam mnogo gledao ali ono sto sam upratio u par navrata vidim da je rijec o igracu velike ideje i kreativnosti.

Muniain za njega sam rekao u par navrata da je od svih navedenih najvazniji za svoj tim.Momak nejverovatnih sposobnosti.Fantastican u svim segmentima igre.Tehnicki,psiholoski i fizicki.

Shaqiri vec sam rekao meni omiljen medju navedenim i nadam se velikoj karijeri.

Nisam siguran koje je Muller godiste ali mislim da je on od svih navedenih najvise pokazao :D

Takodzer bi izdvojio jos par igraca koji su velikog potencijala poput : Grizzmana , Lafite , Canalesa ,M'Ville , onaj momak sto igra desnog beka u Tottenhamu(nez mu ime ) , Sturidge , Javi Martinez , Frimpong , Coutingo , Alvarez , Gaitan, Varela
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

UK_Gee
Kontakt:

Post Postao/la UK_Gee » 24 dec 2011, 15:43

- Jacky Wilshere (1992.) - Arsenal
- Phil Jones (1992.) - Man. United
- Mario Götze (1992.) - Dortmund
- Christian Eriksen (1992.) - Ajax
- Thiago Alcântara (1991.) - Barcelona
"We have leaders in every position" ... "I don't know where information comes from" ... "Why you look at me?" - Le Maniac.

IN DELUSION WE TRUST.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 dec 2011, 15:44

Zabac,taj desni bek Totenhema je Kyle Walker,zaista ce Engleska imati u narednim godinama strasnu konkurenciju za mjesto desnoga beka(Richards,Walker,Johnson,pa Jones i Smaling koji takodje to mogu igrati).
I slazem se da ima jos super-talentovanih igraca,no nekako mi je 10 izgledao tamam broj za anketu,i morao sam izvrsiti sistematizaciju po meni top 10 mladih igraca svijeta :P
Takodjer sam odlucio staviti kao 1990-tu kao granicu starosti,jer npr za U21 reprezentacije mogu igrati upravo igraci rodjeni 01:01.1990-te i mlađi,a ima igraca koji su samo godinu stariji a takođe ce vjerovatno biti velike zvijezde u buducnosti,Javi Martineza si vec spomenuo,a ja bi jos pridodao fenomenalnog Jovetica.
Ah,da ipak je Javi Martinez 1988-mo godiste.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 24 dec 2011, 15:59

Reuf je napisao/la:Najtezi zadatak od svih djecaka ima Alcantara.Na toj poziciji koju on igra prakticno ima 3 najbolja igraca na svijetu.
Ne pretjeruj.

Sto se tice glasanja, troumio sam se izmedju Wilsherea, Gotzea i Balonje.Na kraju izabrah prvog, jer je Jack definitivno najvise pokazao na vrhunskom nivou.Prosle sezone bio je jedan od nosilaca igre Arsenala, momak me prosto fascinirao svojom zreloscu jer on ipak ima samo 18-19 god.Kad je Fabregas presao u Barcelonu, ja sam rekao da se Topnici ne trebaju brinut, jer imaju Jacka.Mislim da ce se moja tvrdnja pokazati tacnom kad se on vrati ;) Gotze mi je odmah iza, sad da opet glasam mozda bi za njega :D Fantastican igrac. Mozda je presudilo to sto vise pratim EPL nego Bundesligu, ali sta se moze :mrgreen:

Na kraju cu jos spomenut Balotellija.On da sredi neke stvari u glavi, mozda bi i bio najbolji, ali dotad cu ipak dati prednost nekim drugim momcima.Kao sto je @Monolog napisao, da je bio radnik ostao bi u Interu.Cini se da ga je Mancini malo smirio, iako sam ja mislio da nece uspjet u tome.

Sto se ovih ostalih tice, ne bih da ih komentarisem jer jos nisu dovoljno pokazali na vrhunskom nivou, a neke nisam jos uvijek ni gledao.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 dec 2011, 16:40

Narin je napisao/la:@Devil - kakve to greske jones pravi? :D
Pazi nisu to velike greske koje su kaznjene nekim golom,nisam ni mislio na onaj autogol tu sam ga i branio ako si citao temu Manchestera.Ali bude kod njega nekih sitnih gresaka koje na prvu i ne izgledaju nesta tesko ali otvaraju protivniku situaciju.Naravno to su greske koje se daju ispraviti i koje sleduju kao posledica treme igranja za veliki klub,ipak je momku ovo prva godina i treba ga istrpiti,bas kao i De Geu koji je primao smesne golove samo tako,ali i on moze puno puno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 24 dec 2011, 17:05

Jack naravno. Da nema ove povrede koja ga trenutno zayebava bio bi daleko ispred ovih. Rođeni vođa, uskoro ga vidim sa kapitenskom trakom u Arsenalu. Kakav će on Ramsey i Ping Pong činiti vezni red, to je strašno.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 24 dec 2011, 17:11

Devil je napisao/la:
Narin je napisao/la:@Devil - kakve to greske jones pravi? :D
Pazi nisu to velike greske koje su kaznjene nekim golom,nisam ni mislio na onaj autogol tu sam ga i branio ako si citao temu Manchestera.Ali bude kod njega nekih sitnih gresaka koje na prvu i ne izgledaju nesta tesko ali otvaraju protivniku situaciju.Naravno to su greske koje se daju ispraviti i koje sleduju kao posledica treme igranja za veliki klub,ipak je momku ovo prva godina i treba ga istrpiti,bas kao i De Geu koji je primao smesne golove samo tako,ali i on moze puno puno.
Hvala na objasnjenju,naravno svak'o ima neke greske,ne postoji igrac koji igra bez gresaka,ali misljenja sam da ce on biti jedan od najboljih odbrambenih igraca za jedno par godina,sve zavisi sta ce igrati,po meni iako mu je Cb primarna pozicija,bolje igra na Rbu i Dmu..

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 24 dec 2011, 18:43

S obzirom da vidim da neki pisu da ne zele komentarisati "igrace koje su rijetko ili nikako gledali",a mislim da se to uglavnom odnosilo na Eriksena,evo isjecaka s utakmice Ajax-Dinamo gdje je asistirao za prva 3 gola Ajaxa :)
" onclick="window.open(this.href);return false;
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 dec 2011, 22:25

da sam glasao prije 7 dana glas bi isao Neymaru,ovako mislim da je Hazard od ovih momaka najtalentiranij.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 25 dec 2011, 03:40

Shanks je napisao/la:
Reuf je napisao/la:Najtezi zadatak od svih djecaka ima Alcantara.Na toj poziciji koju on igra prakticno ima 3 najbolja igraca na svijetu.
Ne pretjeruj.
Nadji mi boljeg CMF od Xavija , Fabregasa ili Inieste ?
Opet ponavljam CMF je u pitanju !

Reus svakako ne treba da se nadje na ovoj listi.23 su mu godine i to je vrijeme kada on vec treba da bude na samom zenitu svoje karijere.

Nisam siguran kako je ime onom momku koji se "proslavio" na Copa Americi.Jeo je sve redom na tom prvenstvu a stilom igre i izgledom do nekle podsjeca na Ardiana.Mislim da je trenutno u Arsenalu ali nisam siguran.
Kakavi su njegovi trenutni ucinci jer momak ima veliki kvalitet to je ocito na prvu.

Svakako veliki talenat je i Isco decko koji je za 6 miliona iz Valencije presao u redove Malage ovog ljeta.Rijec o najvecem talentu u Primeri u svom uzrastu.

hmm Wakaso Mubarak takodzer , meni licno igrac poput Makelelea sa dosta jacom tehnickom stranom.

Naravno nas Pjanic mora biti na ovoj listi , rijec je o genijalcu sa kojim se treba postepeno raditi da bi u skoro vrijeme dostigao najvisi nivo.

Sta je sa Santonom kako njegova karijera napreduje , inace brujala je vijest da je to novi "Zanetti".
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 dec 2011, 12:16

Santon grije klupu u Newcastlu,proslu sezonu ga je Inter bio posudio Ceseni gdje se takođe nije nametnuo,karijera mu stagnira,no ko zna,moze se to promjeniti u buducnosti..

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 25 dec 2011, 12:41

----------------------------Szceczny------------------------
--Walker---------Jones-----------Savic-----------Fabio--
---------------------------Romeu---------------------------
--------------Wilshire---------------Ramsey---------------
Oxlade--------------------Baloteli-----------------Miyachi :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 25 dec 2011, 12:47

Faraon iz Visokog je napisao/la:----------------------------Szceczny------------------------
--Walker---------Jones-----------Savic-----------Fabio--
---------------------------Romeu---------------------------
--------------Wilshire---------------Ramsey---------------
Oxlade--------------------Baloteli-----------------Miyachi :mrgreen:

faraon jel vidis ti naziv teme?

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.