Povratak gostujućih navijača na stadione

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

VolimTz
Kontakt:

Re: Povratak gostujućih navijača na stadione

Post Postao/la VolimTz » 17 dec 2011, 17:44

cikac je napisao/la:@VolimTz,

o kojoj ti tradiciji, ponosu i ljubavi govoriš? onoj prema fudbalu i sportu, ili onoj prema gradu i svojoj društvenoj sredini (tj. patriotskom i lokalpatriotskom duhu, čitaj: ljubavi prema određenoj političkoj ili sociološkoj opciji)?

Ja govorim ovdje o fudbalu, a ti govoriš o mitingu na kojem vi izražavate ljubav prema gradu i društvu kojem pripadaš.

Ja lično, nemam ništa protiv da se takvi stavovi izražavaju, čak često i podržavam taj lokalpatriotski duh... ali okupirali ste stadione sa nečim što nema nikakve veze sa fudbalom. idi fino na trg ili pred parlament, pa svoj patriotizam izražavaj, a pusti ljudima koje interesuje sport da gledaju utakmice, a ne da onome ko želi gledati fudbal bodete oči raznoraznim zastavama, simbolima, transparentima, probijate uši političkim sloganima isl. Zar ne vidite da je sav normalni svijet pobjegao od vas, pa ste ostali samo sa pijancima na tribini?

Na žalost, kod nas se stadioni koriste najmanje za sport, a klubovi su taoci "navijača" koje sport i ne interesuje.
Zar nije sport najbolji ambasador drzave i gradova. A najbolji nacin da pokazes koliko ti je stalo do njega je da odes na stadio i bodris ga.

Po tvom stavu niko ne bi trebao pratiti ni repku ni klubove. Zašto da pratim i navijam za BiH, rjetko lijepo igraju, kada dođe neka sila često osramoti repku, nigdje se niisu niakada plasirali i šta sada. Da navijam za ENglesku za Francusku za Chelseu, Barcelonu.

To što vi imate predrasude o nama je vaša stvar. Ne trebaju nam takvi u sporti uopšte, oni koji brinu samo za pare !!!
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 17 dec 2011, 20:38

Da su se u tvom gradu i klubu malo više brinuli za pare, ne bi se sad košarkaški klub bio ugašen, a fudbalski haman pa ugašen.

Gdje vam je to srce, tradicija i ljubav sad u Mejdanu? Što srcem i ponosom više ne igrate Jadransku ligu? Što to srce ne gradi stadion, ne vidim da ste iz ljubavi napravili radnu akciju. Pusti tu šuplju...

Slažem se ja da je sport odličan ambasador, ali zar su ultra navijači sjajni ambasadori?
Zar je Torcida u lijepom svjetlu predstavila Split na gostovanju kod Želje? Ili oni Ultrasi koji su trčali po terenu i ganjali igrače, oni lijepo predstavljaju Mostar? Ili oni Zeničani što su kamenovali Ciglane? Manijaci koji su potegli nož na prijateljskoj utakmici, jesul oni dobri ambasadori? Ili oni što su na Koševu tokom utakmice izboli druga sa tribine?

Po mom stavu klubovi treba da se trgnu iz kandži ultra navijača i potraže drugu, daleko kvalitetniju publiku. Na stadionima vlada pravilo "Došli divlji, otjerali pitome". To klubovi moraju promijeniti, jer niko drugi ne može.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 17 dec 2011, 20:51

Govorim ti o ljubavi ultra navijača prema klubu. Da ima te ljubavi u upravama, ne bi krali pare koje Sloboda dobije od države nego bi ih uložili u klub. Da se stvori takav mentalitet mi bi imali bolji šampionat od većine evropskih.

Koliko su puta ti isti napravili koreo ili neku dobru bakljadu te tako uljepšali atmosferu. Kad već uzimaš Torcu u usta sjeti se proslave 100 godina Splita koja je bila prenesena u svim medijima širom Evrope i svijeta.

I kad će ti biti jasno da nisu Ultrasi otjerali gledaoce nego loš i kriminalan fudbal. Vidjeli smo pune stadione na utakmicama kvalifikacija EP i LP u BiH, a Ultrasi su bili tu zar ne !?

A vi "gospoda iz pozorista" ćete sigurno čuvati tradiciju i boriti se za nju.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 17 dec 2011, 20:57

Nema ništa od toga dječaci :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 17 dec 2011, 21:10

Ne postoji sloj društva koji uz manje realne osnove sebe više voli i cijeni nego ultra navijači.

Uvijek su vatreni navijači zaslužni za sve dobro što klub napravi, nikad nisu krivi za loše stvari. Njihova ljubav je neiskvarena i čista. A u realnosti, stvari su mnogo, mnogo drugačije.

O Torci neću više, jer vidim da te ne mogu ubijediti činjenicama da su više puta po svijetu obrukali klub i grad, nego što su mu lijepoga donijeli. Pogotovo jer je za tebe super stvar kad neko zapali stolicu na stadionu, dok ja mislim da je ta osoba kreten. Tvoji uzori su u likovima koji imaju 2 osnovne i dobro se štocaju, ja u osobama na koje ću se ugledati tražim neke druge vrline. Ti misliš da je ono što se dešava danas na tribinama dio tradicije koju treba čuvati, ja mislim da je jedan od proizvoda degeneracije društva koja se dešava u zadnjih 20 godina. Imam u stanu kauč koji ima duplo više godina tradicije nego te vaše Fukare i ostali ultrasi, a ti mi o tradiciji pričaš.

I ne kažem ja da su samo ultra navijači otjerali publiku sa stadiona. To je sve povezano. Prazne tribine su rezultat lošeg fudbala isto kao što je loš fudbal rezultat nedostatka novca koji se nikad neće zaraditi upravo zato što se od ultra navijača i ne može zaraditi. I tako u krug.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 17 dec 2011, 21:22

Mozda mi neces vjerovati ali na tribinama ima i fakultetski obrazovanih likova, Robijase ti sada vode koliko sa,m upoznat obrazovani ljudi i sada je to udruzenje navijača. Moji uzori se ne nalaze uopste na tribini.

Mislim da klub nije zasluzan za onu bakljadu po cijelom Splitu za 100 godina. A nisu zasluzni ni za one koreo tokom utakmica Hajduka u Evropi.

Sloboda Tuzla 1919 o toj tradiciji pricam ne o tradicijama grupe o tradiciji kluba. Vidjeli smo sta se desilo Salzburgu izgubio je sve gledaoce i ultra i simpatizere. Sada ima ogroman stadion koji zjapi prazan.

Upravo ultra navijači opominju upravu za kradje i tako cuvaju klub. Sve uprave idu na tu kartu da se otarase navijaca kako bi mogli u miru odvajati za sebe od klubske blagajne.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 dec 2011, 21:31

Ova odluka bez gostujucih navijaca je samo izvlacenje i ne moze trajati zastalno.Ide se linijom manjeg otpora.
Isto kao da ukines skroz auta tj da ljudi nikako ne smiju voziti sve u cilju da nebi bilo automobilskih nesreca. :lol:

Zar nije logicnije poostrit kazne, povecat kontrole prilikom ulaska na stadion.Pojacat osigranje ispred tribina.Povecat broj policajaca na i oko stadiona.Stupiti u kontakte sa navijackim skupinama te uz dogovor organizovat gostovanja navijaca.

Ispred tribine od Ultrasa 5 redara stoji.Specijalci 35 metara udaljeni i to njih trojica ;) Ispred Sjevera na Kosevu bude 30 drotova i isto tolko redara stim sto redari stoje ispred tribine cjelu tekmu a drotovi pridju na kraju i naprave kordon bez obzira na rezultat utakmice a tokom utakmice udaljeni su 10 metara od Sjevera tj stoje na istoku u prolazu gdje su kola hitne pomoci i vatrogasaca a ima i broj na drugoj strani kod zapada.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 17 dec 2011, 21:33

Tu Slobodu u Tuzli o kojoj govoriš, 1919. godine sigurno nisu osnovali ultra navijači, već upravo "gospoda iz pozorišta" kako si ti mene opisao. Realno govoreći, ultra pokret se pojavio sredinom '80 i u Evropi je uglavnom izbačen sa stadiona već sredinom '90. (naravno, ne do kraja, neke zemlje su bile uspješnije, neke manje uspješne, ali svi su intenzivno radili na tome). 1919. godine i još 70 godina kasnije, na utakmice su išli porodični ljudi, studenti, radnici... Ako ćemo o tradiciji, ovo o čemu ja govorim ima daleko veću tradiciju od ultrasa.

A taj mit o fakultetski obrazovanim ultra navijačima slušam već godinama, samo još nikako da ih vidim. Fakutetski obrazovan čovjek koji ima ozbiljan posao ne može sebi priuštiti da dođe na posao sa šljivom pod okom, dok pravi ultras sebi ne može priuštiti da pobjegne od tuče. Ne vidim baš kako su te dvije stvari spojive, osim ako se ne radi o nekom pozeru na jednoj ili drugoj strani.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 dec 2011, 21:40

cikac je napisao/la:Tu Slobodu u Tuzli o kojoj govoriš, 1919. godine sigurno nisu osnovali ultra navijači, već upravo "gospoda iz pozorišta" kako si ti mene opisao. Realno govoreći, ultra pokret se pojavio sredinom '80 i u Evropi je uglavnom izbačen sa stadiona već sredinom '90. (naravno, ne do kraja, neke zemlje su bile uspješnije, neke manje uspješne, ali svi su intenzivno radili na tome). 1919. godine i još 70 godina kasnije, na utakmice su išli porodični ljudi, studenti, radnici... Ako ćemo o tradiciji, ovo o čemu ja govorim ima daleko veću tradiciju od ultrasa.

A taj mit o fakultetski obrazovanim ultra navijačima slušam već godinama, samo još nikako da ih vidim. Fakutetski obrazovan čovjek koji ima ozbiljan posao ne može sebi priuštiti da dođe na posao sa šljivom pod okom, dok pravi ultras sebi ne može priuštiti da pobjegne od tuče. Ne vidim baš kako su te dvije stvari spojive, osim ako se ne radi o nekom pozeru na jednoj ili drugoj strani.
Moguce je biti ultras a da uopste ne ulazis u belaje.Na utakmici navijas 100% za svoj klub.Poderes grlo.Ako treba zapalis i baklju, **** je.Nije baklja tolki problem sad.
Pomazes oko pravljenja koreografija, pomazes oko izrade artikala i prodaju istih.
Kad si na tribini stojis u vrhu pa i ako bude uljetanje ti ne moras uletit i ti na teren pa dobit batine ili sljivu.

Moje vidjenje je da ultras mozes biti da radis ovo gore navedeno a da izbjegavas belaj.Vecina ne razmislja tako i misli da ultras mora biti u prvom redu kad je tuca u pitanju.
Ako je tako onda ja sebe ne nazivam ultrasom vec navijacem koji pali baklje, navija 90+ minuta.Skace kad treba. Ali isto tako znam napamet prvu postavu svog tima ukljucujuci godine igraca,brojeve na dresovima.Broj utakmica svih igraca za klub.Broj zutih i crvenih.Raspored do kraja sezone i sve ono sto neki navijac, koji samo gleda, zna, mozda cak i vise od takvih.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 17 dec 2011, 21:41

Ultra navijači čuvaju tu Slobodu kada je u teškoj krizi da ne pada u zaborav već da bode oči odgovornim. Vi sigurno ne čuvate da se ne mijenja ime kluba, da se ne prodaje kao zadnja prostitutka za male pare itd.

Navedi jednu zemlju koja je rjesila taj "problem".

Ooojj jel ti moram slat fb linkove !? :D
Upravo o tome ti govorim ima likova koji ne idu na tucu neko se brane po potrebi to i jeste smisao ultra pokreta. A ti si vjerovatno mislio na huliganstvo.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 17 dec 2011, 23:21

engleska je u velikoj mjeri riješila taj problem.

Dobro vi čuvate Slobodu, odlično. hahahhahahahaha :lol: :lol: čuješ li se šta govoriš? pa košarkaški klub se ugasio, niko nije ni trepnuo, eto koliko ste je sačuvali od zaborava. fudbalski klub samo što nije. rukomet ispao u drugu ligu prije dvije godine. šta bolan vi tu čuvate i koga vi mislite da zanimate? Jesi li ti svjestan uopšte koliko ste na margini društva i koliko nikom niste zanimljivi osim sami sebi? Pa čovječe, da sami sebe ne slikate i ne snimate i da sami o sebi ne pričate po ovim forumima, niko ne bi znao ni da postojite. Šta ste vi to konkretno uradili, osim što se skupite na tekmi, uđete džabe na stadion i zapalite par baklji?

Tačno, ja sam mislio na huliganstvo, jer po stadionima samo i viđam huligane koji sebi tepaju da su ultrasi i zamišljaju sebe kao dio priče koju su čuli od starijih drugova koji su čitali Ćao Tifo.

O kakvom ti branjenju pričaš, pročitaj malo sam svoje postove. O tome sam i počeo govoriti. Ko normalan želi doći na utakmicu da se mora braniti? Od koga se vi branite i kakve vi ratove vodite? Idite na livade i u šume, pa se branite i napadajte, čuvajte tradiciju i čast gradova, a pustite normalan svijet da gleda fudbal, jer je to zaboravljena poenta dolaska na utakmice.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 17 dec 2011, 23:29

samosarajvo je napisao/la: Kad si na tribini stojis u vrhu pa i ako bude uljetanje ti ne moras uletit i ti na teren pa dobit batine ili sljivu.
e hajd i to da čujem. znači, sad može i tako. :lol:
sine, ti si u ovoj diskusiji na mojoj strani, samo su te ubjedili da je cool zvati se ultras. u stvari, ti i ja se slažemo, koji će nam klinac divljaci na tribinama.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 18 dec 2011, 13:17

[youtube][/youtube]
Ovo su ti jedni od posljednjih većih nereda u Engleskoj. Toliko o tome da su rijesili "problem". Samo su ga prenijeli na ulice. Vidjeli smo koliko je sposobna njihova milicija kada su rješavali one nazovi revolucionarne nerede.

A šta treba da ja vraćam pokradene milione. Toliko puta slali pisma odgovornim načelniku sudstvu itd. Upozoravali, prozivali da se krade lova iz kluba. Ali na kraju su navijači divljaci i njih policija udara. Da iole odgovorni rade svoj posao fudbal bi bio kud i kamo bolji od onoga što danas imamo. Potenciraš na tu ulaznicu pa i te pare ne idu u klub nego u džepove pojedinaca kako ti to nije jasno !? Da oni vole svoj klub kao mi ne bi krali iz kase kluba.

Prvo se brane od takvih zelenasa koji bi guzice dali za pare. A drugo, manijaci udju u grad oskrnave najvecu ranu Tuzle kapiju i napadnu klince na trgu. To treba gledati skrstenih ruku, taman kad je starija ekipa stigla do skvera javljaju odozgo da ih je policija pohvatala.

Koji fudbal to ti zelim objasniti citavo vrijeme niko ne gleda ovu ligu zbog fudbala ako ti je do fudbala imas tv i lige petice.

Ne znas ti sta je huliganstvo a sta ultra pokret.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 18 dec 2011, 19:35

Ti i ja se ne razumijemo uopšte.

Upravo klip koji si stavio potvrđuje sve što ja govorim. Huligani su istjerani sa stadiona, a klubovi koje huligani prate su uglavnom u nižim ligama i polako umiru. Ja nikad nisam ni rekao da su Englezi riješili problem divljaštva (tu su gori nego većina evropskih nacija), ali su uspjeli da ga izbace sa stadiona i fudbalskih utakmica. Divljak ostaje divljak, i ja ne mislim da se tu može mnogo promijeniti, ali mislim da ga kao takvog ne treba prizivati na tribinu i pustiti mu da radi šta hoće.

Ja govorim o fudbalu čovječe, a ti samo pričaš o nekakvim grupama, bandama ili nazovi "navijačima". Poistovjećuješ tuču na kapiji sa fudbalskom utakmicom. To je upravo ono što se mora eliminisati. Tucite se vi, baš me briga, ali mogu li ja doći da gledam tekmu, normalno, bez da strahujem da će me neki od kretena sa jedne ili druge strane, napasti zato što je drugi kreten sa kojim nemam nikakve veze na Kapiji istukao neku djecu?

A što se tiče tih "pokradenih miliona" (isto ko da su nekad postojali neki milioni? odakle?)... Pa zar ne vidiš da upravo je problem huliganizma na stadionu najbolja maska za sve mutne radnje koje se dešavaju u fudbalu? U svakom kolu gledamo tuče, nerede i slične gluposti i tako nam se odvraća pažnja od onog što se dešava u pozadini. Zbog huligana niko neće doći na stadion, niko neće pratiti šta se dešava, nikoga klubovi neće interesovati. Koliko god ti to ne bio u stanju da shvatiš, lopovima itekako odgovara da par blesana svu pažnju privlače na sebe, dok oni rade svoj posao. I sad bi ja trebao da se takvim naivnim besposličarima oduševljavam?

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 19 dec 2011, 15:28

[youtube][/youtube]

Nisu rješili ništa, problem je još veći jer su sada hoolsi u engleskoj isfrustrirani još više bili su još neki incidenti u prvoj ligi na stadionu prije par dana nemogu se sjetiti ko je igrao. Neki plavi povelik stadion.

Te predrasude o bandama i lopovima, besposlicarima, kod svoje kuće prosipaj. Ja idem u srednju školu prolazim odličnim (tehnički smjer), ali ne ja sam besposličar lopov bandit samo zato jer idem aktivno na tekme. Niti se drogiram ne pijem mnogo, pa Bože zašto ja idem tamo onda.
Nemožeš me ubijediti u nešto drugo kad ja znam zašto ja idem tamo i zašto bodrim svoj grad 90 minuta. Idem da se zabavim i da budem od koristi, jer ultrasi su dio kluba, dio imidža grada. Ultrasi se takmiče ko će dati bolju podršku napraviti veću bakljadu, a ne ko je jači to rade huligani i tu se povlači linija. Ultrasi se tuku samo nužno (pravi ultrasi) brane grad kada treba, tjeraju loše uprave i čuvaju tradiciju kluba.
Ne volim fudbal, a ovaj naš mrzim. Krade se na svakom ćošku, čovjek koji je do juče prodavo košpe i koji nema 4 osnovne je direktor kluba. Ne treba ti ama baš nikakva kvalifikacija za taj posao, a osnovna je ona da voliš taj klub. A uprava se sastoji od zelenaša koji nemaju trunke ljubavi prema onome što rade. Sudije se potplaćuju, dok se drugim poštenim sucima psuje sve redom samo zato što pokušavaju zaraditi hljeb za svoju djecu. Vara se za kladionice kako igrači tako i uprave. Zavaljuju klubove u kredite i prodaju ga na kraju kao zadnju prostitutku,
Svjetski fudbal mrzim jer je to čisto pranje prljavo stečenog kapitala. Nemožeš me ubjediti da je moralno dati 100 miliona eura za igrača, dok milioni djece širom svijeta gladuju i umiru od siromaštva. Danas se sve kupuje parama ljudi, životi, osjećaji i sve ono što nemožete ni zamisliti. Svijet se bacio u jednu globalnu utrku za novcem a to će se obiti od glavu. Ljudi koji bi svoju djecu prodali sjede u foteljama UEFE i FIFE i oni "care about football". Vidjeli smo mnogo puta a i u zadnjim meču Francuska - BiH takođe. Iz ovih zadnjih razloga vidiš petokraku na mom avataru. Usuđujem se reći da je ultras jedina ispravna "ideologija" koja je aktivna. Ona jedina ne brine za vlastitu korist, nego brine za klub za grad za ono što vole. Naravno to su pravi ultrasi i oni se teško prepoznaju ali njih ima dosta više nego što ti misliš.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 19 dec 2011, 17:21

VolimTz je napisao/la: Ultrasi se takmiče ko će dati bolju podršku napraviti veću bakljadu... Ultrasi se tuku samo nužno (pravi ultrasi) brane grad kada treba, tjeraju loše uprave i čuvaju tradiciju kluba.

Ne volim fudbal, a ovaj naš mrzim...

Svjetski fudbal mrzim...

Usuđujem se reći da je ultras jedina ispravna "ideologija" koja je aktivna.
Šta više da dodam na ovo?

Sa tim svojim stavom, ne trebaš se čuditi da generalno smetaš ljudima koji na utakmicu dođu radi fudbala. A vjerujem i da oni koje interesuje samo utakmica poprilično tebi smetaju.

E sad je osnovno pitanje kome nije mjesto na stadionu? Onima koje interesuje fudbal ili onima koji na stadionu brane ideale koji nemaju veze sa utakmicama? Drugo pitanje je ko bi trebao odreivati pravac u kojem se kreće bh. fudbal, što i jeste poenta ove teme. Oni koji mrze fudbal?

Da li su fudbalski klubovi taoci ljudi koji imaju neki potpuno drugi interes (pa makar, eto, i pozitivan), a fubal ih ne interesuje?

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 dec 2011, 17:34

@cikac, apsolutno si u pravu! Jednostavno živimo u takvom društvu u kojem su stavovoi poput tvojih u apsolutnoj manjini, i dok se ne promjeni cijelo društvo teško će i nogomet na zelenu granu. Postoji miligram šanse da sport bude pokretač promjena u cijelom društvu, ali ponavljam miligram kad pogledamo ovu omladinu i njihovo duhovno stanje (nazovimo to tako).
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 19 dec 2011, 17:59

cikac je napisao/la:
VolimTz je napisao/la: Ultrasi se takmiče ko će dati bolju podršku napraviti veću bakljadu... Ultrasi se tuku samo nužno (pravi ultrasi) brane grad kada treba, tjeraju loše uprave i čuvaju tradiciju kluba.

Ne volim fudbal, a ovaj naš mrzim...

Svjetski fudbal mrzim...

Usuđujem se reći da je ultras jedina ispravna "ideologija" koja je aktivna.
Šta više da dodam na ovo?

Sa tim svojim stavom, ne trebaš se čuditi da generalno smetaš ljudima koji na utakmicu dođu radi fudbala. A vjerujem i da oni koje interesuje samo utakmica poprilično tebi smetaju.

E sad je osnovno pitanje kome nije mjesto na stadionu? Onima koje interesuje fudbal ili onima koji na stadionu brane ideale koji nemaju veze sa utakmicama? Drugo pitanje je ko bi trebao odreivati pravac u kojem se kreće bh. fudbal, što i jeste poenta ove teme. Oni koji mrze fudbal?

Da li su fudbalski klubovi taoci ljudi koji imaju neki potpuno drugi interes (pa makar, eto, i pozitivan), a fubal ih ne interesuje?
Zasto vadis neke stvari iz konteksta ? Uzmi cijelu recenicu pa onda vidi sta te cudi. Ovo sto si ti komentarisao govori da podrzavas "prljavi kapital" i mislis da je moralno dati 100 miliona za neke usluge (kakve god bile) nekome, dok siromasni u svijetu umiru od gladi.

Siguran sam da ne mislis tako ali nemoj vaditi stvari iz konteksta, pogotovo stvari koje sam (mislim) dobro obrazlozio.

Na stadionu je mjesto svima a najprije onima koji su stvorili fudbal radnicima. Licno meni ne smeta niko, njihovo i svačije ljudsko pravo je ako želi da prisustvuje neka to i čini. Samo bez nereda, a cijelo vrijeme ti govorim da ultrasi ne stvaraju nerede nego huligani. Ta dva pojma su različita.

"Krade se na svakom ćošku, čovjek koji je do juče prodavo košpe i koji nema 4 osnovne je direktor kluba. Ne treba ti ama baš nikakva kvalifikacija za taj posao, a osnovna je ona da voliš taj klub. A uprava se sastoji od zelenaša koji nemaju trunke ljubavi prema onome što rade. Sudije se potplaćuju, dok se drugim poštenim sucima psuje sve redom samo zato što pokušavaju zaraditi hljeb za svoju djecu. Vara se za kladionice kako igrači tako i uprave. Zavaljuju klubove u kredite i prodaju ga na kraju kao zadnju prostitutku,"

Ako ti ovo voliš, onda ne znam stvarno šta da kažem više.

Fudbalski klubovi su "taoci" ljudi koji vole te fudbalske klubove. Eto ako ti tako moram crtati.

PS: Mora da se baviš novinarstvom, jer imaš **** osjećaj kad treba nešto izvuć kako bi me zajebao !? :twisted:

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 19 dec 2011, 18:18

@volimtz: reci mi koje su to kod nas ultras grupe? Ali ultras onako kako si ti to opisao, da su tu radi kluba i jer vole nogomet...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 19 dec 2011, 18:26

Trenutno (koliko sam upućen) Robijaši najviše, nakon borbe protiv plaćenika, te neke grupe (znat će oni upućeniji koje) su izasle kao pobjednici i sada je to grupa sa veoma jakim mentalitetom ovim kakvog sam ja naveo. Neka me isprave Robovi na forumu ako sam gdje pogriješio. To je tek odnedavno i nije bilo nikakvih incidenata od kad oni vode grupu.

Za ostale se ne usuđujem govoriti jer nisam dovoljno upućen, recimo samo da su Ultrasi Mostar bruka. Mislim stvarno, ganjati igrače po terenu je dno.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.