Snooker

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Andres
Kontakt:

Re: Bilijar

Post Postao/la Andres » 18 apr 2011, 03:19

trump vanserijski talenat sa kockastim Mudima.
novi Ronny.

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 18 apr 2011, 07:03

Nego ljudi, nikako ne mogu lijepo da pratim ovaj Sefild, tj pobrkao sam dan-noc, i sad ...
Da li neko moze da mi da sve parove prvog kola, ko sa kim igra, rezultate, parove drugog kola, tj link neki ...
Kada igra Roni ili je vec igrao ?
Hvala unaprijed :D

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 18 apr 2011, 07:49

Arnel.S je napisao/la:Nego ljudi, nikako ne mogu lijepo da pratim ovaj Sefild, tj pobrkao sam dan-noc, i sad ...
Da li neko moze da mi da sve parove prvog kola, ko sa kim igra, rezultate, parove drugog kola, tj link neki ...
Kada igra Roni ili je vec igrao ?
Hvala unaprijed :D
Imas danas meceve u 11:00 pa onada u 15:30 i veceras u 20:00
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 18 apr 2011, 07:54

Sto se tice dosadasnjeg djela prvenstva najbolji mec do sada je bio onaj izmedju Trumpa i Robertsona jer je bio neizvjestan do samoga kraja mislim da u buducnosti bi mogao mladi Trump biti kao od ovih velikana Snookera Osalliven,Higgins,Williams jer jako talentovan igrac mada ja navijam za Williamsa da osvoji ovaj turnir i kao za Higginsa naravno i mislim da su njih dvojca glavni favoriti za osvajanje svjetskog prvenstva ove godine.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 18 apr 2011, 08:07

http://www.worldsnooker.com/page/Betfre ... ampionship

@ Arnel.S evo ti oficijalna stranica, pa tu imas i zdrijeb, i format... sve.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 18 apr 2011, 15:39

Navijam za Selbyja, vrhunski majstor. Nadam se da ce i ovi ostali favoriti proci dalje kako bismo gledali izvanredne meceve u posljednjim fazama turnira.
Someone's mouth said paint them all red.

polga
Kontakt:

Post Postao/la polga » 18 apr 2011, 15:44

tarikz je napisao/la:Navijam za Selbyja, vrhunski majstor. Nadam se da ce i ovi ostali favoriti proci dalje kako bismo gledali izvanredne meceve u posljednjim fazama turnira.
Takoder.

Zasada, u drugom kolu, tj. osmini finala, imamo Trampa, Kartera, Vilijamsa, Koupa i Marfija. Dakle, osim Trampa, svi favoriti u svojim mecevima su prosli dalje.
''Why do you think your moves are so grand and noble and I'm always the idiot piece of shit!''

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 18 apr 2011, 22:13

Trenutno je u planu mec Maguire - Hawkins, Hawkins ima prednost i bilo bi mi zao ako Maguire ispadne, jer ga smatram vecim strucnjakom i boljim snooker igracem.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 18 apr 2011, 22:26

tarikz je napisao/la:Trenutno je u planu mec Maguire - Hawkins, Hawkins ima prednost i bilo bi mi zao ako Maguire ispadne, jer ga smatram vecim strucnjakom i boljim snooker igracem.
Izgleda da bi se moglo desiti drugo iznenađenje nakon pobijede Trumpa,veceras bi mogao posao oda zavrsi ipak autsajder Hawkins ali bice još iznenađenja siguran sam.

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 19 apr 2011, 16:50

Trenutno igraju Dott i King, jos jedan mec za sladokusce u ovako ranoj fazi turnira. Smatram Dotta za favorita i covjek bi sigurno mogao uci u sami vrh.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 27 apr 2011, 09:13

Hajmo, sta ste stali...

Evo ih parovi cetvrtfinala SPa koje se odrzava u Sefildu, te trenutni rezultat u njima:

Mark Vilijams 11-5 Mark Alen
Dzad Tramp 11-5 Grem Dot
Dzon Higins 4-4 Roni OSaliven
Mark Selbi 3-5 Ding Zunhui

Vilijams ocekivano gari do polufinala, kao i mladi Tramp, otkrovljenje godine.. Higins i Roni vode rat, dok Zunhui, pomalo iznenadujuce, vodi 5:3 protiv Selbija. Nadam se preokretu Marka.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 27 apr 2011, 13:23

Gledam sad na eurosportu

Higgins - O'Sallivan ,bolji je O'Sallivan,trenutno,i navijam za njega ;)

P.S tarikz

Joj za svaku partiju kazes : er ga smatram vecim strucnjakom i boljim snooker igracem.

:lol: :lol: joj uvijek me nasmijes :mrgreen:
A C A B !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 apr 2011, 19:59

Citam da je David Morris prezadovoljan vidjenim u Sarajevu prilikom nedavne posete,i da ce Sarajevo biti domacih Eurotura umesto Pariza sto je svakako veliko priznanje,a takodje planira i da uskoro obavi ozbiljnije razgovore povodom "Matchroom World Mastersa".Definitvno i Sarajevo se polako pocinje nalaziti na listi bilijarskoj mapi sveta.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 27 apr 2011, 22:19

Evo, dobili smo skoro sve polufinaliste ovogodisnjeg SPa u snukeru...

Mark Vilijams je dovrsio posao nad Markom Alenom, te sa 13:5 prosao dalje. Protivnik u polufinalu ce mu biti Dzon Higins, koji je prije nekoliko trenutaka pobijedio velikog Ronija, rezultatom 13:10.
Na drugoj strani, mladi Dzad Tramp, momak koji je prije nekoliko sedmica osvojio OP Kine, je pobijedio bivseg svjetskog sampiona, Grema Dota, takoder sa 13:5. Zadnjeg polufinalistu cemo doznati za maksimalno sat vremena, kada bi se trebao zavrsiti mec izmedu Mark Selbija i Dinga Zunhuija. Mark se uspio vratiti, nakon sto je gotovo cijeli mec bio u zaostatku, no evo, Kinez ponovo dolazi u vodstvo, i vodi 11:10...

EDIT: Ding na kraju pobjeduje Selbija sa 13:10 (na moju zalost), i u polufinalu ce igrati protiv Trampa.
Greatness dies

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 28 apr 2011, 00:17

Bertrand je napisao/la:Evo, dobili smo skoro sve polufinaliste ovogodisnjeg SPa u snukeru...

Mark Vilijams je dovrsio posao nad Markom Alenom, te sa 13:5 prosao dalje. Protivnik u polufinalu ce mu biti Dzon Higins, koji je prije nekoliko trenutaka pobijedio velikog Ronija, rezultatom 13:10.
Na drugoj strani, mladi Dzad Tramp, momak koji je prije nekoliko sedmica osvojio OP Kine, je pobijedio bivseg svjetskog sampiona, Grema Dota, takoder sa 13:5. Zadnjeg polufinalistu cemo doznati za maksimalno sat vremena, kada bi se trebao zavrsiti mec izmedu Mark Selbija i Dinga Zunhuija. Mark se uspio vratiti, nakon sto je gotovo cijeli mec bio u zaostatku, no evo, Kinez ponovo dolazi u vodstvo, i vodi 11:10...

EDIT: Ding na kraju pobjeduje Selbija sa 13:10 (na moju zalost), i u polufinalu ce igrati protiv Trampa.
Ja sam navijao za Dinga u ovom mecu protiv Selbiya i volio bi ga vidjeti u finalu,ali moj najdrazi je igrac Mark Williams i nadam se da ce postati po treci put svjetski šampion u snookeru.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 28 apr 2011, 00:44

Williams-Higgins

Trump-Junhui

Prednost dajem Trumpu i Higginsu za plasman u finale.

Higins je pokazao danas protiv O'sullivana o kakvoj se igračini radi, a i nedavno je uspio stići veliki zaostatak protiv Marka kojem je falio samo jedan frejm za pobjedu, tako da će i to sigurno biti u podsvijesti Williamsu i da će u nekim trenutcima biti veoma oprezan, što će definitivno uticati na njegovu prepoznatljivu igru.

Trump dokazuje zašto ga pojedini stručnjaci smatraju nasljednikom velikog O'Sullivana.Čovjek jednostavno igra bez ikakvog pritiska jer nema šta izgubiti, što mu je jedan ogroman vjetar u leđa i pokazuje sav svoj raskošni talenat, i definitivno ima mu.da :D Sa druge strane, Ding već neko vrijeme oscilira u igri, i baš rijetko se desi da poveže 2-3 odlična meča. Danas je odlično iskoristio svaku grešku Selbya i mislim da ga očekuje kraj u duelu sa nadolazećom zvijezdom :D

p.s. Da dodam da mi je žao što je "Raketa" ispala danas iako je imao vodstvo i igrao, za njega poprilično neobično, veoma disciplinovano...ali pred kraj meča se ipak osjetilo da to još uvijek nije onaj stari Ronnie. Definitivno će mu prijati nadolazeća pauza, i ako nastavi biti ovako uporan u nastojanju da se ponovo u potpunosti vrati snukeru, a nadam se da hoće, iduća sezona bi mogla biti njegova ;)
FORZA MARŠAL !!!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 apr 2011, 00:54

Otprilike je to i moje neko videnje ovih polufinalnih dvoboja..

U prvom susretu ce se sigurno voditi duga bitka, ali mislim da na kraju to uzima iskusni Higins, iako se nikad ne zna sa Vilijamsom...
Sto se tice drugog polufinala, Tramp je sigurno odmorniji od Dinga. Kinez je odigrao skoro maksimalan broj frejmova sad protiv Selbija, dok je Tramp manje-vise rutinski izborio polufinale, a i rijetko kad, kao sto kazes, Zunhui zna uvezati nekoliko dobrih partija. Sa druge strane, tu je Dzad Tramp. Decko jednostavno igra bez ikakvog pritiska, potpuno slobodno, i uz to, nevjerovatno dobar i atraktivan snuker, mada mu i solidna defanzivna igra nije strana. Pravo je osvježenje trenutnom 'rosteru' u snukeru, i sigurno buduci Nr.1, bar se takav utisak stece.

Posto je moj favorit Selbi ispao, u preostalom toku turnira cu navijati za debitanta u ovako visokoj rundi jednog velikog turnira, a to je Dzad Tramp. 8-)
Greatness dies

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 apr 2011, 01:08

Nisam pratio ovo ispocetka. Moze li mi neko reci od koga i u kojoj fazi je ispao Robertson? Hvala.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 apr 2011, 01:09

Bilal je napisao/la:Nisam pratio ovo ispocetka. Moze li mi neko reci od koga i u kojoj fazi je ispao Robertson? Hvala.
U prvom kolu, od Trampa sa 10:8 ;)
Greatness dies

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 28 apr 2011, 16:51

Nisam nikako gled'o tog Trampa, al' po vasim komentarima vidim da je veliki talenat. Pobjede nad Robertsonom i Dotom mnogo govore,.. Morat cu pogledat Trampa protiv Dinga.

Vjerujem da ce Higins slaviti na kraju. Kompletan igrac.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.