Plivanje u BiH

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Plivanje u BiH

Post Postao/la admin » 02 jan 2012, 22:56

Monci je napisao/la:Ima istine i argumenata u ovome sto pises...ali...recimo konkretno o plivanju.Tu su najmjerodavnija postignuta vremena i utrka sa stopericom,dakle nema veze da li izvjestava savez,klub ili pojedinac,ako neko dostavi informaciju sa je plivac X postavio vrijeme X i da je to novi rekord Bosne i Hercegovine onda tu nema subjektivnosti.
@Monci, možda me nisi dobro shvatio.

Informacije koje često stižu iz klubova odnose se isključivo na njihove rezultate. Znači nema vremena za sve takmičare, nema pobjednika, samo vremena plivača određenog kluba. E sad, još ako se desi da njihov plivač pobjedi u bilo kojoj kategoriji, pa makar i u uzrastu pjetlića, često imamo upakovan tekst kao da se radi o ukupnom pobjedniku (mislim da si se baš ti ranije žalio na jedan takav tekst).

Ili, u Sarajevu radi press služba bazena, u Tuzli radi jedan klub, u Banjaluci možda neko radi, ali zaobilazi SportSport.ba, u Mostaru niko. Uz to, treba imati u vidu da su bazeni veliki objekti od interesa za opštine oko kojih se bore političke stranke, pa onda svaka stranka gura drugi klub... dok sve sastaviš, dobiješ polovične izvještaje o poluamaterskim takmičenjima, iz ugla jednog kluba... Kad se to objavi, neko se obavezno žali jer je izostavljen (pogletaj prvi post na temi). Onda bolje i ne objaviti ništa, obzirom da svakako interesuje možda 0,001% čitalaca.

Ovo je posebno izraženo u borilačkim sportovima tipa karatea, gdje na svakom lokalnom turniru imamo po par zlatnih medalja za svaki klub. Znači, ukoliko želimo imati relevantne podatke moramo unutar medija imati osobu koja vrlo kvalitetno poznaje i prati plivački sport, a na žalost to nije slučaj, niti će u realnim okvirima biti tokom ove decenije.

@Dema, slažem se s tobom da je plivanje kao bazni sport mnogo značajnije od neke tamo Larisse.

Međutim, naši čitaoci čitaju teksove o Larissi, a o plivanju ne čitaju. Dok god se SportSport.ba finansira od vlastitog rada i broja čitaoca, a ne od državnih institucija zaduženih za promociju i unaprjeđenje baznih sportova, mi ćemo pisati o onome što ljudi čitaju, a ne o onome što će doprinjeti zdravlju nacije i opštem razvoju sportskog duha. Znam da to zvuči bezveze, ali drugačije ne može. Miješaš SportSport.ba i korisnike državnih budžeta za promociju i razvoj sporta, a to dvoje se u putu nije srelo.

Na kraju, ne pokušavam prebacivati lopticu. Pokušavam objasniti da je posao novinara ovog portala da pišu o zanimljivim temama, a to na žalost nije plivanje, a da je posao nekog drugog da to plivanje učini jednostavnijim i jeftinijim za praćenje, a korisnijim i isplativijim za objaviljvanje.

Primjera radi, naši sportski radnici trebali bi samo jednu sedmicu pratiti kako radi press služba recimo Teniskog saveza Srbije ili Hokejaškog kluba Medvešćak pa bi im možda malo jasnije bilo odakle sportski uspjesi kreću i kako se razvija jedan sport u državi. Ljudi ubijaju od saopštenja, akcija, promocija, nagradnih igara, press materijala, prijedloga za saradnju i van granica svoje zemlje, a kod nas se ispijaju kafe i čude se što ih novinari ne zovu da malo pitaju šta ima i kako to da niko ne zna ko je najbrži plivač svih vremena u BiH.

Opet kažem, čast izuzecima koji, na žalost, ne rade u savezima već rade za sebe (logično), pa to opet ne donosi sistemske rezultate.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jan 2012, 15:25

admine,stvarno me pokusavas ubjedit da je bolje stavit Larisu na stranicu vec rekordera BIH.Uostalom kako znas kad ljudima nisi ni pruzio sansu da biraju.

Ovo je sportska stranica,da trebaju vam pare ali ak je tako onda stavite sam trebe i bit cete extra praceni.

Apsolutno se slazem da savezi ne rade svoj posao.Ali opet mi nisi odgovorio kako je to za vas nemoguce vidjet vremena evo kao ovdje
http://www.ecszczecin2011.eu/Start_List ... 2011.pdf,i" onclick="window.open(this.href);return false; sami vidjet jeli neko nesta uradio.Ovdje sam uzeo samo primjer nema ovdje nasih ali bude u toku takmicenja sve.

Sta mislis kako je nekome ko toliko trenira i zrtvuje se citat da je bitnija Larisa od njeg,jer sponzori daju za njene slike i vise ih zanima to.E nek nam je ovakav sport i treba nam.Znaci svaki tekst treba bit copy-paste nista da se pise vec sam prepisuje.

Ne mozete uzet par studenata koji studiraju ove stvari i dat im da odrade par intervjua s nasim momcima i da ih stavite tu.
Ja znam da se za avazov sport davalo u novcima da bi neko dijete izaslo tamo i da bi ga oni nahvalili.Ako se i ovdje radi na toj bazi,onda trebam prestat pratit ovu stranicu.

Jos jednom za vas je potpuno BESPLATNO,DJABA,FREE kako god hocete odratit mjesecno po jedan intervju s ovim momcima,mozete preko interneta,znaci nula troskova.

Mozda tad neko i vidi da vam je stalo do domaceg sporta pa vas pogura,a do tad vi copy-paste.Covjece lik je sad navodim sam njeg jer ga znam.ali lik je oborio i na 50 i na 100 rekord,jeli iko konta koliko je to tesko,najbrzi covjek u BIH svih vremena,to je u malim bazenima u velikim drzi rekord na 50m.Cim izadje na veliki oborice i na 100m jer ima to vrijeme.

I mi volimo Bosnu,ma mi smo sebicni i pokvareni,kako se lik osjeca kad ode u neku Poljsku obori 2 rekorda najteza za oborit i dodje kuci,niko ga ni ne pita e kako si prosao,niko nigdje rijec o tome ne napise.

Zalosno je da jedan sportski portal nista o takvim stvarima nit zna,nit zeli da zna.I nije istina da se nebi citalo o plivanju,koliko je sam klubova u Sarajevu svi ti roditelji jedva cekaju da vide gdje im se sta pise o djeci.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 jan 2012, 20:09

Tako je, upravo to te pokušavam ubjediti.

I ne samo da je bolje staviti Larissu od bh. rekordera u plivanju, nego je deset puta bolje staviti Larissinu sjenu nego dubinski intervju sa selektorom košarkaške reprezentacije BiH pred odlazak na Eurobasket. Znam, jer su ljudi dobili šansu da biraju. To ne određujem ja, već svi ovi forumaši i posjetioci portala ukupno. Tvoji stavovi o tome šta se bi se čitalo, a šta ne bazirani su na pogađanju, moji na čvrstim i neoborivim informacijama. Vjeruj mi da nemam nikakvog interesa da ti nešto slažem.

Pitaš se kako je nemoguće iskopati rezultate takmičenja za koje realno niko ne zna ni da se dešava, prvenstveno zato što se niko nije potrudio da ljude obavijesti da se to takmičenje dešava?
Pa probaj ti početi dan pišući izvještaj NBA utakmica, onda odradi intervju sa košarkaškim reprezentativcem, porazgovaraj sa Papetom o tome da li će ostati selektor, najavi utakmice Cityja i Liverpoola, Porazgovaraj sa direktorom KK Bosna da vidiš ima li pojačanja u ovoj godini, provjeri ima li pomaka u raspadajućoj RK Bosni i vidi kad su pripreme Želje i Sarajeva, pa onda isprati kako je Cocalić igrao u Grčkoj, usput prati ima li kakav veliki transfer u evropskom fudbalu i naveče napiši izvještaje svih evropskih fudbalskih liga... Baš me interesuje koliko će ti vremena ostati da istražuješ da li je u toku kakav plivački turnir i da se educiraš koji od tih turnira je značajan, a koji nije. Na kraju, kad uhvatiš vremena i potrudiš se da napišeš nešto o čemu zaista ne znaš mnogo, provjeri na forumu da vidiš koji te je stručnjak popljuvao zbog neznanja, kao što je uradio autor ove teme.

Pogledaj i ovu temu. Gdje su ti roditelji da diskutuju o sportu koji im djeca treniraju? Gdje su treneri, plivači, njihovi navijači? Realno, ti, Monci i ja smo tu. Bili su još i Devil i Tribalian ali si ih otjerao.

Vidi sad ovo: http://www.sportsport.ba/trening/skole- ... -vaterpolo" onclick="window.open(this.href);return false;

U promociju ovoga uložen je reklamni prostor vrijednosti sa pet cifara, u izgradnju sigurno više nego što će se ikada vratiti. Od svih tih plivačkih klubova, nijedan se nije sam javio već smo morali kopati po internetu i tražiti adrese. Vjerovatno smo mnoge i preskočili, jer ne znamo da postoje. Sigurno su mnoge adrese pogrešne, ali niko se nije javio da ih se popravi. Da ne govorim o tome da svaki klub ima mogućnost da za 1,3KM dnevno zakupi svoje stranice i da objavljuje šta god hoće o sebi, a da se to pojavljuje i na naslovnici portala. Naravno, niko se nije javio. Možda si ti spreman da pomogneš plivače? Mogao bih ti srediti popust 50%, pa da za pola kafe dnevno dobiješ priliku da ispraviš sve nepravde koje su im do sada novinari nanjeli.

E ako taj plivački sport ne želi da pomogne sam sebi, zašto se očekuje da im pomaže neko drugi?

usput, pogledaj i ovo: http://www.sportsport.ba/ostalo/158/vodeni-sportovi" onclick="window.open(this.href);return false;
skromno je, znam, ali mi nađi bh. arhivu o plivanju veću nego tu i pokaži mi koliko su na promociji vodenih sportova uradili drugi, možda oni koje finansiramo svi skupa kroz poreze?

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jan 2012, 20:54

admin je napisao/la:Tako je, upravo to te pokušavam ubjediti.

I ne samo da je bolje staviti Larissu od bh. rekordera u plivanju, nego je deset puta bolje staviti Larissinu sjenu nego dubinski intervju sa selektorom košarkaške reprezentacije BiH pred odlazak na Eurobasket. Znam, jer su ljudi dobili šansu da biraju. To ne određujem ja, već svi ovi forumaši i posjetioci portala ukupno. Tvoji stavovi o tome šta se bi se čitalo, a šta ne bazirani su na pogađanju, moji na čvrstim i neoborivim informacijama. Vjeruj mi da nemam nikakvog interesa da ti nešto slažem.

Pitaš se kako je nemoguće iskopati rezultate takmičenja za koje realno niko ne zna ni da se dešava, prvenstveno zato što se niko nije potrudio da ljude obavijesti da se to takmičenje dešava?
Pa probaj ti početi dan pišući izvještaj NBA utakmica, onda odradi intervju sa košarkaškim reprezentativcem, porazgovaraj sa Papetom o tome da li će ostati selektor, najavi utakmice Cityja i Liverpoola, Porazgovaraj sa direktorom KK Bosna da vidiš ima li pojačanja u ovoj godini, provjeri ima li pomaka u raspadajućoj RK Bosni i vidi kad su pripreme Želje i Sarajeva, pa onda isprati kako je Cocalić igrao u Grčkoj, usput prati ima li kakav veliki transfer u evropskom fudbalu i naveče napiši izvještaje svih evropskih fudbalskih liga... Baš me interesuje koliko će ti vremena ostati da istražuješ da li je u toku kakav plivački turnir i da se educiraš koji od tih turnira je značajan, a koji nije. Na kraju, kad uhvatiš vremena i potrudiš se da napišeš nešto o čemu zaista ne znaš mnogo, provjeri na forumu da vidiš koji te je stručnjak popljuvao zbog neznanja, kao što je uradio autor ove teme.

Pogledaj i ovu temu. Gdje su ti roditelji da diskutuju o sportu koji im djeca treniraju? Gdje su treneri, plivači, njihovi navijači? Realno, ti, Monci i ja smo tu. Bili su još i Devil i Tribalian ali si ih otjerao.

Vidi sad ovo: http://www.sportsport.ba/trening/skole- ... -vaterpolo" onclick="window.open(this.href);return false;

U promociju ovoga uložen je reklamni prostor vrijednosti sa pet cifara, u izgradnju sigurno više nego što će se ikada vratiti. Od svih tih plivačkih klubova, nijedan se nije sam javio već smo morali kopati po internetu i tražiti adrese. Vjerovatno smo mnoge i preskočili, jer ne znamo da postoje. Sigurno su mnoge adrese pogrešne, ali niko se nije javio da ih se popravi. Da ne govorim o tome da svaki klub ima mogućnost da za 1,3KM dnevno zakupi svoje stranice i da objavljuje šta god hoće o sebi, a da se to pojavljuje i na naslovnici portala. Naravno, niko se nije javio. Možda si ti spreman da pomogneš plivače? Mogao bih ti srediti popust 50%, pa da za pola kafe dnevno dobiješ priliku da ispraviš sve nepravde koje su im do sada novinari nanjeli.

E ako taj plivački sport ne želi da pomogne sam sebi, zašto se očekuje da im pomaže neko drugi?

usput, pogledaj i ovo: http://www.sportsport.ba/ostalo/158/vodeni-sportovi" onclick="window.open(this.href);return false;
skromno je, znam, ali mi nađi bh. arhivu o plivanju veću nego tu i pokaži mi koliko su na promociji vodenih sportova uradili drugi, možda oni koje finansiramo svi skupa kroz poreze?
E sad da je popularnija i od Basketa nije moguce,evo ja nisam glasao na tu anketu.Po otvorenim temama i pisanju o tom basket prvenstvu se vidjelo da je itekako praceno.Onu dvojicu sam otjerao jer su lijepili tekstove o srbskim plivacima,ipak je kod njih ovo puno bolje rijeseno i ne trebaju ovdje prostor zauzimat.

Zasto mislis da ja zelim da ti rijesis sve probleme u plivanju.Ne zelim niti mozes,niti me mozes ubjedit da imate samo jednog novinara tj da samo ti to radis.

A na ovo provociranje na kraju necu odgovorit.E sad ako ima interesa s vase strane da se napise nesta o ovom momku,mogu ja s njim uradit i poslat vama na mail.Ako jos neko zeli s nekim drugim,nek se javi.

Sto se tice tog segmenta o kojem si pisao treneri,struka,vodstvo tih klubova znam da je grozno i da snose veci dio krivice,znam jer mi je to struka.Ako zelis i ako hoces da ovaj momak kad ide na prvenstvo neko van BIH ponese aparat uslika par slika s prvenstva poprica s nekim iz reprezentacije i posalje vama.

Moja je zelja da ih malo poguramo,tj evo vase bi bilo samo copy-paste.Ja nemam nikakvu korist od ovoga a nebi ni vi imali bar ne odmah.Ali ako lik ode na Olimpijadu da imate izvjestaj od tamo nije to bas za podcjenit.

Zao mi je sto niko ne pise ovdje,sto nam je svijest o sportu nula,sto nam dvorane pune super turbo drolje a ne KK Bosna itd.

Nije mi cilj rasprava niti da omalovazavam tvoj rad,vec da budete jos bolji,i eto ak mogu spreman sam bar malo pomoc.Kad bi svi bar malo pomogli napravili bi puno bolji portal.Budi mi pozdravljen

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 jan 2012, 22:11

Ne mjeri se čitanost anketom. Postoji tačan zapis otvaranja svakog teksta i oni o Larissi i sličnima su daleko čitaniji od bilo kakvog intervjua sa Sabitom Hadžićem, Edom Bavčićem ili ovog današnjeg sa Kikanovićem. Ne moraš vjerovati, ali brojevi su neuporedivi, tj. daleko veći kod ovih gluposti, nego kod bilo kakve košarke.

To nije nešto što smatram pozitivnim i lijepim. Samo je činjenica koja se ne može zaobići.

Žao mi je što moj prijedlog smatraš provokacijom, nisam ga tako pisao, niti sam zlonamjeran. Bio sam vrlo ozbiljan i pokušavam ti dočarati realne probleme koje neko ko gleda sa strane ne primjeti. Zašto je provokacija kad se ponudi široj javnosti da uloži minimum u promociju sporta, a nije provokacija da se to očekuje od ovog portala ili drugih medija?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 jan 2012, 22:19

Evo zanimljiv podatak, a ti ne moraš vjerovati:

Tekst "Podijelite čokoladu sa kolegom" imao je jednak broj čitanja danas kao intervju sa Kikanovićem (http://www.sportsport.ba/bh_kosarka/kik ... dila/71467" onclick="window.open(this.href);return false;) koji je stajao na glavnoj poziciji na naslovnici. Tekst da je Ribery otvorio kafić u kojem se ne toči alkohol iako je skroz dole na naslovnici i iako mu je to drugi dan od objave, danas (znači ne juče i danas, nego samo danas) je imao tri puta više čitanja od Kikanovića.

Za mene, ovo je katastrofa košarkaškog sporta i rezultat godina nerada i antipropagande u KSBiH.

Zamisli sad koliko se jednom mediju isplati pratiti plivanje za koje je KSBiH - NASA.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jan 2012, 22:24

admin je napisao/la:Ne mjeri se čitanost anketom. Postoji tačan zapis otvaranja svakog teksta i oni o Larissi i sličnima su daleko čitaniji od bilo kakvog intervjua sa Sabitom Hadžićem, Edom Bavčićem ili ovog današnjeg sa Kikanovićem. Ne moraš vjerovati, ali brojevi su neuporedivi, tj. daleko veći kod ovih gluposti, nego kod bilo kakve košarke.

To nije nešto što smatram pozitivnim i lijepim. Samo je činjenica koja se ne može zaobići.

Žao mi je što moj prijedlog smatraš provokacijom, nisam ga tako pisao, niti sam zlonamjeran. Bio sam vrlo ozbiljan i pokušavam ti dočarati realne probleme koje neko ko gleda sa strane ne primjeti. Zašto je provokacija kad se ponudi široj javnosti da uloži minimum u promociju sporta, a nije provokacija da se to očekuje od ovog portala ili drugih medija?
Zao mi je sto je tako,sad ti vjerujem.Mislio sam ono za kafu tj smatrao provokacijom a ovo ostalo nisam.I nisi mi odgovorio na ono sto te upitah.A drago mi je sto si mi ovako lijepo obrazlozio da imam jednu siru sliku,jer ipak te stvari nisam mogao znat dok ti nisi napisao.

Nadam se da ce bit bolje u mnogim segmentima sporta.Odron su nam ljudi u sportu.

Ma vjerujem ti,izvini ako sam te uvrijedio nije mi bio cilj,ali bar sad znam sta je ko i koliko kriv za neke stvari.Takav smo narod sve nam je zanimljivije nego nase.Znaci nista od plivanja,ma valjda ce se nekad popravit a do tad cu ja stavljat ovdje neke informacije a ako bude volje mogu se i prebacit na portal.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 jan 2012, 22:32

Ja sam administrator foruma, ne novinar, pogotovo ne urednik. Ne mogu praviti takve dogovore i odgovarati na ta pitanja. Zato nisam odgovorio. Postoje službeni i profesionalni kanali, preporučujem da se slijede, rezultat ne bi trebao izostati.

Evo malo statistike i u tom području. Znaš li koliko u jednom mjesecu saopštenja pošalje Hokejaški klub Medveščak na adresu medija koji je u inostranstvu i uopšte ih ne prati?
u prosjeku 10 mjesečno.

Znaš li koliko KSBiH pošalje saopštenja mediju koji ih najviše prati u cijelom svijetu?
0 godišnje.

Trebam li te pitati za Plivački savez?

Ono za kafu nije bila provokacija. Ako tražiš da se uloži, trebao bi biti spreman da to prvi uradiš. Kao što si i sam rekao, svi smo mi vrlo jaki na priči i sve nam zvuči lako, ali kad treba nešto i da se uradi, tu stvari staju.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jan 2012, 22:39

admin je napisao/la:Ja sam administrator foruma, ne novinar, pogotovo ne urednik. Ne mogu praviti takve dogovore i odgovarati na ta pitanja. Zato nisam odgovorio. Postoje službeni i profesionalni kanali, preporučujem da se slijede, rezultat ne bi trebao izostati.

Evo malo statistike i u tom području. Znaš li koliko u jednom mjesecu saopštenja pošalje Hokejaški klub Medveščak na adresu medija koji je u inostranstvu i uopšte ih ne prati?
u prosjeku 10 mjesečno.

Znaš li koliko KSBiH pošalje saopštenja mediju koji ih najviše prati u cijelom svijetu?
0 godišnje.

Trebam li te pitati za Plivački savez?

Ono za kafu nije bila provokacija. Ako tražiš da se uloži, trebao bi biti spreman da to prvi uradiš. Kao što si i sam rekao, svi smo mi vrlo jaki na priči i sve nam zvuči lako, ali kad treba nešto i da se uradi, tu stvari staju.
Ma slusaj ja da imam klub bio bi kod vas.Ja sam ponudio ono sto je u mojoj mogucnosti,jer nisam novinar.

Mogao bih ti srediti popust 50%, pa da za pola kafe dnevno dobiješ priliku da ispraviš sve nepravde koje su im do sada novinari nanjeli.

na ovo sam mislio zar je moguce da ja ispravim sve nepravde i zar ja kazem da su im novinari nanijeli nepravde.A ovo za pola kafe dnevno ni ne kontam.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 jan 2012, 22:45

Izvini, možda nisam dobro bio napisao.

evo ovdje: http://sportsport.ba/adresar/upis" onclick="window.open(this.href);return false;

To ti je mogućnost da za pola kafe dnevno svaka škola sporta ima svoj tekst na naslovnici portala SportSport.ba. Vjerujem da predpostavljaš kako je velik interes sportskih radnika.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jan 2012, 22:53

admin je napisao/la:Izvini, možda nisam dobro bio napisao.

evo ovdje: http://sportsport.ba/adresar/upis" onclick="window.open(this.href);return false;

To ti je mogućnost da za pola kafe dnevno svaka škola sporta ima svoj tekst na naslovnici portala SportSport.ba. Vjerujem da predpostavljaš kako je velik interes sportskih radnika.
ok sad je uredu,ma znam zbog tih takvih ja ne mogu imat npr klub ili radit nesta u sportu vec radim nesto drugo,iako sam se za to skolovao.

Nista drago mi je da smo popricali,i uvijek mislim da znam koliko je lose stanje u sportu i uvijek saznam da je u stvari gore nego sto mislim.

Ja cu se potrudit da ovdje objavim ono sto saznam o tim rezultatima.Pa bar ce neko procitat,evo s stranice ovog rekordera kako su objavili vijest

15 državnih rekorda za plivače Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo
11 December, 2011 - 08:15 — janko.gojkovic

U protekloj sedmici plivači Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo su nastupali na dva takmičenja. Arnel Dudić je nastupio za BiH reprezentciju na europskom prvenstvu u Poljskoj, gdje je plivao dvije discipline, 50m i 100m slobodnim stilom. U obje discipline je isplivao svoja najbolja vremena, što je bilo dovoljno da se obore i oba državna rekorda u apsolutnoj konkurenciji. Na 50m slobodno, Arnel je plivao 0:22,67, a na 100m slobodno je plivao 0:50,07.
Ostali plivači kluba su nastupili na II kupu Novi grad u Sarajevu. Na ovom jednodnevnom takmičenju, plivači GKVS Sarajevo su plivali 13 državnih rekorda. Rekorde su isplivali: Armin Ćirić (95) u disciplinama 100m i 200m prsno (1:07,03 i 2:31,09), Iman Emšo (1998) na 100m leđno (1:08,24), Amina Rovčanin na 200m prsno (2:53,93), Narda Brodović na 50m leđno (0:34,37), Armin Mehić, Vedad Ramić, Armin Ćirić i Kenan Čampara u disciplinama 4x50 slobodno i 4x50 mješovita (1:44,93 i 1:55,13) u kategoriji do 16 godina, te ženske štafete u sastavu Lamija Dacić, Amina Rovčanin, Negra Ahmetspahić i Iman Emšo u 4x50 slobodno (1:57,31) su oborile rekorde BiH u kategorijama do 14 godina, do 16 godina i apsolutnoj kategoriji, a u sastavu Narda Brodović, Adela Mehić, Negra Ahmetspahić, Iman Emšo u štafeti 4x50 mješovito (2:14,21) su također oborile rekorde u sve tri kategorije.
Svoja najbolja vremena su plivali svi plivači GKVS Sarajevo koji su nastupili na kupu: Adin Džidić, Alan Karić, Amna Vladavić, Bakir Hadžiahmetović, Deni Maslo, Denijal Jamaković, Dženan Lizde, Faruk Eminić, Haris Kukuruzović, Hena Fajić, Irma Bašović, Isa Emšo, Lamija Medošević, Luka Lasic, Nadja Brodović, Nejla Karić, Nicole Post, Nikolia Antonović i Tea Kovžan.
GKVS Sarajevo je u ukupnom plasmanu osvojilo 1.mjesto na II kupu Novi grada, sa 27 zlatnih medalja, 11 srebrenih i 9 bronzanih.
Sljedeće važnije takmičenje koje će plivati plivači GKVS Sarajevo će biti Sarajevo Aquatics 2012, koje će se održavati na Olimpijskom bazenu Otoka od 10-12. februara 2012 godine.

Izvini jos jednom ako sam te sta uvrijedio

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 03 jan 2012, 23:01

Ma nisi me ništa uvrijedio, izvini ako sam ja tebe ;)

moram samo prokomentarisati tekst koji je iznad. Zamisli da ga objavimo... Odmah bi se neko pobunio (s pravom) što nema rezultata ostalih takmičara koji su nastupili na ovom kupu, a možda su neki imali i bolje rezultate. I još bi onda bio neki kiseli komentar kako pišemo samo o ovom klubu jer imaju love, ili tako nešto.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 03 jan 2012, 23:07

admin je napisao/la:Ma nisi me ništa uvrijedio, izvini ako sam ja tebe ;)

moram samo prokomentarisati tekst koji je iznad. Zamisli da ga objavimo... Odmah bi se neko pobunio (s pravom) što nema rezultata ostalih takmičara koji su nastupili na ovom kupu, a možda su neki imali i bolje rezultate. I još bi onda bio neki kiseli komentar kako pišemo samo o ovom klubu jer imaju love, ili tako nešto.
ma nisi sve ok,ma znam razumijem ali samo sam stavio da vidis kako su smijesno objavili tekst.Umjesto da je naslov bombastican imamo rekordera ovo,ono.Oni u klubu ove rekorde stavljaju u rang rekorda pionira itd.I kad vidis da je to jedan od boljih klubova u drzavi sta onda rec za ostale.

Nista cujemo se ja cu nesta ovdje pisat pa valjda bude hajra,a tebi hvala na ovako iscrpnim odgovorima i drago mi je da bar neko radi kak treba i da se trudi.Sad dosta bolje vidim koliko je i vama tesko,jos vas mi kritikujemo,cuvaj se pa se cujemo

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 04 jan 2012, 16:08

Interesantna diskusija kolege,bas lijepo i primjer kako se moze pozitivno diskutovati i iznositi misljenja.Nema sumnje da je ovaj portal jedan od rijetkih koji gradi pozitivnu sliku sporta u Bosni i Hercegovini,bez obzira na primjedbe koje mi pojedinci imamo oko pracenja i zastupljenosti pojedinih sportova.
Cinjenica je da se ovdje bazni sportovi i "neeatraktivni"najvise prate,i to je sa jedne strane argument prema drugima,medjutim sa druge strane ipak evo ja i kolega mislimo da moze i vise.Slazem se 100% da je veliki dio krivice na strukovnim savezima,ali i klubovima koji ne znaju niti na koji nacin razviti PR sluzbu i odnose i komunikacije sa medijima,mada se moze vrlo lako(znam to iz iskustva jer sam to radio) sa solidim izvjestajima i tekstovima doci na stranice i elektronskih i printanih medija u nasoj zemlji.Po meni (a dotaknucu se izvjestaja o plivanju koji ste obojica komentarisali) niko nema pravo da se ljuti i da daje bilo kakvu primjedbu ako neko objavi da je oboren drzavni rekord u plivanju u nekoj disciplini,cak i treba slike tih sportista stavljati,price o njima,intervjue....navijacki i subjektivno je objavljivanje imena nekih klubova ili pojedinaca koji su dostigli neka svoja najbolja vremena ili rezultate,koja u sprotu kojim se bave ne znace nista posebno.
I ovdje bi se ponovo dotakao saveza koji bi trebali biti nosici tih informacija i izuzetnih rezultata sa takmicenja(drzavni rekordi);niti jedne sekunde ne sumnjam da na prvenstveno ovom portalu,ali i ostali medijima preko TV,printa nece biti objavljeno kako je neki plivac oborio drzavni rekord,samo ako im neko dostavi taj info.....i tu je nekako najveci problem po meni.
I kao uvijek se dotaknem i navijacke kulture,bio je turnir sampiona u vaterpolu,sama evropska krema,pa 100 ljudi na tribinama,gostovala je Barca u rukometu pa niti milja raje u Skenderiji...to otprilike pokazuje na kojem smo sportskom nivou kao nacija.
Ko ima volje,zelje i snage borice se sa ovim izazovima,mada malo je takvih,yebiga nasi ljudi nekako daj malo kafe supljaka,ubleha,gdje je Dzeko cugo sinoc,kakve doticna Larisa guzove ima i to je to.....zalosno ali to je realnost nasa

mulan
Kontakt:

Post Postao/la mulan » 27 jan 2012, 15:26

Drago mi je da se ipak neko interesuje za plivanje u BiH , jer zadnjih godina , ne samo da ima veliki broj takmičara na mitinzima i djece koja se bave ovim sportom , već se postižu i zapanjujuće dobri rezultati s obzirom na uslove u kojima djeca treniraju,jer kod nas samo Sarajevo i Banja luka imaju zatvorene 50 metarske bazene, a ovi ostali kubure sa 25 metarskim bazenima(Tuzla,Zenica) , dok recimo plivači PK Velež iz Mostara treniraju , možete misliti u 12,5 metarskom bazenu, a opet imaju rekordere u svojim kategorijama i postižu zavidne rezultate.
Rezultate i najave takmičenja ,ukoliko nekoga interesuje, iz BiH i regiona možete pogledati na stranici plivanje.info

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 14 feb 2012, 13:27

Bas me cudi da nisu propraceni rezultati plivackog takmicenja koje je odrzano proteklog vikenda u Sarajevu.Strucnjaci su najavljivali svasta nesto ,ali kako su se usutili ocito je da rezultata nije bilo.Cini mi se da su ovdje strucnjaci samo za klepit pare,da ne imenujem organizatore i su-organizatore ovog takmicenja....

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 maj 2012, 18:16

NAJBOLJI norveški plivač, Alexander Dale Oen iznenada je preminuo u 27. godini. Aktualni svjetski rekorder na 100 metara prsno preminuo je od srčanog zastoja tijekom priprema u Arizoni.

Dale Oen pronađen je u ponedjeljak na podu tuš kabine u Flagstaffu gdje se priprema za Olimpijske igre u Londonu. Pokušaji oživljavanja bili su neuspješni i nesretni plivač je prevezen u lokalnu bolnicu gdje su liječnici mogli samo ustanoviti smrt. Liječnik norveške reprezentacije Ola Ronsen kazao je kako je Dale Oen na prošlim treninzima izgledao prilično svježe i da ništa nije ukazivalo na probleme.

Dale Oen je na OI u Londonu trebao biti jedna od najvećih norveških uzdanica za medalju. Uz lanjsko zlato na Svjetskom prvenstvu u Šangaju na 100 prsno, Norvežanin je u istoj disciplini osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu prije četiri godine, a imao je i dva zlata i četiri srebra s europskih prvenstava u velikim bazenima. Lani ga je Europska plivačka federacija (LEN) proglasila najboljim europskim plivačem.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 02 maj 2012, 00:28

Steta ali koliko ljudi treniraju nije ni normalno.

Nedavno sam cuo jednu informaciju zaista smijesnu:naime nas rekorder na 50 i 100 kraul,studira na Fasto u Sarajevu i izvjesni asistent na predmetu Plivanje ga obara iz stila Kraul.I to na asistenciju profesora tog predmeta ponovo pliva da bi se veliki strucnjak asistent smilovao i pustio ga.

Sta sve nece trpit nasi vrhunski sportisti,ima li granice uopste.

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 13 dec 2012, 10:51

Arnel Dudic na 50m slobodno zavrsio kao 37 od 155 uz oboren drzavni rekord 22.38(prije je bio 22,67 također njegov rekord) na svjetskom prvenstvu u Istanbulu.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 13 dec 2012, 23:48

simicz je napisao/la:Arnel Dudic na 50m slobodno zavrsio kao 37 od 155 uz oboren drzavni rekord 22.38(prije je bio 22,67 također njegov rekord) na svjetskom prvenstvu u Istanbulu.
evo bas sad gledam rezultate,bilo bi lijepo da to objave i na stranici ss.ba
Arnel ima strasne fizicke predispozicije,kad bi se malo ulozilo u njeg mogao bi nastupit i u polufinalu ili finalu ovih prvenstava.
Od zemalja regiona bolji od Arnela je bioo samo slovenac Mankoc koji je 13 godina stariji od naseg rekordera.

Bilo bi lijepo da se jave i forumasi da mu damo podrsku,pozelimo da obori rekord i na 100m koji takodje drzi.
Vjerovatno ce citat,pa zato dajmo mu podrsku da nam bude zdrav i da nam obara redovno ove rekorde.Takodje i Hajdar nastupa i njemu zelimo srecu,al ipak Arnel zivi u BIH,trenira u BIH,hrani se u BIH,studira u BIH itd.Znaci uslovi nula.

Sretno rekorderu,sampionu,ostani tako skroman,al i budi ponosan sto nas tako predstavljas.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.