Mogla bi Srbija ove godine imati dva predstavnika u Euroligi ,a kako se igraju ove kvalifikacije jeli pobjednici ovi duela idu u Euroligu ili kao u fudbalu igraju se pretkola.Devil je napisao/la:Vidi ovo danas pocele kvalifikacije,a ja sve mislim u petak.
Hemofarm trenutno ima 9 razlike pred kraj 2/4,a Le Mans na pauzi vodi Banvitu u gostima 5 razlike.
Euroliga 2010/11
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Euroliga 2010/11
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ima jos predkola da se igra previse klubova je ostalo.
Le Mans pobedio Banvitu u gostima,Hemofarm ima 6 razlike pred kraj tekme,Unics vodi Groningena 13 razlike u 3/4,Buducnost ima 13 razlike protiv Lyona u 1/4,ovo mi je neocekivano malo,
Le Mans pobedio Banvitu u gostima,Hemofarm ima 6 razlike pred kraj tekme,Unics vodi Groningena 13 razlike u 3/4,Buducnost ima 13 razlike protiv Lyona u 1/4,ovo mi je neocekivano malo,
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Hemofarm je u Tel Avivu ubedljivo savladao izraeslkog šampiona Hapoel Galil Gilbou i tako napravio veliki korak ka drugoj rundi kvalifikacija za Evroligu. Pred 3.500 gledalaca u "Nokija Areni" briljirao je naš reprezentativac Milan Mačvan koji je ubacio 31 poen uz šest skokova, a njegov učinak posebno dobija na težini ako se uzme u obzir da se pripremama Vrščana priključio tek pre pet dana, zbog učešća na Mundobasketu u Turskoj. Revanš meč igra se u petak u Vršcu, ulaz u dvoranu "Milenijum" biće besplatan.
Odluka je pala u poslednjem periodu kojeg su izabranici Željka Lukajića furioznom igrom dobili sa čak 30:12. Utakmica je imala neobičan tok, činilo se da će Hemofarm rano rešiti pitanje pobednika, pošto je već u 7. minutu vodio sa ubedljivih 21:7. Ipak, domaćin se probudio, najviše zahvaljujući dobroj igri Tajlera Vikersona i do poluvremena stigao do koša zaostatka (45:47).
Nešto nije štimalo u odbrani Vrščana od 10. do 30. minuta, jer su u tom intervalu primili čak 56 poena (29+27). Izraelci su pred poslednju četvrtinu imali pet poena prednosti, ali u završnici je igrao samo jedan tim. Mačvan je bio nezaustavljiv, ubacio je 13 poena u poslednjoj deonici, odlično ga je ispratio Bojan Krstović i Hemofarm je jednom nogom već zagazio u drugo kolo kvalifikacija za Evroligu. Hapoel Galil Gilboa bi morao da napravi senzaciju u petak i slavi sa više od 13 poena u Vršcu za prolazak u sledeću rundu, gde Vrščane ili Izraelce čeka bolji iz dvoboja francuskog Roana i berlinske Albe.
Hapoel Galil Gilboa - Hemofarm 84:97 (16:26, 29:21, 27:20, 12:30)
Hapoel: Ben Zvi, Gordon, Meklinton 18, Jivzori, Mekel 15, Grin 6, Karter 11, Lajons 9, Kozikaro, Kazarnovski 2, Porat 3, Vilkerson 20 (15 sk).
Hemofarm: Pavković 3, Božović 3, Abdul Hamid 2, Krstović 22 (8-6 za tri), Šutalo 8, Mačvan 31 (16-13 za dva, 6 sk), Savović 10, Borisov 8, Knežević, Džordan 9, Maraš 1, Anđušić.
Mada je ocekujem da ce Struja odmah da napadne gore i pokusa da rijesi pitanje pobjednika ovog dvomeca...Macvan mora da povuce....

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Gledao sam sinoc snimak Buducnosti,veoma losa tekma sa dosta gresaka na obe strane,Buducnost imala +15 ali je to prosula i u Francusku odlazi sa samo +5 sto dosta umanjuje sanse za prolazak.
Ja sam gledao zadnjih 15 minuta, Radonjic mi nije bio jasan nikako sa forsiranjem Lakija Nesovica...Pa covjek je maltene svaki napad doveo do 6 sekundi do isteka...Strasno...Kad god je Otas bio unutra puno je to bolje izgledalo..Devil je napisao/la:Gledao sam sinoc snimak Buducnosti,veoma losa tekma sa dosta gresaka na obe strane,Buducnost imala +15 ali je to prosula i u Francusku odlazi sa samo +5 sto dosta umanjuje sanse za prolazak.
ASVEl je jedna divlja ekipa, i da je Gorda sinoc eventualno bio ne bi prosli ispod -10...
Drugo poluvrijeme je Buducnost citavo vrijeme vodila, ali prijetili su ovi "divljaneri"...
Po meni sanse su 50 - 50..
Ako Buducnost dobro gore pocne, mogu da izbace ASVEL - a..
Mada opet ce ULEB da umijesa prste siguran sam...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Hemofarm prosao Izraelce sada sledi Alba ako se ne varam gde ce biti tesko skoro pa nemoguce proci.
Ali kakvu divljacku kosarku igra Hemofarm nisam mogao da verujem,igra bez postavljenih napada totalno,najjaca scena sut Savovica iz okreta.
Ako misle nesta da urade protiv Albe morace Struja ovo da poslozi kako treba.
Inace za Hemofarm potpisao juce Kazahstanac Ponomarev,kako kazu cudo od deteta.
Ali kakvu divljacku kosarku igra Hemofarm nisam mogao da verujem,igra bez postavljenih napada totalno,najjaca scena sut Savovica iz okreta.

Inace za Hemofarm potpisao juce Kazahstanac Ponomarev,kako kazu cudo od deteta.
Alba pobedila Hemofarm 73:67 u Berlinu u drugom kolu kvalifikacija za EL.Po meni ostaju sanse sa ovim rezultatom da u Vrscu naprave odlican rezultat i prodju u trecu rundu.Najbolji u Hemofarmu naravno Macvan sa 16 poena i najefikasni je igrac tekme.
Ocekuje nas vrlo neizvjestan uzvrat....Devil je napisao/la:Alba pobedila Hemofarm 73:67 u Berlinu u drugom kolu kvalifikacija za EL.Po meni ostaju sanse sa ovim rezultatom da u Vrscu naprave odlican rezultat i prodju u trecu rundu.Najbolji u Hemofarmu naravno Macvan sa 16 poena i najefikasni je igrac tekme.
Sta je ovo, Devile kako sam ja bio u internet izolaciji, niko s tobom ne prica o basketu

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Izgleda niko ne prati Euroligu u ovim pocecima,a meni sve to isto.neno#4 je napisao/la:Ocekuje nas vrlo neizvjestan uzvrat....Devil je napisao/la:Alba pobedila Hemofarm 73:67 u Berlinu u drugom kolu kvalifikacija za EL.Po meni ostaju sanse sa ovim rezultatom da u Vrscu naprave odlican rezultat i prodju u trecu rundu.Najbolji u Hemofarmu naravno Macvan sa 16 poena i najefikasni je igrac tekme.
Sta je ovo, Devile kako sam ja bio u internet izolaciji, niko s tobom ne prica o basketu![]()
![]()

A sta reci za ovo danas,kakva nesreca ili mozda reci neznanje.Hemofarm pobedio 78:73 ali mu je to bilo nedovoljno za prolazak dalje.

Celi mec su igrali pa poprilicno dobro,no poslednjih nekoliko napada raspad sistema za koji je mislim najvise kriv Struja.Jordan odigrao odlicnu tekmu u 3/4 digao Hemofarm i onda mu se prikljucuje i Macvan.
30 sekudni pre kraja Hemofarm ima 8 razlike i Macvan dva slobodna,ali oba masi te daje priliku da se organizuje novi napad Albe koji ona masi do Bozovic je izbacuje u aut koji je na kraju ipak pripao Albi nakon promene odluke sudija.Tada Hamid blokira Marinovica na 5 sekundi do kraja ali lopta dolazi do Dzenkinsa koji pogadja trojku.Moje neko misljenje je da je Struja treba traziti od igraca prekrsaj jer mislim da Hemofarm nije izasao iz bonusa tada,a cak i da jeste ostalo bi im pet sekundi do kraja iako bi Alba dala oba slobodnjaka.Ovako ostaje im samo Uleb cup.
Ovo je takodje jos jednom pokazalo da Hemofarm nema pobednicki mentalitet i zasto je skoro uvek u senci nas i komsija.
Inace ovo je bio jos jedan u nizu sokantnih poraza srpske kosarke nakon Turske,nakon Hrvatske,nakon Litvanije koje gubimo u poslednjim napadima.
U ostalim mecevima koji se igraju Khimky pobedio Budivelnik 74:67 ,a Unics pobedio Charleoi 75:71.
"Sjajni" Scariolo je jedan obicni, izvikani trener koji se na kraju utakmice uvijek pogubi, on je jednostavno prosjecan trener....Planinić i Lončar na korak do Eurolige
Sutra (utorak) su na rasporedu prve utakmice posljednjeg kvalifikacijskog kruga za ulazak u Euroligu u kojem sudjeluje četiri momčadi.
Nakon dvije isrpljujuće i vrlo uzbudljive runde euroligaških kvalifikacija, od početnih 16, ostalo je četiri momčadi koje se bore za dva mjesta koja vode u elitno društvo. Alba, Himki, Spirou Basket i Le Mans, tako će u utorak odmjeriti snage u prvim utakmicama posljednjeg kvalifikacijskog kruga, dok će čitava situacija biti jasnija nakon petka, odnosno nedjelje, kada se igraju i uzvrati koji će dati konačne pobjednike.
Berlinska Alba sutra igra u Charleroiu, gdje će odmjeriti snage protiv belgijskog prvaka Spirou Basketa. Računica za Nijemce je prilično jasna - izgubiti što manje razlike, kako bi u uzvratu na svom parketu mogli eventualni zaostatak lako poništiti i na taj način dohvatiti Euroligu.
"Oni su svestrani i vrlo atletski nadareni igrači, koji mogu iznimno brzo razviti svoj napad, a uz to su odlični i u igri jedan na jedan te pick & roll igri", rekao je trener Nijemaca, Luka Pavličević. "Upravo zbog toga moramo igrati koncentrirano i kontrolirano u njihovoj uzavreloj dvorani, gdje će oni sigurno uz podršku gledatelji biti iznimno agresivan i opasan protivnik."
Brindley Wright i Dwayne Broyles čine dvojac vrlo poznat hrvatskoj košarkaškoj publici, a uz njih, igru Belgijanaca predvodi maleni Joseph Gomis, koji je u dosadašnje četiri utakmice kvalifikacija postizao 14.8 poena. Nijemci će pak igru graditi preko svog prvog čovjeka Juliusa Jenkinsa (18.5 poena), kojem napadačku podršku daju Marko Marinović, Tadija Dragičević i Derrick Allen.
Planinić i Lončar u ulozi favorita
Ruski Himki, dosad je možda i najviše pokazao u ovim euroligaškim kvalifikacijama, a posebno se to odnosi na drugo kolo, kada su vrlo uvjerljivo slavili u Ukrajini protiv Budevilnika 58:87. Posljednji protivnik koji Rusima stoji na putu do Eurolige je opasni Le Mans, koji ni ne pomišlja samo tako pustiti priliku da se vrati u najjače europsko klupsko natjecanje.
"Himki je vrlo snažna momčad i bez sumnje favorit u ovim susretima", rekao je trener Le Mansa, J.D. Jackson. "Ali ipak, oni nisu klasa CSKA Moskve ili Caje Laboral, tako da mislim da imamo određene izglede za ostvarivanjem pozitivnog rezultata."
Iako je trener Jackson kazao istinu kada je rekao da Himki nije CSKA, mi ćemo dodati da doista nisu ni daleko. Momčad koju predvode Zoran Planinić i Krešimir Lončar, u svom sastavu ima i dva ruska reprezentativca, Sergeja Monju i Vitalija Fridžona, a čitav orkestar predvodi sjajni strateg Sergio Scariolo, što bi Rusima trebala biti dovoljna garancija da neće posrnuti ovako blizu cilja. Ipak treba dodati i da su Francuzi sastavili respektabilnu ekipu u kojoj glavne uloge čine Alex Acker, Alain Koffi i Joao Paulo Batista.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Himki veoma lagano do Eurolige bez pravog protivnika da ga imalo ugrozi,a u nedelju se trazi poslednji putnik za elitno takmicenje.
U ponedjeljak počinje Evroliga utakmicom Olympiakos - Real Madrid. Zna li neko otkud u ponedjeljak, prije se igralo samo srijedom i četvrtkom?
-
- Kontakt:
Willy je napisao/la:U ponedjeljak počinje Evroliga utakmicom Olympiakos - Real Madrid. Zna li neko otkud u ponedjeljak, prije se igralo samo srijedom i četvrtkom?
obično je prva utakmica sezone igrana ponedeljkom
Veceras prva utakmica sezone sastaju se Oly-Real M.
Na jednoj strani Duda,Teo,Bourussis,drugi Teo
... a na drugoj Messina,Garbajosa,,Velickovic,Reyes...
Ocekujem dobru tekmu i nadam se pobedi Olya,prenos na SK od 20:45.
Na jednoj strani Duda,Teo,Bourussis,drugi Teo

- Nail for Real
- Kontakt:
ja se nadam pobjedi MadridaDevil je napisao/la:Veceras prva utakmica sezone sastaju se Oly-Real M.
Na jednoj strani Duda,Teo,Bourussis,drugi Teo... a na drugoj Messina,Garbajosa,,Velickovic,Reyes...

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Uh, prvo pa muško. Potpuno sam zaboravio da danas počinje Euroliga(ne brojim one kvalifikacije); sreća pa sam bio u kladionici, inače bih ovo propustio.
Duda ima na raspolaganju odličnu ekipu(doduše, ima je i Messina), tako da bismo večeras mogli gledati pravo nadmudrivanje dvojice stručnjaka i pravi spektakl(jbg, kad vidim roster dvaju timova, očekujem da će utakmica otići u 160+ poena).
Duda ima na raspolaganju odličnu ekipu(doduše, ima je i Messina), tako da bismo večeras mogli gledati pravo nadmudrivanje dvojice stručnjaka i pravi spektakl(jbg, kad vidim roster dvaju timova, očekujem da će utakmica otići u 160+ poena).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
36:35 za Oly nakon prvog poluvremena.Veoma dobar basket se moze videti,a kod Olya se vidi ruka Dude Ivkovica koji je dosta ubrzao igru i dosta tecnije igraju u odnosu na predhodne sezone.
36-35 za Olimpiakos....Real je vodio veči dio meča no kod rezultata 30-21 za Real Olimpijakos pravi seriju od 11-0...kod Reala očekivano Luil 11 poena....Tomić nije dobio nijedan duel....puno rotacija....kod Olia bolji od ostalih Jonis Burusis...izgleda da ovi momci nemaju problema sa 6,75 čak je i Reyes pogodio trojku....dobra utakmica za otvaranje Eurolige bilo je i vrijeme....teško če Real večeras do pobjede ali tek je prva utakmica...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
sutra u 18 sati igraju khimki-prokom pa tu mozemo pratiti vardu
a prekosutra u 20:30 caja sa mirzom i sve prenosi sportklub
a prekosutra u 20:30 caja sa mirzom i sve prenosi sportklub
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.