Ovo drugo, polufinale, pa finale. Igra se na jedan mec sve. U polufinalu bi igrali u gostima.Mocvara1991 je napisao/la: ↑12 okt 2025, 09:53Meni je neko na forumu odgovorio da je baraz jedna utakmica i ko dobije ide na svjetsko. A procitao sam i da se igraju kao polufinala,pa pobjednici igraju za svjetsko. Sta je pravilno?
Rumunija vs Austrija 12.10.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Rumunija vs Austrija 12.10.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Hvala ti.DamirT je napisao/la: ↑12 okt 2025, 09:56Ovo drugo, polufinale, pa finale. Igra se na jedan mec sve. U polufinalu bi igrali u gostima.Mocvara1991 je napisao/la: ↑12 okt 2025, 09:53Meni je neko na forumu odgovorio da je baraz jedna utakmica i ko dobije ide na svjetsko. A procitao sam i da se igraju kao polufinala,pa pobjednici igraju za svjetsko. Sta je pravilno?
- Hrammm1921
- Kontakt:
Srbija je vjerovatno otpala , Albanija bi nam najvise odgovarala , samo NE Poljska u barazu ..
Nema nikakve sanse da ce Rumuni dobiti Austriju, tako da
Nema nikakve sanse da ce Rumuni dobiti Austriju, tako da
-
- Kontakt:
Rumuni su opasni kući. I nas su tamo realno trebali dobiti.
A Austrija je desetkovana večeras.
Mogli bi ih Rumuni, uz malo sreće, okrenuti.
A Austrija je desetkovana večeras.
Mogli bi ih Rumuni, uz malo sreće, okrenuti.
Daj nek dobiju drakule, pa u novembru na sve ili nista. Dobijes obje, ides na SP, odigras lose, dovidjenja i od baraza.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Svašta sam vidio na ovom forumu, ali za 10+ godina još nisam vidio da je neko na pdf-u naše reprezentacije napravio temu za utakmicu druge dvije reprezentacije 

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ovo nam je biti ili ne biti. Makar ce se imati sta pisati veceras pored nase prijateljske

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Što jest jest, još jedna historijska koju ne igramo mi nego drugi za nas, takozvani "kalkulacija derbi"

X bi ovdje najgori bio, ne bi zvanično osigurali baraž a suštinski bi se oprostili od prvog mjesta. Ako Austrijanci dobiju onda je novembar revijalni, oni su prvi, mi baraž i to je to. Ako Rumuni dobiju onda je baš ludnica, u novembru bukvalno na sve ili ništa i ne sjećam se kvalifikacija da smo bili u takvoj situaciji da u zadnje dvije utakmice možemo biti prvi, a ujedno i treći. Doduše bilo je vjerovatno u onim ranijim koje ja ne pamtim toliko, možda ona Danska za Euro 2004, a i SCG za za SP 2026.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Ni uz poraz Rumunije nama baraz nije siguran. Mi ako izgubimo obje u novembru, a oni dobiju obje, oni bi mogli biti drugi zbog bolje gol razlike.Raonffa je napisao/la: ↑12 okt 2025, 11:22X bi ovdje najgori bio, ne bi zvanično osigurali baraž a suštinski bi se oprostili od prvog mjesta. Ako Austrijanci dobiju onda je novembar revijalni, oni su prvi, mi baraž i to je to. Ako Rumuni dobiju onda je baš ludnica, u novembru bukvalno na sve ili ništa i ne sjećam se kvalifikacija da smo bili u takvoj situaciji da u zadnje dvije utakmice možemo biti prvi, a ujedno i treći. Doduše bilo je vjerovatno u onim ranijim koje ja ne pamtim toliko, možda ona Danska za Euro 2004, a i SCG za za SP 2026.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ako obje izgubis, realno nisi ni zasluzio proci. Zato bi volio da sve u svojim rukama imamo u novembru, sa prostom racunicom. Dobijes obje ides, ne dobijes ne ides.19vendetta87 je napisao/la: ↑12 okt 2025, 11:33Ni uz poraz Rumunije nama baraz nije siguran. Mi ako izgubimo obje u novembru, a oni dobiju obje, oni bi mogli biti drugi zbog bolje gol razlike.Raonffa je napisao/la: ↑12 okt 2025, 11:22X bi ovdje najgori bio, ne bi zvanično osigurali baraž a suštinski bi se oprostili od prvog mjesta. Ako Austrijanci dobiju onda je novembar revijalni, oni su prvi, mi baraž i to je to. Ako Rumuni dobiju onda je baš ludnica, u novembru bukvalno na sve ili ništa i ne sjećam se kvalifikacija da smo bili u takvoj situaciji da u zadnje dvije utakmice možemo biti prvi, a ujedno i treći. Doduše bilo je vjerovatno u onim ranijim koje ja ne pamtim toliko, možda ona Danska za Euro 2004, a i SCG za za SP 2026.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- RollingPaper
- Kontakt:
Cekaj sad, ako su Rumuni osigurali vec baraz preko lige nacija, i sad ako budu drugi sta ce se onda desit? Jer ostane prazno mjesto za baraz jos jedno?
-
- Kontakt:
Patrick Wimmer je ozlijeđen i neće moći nastupiti.
Alexander Schlager (golman) je izostavljen zbog problema sa zglobom / povrede.
David Alaba je i dalje “upitan” zbog koljena.
Gernot Trauner je suspendovan, pa neće igrati.
Trener Ralf Rangnick je imao operaciju gležnja i bio je u bolnici — trenutno se očekuje da se vratiti, ali asistenti će voditi tim.
Alexander Schlager (golman) je izostavljen zbog problema sa zglobom / povrede.
David Alaba je i dalje “upitan” zbog koljena.
Gernot Trauner je suspendovan, pa neće igrati.
Trener Ralf Rangnick je imao operaciju gležnja i bio je u bolnici — trenutno se očekuje da se vratiti, ali asistenti će voditi tim.
-
- Kontakt:
Prema predviđanjima medija:
Rumunija: Radu (golman), Eissat, Popescu, Oprut, Manea u odbrani; Dragomir, Screciu, Hagi, Baiaram, Munteanu, Moruțan u napadu.
Austrija: Pentz u golu; u odbrani Prass, Danso, Posch; Laimer, Seiwald, Schmid u sredini; Gregoritsch, Sabitzer, Arnautović u napadu.
Rumunija: Radu (golman), Eissat, Popescu, Oprut, Manea u odbrani; Dragomir, Screciu, Hagi, Baiaram, Munteanu, Moruțan u napadu.
Austrija: Pentz u golu; u odbrani Prass, Danso, Posch; Laimer, Seiwald, Schmid u sredini; Gregoritsch, Sabitzer, Arnautović u napadu.
-
- Kontakt:
Vrijeme je da i Rumunija odigra jednu dobru tekmu u ovim kvalama.
Najbolji trećeplasiraniRollingPaper je napisao/la: ↑12 okt 2025, 13:04Cekaj sad, ako su Rumuni osigurali vec baraz preko lige nacija, i sad ako budu drugi sta ce se onda desit? Jer ostane prazno mjesto za baraz jos jedno?
Sljedeća najbolja reprezentacija iz lige nacija dobija to mjesto.RollingPaper je napisao/la: ↑12 okt 2025, 13:04Cekaj sad, ako su Rumuni osigurali vec baraz preko lige nacija, i sad ako budu drugi sta ce se onda desit? Jer ostane prazno mjesto za baraz jos jedno?
Po meni X je najbolja opcija. "Kiksaju" i rumuni i austrijanci. Osiguravaš se za baraž, a onda se možeš nadati kiksu Autrije u gostima kod Kipra. Imaš protiv Rumunije kući sve u svojim rukama da osiguraš baraž.Raonffa je napisao/la: ↑12 okt 2025, 11:22Što jest jest, još jedna historijska koju ne igramo mi nego drugi za nas, takozvani "kalkulacija derbi"![]()
X bi ovdje najgori bio, ne bi zvanično osigurali baraž a suštinski bi se oprostili od prvog mjesta. Ako Austrijanci dobiju onda je novembar revijalni, oni su prvi, mi baraž i to je to. Ako Rumuni dobiju onda je baš ludnica, u novembru bukvalno na sve ili ništa i ne sjećam se kvalifikacija da smo bili u takvoj situaciji da u zadnje dvije utakmice možemo biti prvi, a ujedno i treći. Doduše bilo je vjerovatno u onim ranijim koje ja ne pamtim toliko, možda ona Danska za Euro 2004, a i SCG za za SP 2026.
Bilo je takvih situacija. Euro 2004, završili 4. a s pobjedom bi bili 1.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Da, upravu si. Previdio sam da je razlika šest bodova. Doduše mi imamo osjetno bolju gol razliku od Rumuna, ali imaju i oni San Marino kući zadnji meč tako da jeste teoretski moguće da nas prestignu tako, ali mislim da nije baš previše realno.19vendetta87 je napisao/la: ↑12 okt 2025, 11:33Ni uz poraz Rumunije nama baraz nije siguran. Mi ako izgubimo obje u novembru, a oni dobiju obje, oni bi mogli biti drugi zbog bolje gol razlike.Raonffa je napisao/la: ↑12 okt 2025, 11:22X bi ovdje najgori bio, ne bi zvanično osigurali baraž a suštinski bi se oprostili od prvog mjesta. Ako Austrijanci dobiju onda je novembar revijalni, oni su prvi, mi baraž i to je to. Ako Rumuni dobiju onda je baš ludnica, u novembru bukvalno na sve ili ništa i ne sjećam se kvalifikacija da smo bili u takvoj situaciji da u zadnje dvije utakmice možemo biti prvi, a ujedno i treći. Doduše bilo je vjerovatno u onim ranijim koje ja ne pamtim toliko, možda ona Danska za Euro 2004, a i SCG za za SP 2026.
-
- Kontakt:
X ko kuća večeras.
Ali nada umire posljednja da drakule okrenu baletane.
Znači večeras uz žuto-plave, crvene.
Ali nada umire posljednja da drakule okrenu baletane.
Znači večeras uz žuto-plave, crvene.

Moje misljenje je da ce u slucaju istih bodova nas i Rumuna, ipak oni biti bolji od nas. Cisto sumnjam da nece pobijediti San Marina barem 4 razlike ako bude to odlucujuci mec. U principu, ne bi trebalo uopste razmisljati o tome. Dakle logika je da ako veceras Rumuni i Austrijanci remiziraju, mi Rumune moramo pobijediti (ili u suprotnom se vaditi u Becu za drugo mjesto), a u slucaju da Rumuni pobijede veceras, onda ih mi moramo pobijediti kuci i uzimati bodove u Becu (ako uzmemo 1 bod drugi smo, ako uzmemo 3 boda prvi smo, a ako izgubimo treci smo). Ako Austrija pobijedi, tu je sve jasno, mi smo drugi i baraz nas ceka. U dosta tih kombinacija, ona nasa minimalna pobjeda u Zenici protiv San Marina (1:0) se moze ispostaviti kao veliki kiks
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot], Proximic i 11 gostiju.