Vršnjačko nasilje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MJF
Kontakt:

Re: Vršnjačko nasilje

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 20:02

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 19:57
MJF je napisao/la:
03 avg 2022, 19:54
U mojoj srednjoj skoli je jedan od sportista maltretirao cura sa autizmom. Saptao joj na uho sta bi volio da joj radi a.druge cure su ga podrzavale u stilu ja se nebi ljutila da to meni radi. Taj je danas uspjesan programer
Eto vidiš, vjerovatno je kasnije radio s nekim stručnjacima koji su od njega uspjeli nešto napraviti... Vjerujem da i dobro zarađuje kao programer. Uspješan slučaj.

A znaš li slučajno šta se desilo sa djevojkom??
Kcerka jednog politicara. Zavrsila Politicke nauke i sad radi u drzavnoj firmi :bih:

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 20:05

Za mene su sa druge strane govorili da sam most likely to succeed, najbolji u generaciji. Dane provodim trolajuci na forumu.

slika

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:10

MJF je napisao/la:
03 avg 2022, 20:05
Za mene su sa druge strane govorili da sam most likely to succeed, najbolji u generaciji. Dane provodim trolajuci na forumu.

slika
OK, ali ovo je ozbiljna tema...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 20:22

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:10
MJF je napisao/la:

slika
Znam, tu i tamo ubacim neki komentar u svom stilu. Najbitnija za rješavanje problema jest komunikacija s roditeljima. Ako imate feedback od roditelja i djeteta koje vrši bulliyng, onda se problem uspije riješiti. U dosta slučajeva roditelj ne može prihvatiti da je njegovo dijete sposobno nekoga maltretirati. Škole na bullying reagiraju u sekundi i naprave što je u njihovoj moći. 

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:30

MJF je napisao/la:
03 avg 2022, 20:22
Sky9 je napisao/la:
MJF je napisao/la:

slika
Znam, tu i tamo ubacim neki komentar u svom stilu. Najbitnija za rješavanje problema jest komunikacija s roditeljima. Ako imate feedback od roditelja i djeteta koje vrši bulliyng, onda se problem uspije riješiti. U dosta slučajeva roditelj ne može prihvatiti da je njegovo dijete sposobno nekoga maltretirati. Škole na bullying reagiraju u sekundi i naprave što je u njihovoj moći. 
Nećeš zamjeriti na malo OT (pošto si me tim gifom podsjetio):

Jesi li fan Larryja Davida i CYE-a?
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 20:33

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:30
MJF je napisao/la:
Sky9 je napisao/la:

Jesi li fan Lerija Dejvida i Kurb-a?
Jesam :kafa: o tome mozemo u PP da ne spamamo temu.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:36

MJF je napisao/la:
03 avg 2022, 20:33
Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:30
MJF je napisao/la:

Jesi li fan Lerija Dejvida i Kurb-a?
Jesam :kafa: o tome mozemo u PP da ne spamamo temu.
:thumbup:

Slažem se, ozbiljna je tema i ne zaslužuje spamanje. :thumbup:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 avg 2022, 20:41

Nemojte kvariti ozbiljnu temu
You are someone else I am still right here

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:44

fera je napisao/la:
03 avg 2022, 20:41
Samo 2 ili 3 OT posta se mogu tolerisati... ;)

Inače, temi su potrebna iskustva forumaša, tek tad će tema pravo zaživjeti.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 03 avg 2022, 20:47

Ozbiljna tema i ja kao prosvjetar imam velika iskustva sa ovim. Problem je jako prostranjen pogotovo online koje je teško kontrolisat. Iz iskustva ti što prosipaju tu snagu većinom to projiciraju iz svojih porodica gdje ima problema dok ima i onih koji dolaze iz imućnijih porodica i smatraju sebe vrijednijim što je do odgoja. Ovo prvi osvrti

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 20:48

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:44
fera je napisao/la:
03 avg 2022, 20:41
Samo 2 ili 3 OT posta se mogu tolerisati... ;)

Inače, temi su potrebna iskustva forumaša, tek tad će tema pravo zaživjeti.
Potpis. Iako imam reputaciju kao trol nikad se nebi salio o ovakvim stvarima. Ako je neko od vas bio svjedok ovakvog nasilja ili zrtva podijelite svoja iskustva. Kako ste reagovali, da li su vam drugi ljudi bili podrska ili vas nisu shvatili ozbiljno.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:49

Postoji i ovdje na forumu mnogo bullyinga, ali mnogi se stide priznati da su zlostavljani, a zlostavljači ne žele priznati da zapravo jesu pravi pravcati zlostavljači.

Tako se problem bullyinga ne rješava :!:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 20:52

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:49
Postoji i ovdje na forumu mnogo bullyinga, ali mnogi se stide priznati da su zlostavljani, a zlostavljači ne žele priznati da zapravo jesu pravi pravcati zlostavljači.

Da i to je neka vrsta nasilja. Doduse posto smo vecinom odrasli na ovom forumu ne shvatamo to toliko ozbiljno ko djeca. Na njih takvo ponasanje moze ostaviti dugorocne posljedice.

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:54

MJF je napisao/la:
03 avg 2022, 20:52
Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:49

Da i to je neka vrsta nasilja. Doduse posto smo vecinom odrasli na ovom forumu ne shvatamo to toliko ozbiljno ko djeca. Na njih takvo ponasanje moze ostaviti dugorocne posljedice.
Ima mnogo djece ovdje, pa kad ih se zlostavlja, to baš ostavi posljedice na njihovo psihičko a i fizičko zdravlje :!:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 20:58

Matemotika je napisao/la:
03 avg 2022, 20:47
Ozbiljna tema i ja kao prosvjetar imam velika iskustva sa ovim. Problem je jako prostranjen pogotovo online koje je teško kontrolisat. Iz iskustva ti što prosipaju tu snagu većinom to projiciraju iz svojih porodica gdje ima problema dok ima i onih koji dolaze iz imućnijih porodica i smatraju sebe vrijednijim što je do odgoja. Ovo prvi osvrti
Kako se sad izlazi na kraj sa zlostavljačima u školi? Nekad bila šiba, sad se na to ne smije ni pomisliti, zar ne??
Zadnja izmjena: Sky9, dana/u 03 avg 2022, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 03 avg 2022, 20:59

Iskreno mislim da su danasnja djeca maksimalno razmazena i nespremna za zivot i prepreke koje on donosi. Vise bullyaju sami sebe internetom, youtubeom itd.

U moj vakat je normalno bilo i da se tucemo i da se vrijedjamo, sto sa starijim ucenicima sto s vrsnjacima, ali isto tako smo se druzili, provodili vrijeme skupa svi iz razreda i disali kao jedno, branili jedne druge, stajali jedni uz druge, toga danas nema, telefoni u rukama, djeca su prepotentna, furaju se na idole s interneta koji uzimaju pare na vrijedjanju drugih i tako ta djeca zive lazan zivot gdje pokusavaju bit onaj Krmak prase itd. Kakva crna depresija, anksioznost i ostala sranja, to nije postojalo.

Sjecam se kad nam je u razred dosao 2 godine stariji ucenik i pokusavao tako da zavodi red, pa smo ga tukli svaki dan dok nije postao normalno dijete, danas uspjesan covjek.

Strah me i pomislit ovih novijih generacija sto dolaze, sve go propalitet i olos, bez morala, postovanja i etike.
1946~

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 21:01

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 03 avg 2022, 21:03

ThrillerHz je napisao/la:
03 avg 2022, 20:59
Iskreno mislim da su danasnja djeca maksimalno razmazena i nespremna za zivot i prepreke koje on donosi. Vise bullyaju sami sebe internetom, youtubeom itd.

U moj vakat je normalno bilo i da se tucemo i da se vrijedjamo, sto sa starijim ucenicima sto s vrsnjacima, ali isto tako smo se druzili, provodili vrijeme skupa svi iz razreda i disali kao jedno, branili jedne druge, stajali jedni uz druge, toga danas nema, telefoni u rukama, djeca su prepotentna, furaju se na idole s interneta koji uzimaju pare na vrijedjanju drugih i tako ta djeca zive lazan zivot gdje pokusavaju bit onaj Krmak prase itd. Kakva crna depresija, anksioznost i ostala sranja, to nije postojalo.

Sjecam se kad nam je u razred dosao 2 godine stariji ucenik i pokusavao tako da zavodi red, pa smo ga tukli svaki dan dok nije postao normalno dijete, danas uspjesan covjek.

Strah me i pomislit ovih novijih generacija sto dolaze, sve go propalitet i olos, bez morala, postovanja i etike.
Ja sam pobornik batine, ništa pretjerano, ali mora barem malo da osjeti i kaišić, i prutić, i da ne pretjeram - bič...

Pa ćeš onda biti frajer, hoćeš al malo sutra...
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

MJF
Kontakt:

Post Postao/la MJF » 03 avg 2022, 21:06

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 21:03
ThrillerHz je napisao/la:
03 avg 2022, 20:59

Ja sam pobornik batine, ništa pretjerano, ali mora barem malo da osjeti i kaišić, i prutić, i da ne pretjeram - bič...

Pa ćeš onda biti frajer, hoćeš al malo sutra...
Sta bi ti uradio da si na mjestu ovog profesora i da te ucenik maltretira?

Matemotika
Kontakt:

Post Postao/la Matemotika » 03 avg 2022, 21:06

Sky9 je napisao/la:
03 avg 2022, 20:58
Matemotika je napisao/la:
03 avg 2022, 20:47
Kako se sad izlazi na kraj sa zlostavljačima u školi? Nekad bila šiba, sad se na to ne smije ni pomisliti, zar ne??
Ma kakva šiba. Ne smiješ zagalamit. Znam učitelja koji mal otkaz ne dobi što je malog naružio što je curicu iz razreda zadirkivo. Mi plešemo po jako jako tankom ledu

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, MrPink i 10 gostiju.