Rodbina

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Lillard
Kontakt:

Re: Rodbina

Post Postao/la Lillard » 24 avg 2018, 18:35

xaviesta je napisao/la:S kakvim ste to vi ljudima u srodstvu? Ja sam proveo pubertet mrzeci rodbinu i tako sam se i ponasao dok nisam sazreo i shvatio da sam jedino ja bio krme.
Jedan od povoda da shvatim da sam u krivu je ostavinska rasprava, iza dede i nane ostale dvije kuce i dosta zemlje. Tetke se pojavile samo da kazu da se odricu svega i da sve prepustaju mom ocu.
I danas od pet tetki i dajidze ne znam kome bi se prvo obratio kada bi mi zatrebala pomoc jer znam da bi svi pomogli koliko mogu. I pri tome mislim na njihove kompletne porodice.
Ovaj jedan rođak mi je pronašao tri posla i sada kada sam poceo raditi nesto privatno opet najveca podrska a nikad to nisam zatrazio od njega.

I volio bih da sutra isti takav odnos imaju moje dijete i bratovo.
I ja se pitam, moja rodbina baš velika, a s 90% njih sam u odličnim odnosima, uvijek tu za pomoć i zabavit se kad treba. Ima naravno s mamine strane jedan izrod, al to je ništa u odnosu na čitavu familiju :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 avg 2018, 18:50

Ja sam imao situaciju u kojoj me susrece jedna starija zena,i pita me gdje ti je otac sta radi?
Ja ono totalno wtf,who the fuck are ya?
Jel moguce da mi se otac prokurvo u setoj deceniji?
Gledam u nju,reko kuci je valjda.
Nista mi nije jasno.
Kaze meni ona nakon odredjenog vremena,ti mene izgleda ne znas.
Reko nemam pojma.
Ispostavi se da je to sestra od mog oca. :D
Kontam i dont give a fuck.

Kad sretnem nekog od familije,nastojim bit ljubazan,uljudno se pozdravim,pitam za zdravlje i idem dalje.
Nemam nista zajednicko s njima,nemamo zajednicke tema i to sto mi je neko dajdza,amidza,tetak...ne mora da znaci da cu ja da trosim svoje vrijeme raspravljajuci s nekim o necemu sto me ne zanima ni 1%.
Dosta njih uopste ne znam i ne bi ih prepoznao kao u ovom slucaju gore.
Postujem samo najuzi krug.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 24 avg 2018, 18:52

Dzoni je napisao/la:Ja sam imao situaciju u kojoj me susrece jedna starija zena,i pita me gdje ti je otac sta radi?
Nista mi nije jasno.
Reko nemam pojma.

Kad sretnem nekog od familije,nastojim bit ljubazan,uljudno se pozdravim,pitam za zdravlje i idem dalje.
Nemam nista zajednicko s njima,nemamo zajednicke tema i to sto mi je neko dajdza,amidza,tetak...ne mora da znaci da cu ja da trosim svoje vrijeme raspravljajuci s nekim o necemu sto me ne zanima ni 1%.
Meni je to nepojmljivo. Ako imaš brata/sestru i za 10-20 godina da oni ne poznaju tvoje dijete ili slično, da nemate nikakve odnose :crazy: :crazy: :crazy:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 avg 2018, 18:53

Poznaju oni mene.
I moji su u super odnosima sa njima.
Al mene boli ****.
Nemam vremena.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 25 avg 2018, 01:57

Dzoni je napisao/la:Ja sam imao situaciju u kojoj me susrece jedna starija zena,i pita me gdje ti je otac sta radi?
Nista mi nije jasno.
Reko nemam pojma.

Jednom mi u Bosni bili, neka stara zena trebala doci da posjeti mati, neka njezina stara uciteljica ili sta ja znam. Dosta stara zena, vid oslabio, mozda joj je sad 70 godina.
Otac treba popravljati stepen ili prag kod ulaza pa cucnuo tamo i cacka nesto, ja sam tu poprilicno blizu bio kad je ona naisla sa strane puta, vidi njega i vikne mu "MALI, GDJE TI JE MATI?!", on dok gusi smijeh odgovara joj "Evo je u kuci".
Ja pobjeg'o u WC da se ismijem.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 13 nov 2019, 12:33

Suština je priče da ti je roditelj najveći prijatelj. Svi ostali su sekundarni.
Svi smo mi imali manjih ili većih problema sa rodbinom.

Poštovanje da, ali samo ako je obostrano. Dopustiti nekome da ti pokušava upravljati životom ili nametati vlastite stavove kao jedine ispravne je put ka samouništenju.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 13 nov 2019, 16:14

Kristijan je napisao/la:
13 nov 2019, 12:33
Suština je priče da ti je roditelj najveći prijatelj. Svi ostali su sekundarni.
Svi smo mi imali manjih ili većih problema sa rodbinom.

Poštovanje da, ali samo ako je obostrano. Dopustiti nekome da ti pokušava upravljati životom ili nametati vlastite stavove kao jedine ispravne je put ka samouništenju.
lol
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.