Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Russell odlican, definicija konstantnosti.
3 pit stopa odradjena ispod 2 sekunde
Norris 2 puta 1.94
Tsunoda 1.97.

Norris 2 puta 1.94
Tsunoda 1.97.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- AshburtonG
- Kontakt:
Ima i toga, ali ima i Leclercovih gresaka. Najvise je tu zasigurno kriv Ferrari jer su svjesno forsirali kvale godinama, zbog slabijeg racepacea. Sve da bi subotom nahajcali svoje navijace, pa onda vracanje na zemlju u nedelju. Ono sto bi me zanimalo iz ovih pole pozicija je koliki je zaostatak u trkama, gdje nije pobijedio. Prilicno sam siguran da je prosjek makar 15 sec i to zahvaljujuci sto je Max uglavnom cuvao bolid kad pobjegne.Jabroni je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:23Sav besmisao te iznad statistike je danas izašao na vidjelo. Uzmeš pole s lošijim bolidom, zadržiš prednost na startu, odradiš odličan prvi stint a onda ti jave da imaju problem s bolidom i da gubiš sekund po krugu.
I sutra ti neki degen kači tu statistiku uz rol smajlije.
Norris će uvijek imat ovaj as u rukavu u vidu strategije u odnosu na Piastrija. Maestralno vozi na istrošenim gumama. Prilično sam siguran da Piastri ne bi imao onakav pace na kraju prvog stinta i da ne bi osvojio trku da su stvari bile suprotne. Na kraju dana, nuđena mu je ta strategija i odbio je.
S druge strane, Landu su loši startovi već ušli u glavu i mislim da će biti sve gore i gore. Još danas nije niko ni agresivno išao a opet je izgubio dvije pozicije.
Ono u sta sam uvjeren je da Leclerc nikad nece uzet WDC s Ferrarijem, nit Ferrari s njim. Prije 2 godine sam imao wild guess, da ce Piastri uzet WDC prije svih "contendera" nove generacije, a sad je sljedeci da ce Russel uzet prije Leclerca. Ne mirisem Georgea ni sekunde, ali je savrsen vozac za dominantan bolid. Ako ga sljedece godine dobije u Mercedesu, nece njima Max ni na pamet past.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Najmanje 90% utrka gdje Leclerc nije iskoristio pole je do toga što je Ferrari bio užasno spor. Vozači kao Leclerc i Max mogu subotom na jedan krug da izvuku maksimum i budu prvi ali ako je bolid baš sporiji ne mogu oni ništa u utrci jer ne možeš ti 70ak krugova da tjeraš bolid do samih granica a da ne pogriješiš nigdje. Leclerc neće uzeti WDC nikad i to je najviše zbog Ferrarija jer ne mogu napraviit bolid da je konkurentan.
Volio bih vidjeti Leclerca negdje van Ferrarija gdje će malo i tim da stane iza njega ali sumnjam da će ikad on otići od njih.
Volio bih vidjeti Leclerca negdje van Ferrarija gdje će malo i tim da stane iza njega ali sumnjam da će ikad on otići od njih.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Leclerc najvjerovatnije neće nikad do šampionata jer Ferrari više voli od rodjene matere, ali mislim da će njegov legacy biti jedan od najzanimljivijih u sportu bez obzira na tu činjenicu, nešto poput Jean Alesija ali na steroidima i mlaznom pogonu, najveći tragični junak u historiji F1 bar od Stirling Mossa.
Već sad se lako može argumentovati da je uz Šumija i Laudu najlegendarniji vozač Ferrarija, s obzirom na ogromnu lojalnost koju je pokazao, ljubav koju mu pružaju navijači ove ekipe i njegove sjajne vožnje.
Već sad se lako može argumentovati da je uz Šumija i Laudu najlegendarniji vozač Ferrarija, s obzirom na ogromnu lojalnost koju je pokazao, ljubav koju mu pružaju navijači ove ekipe i njegove sjajne vožnje.
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Mclaren je cudo, 2 puta Norisu promjenili gume za 1, 94s, a Noris jednom samo u boxu bio

Salu na stranu, malo cu te ispraviti.
Noris jedan box 1,94
Piastri 2 boxa, 1,94 i 2,00
Fenomenalan posao Mclarena, a nisu briljiralji u zadnje vrijeme u ovom segmentu.

Ispravili naknadno, bilo 2 puta Norris. Potpuno smetnuo s uma da je jednom isao

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne bih se slozio da je statistika besmislena.Ona samo pokazuje da je Leclerc odlican na jedan krug ,a da mu race craft nije bas na nivou ,bar ne jos.Sad to pogledaj recimo iz ugla Alonsa koji je mozda najjaci vozac u smislu race crafta.Vozio je isto tako Ferrari koji je bio i drugi,treci,pa i cetvrti bolid na gridu i covjek je uspio pobijedit 11 puta iz dvije pol pozicije i uc u dvije tijesne borbe za titulu.Jabroni je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:23Sav besmisao te iznad statistike je danas izašao na vidjelo. Uzmeš pole s lošijim bolidom, zadržiš prednost na startu, odradiš odličan prvi stint a onda ti jave da imaju problem s bolidom i da gubiš sekund po krugu.
Iako mi je drag, ne vidim po čemu je Leclerc ikakva legenda Ferrarija još. Projekat jeste, ali vidjet ćemo kako će završiti.
Pa evo Max ove godine ima 4 polea i samo jednu pobjedu. Je li Max magično zaboravio voziti ili ima bolid iz kojeg može nešto iscijediti na jedan krug ali ne i na čitavu trku?darker10 je napisao/la: ↑06 avg 2025, 07:31Ne bih se slozio da je statistika besmislena.Ona samo pokazuje da je Leclerc odlican na jedan krug ,a da mu race craft nije bas na nivou ,bar ne jos.Sad to pogledaj recimo iz ugla Alonsa koji je mozda najjaci vozac u smislu race crafta.Vozio je isto tako Ferrari koji je bio i drugi,treci,pa i cetvrti bolid na gridu i covjek je uspio pobijedit 11 puta iz dvije pol pozicije i uc u dvije tijesne borbe za titulu.Jabroni je napisao/la: ↑04 avg 2025, 00:23Sav besmisao te iznad statistike je danas izašao na vidjelo. Uzmeš pole s lošijim bolidom, zadržiš prednost na startu, odradiš odličan prvi stint a onda ti jave da imaju problem s bolidom i da gubiš sekund po krugu.
Ja ne pricam o deset utrka nego u uzorku od par godina.Leclerc ti u karijeri ima tipa 8 pobjeda i tridesetak pole positiona.Verstappen ti ima 40-ak pole positiona i preko 60 pobjeda u karijeri.
To je argument u moju korist a ne u tvoju. Ako Verstappen koji ima te brojke u karijeri naglo padne na 25% pole conversion rate, ili je zaboravio vozit, ili je ipak više do bolida a ne do vozača. Odnosno, po prvi put ima bolid koji može uzeti pole u kvalama ali ne i pobjedu u trkama. Što duže bude imao takav bolid, brojke i statistika će mu padati. Hoće li to značiti da je izgubio race pace? Leclerc ima takav bolid većinu sezona u Ferarriju.
Druga je stvar ovo što Ash kaže, da je to potencijalno i Leclerova/Ferrarija greška jer razvijanje bolida gura u pravcu kvala.
Perez se vrlo vjerovatno vraca u F1. Ide u Cadillac.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Mozda ce mu i padat statistika i opet nece doc na Leclerov procenat jer bi u tom slucaju morao haman ostvarit jos 60 pole positiona bez da pobijedi jedanputJabroni je napisao/la: ↑06 avg 2025, 11:17
To je argument u moju korist a ne u tvoju. Ako Verstappen koji ima te brojke u karijeri naglo padne na 25% pole conversion rate, ili je zaboravio vozit, ili je ipak više do bolida a ne do vozača. Odnosno, po prvi put ima bolid koji može uzeti pole u kvalama ali ne i pobjedu u trkama. Što duže bude imao takav bolid, brojke i statistika će mu padati. Hoće li to značiti da je izgubio race pace? Leclerc ima takav bolid većinu sezona u Ferarriju.
Druga je stvar ovo što Ash kaže, da je to potencijalno i Leclerova/Ferrarija greška jer razvijanje bolida gura u pravcu kvala.

Dovoljno je on bezobrazan kad treba ko kamikaza vozit

Samo što nema muda prelomiti neke stvari na svoju ruku po pitanju strategije. Čak mislim da i nije sposoban sam upravljat svojom trkom jer nema taj osjećaj za momenat, kao što recimo Sainz ima.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kao da je lako prelomiti u Ferrariju, Seb to nije uspio kao ni Alonso a evo neće ni Hamilton a veći su vozači od Leclerca. Ferrari ne stoji iza vozača, lako je Maxu u RB prelomiti kad svi stoje iza njega. Leclerc na jednoj od prošlih utrka traži soft i govore mu ok, ok, copy i stave mu hard gume. A i sam Leclerc nije mentalitet Maxa i sam Ferrari bi to trebao znati i tako da rade.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nema tu price o prelamanju ,ljudi nemaju sampionski bolid od 2008. kad su realno zadnji put imali bolid za titulu.Ovo poslije sto je Alonso cupao ,to je samo on mogao.Jer kazem dovoljno je reci 2 pol pozicije u 5 godina sa tim bolidima.Vettel je isto poslije odvezao ok dvije sezone,tacnije '17. i '18. al Mercedes tad stvarno nije imao manu,a i Hamilton je bio tu kao jos jedan ATG.Moje neko misljenje je da su i Alonso i Vettel izvukli maksimum iz tih bolida.Alonso je cak mogao i do titule uz malo vise srece tipa da je DRS uveden godinu ranije u 2010. ili onaj Grosjean momenat na Spa.Unofficialpage je napisao/la: ↑06 avg 2025, 14:05Kao da je lako prelomiti u Ferrariju, Seb to nije uspio kao ni Alonso a evo neće ni Hamilton a veći su vozači od Leclerca. Ferrari ne stoji iza vozača, lako je Maxu u RB prelomiti kad svi stoje iza njega. Leclerc na jednoj od prošlih utrka traži soft i govore mu ok, ok, copy i stave mu hard gume. A i sam Leclerc nije mentalitet Maxa i sam Ferrari bi to trebao znati i tako da rade.
Leclerc ima bas losu konverziju tih pol pozicija i ima tu sigurno vise faktora ,a jedan od njih je i to sto on nije bas najsigurniji kad mu se nudi vise opcija u toku utrke.Jedan je sigurno Ferrari i njihove vratolomije.Za nepunih 6 godina imat 27 pol pozicija i za to vrijeme dobit 8 utrka je bas lose.
Ma nemaju oni nekog izbora. Uz njega ocekujem nekoga tipa Bottas. Eventualno neki rookie iz F2.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
A nista Schumacher 

Valjalo bi, sigurno razbijanje u svakoj trci za dodatnu dramu

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.