I meni je Memija više bek tipa Vranješ ili Arbeloa, možda i zadnji vezni kao Zola, nego stoper. Mada isto bi rekao i za Zeljkovića, pa on na stoperu odigra odličnu sezonu.FKZ1921 je napisao/la:Bajic,ili neki drugi iskusni stoper,potpuno nebitno.Treba imati pristojno rijesenje,ustvari zakrpiti do pronalaska pravog.
Na zalost,u oml.pogonu nemamo na vidiku dobrog stopera.Ja i dalje Memiju vidim na nekoj drugoj poziciji vise nego na stoperu. Mada ovi sto znaju puno bolje,kazu da ce biti odlican stoper u paru sa fizicki snaznijim,visocijim od njega.
Nimalo ne sumnjam da ce se ekipafino poslpziti.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Meni je opcija Bajić loš potez. Lik je prespor, lijen i nezainteresovan, bar tako meni izgleda. Taman se riješili jednog Kerle a dobili drugog. Ne znam koliko je pametno dovoditi Bajića obzirom da nije neka pljačka, uz to još ima i kuka tako da ne možemo na njemu ništa ni zaraditi. Ako smo rekli da ćemo dati priliku mlađim i da nećemo dovoditi one koji neće biti pojačanje onda bi se trebali toga i pridržavati, bar kad je Bajić u pitanju. Bolje dati šansu Fejziću, koji uopšte ne izgleda loš, visok, jak, djeluje da je čak i bolji od Bajića, ako ništa, izgleda da je na istom nivou. Tu je i Bogdanović, nije ni on neka pljačka ali, dovoditi još jednog štopera slične kvalitete je bezpotrebno, bolje afirmisati mlađe od koje možda imadnemo koristi u konačnici.
Evo kome nije mrsko gledati neka sam ocjeni ...
https://www.youtube.com/watch?v=PyON5A-D8ds
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Onaj naš mali broj 5 Zulčić iz juniora može igrati stopera komotno, brz i inteligentan štoper njemu treba dat priliku odmah ako ima 18 godina kad će igrati ako neće sad,.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Ako se dovede,Bajic se nece dovesti ko nako pojacanje,ili ko nakav bitan igrac, vec kao nuzno,privremeno rijesenje.
To sa stoperima je malo specificno.Moras imati jednog tako iskusnog,starijeg,zbog mladjih,zbogkonkurencije i zbog nekih specificnih utakmica.
Iz ovih razloga nema potrebe da raspredamo pricu treba li ili ne. Jedan slican treba,i dovesti ce ga.Bajica ili nekog drugog,nebitno.
To sa stoperima je malo specificno.Moras imati jednog tako iskusnog,starijeg,zbog mladjih,zbogkonkurencije i zbog nekih specificnih utakmica.
Iz ovih razloga nema potrebe da raspredamo pricu treba li ili ne. Jedan slican treba,i dovesti ce ga.Bajica ili nekog drugog,nebitno.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
fejzic tek od druge polusezone ce moć igrat, trenutno ostajes sa zeljkovicem, Bogdanovićem, memijom i treba tu još jedan stoper al visoki a Bajić se uklapa u taj opis....Adviser je napisao/la:Meni je opcija Bajić loš potez. Lik je prespor, lijen i nezainteresovan, bar tako meni izgleda. Taman se riješili jednog Kerle a dobili drugog. Ne znam koliko je pametno dovoditi Bajića obzirom da nije neka pljačka, uz to još ima i kuka tako da ne možemo na njemu ništa ni zaraditi. Ako smo rekli da ćemo dati priliku mlađim i da nećemo dovoditi one koji neće biti pojačanje onda bi se trebali toga i pridržavati, bar kad je Bajić u pitanju. Bolje dati šansu Fejziću, koji uopšte ne izgleda loš, visok, jak, djeluje da je čak i bolji od Bajića, ako ništa, izgleda da je na istom nivou. Tu je i Bogdanović, nije ni on neka pljačka ali, dovoditi još jednog štopera slične kvalitete je bezpotrebno, bolje afirmisati mlađe od koje možda imadnemo koristi u konačnici.
neko prelazno rješenje nek bude dok fejzic ne zaigra ili ne nadjemo kakvog bas dobrog stopera....(ja bi iskreno volio onog iz čelika sto je i u-21 reprezentativac)

nije pametno dovoditi stopera koji je iskusan a koji je spor ko puz kao bajic.prije svega nam treba stoper koji ce biti iskusan a pri tom imati brzinu jer u evropi necemo moci proci ni prvo kolo.isto ko sto nam je potreban takav stoper,potreban nam je i napadac koji je iskusan a ne spor kao adilovic,ramic i ostali koji su bili.dosta nam je vise polovnjaka i trosenje para na bezveze igrace tipa bajic,hasanhodzic,e.colic koji su tu isto kao da su na birou bili 

I njegovo "iskustvo" je pod velikim upitnikom (ako je suditi po Transfermarkt)!
Malo, malo pa je bio bez kluba (što govori da nije baš bio standardan gdje god je igrao) ...

Kao što reče @odjava, baš bezpotrebno trošenje para (plata) na prosječne igrače od kojih skoro da i nemamo nikakve koristi. Evo sad kad sumiram sve oko E. Čolića, kad god nam je bio potreban da zakrpi poziciju, ne znam da nam je ikad pomogao, a bio je na platnom spisku godinama bespotrebno. Umjesto njega je moglo igrati neko dijete koje bi se sigurno više zalagalo. Ovog Bajića niko neće tako da će vjerovatno završiti kod nas, tako da trošimo riječi bezveze.
Malo, malo pa je bio bez kluba (što govori da nije baš bio standardan gdje god je igrao) ...

Kao što reče @odjava, baš bezpotrebno trošenje para (plata) na prosječne igrače od kojih skoro da i nemamo nikakve koristi. Evo sad kad sumiram sve oko E. Čolića, kad god nam je bio potreban da zakrpi poziciju, ne znam da nam je ikad pomogao, a bio je na platnom spisku godinama bespotrebno. Umjesto njega je moglo igrati neko dijete koje bi se sigurno više zalagalo. Ovog Bajića niko neće tako da će vjerovatno završiti kod nas, tako da trošimo riječi bezveze.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
e.colic je mislim tu bio tri godine od toga je godinu i pol bio povrijeden samo smo na njega potrosili para za plate i hasanhodzica da smo mogli platiti jednog kvalitetnijeg a tu poziciju pokriti s nekim iz omladinskog pogana da sjedi na klupi umjesto ove dvojice,a rashod bi bio manji.gomilanje ovih bezveznih igraca mi nece biti nikako jasno zbog cega?sta ce nama fejzic kad momak samo sjedi na klupi,sta ce nam bajic koji ce biti tu da krpi nesto.ili dovesti pravo pojacanje ili ne bacati pare na gluposti,bar onda ubaciti nekog mladica iz juniora.isto primjer ovog pinjuha da nije slomio ruku on bi bio tu samo da sjedi na klupi kao ramic jednu godinu i da na kraju s dvije,tri utakmice ode a gdje su pare za platu,stan i ostalo.nije mi jasno kako su od prije nisu opametili s ovim igracima koje dovedu a oni na klupi kao na birou primaju pare a koristi nikakve.bolje imati jednog kvalitetnog i utrositi novac na jednog,nego dovesti trojicu da prde po klubu bezveze i da popune kadar za klupu.ubacite mladice iz juniora i nek oni to popunjavaju i jos ce sevapa biti dati im koju paru dok ne sazriju.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Kako nemamo koristi Bgte, pa fali nam igraca???!!! Bogdanovic se povrijedi, sta ces onda? Nije covjek neki kvalitet ali je sasvim solidan za ove lige, kao npr. Vasilic i sl. Nikad nije viska igraca, pogotovo na stoperskom mjestu koje je najranjivije sto se tice zutih kartona... Jel Memija treba na stopera, ili mozda da ubacimo Karica golmana da bude stoper...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
pa eto imas fejzica on je stoper pa sjedi godinu na klupi,imas hasanhodzica koji je isto stoper koji oper sjedio na klupi bezveze i onda se dovede bogdanovica a sta ova dvojica?skupljaju lopte?bolje imati dva kvalitetna stopera,nego cetvoricu da samo statiraju godinama.
domorcki,stvarno zasto se uvijek mora ici iz krajnosti u krajnost jbt?kako drugi nadu kvalitetnog stopera prije svega siroki,zrinjski a mi ne mozemo?
domorcki,stvarno zasto se uvijek mora ici iz krajnosti u krajnost jbt?kako drugi nadu kvalitetnog stopera prije svega siroki,zrinjski a mi ne mozemo?
Zadnja izmjena: odjava, dana/u 15 jun 2014, 15:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Da takve potražimo negdje u Bundesligi ili Primeri,šta misliš?odjava je napisao/la:nije pametno dovoditi stopera koji je iskusan a koji je spor ko puz kao bajic.prije svega nam treba stoper koji ce biti iskusan a pri tom imati brzinu jer u evropi necemo moci proci ni prvo kolo.isto ko sto nam je potreban takav stoper,potreban nam je i napadac koji je iskusan a ne spor kao adilovic,ramic i ostali koji su bili.dosta nam je vise polovnjaka i trosenje para na bezveze igrace tipa bajic,hasanhodzic,e.colic koji su tu isto kao da su na birou bili
Ne mogu da vjerujem šta sve moram da čitam.
Einigkeit und Recht und Freiheit
- HercegovinaBosna
- Kontakt:
Traži se štoper u Srbiji i ako se uspije dogovoriti sve za nadati se da će što prije doći.Bajić im je vjerovatno opcija ako sve otpadne...
Mićo je Fićo!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Receno ti je da se Fejzica ceka, jasno vec zbog cega, a on je izuzetno fin igrac. Hasanhodzic je mlad momak, ocekivalo se nesto od njega, nije dosao do zeljenog nivoa i to je to...
I Bogdanovic je dosao da se razvije jos vise kod nas, da uci i postane bolji igrac, vidjecemo kako ce to ici.
Bajic, ako dodje, to je iskusan igrac a takvi odlicno prolaze u ovoj ligi (Bogicevic, Torlak, Regoje, Trivunovic, Jese, itd.), te ni u kom slucaju nece biti visak. Isto kao i Pinjuh, jer sta ces kad ne ide Turkovica, kada imamo negativan rezultat, ako se povrijedi, ako ovo, ako ono... A eto odmah frajer slomi ruku, pa vjerovatno nista od njega.
Dosao je i Nuspahic i imamo jos jednog na probi. Turkovic je po mom misljenju dobar napadac, bas kakav nama treba u spicu, da rutinski trpa i da je dobar u igri glavom, nesto brzi i sa dobrim driblingom...
To je sad za sad, vidjecemo da li ce se jos neko dovoditi, a vjerovatno hoce, jer ocekujem da nas napuste jos 2,3 igraca, da li prije, poslije Evrope, poslije svjetskog, nemam pojma, ali mislim da ce biti jos par promjena...

Bajic, ako dodje, to je iskusan igrac a takvi odlicno prolaze u ovoj ligi (Bogicevic, Torlak, Regoje, Trivunovic, Jese, itd.), te ni u kom slucaju nece biti visak. Isto kao i Pinjuh, jer sta ces kad ne ide Turkovica, kada imamo negativan rezultat, ako se povrijedi, ako ovo, ako ono... A eto odmah frajer slomi ruku, pa vjerovatno nista od njega.
Dosao je i Nuspahic i imamo jos jednog na probi. Turkovic je po mom misljenju dobar napadac, bas kakav nama treba u spicu, da rutinski trpa i da je dobar u igri glavom, nesto brzi i sa dobrim driblingom...
To je sad za sad, vidjecemo da li ce se jos neko dovoditi, a vjerovatno hoce, jer ocekujem da nas napuste jos 2,3 igraca, da li prije, poslije Evrope, poslije svjetskog, nemam pojma, ali mislim da ce biti jos par promjena...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
U nekim situacijama sam stekao dojam da se zna dovoditi nekad igraci, samo da bi bili tu u kadru za svaki slucaj. A to su vjerovatno rezervne opcije, kad se primarne opcije nisu uspjele dovesti, pa si morao reagovati i dovesti nekog.odjava je napisao/la:nije pametno dovoditi stopera koji je iskusan a koji je spor ko puz kao bajic.prije svega nam treba stoper koji ce biti iskusan a pri tom imati brzinu jer u evropi necemo moci proci ni prvo kolo.isto ko sto nam je potreban takav stoper,potreban nam je i napadac koji je iskusan a ne spor kao adilovic,ramic i ostali koji su bili.dosta nam je vise polovnjaka i trosenje para na bezveze igrace tipa bajic,hasanhodzic,e.colic koji su tu isto kao da su na birou bili
A sto se tiče Ramica i Hasanhodžića, to su igrači iz omladinskog pogona, na koje se je u nekim kombinacijama očito računalo, jer su obojica išli na posudbe pa vraćeni nazad. Pa smo imali priliku gledati Ramića, koji kao da je nagazio, tako izgleda na terenu. Po meni je prije Pehilju trebalo dati šansu nego Ramiću, ali očito imaju ljudi koji tome vode računa, i znaju više od nas.
pa bas i ja tako razmisljam,prije svega zbog nekig nelogicnih stvari.onda otjerati pehilja,a ostaviti e.colica je bezveze ili idu obojica ili ostaju obojica.meni pehilj solidan momak koji nikad nije dobio sanse,ramic u travniku bio dobar ali kod nas jako tromo i nije za zelje,a ni za evrope da se razumijemo.samo gomilanje igraca i povecanja platnog spiska na igrace koji nece igrati po dvije,tri godine skroz bezveze.kad se sjetim samo e.colica koliko je to i koliko zauzimao prostor mladjim a sigurno nije bio jeftin.vjeruj ti meni da ce i to za fejzica biti i ostati samo na tome "dobar" igrac jer sad npr. dode bajic on nece vidjeti ekipe nikad,nazalost ako je dobar kako pricaju.
- SarajlijaTM
U svakoj ekipi mora biti neko na koga se bezze trose pare, tj to mi mislimo. Ali situacija je drugacija, sta mislite ko cini tu drugu ekipu na treningu, tzv. topovsko meso?
Ko drugi nego 5-6 izmjena i ovi sto "bacamo pare" na njih.
Ko drugi nego 5-6 izmjena i ovi sto "bacamo pare" na njih.
to je onda neozbiljan klub koji tako selektuje igrace da ima 5,6 igraca koji ce biti tu onako ili kako si ih vec nazvao.zeljo kao najveci klub na ovim prostorima mora imati 15,16 igraca pribliznog kvaliteta koji ce dobijati sansu tokom sezone i koji ce slobodno moci da zamjene prvih 11 npr u kupu gdje ce se prvi tim odmoriti,a prvi tim osvjeziti.znam ja da amar isto tako misli a zasto to ne radi ne znam.sigurno misli da moze tako osvojiti nesto a ova se godina pokazala da ne moze.uzmi samo sezonu kad je amar dosao i sezone poslije koliko smo ima li kvalitetnih igraca i kako smo mogu slobodno reci setali se ligom.sad je druga prica jer nemamo para da bude kao prije,ali sad imamo jako dobru generaciju juniora i kazem umjesto sto cemo dovoditi neke bezveze igrace da se umjesto njih ubace juniori.vrlo jednostavno.
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Vrlo jednostavno, nemas pojma o cemu pricas...
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ako se moje misljenje ne kosi s tvojim zamolio bih te da me nevrijedas i govoris da li imam pojma ili ne.iznio sam stvari i imam takav stav povodom toga.da ne kvarimo temu ne prozivaj nego ignorisi vrlo jednostavno.
- HercegovinaBosna
- Kontakt:
Kod nas raja samo sere
zašto je to tako Boga pitaj
Kažem vam da pregovoramo s jednim dobrim štoperom iz Jelen lige i ako se dogovore biće to strašno pojačanje.

Mićo je Fićo!