FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Alpasinac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Alpasinac » 08 jan 2016, 13:48

Vidjet ćemo šta će se desiti. Samim kontaktiranjem Cvijanovića daju nam se jasne indicije da se u klubu radi na klasnim pojačanjima. Mislim da bi kolektivno morali malo ohladiti glave koje lete u nekim visinama nerealizma.

Za Sarajevo živimo smo mi, svi drugi su prolazni. Ne zaboravite ovo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 jan 2016, 13:49

Ja uopšte ne letim visoko, po pitanju tih pojačanja, ova uprava me na to već navikla. Neke druge stvari smetaju, tj. ne smetaju nego bodu oči, a čim neko ih spomene odmah bude prozvan pljuvačem i tjeračem svega dobrog u klubu.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 jan 2016, 13:51

Raskinut je ugovor sa Nemanjom Anđušićem
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 jan 2016, 13:52

dosad se puno pricalo-pisalo o FKS pravili smo euforiju Jarni došao ,Jajalo ,Krste, Bilbija najvljena setnja ligom a onda kiks u Zenici ,pa olimpik kuci pa niz neuspjeha ,padne euforija svi se urazumimo s Dzenom uzmemo kup . Kodro ,Benko ,Alispahic ,pripreme Turska opet najava pišanja po sirotinji kad ono kiks borac kup pa prvenstvo pa par utakmica bez gola i ode Kodro opet pala euforija ,smirile se strasti opet Dzeno i uze smo titulu a vecina je bila vec prezalila . hocu da kazem da ovaj mir mozda donese i dobro ,vjerujem u Ješica u rad i samo rad dosta price hocemo da vidimo taj napredak na terenu da vidimo igru ,borbu dosta je šuplje ,nadam se da je ovaj mir i šutnja pocetak neceg dobrog . ja sam optimista ZLATNO PROLJECE :salut: :salut:

Alpasinac
Kontakt:

Post Postao/la Alpasinac » 08 jan 2016, 13:52

@PitarBordo

To ti je naš mentalitet i odraz našeg primitivizma i generalne zatupljenosti. Svugdje u svijetu se traže greške kako bi se u budućnosti svele na minimum. Samo kod nas guraj pod tepih i šuti da se šta ne pročuje.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 jan 2016, 13:55

Alpasinac je napisao/la:Nije mi jasno kako može biti probijem budžet kada smo ostvarili milionski transfer (Cimirot). Prodali smo Stojčeva za solidnu cifru, zaradili oko 1 M od LP, te novac od prodaje Velkoskog koji je sudeći po medijima jednom nogom već izašao iz kluba. Kako ? Odakle je počela priča o "probijanju budžeta" ?
Ovo je samo jedan od dokaza da nesto u Klubu ne stima,upravo ovo sto si rekao. Rekordan transfer,zarada od Lp,ni za jednog igraca nismo platili odstetu i na kraju ispade probili budzet!!!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 jan 2016, 13:56

MortemHz je napisao/la:Raskinut je ugovor sa Nemanjom Anđušićem
Imao je još 2,5 godine... Hmm, zbog čega se raskinulo znaš li?
Samo Saraj'vo.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 08 jan 2016, 14:00

PitarBordo je napisao/la:
Imao je još 2,5 godine... Hmm, zbog čega se raskinulo znaš li?
Brate ako nije uspio u Travniku skupiti 90 minuta za polusezonu,sta imas ocekivati od njega
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 jan 2016, 14:00

@alpasinac, nema veze dobit sa probijanjem budzeta. budzet je okviran i fiksan, te je na godisnjem nivou. bez obzira koliko ti dobio para od transfera, ono sto je sigurno su sponzori, i na osnovu njih se gleda koliki budzet ces imati.
oni su ljetos doveli puno igraca i dali im plate dobre jer su kontali proci u lp prvo pretkolo, i kontali da ce im se vratiti pare. zeznuli stvar, probili budzet, a nismo uspjeli proci pretkolo i onda si u minusu :D ocigledno pare od transfera ne idu u budzet za plate, nego za kamp i ostalu infrastrukturu te akademiju.
ovo ukratko moje vidjenje te situacije oko probijanja budzeta...para od transfera i sl.
@joker dovedene su zamjene za cimija i stojceva; mesa i ikande. samo sto su obojica povrijedjeni i to hronicno - znaci nema od njih nista. pa se onda krpilo sa dzemom, koji i nije lose odigrao; realno.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 jan 2016, 14:01

Zao mi je ovog momka bas :evil:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 jan 2016, 14:02

Dobro je nama mirel govorio da mi nemamo budjeta :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 jan 2016, 14:03

Hordas Doboj je napisao/la:2. Za ostanak Uscuplica smo bili svi, od navijaca do igraca, pa na kraju i uprave. Samo bi budala smijenila trenera nakon onakvog niza rezultata i osvajanja titule. Poslije je bilo sta je bilo, ali lako je biti general poslije bitke.
Nemojmo stvarati mit o ovome, notorna je laž da su "svi od navijača do igrača pa na kraju i uprave" htjeli ostanak Džene na klupi. Evo recimo moje cijelo drutšvo (osim par izroda) su bordo bolesnici i svi smo bili protiv toga da ostane na klupi terener koji nema licencu, te trener koji je samo godinu dana ranije pokazao da ne zna odraditi ljetne pripreme i prelazni rok. Dakle to "svi su bili od igrača navijača i uprave" nije tačno, nit su svi igrači bili, nit svi navijač, a bome nit svi u upravi. :salut:
Ja znam da su igraci na proslavi titule poveli Dženan Uscuplic a navijaci zagrmili sa njima nakon toga.
Pod "svi" naravno da ne mislim bukvalno svi do jednog, ali velika većina da. Bar 70% navijaca Sarajeva je tad bila za Dženin ostanak.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 08 jan 2016, 14:06

Mirel=Prorok
:D

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 08 jan 2016, 14:07

muhamedhulk je napisao/la:@alpasinac, nema veze dobit sa probijanjem budzeta. budzet je okviran i fiksan, te je na godisnjem nivou. bez obzira koliko ti dobio para od transfera, ono sto je sigurno su sponzori, i na osnovu njih se gleda koliki budzet ces imati.
oni su ljetos doveli puno igraca i dali im plate dobre jer su kontali proci u lp prvo pretkolo, i kontali da ce im se vratiti pare. zeznuli stvar, probili budzet, a nismo uspjeli proci pretkolo i onda si u minusu :D ocigledno pare od transfera ne idu u budzet za plate, nego za kamp i ostalu infrastrukturu te akademiju.
ovo ukratko moje vidjenje te situacije oko probijanja budzeta...para od transfera i sl.
@joker dovedene su zamjene za cimija i stojceva; mesa i ikande. samo sto su obojica povrijedjeni i to hronicno - znaci nema od njih nista. pa se onda krpilo sa dzemom, koji i nije lose odigrao; realno.
Mesa je bio tu i prije nego sto je otisao Stojcev i znalo se da je propao ko kauc, nikakva on zamjena Milosu nije mogao biti. Kazes hrnonicno povrijeđeni?? Pa ko pregleda te igrace kad dođu u nas klub, CISTAČICE?? Kako su prosli ljekarske sa takvim povredama, pogotovo Mesa za kojeg se znalo sve? Ko dade takvim igracima plate 15-20k? Stvarno mi je prekipilo jer smo nesposobni na toliko strana da to nije normalno. Neko drugi bi do sada sa nasim sredstvima i mogucnostima cuda pravio...
Bahati, bahati Željkan!
1946

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 jan 2016, 14:08

Hordas Doboj je napisao/la:
Hordas Doboj je napisao/la:2. Za ostanak Uscuplica smo bili svi, od navijaca do igraca, pa na kraju i uprave. Samo bi budala smijenila trenera nakon onakvog niza rezultata i osvajanja titule. Poslije je bilo sta je bilo, ali lako je biti general poslije bitke.
Nemojmo stvarati mit o ovome, notorna je laž da su "svi od navijača do igrača pa na kraju i uprave" htjeli ostanak Džene na klupi. Evo recimo moje cijelo drutšvo (osim par izroda) su bordo bolesnici i svi smo bili protiv toga da ostane na klupi terener koji nema licencu, te trener koji je samo godinu dana ranije pokazao da ne zna odraditi ljetne pripreme i prelazni rok. Dakle to "svi su bili od igrača navijača i uprave" nije tačno, nit su svi igrači bili, nit svi navijač, a bome nit svi u upravi. :salut:
Ja znam da su igraci na proslavi titule poveli Dženan Uscuplic a navijaci zagrmili sa njima nakon toga.
Pod "svi" naravno da ne mislim bukvalno svi do jednog, ali velika većina da. Bar 70% navijaca Sarajeva je tad bila za Dženin ostanak.
Tada da su poveli "Amar Osim" prolomilo bi se stadionom, ja lično bio u delirijumu vako dva dana... A sve i da je bilo 99% navijača za ostanak, čovjek niti je imao licencu da nas vodu u domaćem, a bome ni u evropskom takmičenju, plus bukvalno godinu dana ranije je pokazao da ne zna i ne može iznijeti ljetne pripreme, to su ljudi u upravi znali (dio), kao i tadašnji SD, svi su tražili da se fino zahvalimo čovjeku, a ne onda i njega ostavili - je8ali i sebe za rezultate, a i njega doveli da onako mora da priča o klubu na zadnjoj pressici... Što kaže @Bolanos; možda smo vratili dugove, ali smo i dalje mahalski klub.
Samo Saraj'vo.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 jan 2016, 14:11

Stojcev u Slobodi
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 jan 2016, 14:12

@hordasdoboj
Svaka čast za post, slažem se za sve sto si napisao,
al najgore je sto hajka krenu na rekla-kazala

@Pitarbordo
Kakav si ti onako ko čovjek, kad svoje društvo nazivaš "izrodi"

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 08 jan 2016, 14:16

Samo kad skontas da su doveli u klub jedno 5 desnih bekova, i na kraju ubace juniora na tu poziciju, toliko o transferpolitici.
Pa onda imas zaradu od 4 miliona KM, a budžet za pojačanja 0 KM. Još nemaš para ni za ove što su već u klubu.
Hvale se Tanom, Airlines-om, vraćanjem dugova. A gdje su rezultati koji su plod toga uspjeha?
Peti na tabeli, iza Radnika.
Počeli su sa Jajalom, Cimijem i Stojčevom, a za dvije godine su tu Rustem i Džemo.
Jel to taj iskorak o kojem nam pričaju?
Ova uprava ne može da odgovori zadatku, i ja mislim da njihov kraj polako dolazi.
Ne mislim konkretno na Kustu i Dinu, ima tu njih jos dosta koji se pitaju.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 jan 2016, 14:18

Pitaristok je napisao/la:@Pitarbordo
Kakav si ti onako ko čovjek, kad svoje društvo nazivaš "izrodi"
Pa navija za one anam i ja sam njemu izrod jer mi je grb metar sa dva metra uramljen u dnevnoj sobi, pa kad dođe u goste više u hali provede nego u dnevnoj. Plus to je više bilo figurativno, od svega ti izvukao to? :urnebes:

Btw nije nikakva hajka krenula, niti se priča na "rekla-kazala", evo trenutno što se priča o budžetu priča se na konto rečenice koju je izjavio predsjednik kluba, a službena stranica kluba prenjela, šta je problem? Je l' i njegova rekla kazala?
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 08 jan 2016, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 08 jan 2016, 14:18

@hordasdoboj
1. sa Kodrom smo igrali ljepsi fudbal nego sad sa Miodragom... dobro smo krenuli pa pobjeda i u derbiju sve dok klan nije umijesao svoje prste...
2.to da smo bili za ostanak Uscuplica je cista laz, 60 % foruma i raje koja malo vise prati i voli ovaj klub je bilo za njegov odlazak... covjek koji nema licencu i nema autoriteta i "hajmo raja lopte" za mene nije trener :salut:
3. kazes klan bi se mogao pripisati treneru ? super onda jos jedan cist i jak razlog sto ga je trebalo smijenit, a upravi veliki minus sto je pustila stvaranje klana... pa ih jos i trpila citavu polusezonu...
4. sta ce nama cv Ikandea i Mese ako se na ljekarskim pregledima vidjelo da su ljudi hronicno bolesni ? ne znam zasto se onda i obavljaju pregledi ili su nasi cekali mozda da eksplodiraju kod nas :hmmmmm:
5. ako mediji najave da se pregovara sa strasnim igracem, korektno bi bilo od nasih da izadju i demantuju to, i zbog sebe i zbog ugleda kluba i zbog nas navijaca da nam se drugi ne bi smijali na kraju...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83 i 34 gosta.