svaka čast za post , i sve što si pisao u posljednjih par stranica na temi . e hajde probaj napisati ovo i objasniti na temi zvjezdan misimović , ne možeš do riječi doći od likova koji znaju samo jedno te isto pisati , a ni razmisliti o tuđoj varijanti i zamisli .DonCorleone je napisao/la:Da se kratko nadovezem za ovo u vezi Dzeke i odsjecenosti od ostatka ekipe.
Dzeko je tad odsjecen, kada se nas spori vezni red markira i odsjece od napada. Za to su ISKLJUCIVO krivi igraci u vezi a ne Dzeko ili potreba za drugim napadacem. Ibisevic je u skoro svakoj utakmici protiv jacih ekipa izgubio duele i bio djelimicno bezkoristan, dok je Misimovic bio nevidljiv. Njemacka igra sa tri vezna, ali ta trojica stvaraju toliko prostora za napadaca i cak se sami obacuju u napad i stvaraju sanse. Mi sa Hajrovicem dobijamo upravo jednog takvog igraca i to treba maksimalno iskoristiti.
Formacija 4-2-3-1 je potrebna jer sa njom mozes igrati podjednako dobro protiv slabijih ekipa, ali...sto je najbitnije, ona je jako efikasna protiv najboljih na svijetu. Trenutno igramo bajno protiv slabijih ali ocajno lose protiv fizicki spremnih igraca. 4 gola u 45 minuta je ravno katastrofi ali ni protiv Portugala to nije licilo ni nasta, ne znam koliko jos lekcija moramo fasovati, da se stvari promjene protiv jacih ekipa.
Takoder moram da kazem da uopste nisam protiv Misimovica, ali u utakmicama na SP-u nevidim smisla da starta protiv Holandije, Portugala, Engleske, Italije itd...Jednostavno tu ce biti markiran i gubimo dzaba igraca u vezi, dok protiv slabijih upravo on cini razliku. Zato kazem, nisam protiv Misketa, ali treba znati kada ga upotrebiti, iskoristiti na pravi nacin.
I da se ukratko nadovezem na nase treninge. Kada pogledam kako se Njemci pripremaju na utakmicu i kako rade i koliko ljudi cini strucni stab i vrti se oko tima, to se trenutno ne moze nikako porediti sa ovim sto mi radimo. Medutim i tu napredujemo, jer smo nekada znali trenirati u parku i trcati oko drveca. Ko zeli da vidi kako se kondicija nabija u dvije nedelje, neka pogleda trening kampove Njemacke. Jeste, moguce je nabiti kondiciju u dvije nedelje, ako nisi potpuno nespreman, ali ako dodes totalno nespreman onda ne moze ni kamp pomoci, ali pitanje dali mi trebamo takve igrace uopste pozivati. 4 gola u 45 minuta daje jasan odgovor i na to pitanje.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Ma ja Pape koji ce nam qrac Izet.Izet Hajrović ima pravo nastupa za BiH, hoćete li ga zvati za Slovačku?
- Nemam ja problem s ofanzivom, ali imam s igračima koji trebaju oduzimati lopte od protivnika, jer je Rahimić i dalje bez konkurencije.
Pa, hoćete li ga zvati?
- Ako sada kažem da hoću, onda ću to morati uraditi. Ne znam još.
Kada ćete objaviti spisak za Slovačku? Hoće li biti kakvih promjena?
- Već ove sedmice idu pozivi. Imam ovih 20 igrača koje sam zvao za SAD, a trebaju mi još možda dva ili tri. Maksimalno 23. Vidjet ću ko će to biti. A pripreme počinju 1. septembra, pet dana prije prve utakmice sa Slovacima u Zenici. - See more at: http://sportin.ba/3934-safet-susic-kada ... ritiziraju" onclick="window.open(this.href);return false;
Sto bi sta mijenjali.Neka Avdije,neka Sunjica,neka Zahirovica.
Narod kritikuje sa razlogom.
1946
Jel neko zna gdje i kad se moze u Sarajevu kupiti karta za BIH- Slovacka
Iskreno se nadam da ovo nije izjavio ali na zalost nije mi cudno da jeste.Ako dodje Hajrovic a vec imamo Stevanovica za ofanzivu a Mujdzu,Bicakcica i Vranjesa za defanzivu(sve desno)jasno je ko mora ispasti a taj ne smije ispasti ni po koju cijenu.Cudim se da jos postoje ljudi kojima to nije jasno.Head je napisao/la:Ma ja Pape koji ce nam qrac Izet.Izet Hajrović ima pravo nastupa za BiH, hoćete li ga zvati za Slovačku?
- Nemam ja problem s ofanzivom, ali imam s igračima koji trebaju oduzimati lopte od protivnika, jer je Rahimić i dalje bez konkurencije.
Pa, hoćete li ga zvati?
- Već ove sedmice idu pozivi. Imam ovih 20 igrača koje sam zvao za SAD, a trebaju mi još možda dva ili tri. Maksimalno 23. Vidjet ću ko će to biti. A pripreme počinju 1. septembra, pet dana prije prve utakmice sa Slovacima u Zenici. - See more at: http://****/3934-safet-susic-kada-nema-rezultata-svi-jedva-cekaju-da-me-kritiziraju" onclick="window.open(this.href);return false;
Kakve veze ima Sunjic,Zahirovic,Vrsajevic sa Hajrovicem?Head je napisao/la:Ma ja Pape koji ce nam qrac Izet.Izet Hajrović ima pravo nastupa za BiH, hoćete li ga zvati za Slovačku?
Pa, hoćete li ga zvati?
- Već ove sedmice idu pozivi. Imam ovih 20 igrača koje sam zvao za SAD, a trebaju mi još možda dva ili tri. Maksimalno 23. Vidjet ću ko će to biti. A pripreme počinju 1. septembra, pet dana prije prve utakmice sa Slovacima u Zenici. - See more at: http://****/3934-safet-susic-kada-nema-rezultata-svi-jedva-cekaju-da-me-kritiziraju" onclick="window.open(this.href);return false;
Hajrovic je ofanzivac cisti.
Nigdje nije rekao da ga nece pozvati, ja bar ne vidim. Uostalom, ja ga nebi ni pozvao u tako vaznoj utakmici sa Slovackom, jer nije utakmica za isprobavanje igraca. Steta sto na vrijeme nije dobio zeleno svijetlo, pa da igra protiv Amerike.
Stevanovic,Visca,Lulic su njemu konkurencija, a ne Sunjic,Zahirovic,Vrsajevic.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Hajrovicu su konkurencija Visca i Stevanovic,obojica su van forme pogotovo ovaj drugi,dok je Hajrovic mozda i najbolji igrac Svicarske lige sto nije mala stvar.... neka neko pogleda utakmicu Hajrovica protiv Basela pa ce vidjeti o kakvom se igracu radu,neki misle ako je u dvomecu protiv Lyona bio ne toliko zapazen da nije dovoljno dobar za reprezentaciju,to je velika provala,citava ekipa GH je odigrala prilicno lose i nisu imali velike sanse protiv francuskog velikana,ali realno Hajrovic je kopija Robena,brz,prodoran,dobrog driblinga i centarsuta i odlicnog suta,on je igrac koji ulaskom sa klupe moze preokrenuti rezultat,a takvih na klupi nemamo,jer Stevanovic nije u formi od kada je otisao iz Vojvodine,zna to i Susic,i poziv Hajrovicu zaista ne bi smio doci u pitanje.... on ce mozda vec ovo ljeto preci u neki od klubova lige petice i sigurno je igrac koji ce za god-dvije biti nezamjenjiv u prvih 11 reprezentacije BIH! sa 22 godine je vec dokazan i afirmisan igrac i moze nam biti od velike koristi,pogotovo ako Misimovica ne bude islo..... mislim sta god Susic uradi ja ga podrzavam,samo ne znam zatso Medunjanin ne igra na poziciji zadnjeg veznog,mislim da bi on tu mogao odgovoriti zadatku,jer na Zahirovica vise niko normalan ne racuna,dok je Rahimicu 37 godina...a i ne igra u svom klubu...iako je i sada puno bolje rjesenje od Zahirovica!
ma šta se dižete i piz.dite odmah , nije on toliko lud da ne pozove Hajrovića . vjerovatno neće da otkriva ništa prije zvaničnog spiska , jer on takve stvari rijetko radi . sigurno da će on još razmišljati o spisku do zvanične objave tako da sam uvjeren da će Hajrović biti pozvan . pobogu , nije džaba radio onu proceduru promjene sportskog državljanstva , koja ja mislim kada se uradi ne može se više raditi 

- velez_mostar
- Kontakt:
Samo se nadam da Susic nece usr.at ono sto je dosad uradjeno, i da ce u duelima protiv neugodnih Slovaka igrati opreznije, jer sta ce nam 23-3 gol razlika ako glavne utakmice ne rijesimo u svoju korist, rezultat 1-0 je dovoljan.
Govorim o tome da neki igraci dobijaju poziv bez obzira kako odigraju.Svrsajevic da zabije autogol namjerno kao i Sunjic reko bi Pape da ce poziv dobiti jer nemamo koga drugog pozvati.emir79 je napisao/la:Kakve veze ima Sunjic,Zahirovic,Vrsajevic sa Hajrovicem?Head je napisao/la:Ma ja Pape koji ce nam qrac Izet.Izet Hajrović ima pravo nastupa za BiH, hoćete li ga zvati za Slovačku?
Pa, hoćete li ga zvati?
Hajrovic je ofanzivac cisti.
Nigdje nije rekao da ga nece pozvati, ja bar ne vidim. Uostalom, ja ga nebi ni pozvao u tako vaznoj utakmici sa Slovackom, jer nije utakmica za isprobavanje igraca. Steta sto na vrijeme nije dobio zeleno svijetlo, pa da igra protiv Amerike.
Stevanovic,Visca,Lulic su njemu konkurencija, a ne Sunjic,Zahirovic,Vrsajevic.
Dilaver in Svrsajevic out.
Pandza ili Vranjes(nadam se da ce se Ogi opraviti) in,Sunjic out.
Zahirovic out,Hadzic in.
Stevanovic out,Said in.
Plus dodati Hajrovica.
1946
Ne znam zasto ne pokusa sa Hadzicem na DM-u , evo citam danas kaze da mu je rahimic idalje najbolji jer smo uzasno tanki tu... Pa neka pokusa **** mater nema sta izgubit , jest da je sad kasno za to **** je da neko debituje u ovako bitnim utakmicama. Ali mislim da ce morat sagleta neku siru sliku prije brazila i pokusat se Sejom na toj poziciji ili zvat hadzica , cisto sumnjam da ce zahirovic dominirat po cvajti al eto. Rahimic moze bit samo stariji nista vise i vec sada nije kalibar za svjetsko ali neka ga tu.Najgore je sto nemamo ni izbliza nekog talenta na toj poziciji pa bilo gdje bilo da igra u nekoj drugoj repci ili je jos super mlad... Ostaje nam samo besic al besic ne igra uopce DM-a neko stopera i to u madjarskoj. Ogroman nam je problem ta pozicija , sve se da skrpat al DM je jako jako bitna karika svake reprezentacije.
Svega ima na ovom furumu. Brate covjek sve objasnio, crno na bjeli i neki i dalje pametuju. I jos im cudno sto ne kaze selektor koga ce pozvati. Pa daj nek jos Slovacima izdiktira prvih 11 i izmjene konje ce napraviti onako da im olaksa posao
Aman Boze!! 

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Tacno tako.Mozemo i mi bez najboljeg desnog krila u zadnjih par godina sto imamo.I covjek koji redovno igra za svoj klub a ne grije klupu, i koji bi veoma brzo mogao u bolji klub?Ma ja Pape koji ce nam qrac Izet.
Sta ce nam tamo neki Izet Hajrovic.Za 3 sedmice imamo najvaznije utakmice kvalifikacija s Slovacima.To su kljucne utakmice.Misimovic ne moze vise da trci od 60 minuta, vidjelo se da protiv Amerike covjek je bio zavrsen nakon 50 te minute.Kao i cinjenica da Misimovic-Pjanic kombinacija rijetko kad radi, i da ne mogu igrati.Sto znaci, ako ces ici po pobjedu.Moras preko krila igrati s jednim playmakerom.I jel bolja kombinacijau 65 minuti Misimovic-Pjanic ako bude 0:0.Ili Lulic-Hajrovic, preko Pjanica, pa da im razvucemo odbranu.E, tek se sad vidi da je taj ''strucnjak'' trenirao neke Hilalije, i da bi uz ovakav tim.I Baka Sliskovic dogurao bolje
Ne dobije li poziv Hajroric, i slucajno ne pobjedimo li Slovake.Onda stvarno sanse za Brazil su nam nikakve
PS:Samo ti zovi Sunjice, Vrsajevice i ostale

@Denzili smiri strasti čovječe . nije rekao da ga neće pozvati .. suludo bi bilo od svakog trenera da ga ne pozove , sigurno će on još gledati igre izeta i uređivati spisak , 99% sam uvjeren da će izet biti na spisku . šta odmah pizdiš bokte 

Hajrovic se mora pozvati, da nista drugo u slucaju povrede igraca ili crvenih kartona pa da moze dostojno zamijeniti. pa i nemora zaigrati u dvomecu protiov slovaka , nek sjedi na klupi u slucaju da nesto krene po zlu, a vala moze i zaigrati barem zadnjih 10 minuta ili 5 ako recimo vodimo 3:0
jednostavno se decku mora dati do znanja da ce biti dio tima a ne , hocu necu zvati, zamisli kako bi se osjecao, odrekao se svice da bi igrao za svoju domovinu i pretrpio napade svicarskih medija da bi opet tamo neki vrsajevic, sunjic, i stevanovic koji sjedi na klupi u nizeligazu elcheu. da ne pozove sa hajrovica bio bi to prvi veliki minus za susica od mene, do sad je radio sve kako treba.
jednostavno se decku mora dati do znanja da ce biti dio tima a ne , hocu necu zvati, zamisli kako bi se osjecao, odrekao se svice da bi igrao za svoju domovinu i pretrpio napade svicarskih medija da bi opet tamo neki vrsajevic, sunjic, i stevanovic koji sjedi na klupi u nizeligazu elcheu. da ne pozove sa hajrovica bio bi to prvi veliki minus za susica od mene, do sad je radio sve kako treba.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
viKK je napisao/la:@Denzili smiri strasti čovječe . nije rekao da ga neće pozvati .. suludo bi bilo od svakog trenera da ga ne pozove , sigurno će on još gledati igre izeta i uređivati spisak , 99% sam uvjeren da će izet biti na spisku . šta odmah pizdiš bokte
Kakve strasti?Ja sam hladan kao spricer
Nego, hipoteticki, da ja tebi postavim jedno lagano pitanje
Utakmica je krenula.47 je minuta.Misimovic se ne vidi.Pjanic-Misimovic kombinacija.Ne ide.I mi gubimo.Naravno, mani se price.Mi idemo u Brazil i sve to.Pa vise smo sanse imali 2003, nego 2013.Ima jos do igre.Nista nije rijeseno
Sta ces ti licno uraditi.Cekati do 79 minute i skopcati.Hmmmm
Vidi.Ne ide ovako
Ili probati preko krila uz jednog playmakera, da rasteris igru Slovaka, i da nadjes prostora, nesto slicno Rumuniji.
Hajrovic je idealna zamjena, ako ne bude islo protiv Slovaka.Oni su 2 put pogodili Stativu protiv Litvanije,kao i 1 protiv Grka.Dominirali su Grke.Nisu dosad imali srece.Znanja i napad imaju da nas ugroze.U to nema dileme
Bas zbog tog mi trebamo Hajrovica.Da ga ubacimo s klupe, da bude spreman.Ako ne budemo probili odbranu Slovaka u 1 poluvremenu
Naravno.Nevazno je sto momak ima 22 godine.Sto je trkacki konj.Koji sprinta svih 90 minuta.Sto je ubitacno desno krilo.I najbolje od onog sto mi imamo.Vazno je da se neki slazu s Susicem, da mozda i ne zasluzuje poziv
da
Nama fali
DESNO KRILO.LULIC-HAJROVIC--PJANIC.I dalje prema napadu.Probija preko krila.Ako se je sredina zgusla.Misimovic nema snage za 90 minuta to je svakom jasno
Common sense.
da
Nama fali
DESNO KRILO.LULIC-HAJROVIC--PJANIC.I dalje prema napadu.Probija preko krila.Ako se je sredina zgusla.Misimovic nema snage za 90 minuta to je svakom jasno
Common sense.
denizli nemas ti pojma
, k'o i mustafa svojevremeno...
u toj varijanti ulazi vrsajevic i pravi dar-mar, zabija u sudijskoj nadoknadi 2,3 gola i mi pobjedjujemo... sta ce nama hajrovic... ako bude kriticno uci ce i sunjic... on moze drzat' sam odbranu zajedno sa zahirovicem... ostali u napad i nema da fali...

u toj varijanti ulazi vrsajevic i pravi dar-mar, zabija u sudijskoj nadoknadi 2,3 gola i mi pobjedjujemo... sta ce nama hajrovic... ako bude kriticno uci ce i sunjic... on moze drzat' sam odbranu zajedno sa zahirovicem... ostali u napad i nema da fali...
Fudbal 101
Odbrana se probija na 3 nacina
1) Tika-Taka.Probati da imate jednog udarnog playmakera, iako mi obicno igramo 2 lika na skoro istoj poziciji Misimovic-Pjanic
2) Krilni udari.Tottenham.Preko Balea
3) Automat i rokaj po odbrani.Samo taj 3 nacin je zabranjen
Sad, nisam ja rekao da Hajrovic zasluzuje prvih 11.Gluho bilo.To mjesto je za Vrsajevic.Samo kazem
Trener koji kaze da nam ne treba Hajrovic, da nam ne trebaju ofanzivci.Ne znam sta da kazem ovdje
Istina je da Hajrovic moze da odigra s Lulicem.I da preko KRILA
KRILA.Idemo i napadamo.Krila
Wing.
I ne mislim na chicken wing

Odbrana se probija na 3 nacina
1) Tika-Taka.Probati da imate jednog udarnog playmakera, iako mi obicno igramo 2 lika na skoro istoj poziciji Misimovic-Pjanic
2) Krilni udari.Tottenham.Preko Balea
3) Automat i rokaj po odbrani.Samo taj 3 nacin je zabranjen
Sad, nisam ja rekao da Hajrovic zasluzuje prvih 11.Gluho bilo.To mjesto je za Vrsajevic.Samo kazem
Trener koji kaze da nam ne treba Hajrovic, da nam ne trebaju ofanzivci.Ne znam sta da kazem ovdje
Istina je da Hajrovic moze da odigra s Lulicem.I da preko KRILA
KRILA.Idemo i napadamo.Krila
Wing.
I ne mislim na chicken wing

Eto... Covjek se elegantno posra na sve vas koji ste govorili kako je dobro sto smo zijanili protiv SAD-a, jer Pape vise nece zvati Vrsajevica i Sunjica u reprezentaciju 

"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.