Safet Sušić - Pape

Amar Dzeko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Amar Dzeko » 19 avg 2013, 13:13

vendeta87 je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Kako vi ne shvatate da je Pjanic najbolji na centru, u sredini, kao kreator, a ne iza napadaca?
Pa nece Pjanic stojati ko kolac iza Dzeke, u ovoj formaciji bi se on kretao od centra pa do portivnickog sesnesterca, pa bi mogao promjeniti pozicijiu sa Salihovicem.
I ja sa upustam u diskusiju sa vama strucnjacima.
Pogledajte tekmu protiv Slovenije cao.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 19 avg 2013, 13:34

Mi ne mozemo igrati protiv brzih, fizicki spremnih ekipa sa 2 napadaca, 2 spora ofanzivna vezna, i sporim defanzivnim veznim...u toj formaciji bi bili samljeveni od strane velikih ekipa.
Poenta je da iskoristimo tehnicke mogucnosti veznjaka tako sto cemo ih koncentrirati sto veci broj zrtvujuci napadaca.
4-5-1...i to je to.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 13:49

Amar Dzeko je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Kako vi ne shvatate da je Pjanic najbolji na centru, u sredini, kao kreator, a ne iza napadaca?
Pa nece Pjanic stojati ko kolac iza Dzeke, u ovoj formaciji bi se on kretao od centra pa do portivnickog sesnesterca, pa bi mogao promjeniti pozicijiu sa Salihovicem.
I ja sa upustam u diskusiju sa vama strucnjacima.
Pogledajte tekmu protiv Slovenije cao.
Ti izgleda ne shvatas sta ti objasnjavam. Evo ti primjera jedne postave gdje Pjanic stoji na centru tj. gdje je centralni vezni.

-------------Dzeko---------------
Lulic--------------------Hajrovic
------Salihovic---Pjanic---------
-----------Kolasinac--------------
Zukanovic Spahic Vranjes Mujdza
---------------Begovic-------------
A to su sve varijante formacije 4-2-3-1 sa istim igracima.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 avg 2013, 13:57

velez_mostar je napisao/la:Mi ne mozemo igrati protiv brzih, fizicki spremnih ekipa sa 2 napadaca, 2 spora ofanzivna vezna, i sporim defanzivnim veznim...u toj formaciji bi bili samljeveni od strane velikih ekipa.
Poenta je da iskoristimo tehnicke mogucnosti veznjaka tako sto cemo ih koncentrirati sto veci broj zrtvujuci napadaca.
4-5-1...i to je to.
Mislim da nije nuzno igrati sa jednim spicem, ali se definitivno slazem da sa nepokretnim veznjacima nemamo sta traziti protiv timova koji igraju visokim tempom. Amerikanci su recimo takav tim i vidjelo se koliko je prostora ostajalo. U prvom pol su dosta prolazili po sredini, ali smo uspjeli par kriticnih situacija, sto njihovim neznanjem, sto nasim znanjem i srecom, rascistiti. Mislim da je Safet rekao u pauzi da se zgusne sredina, a to je onda ostavilo po strani uzasno mnogo prostora - opet prvenstveno radi pasivnosti, i to pogotovo veznog reda.

Dakle, slazem se da moramo prije svega trcati vise. Doduse da je sama ultimativna brzina igraca tu nebitna, mnogo je bitnije da je igrac agilan i da pokriva prostor. Rahimic (godine), Medunjanin, Misimovic, Pjanic, to su sve igraci koji su tromi u defanzivi, prva tri pogotovo.

Mislim da iz tog razloga Susic mora ponekad odstupiti od svojih ideja i prilagodjavati se protivniku, jer cemo u protivnom imati problema.

Po meni se rjesenje zove Sead Kolasinac, momak koji bi mogao zauzeti poziciju lijevog beka, a onda bi Salihovic, koji je i agresivan i agilan, mogao preci na def veznog. Lulic bi mogao lijevo, Hajrovic desno, a ofanzivnog veznog bi mogao igrati Pjanic. Znam da ce mnogi skociti jer nema Misimovica, ali ja smatram da je on unatoc svojoj kvaliteti balast protiv najjacih repki, koje imaju i tehniku i top fizicku spremu.

Protiv nesto slabijih reprezentacija bi mogao Pjanic umjesto Hajrovica, a Misimovic na poziciju desetke.

Kako god okrenes, konkurencija u reprezentaciji je znatno jaca nego proslih godina i sa dolaskom Kolasinca i Hajrovica dobijamo na sirini, a siguran sam da ce najtezi posao imati Pape, jer ce vrlo vjerovatno biti i dignutih noseva ako pojedini igraci, koji su do jucer bili u prvih 11, presele na klupu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 avg 2013, 14:01

_dreamer_ je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Mi ne mozemo igrati protiv brzih, fizicki spremnih ekipa sa 2 napadaca, 2 spora ofanzivna vezna, i sporim defanzivnim veznim...u toj formaciji bi bili samljeveni od strane velikih ekipa.
4-5-1...i to je to.
Mislim da nije nuzno igrati sa jednim spicem, ali se definitivno slazem da sa nepokretnim veznjacima nemamo sta traziti protiv timova koji igraju visokim tempom. Amerikanci su recimo takav tim i vidjelo se koliko je prostora ostajalo. U prvom pol su dosta prolazili po sredini, ali smo uspjeli par kriticnih situacija, sto njihovim neznanjem, sto nasim znanjem i srecom, rascistiti. Mislim da je Safet rekao u pauzi da se zgusne sredina, a to je onda ostavilo po strani uzasno mnogo prostora - opet prvenstveno radi pasivnosti, i to pogotovo veznog reda.

Dakle, slazem se da moramo prije svega trcati vise. Doduse da je sama ultimativna brzina igraca tu nebitna, mnogo je bitnije da je igrac agilan i da pokriva prostor. Rahimic (godine), Medunjanin, Misimovic, Pjanic, to su sve igraci koji su tromi u defanzivi, prva tri pogotovo.

Mislim da iz tog razloga Susic mora ponekad odstupiti od svojih ideja i prilagodjavati se protivniku, jer cemo u protivnom imati problema.

Po meni se rjesenje zove Sead Kolasinac, momak koji bi mogao zauzeti poziciju lijevog beka, a onda bi Salihovic, koji je i agresivan i agilan, mogao preci na def veznog. Lulic bi mogao lijevo, Hajrovic desno, a ofanzivnog veznog bi mogao igrati Pjanic. Znam da ce mnogi skociti jer nema Misimovica, ali ja smatram da je on unatoc svojoj kvaliteti balast protiv najjacih repki, koje imaju i tehniku i top fizicku spremu.

Protiv nesto slabijih reprezentacija bi mogao Pjanic umjesto Hajrovica, a Misimovic na poziciju desetke.

Kako god okrenes, konkurencija u reprezentaciji je znatno jaca nego proslih godina i sa dolaskom Kolasinca i Hajrovica ce dobijamo na sirini, a siguran sam da ce najtezi posao imati Pape, jer ce vrlo vjerovatno biti i dignutih noseva ako pojedini igraci, koji su do jucer bili u prvih 11, presele na klupu.
ne moramo mi cekati Kolasinca da Salihovic zaigra na def. veznom, Zukanovica na lijevi bok, a Sejo u sredinu..
Volim te Bosno!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 avg 2013, 14:03

Dzeko je bolji i opasniji kada je tu jos jedan pomagac (Ibisevic). S druge strane, taj isti Ibisevic je "dosadan" i vrsi presing u svakom trenutku. Zahvalan napadac, iako na momente djeluje smotano. Jednostavno, za Dzeku, reprezentaciju i Papeta je najbolje kada su njih dvojica zajedno na terenu. Opasniji smo, manje je ljudi na Edinu, a to on znalacki koristi.

Dio o Kolasincu je najbitniji. Njegovim dolaskom smo mi jaci na 2 pozicije - lijevom beku i sestici. Gusi se Salihovic na poziciji koja mu nije najbolja, a nama je ta najkriticnija. Da je ovdje Papac, ne bismo se mi toliko nervirali oko Kolasinca (istina, opet bismo ga trebali, ali ne u ovolikoj mjeri kao sad). :D

Hajrovica sam gledao i haman sam mu bio baksuzan. Jos nijednom nije bio toliko dobar na tim utakmicama da bih mu ja automatski dao da igra u prvih 11.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 14:15

Monolog je napisao/la:Dzeko je bolji i opasniji kada je tu jos jedan pomagac (Ibisevic). S druge strane, taj isti Ibisevic je "dosadan" i vrsi presing u svakom trenutku. Zahvalan napadac, iako na momente djeluje smotano. Jednostavno, za Dzeku, reprezentaciju i Papeta je najbolje kada su njih dvojica zajedno na terenu. Opasniji smo, manje je ljudi na Edinu, a to on znalacki koristi.

Dio o Kolasincu je najbitniji. Njegovim dolaskom smo mi jaci na 2 pozicije - lijevom beku i sestici. Gusi se Salihovic na poziciji koja mu nije najbolja, a nama je ta najkriticnija. Da je ovdje Papac, ne bismo se mi toliko nervirali oko Kolasinca (istina, opet bismo ga trebali, ali ne u ovolikoj mjeri kao sad). :D

Hajrovica sam gledao i haman sam mu bio baksuzan. Jos nijednom nije bio toliko dobar na tim utakmicama da bih mu ja automatski dao da igra u prvih 11.
Rjesenje je u Hajrovicu koji bi u postavi 4-2-3-1 kao desno krilo, bio kao poluspic jer ima covjek osjecaj za postizanje golova i asistencije. Sve dosadasnje tekme kada je Dzeko bio jedini spic su bile bez pravog desnog kirla jer ga nismo ni imali sve do Stevanovica a sad i Hajrovica.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 avg 2013, 14:30

Jedino ne znam kakva mu je desna noga. Cini se kao da mu je lijeva mnogo bolja, sto bi mogao biti hendikep za probijanje po desnoj strani i centriranje...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 19 avg 2013, 14:34

slažem se sa svime napisanim u zadnje dvije stranice .. konačno se nešto konstruktivno piše , a ne ono - jedna osoba kaže svoje mišljenje , i drugi je počnu omalovažavati (što je uglavnom slučaj na ovom pdf-u)

Sent from my Galaxy SIII mini using Tapatalk 2

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 19 avg 2013, 14:37

Da problematiziramo ovdje jos jednu stvar koja meni smeta.Susic ima jednu,po meni losu naviku da u toku okupljanja reprezentacija ima vrlo malo treninga i to sto ima su uglavnom vrlo lagani treninzi koji traju max sat vremena.Da pojasnim,igraci se okupljaju ponedjeljkom(u pravilu vrlo kasno navece i u pravilu neko uvijek kasni dan)odrade po 1 trening u utorak i srijedu,u cetvrtak(u pravilu)putuje i ima jos jedan lagani trening taj dan.Ako uzmemo u obzir da vecina igraca utakmicu igra u Subotu znaci u nedjelju imaju slobodno,u ponedjeljak dolaze na okupljanje i tek u utorak (kao protiv SAD,navece)imaju trening.To je punih 60 sati bez treninga,onda imaju 2 lagana i igraju utakmicu.Po meni je sve navedeno prilicno neozbiljno,da ne kazem amaterski.Ako uzmemo u obzir da nam vecina igraca igra u Njemackoj plus Dzeko u Engleskoj gdje se insistira na maximalnoj fizickoj spremi,onda i nismo nesto posebno fizicki spremna reprezentacija.Volio bih procitati i vase misljenje.

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 19 avg 2013, 14:48

Avdija kao Sesar i Svraka i jos neki jednostavno nemaju kvalitete za repku ali nisu oni krivi, momci daju sve od sebe... kriv je onaj ko ih zove umjesto da zove i drue igrace poput Husjeinovica...

Najlakse kriviti zadnju liniju pa čak i Begovica :o koj je jedan od najboljih golmana...
MI nemamo zadnjeg veznog!!! Rahimic odavno zreo za (MIO/PIO) i Zahirovic koji jednostavno isto nije kvaltetan su veliki problem. Imamo 6 igraca naprijed i 5 igraca pozadi a izmedju je žestoka promaha.... Svaka valitetna ekipa će to skontati i iskoristiti kao USA a da ne govorim ekipe sa vrlo jakim veznim redom....

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 14:56

Miske10 je napisao/la:Da problematiziramo ovdje jos jednu stvar koja meni smeta.Susic ima jednu,po meni losu naviku da u toku okupljanja reprezentacija ima vrlo malo treninga i to sto ima su uglavnom vrlo lagani treninzi koji traju max sat vremena.Da pojasnim,igraci se okupljaju ponedjeljkom(u pravilu vrlo kasno navece i u pravilu neko uvijek kasni dan)odrade po 1 trening u utorak i srijedu,u cetvrtak(u pravilu)putuje i ima jos jedan lagani trening taj dan.Ako uzmemo u obzir da vecina igraca utakmicu igra u Subotu znaci u nedjelju imaju slobodno,u ponedjeljak dolaze na okupljanje i tek u utorak (kao protiv SAD,navece)imaju trening.To je punih 60 sati bez treninga,onda imaju 2 lagana i igraju utakmicu.Po meni je sve navedeno prilicno neozbiljno,da ne kazem amaterski.Ako uzmemo u obzir da nam vecina igraca igra u Njemackoj plus Dzeko u Engleskoj gdje se insistira na maximalnoj fizickoj spremi,onda i nismo nesto posebno fizicki spremna reprezentacija.Volio bih procitati i vase misljenje.
Sve to sto si napisao je tacno, i mozemo mi sa ovako usporenom i fizicki nespremnom repkom igrati protiv ovih slabiji repki pa i protiv Grcke i Slovacke al sta cemo kada odemo na SP pa nas zapane neka trkacki i fizikci spremna ekipa. Ja neznam dali nas Savez ima kondicionog trenera koji bi ekipu pripremao za SP.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 avg 2013, 15:06

Miske10 je napisao/la:Da problematiziramo ovdje jos jednu stvar koja meni smeta.Susic ima jednu,po meni losu naviku da u toku okupljanja reprezentacija ima vrlo malo treninga i to sto ima su uglavnom vrlo lagani treninzi koji traju max sat vremena.Da pojasnim,igraci se okupljaju ponedjeljkom(u pravilu vrlo kasno navece i u pravilu neko uvijek kasni dan)odrade po 1 trening u utorak i srijedu,u cetvrtak(u pravilu)putuje i ima jos jedan lagani trening taj dan.Ako uzmemo u obzir da vecina igraca utakmicu igra u Subotu znaci u nedjelju imaju slobodno,u ponedjeljak dolaze na okupljanje i tek u utorak (kao protiv SAD,navece)imaju trening.To je punih 60 sati bez treninga,onda imaju 2 lagana i igraju utakmicu.Po meni je sve navedeno prilicno neozbiljno,da ne kazem amaterski.Ako uzmemo u obzir da nam vecina igraca igra u Njemackoj plus Dzeko u Engleskoj gdje se insistira na maximalnoj fizickoj spremi,onda i nismo nesto posebno fizicki spremna reprezentacija.Volio bih procitati i vase misljenje.
Ne nabija se kondicija preko reprezentacije, niti se forma stice u istoj, ako to nisi vec ostvario u klubu, onda dolazis nespreman. Valjda bi ovo trebalo biti jasno.
Nije Susic zaduzen da fizicki sprema igrace, niti to moze, igraci moraju da dodju piko belo spremni iz klubova,a Susicevo je da odradjuje taktiku.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 19 avg 2013, 15:11

Jasno je meni da fizicku spremu donosis iz kluba,ja govorim o tome da se djelimicno gubi ako se ne trenira puna 2 dana,onda se lagano trenira 2 i igra utakmica.Primjetio sam da je selektor Hrvatske,recimo,svoje igrace izveo na trening odmah u ponedjeljak navece prije utakmice sa Lihtenstajnom.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 avg 2013, 16:11

Da se kratko nadovezem za ovo u vezi Dzeke i odsjecenosti od ostatka ekipe.

Dzeko je tad odsjecen, kada se nas spori vezni red markira i odsjece od napada. Za to su ISKLJUCIVO krivi igraci u vezi a ne Dzeko ili potreba za drugim napadacem. Ibisevic je u skoro svakoj utakmici protiv jacih ekipa izgubio duele i bio djelimicno bezkoristan, dok je Misimovic bio nevidljiv. Njemacka igra sa tri vezna, ali ta trojica stvaraju toliko prostora za napadaca i cak se sami obacuju u napad i stvaraju sanse. Mi sa Hajrovicem dobijamo upravo jednog takvog igraca i to treba maksimalno iskoristiti.

Formacija 4-2-3-1 je potrebna jer sa njom mozes igrati podjednako dobro protiv slabijih ekipa, ali...sto je najbitnije, ona je jako efikasna protiv najboljih na svijetu. Trenutno igramo bajno protiv slabijih ali ocajno lose protiv fizicki spremnih igraca. 4 gola u 45 minuta je ravno katastrofi ali ni protiv Portugala to nije licilo ni nasta, ne znam koliko jos lekcija moramo fasovati, da se stvari promjene protiv jacih ekipa.

Takoder moram da kazem da uopste nisam protiv Misimovica, ali u utakmicama na SP-u nevidim smisla da starta protiv Holandije, Portugala, Engleske, Italije itd...Jednostavno tu ce biti markiran i gubimo dzaba igraca u vezi, dok protiv slabijih upravo on cini razliku. Zato kazem, nisam protiv Misketa, ali treba znati kada ga upotrebiti, iskoristiti na pravi nacin.

I da se ukratko nadovezem na nase treninge. Kada pogledam kako se Njemci pripremaju na utakmicu i kako rade i koliko ljudi cini strucni stab i vrti se oko tima, to se trenutno ne moze nikako porediti sa ovim sto mi radimo. Medutim i tu napredujemo, jer smo nekada znali trenirati u parku i trcati oko drveca. Ko zeli da vidi kako se kondicija nabija u dvije nedelje, neka pogleda trening kampove Njemacke. Jeste, moguce je nabiti kondiciju u dvije nedelje, ako nisi potpuno nespreman, ali ako dodes totalno nespreman onda ne moze ni kamp pomoci, ali pitanje dali mi trebamo takve igrace uopste pozivati. 4 gola u 45 minuta daje jasan odgovor i na to pitanje.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 19 avg 2013, 16:17

Pape je napravio repliku na tvoj post pa kaže da smo primili 7 golova u 900 minuta, odnosno 7 golova u posljednjih 10 susreta. Mislim, to je prejasan odgovor na tvoju tezu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 avg 2013, 16:18

Miske10 je napisao/la:Jasno je meni da fizicku spremu donosis iz kluba,ja govorim o tome da se djelimicno gubi ako se ne trenira puna 2 dana,onda se lagano trenira 2 i igra utakmica.Primjetio sam da je selektor Hrvatske,recimo,svoje igrace izveo na trening odmah u ponedjeljak navece prije utakmice sa Lihtenstajnom.
Ako me oci ne varaju, Stimac i nije neka referenca za kvalitet ili?

Igraci moraju doci spremni na okupljanje, a prioritet na treninzima bi prije svega trebalo imati uigravanje ekipe, jer ionako provode jako malo vremena skupa. Naravno da treba odrzavati formu, ali ne mozes im u par dana pred tekmu pucati zestoke kondicione treninge pa da na dan tekme maju teske noge. Uigran tim je najjaci tim i kada se tacno zna ko sta radi, pojedinac se manje trosi. To zna svako ko igra fudbal.

Sto se tice pripreme za SP, to je sasvim druga prica. Igraci ce sigurno biti makar mj dana zajedno, proci zajednicke pripreme, odigrati par tekmi itd.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 avg 2013, 16:22

Henderson je napisao/la:Pape je napravio repliku na tvoj post pa kaže da smo primili 7 golova u 900 minuta, odnosno 7 golova u posljednjih 10 susreta. Mislim, to je prejasan odgovor na tvoju tezu.
Od toga 4 u 45 minuta protiv ozbiljne ekipe, sve je relativno dragi Hendersone.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 avg 2013, 16:26

DonCorleone je napisao/la:
Henderson je napisao/la:Pape je napravio repliku na tvoj post pa kaže da smo primili 7 golova u 900 minuta, odnosno 7 golova u posljednjih 10 susreta. Mislim, to je prejasan odgovor na tvoju tezu.
Od toga 4 u 45 minuta protiv ozbiljne ekipe, sve je relativno dragi Hendersone.

U prijateljskoj, sa kombinovanim sastavom i zalaganjem od jedno 80%. Jeste, sve je relativno.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 16:35

DonCorleone je napisao/la:Da se kratko nadovezem za ovo u vezi Dzeke i odsjecenosti od ostatka ekipe.

Dzeko je tad odsjecen, kada se nas spori vezni red markira i odsjece od napada. Za to su ISKLJUCIVO krivi igraci u vezi a ne Dzeko ili potreba za drugim napadacem. Ibisevic je u skoro svakoj utakmici protiv jacih ekipa izgubio duele i bio djelimicno bezkoristan, dok je Misimovic bio nevidljiv. Njemacka igra sa tri vezna, ali ta trojica stvaraju toliko prostora za napadaca i cak se sami obacuju u napad i stvaraju sanse. Mi sa Hajrovicem dobijamo upravo jednog takvog igraca i to treba maksimalno iskoristiti.

Formacija 4-2-3-1 je potrebna jer sa njom mozes igrati podjednako dobro protiv slabijih ekipa, ali...sto je najbitnije, ona je jako efikasna protiv najboljih na svijetu. Trenutno igramo bajno protiv slabijih ali ocajno lose protiv fizicki spremnih igraca. 4 gola u 45 minuta je ravno katastrofi ali ni protiv Portugala to nije licilo ni nasta, ne znam koliko jos lekcija moramo fasovati, da se stvari promjene protiv jacih ekipa.

Takoder moram da kazem da uopste nisam protiv Misimovica, ali u utakmicama na SP-u nevidim smisla da starta protiv Holandije, Portugala, Engleske, Italije itd...Jednostavno tu ce biti markiran i gubimo dzaba igraca u vezi, dok protiv slabijih upravo on cini razliku. Zato kazem, nisam protiv Misketa, ali treba znati kada ga upotrebiti, iskoristiti na pravi nacin.

I da se ukratko nadovezem na nase treninge. Kada pogledam kako se Njemci pripremaju na utakmicu i kako rade i koliko ljudi cini strucni stab i vrti se oko tima, to se trenutno ne moze nikako porediti sa ovim sto mi radimo. Medutim i tu napredujemo, jer smo nekada znali trenirati u parku i trcati oko drveca. Ko zeli da vidi kako se kondicija nabija u dvije nedelje, neka pogleda trening kampove Njemacke. Jeste, moguce je nabiti kondiciju u dvije nedelje, ako nisi potpuno nespreman, ali ako dodes totalno nespreman onda ne moze ni kamp pomoci, ali pitanje dali mi trebamo takve igrace uopste pozivati. 4 gola u 45 minuta daje jasan odgovor i na to pitanje.
Skidam kapu do poda na ovoj kratkoj analizi!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.