FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Trigger » 17 jun 2011, 16:19

Armageddon2012 je napisao/la:Pitao sam u fudbalu?
Izvini, nemoj živ bio pomisliti da sam želio biti ironičan, ali u fudbalu, iskreno - nijedan više klub mi nije "u srcu" (mada su sarajevski meni malko bliži..), a navijam srčano, još jedino za reprezentaciju Bosne i Hercegovine....
Pozz
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 17 jun 2011, 16:37, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 17 jun 2011, 16:34

Iz toga se da zakljuciti da si vjerovatno navijao za neki klub koji nije iz Bosne,pa si nakon rspada SFRJ izgubio entuzijazam. To zakljucujem jer je i moj stari bio takav.Ludovao za Hajdukom,ovo,ono,crveni Split,najvise narodnih heroja,prvi igrao u Bariju pod jugoslovenskom zastavom,odbio italijansku Seria A,bla,bla,ali kad je Hajduk negdje godinu-dve pred rat skinuo petokraku sa dresa i vratio sahovnicu,prestao navijati za Hajduk i prati fudbal onako bez emocija. Cini mi se da je i kod tebe nesto slicno,mozda niie bas Hajduk,a mozda i jeste :D
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 17 jun 2011, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 17 jun 2011, 16:37

Jel ovo vec 1000 stranica o Borcu?

8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Opasni smo!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 jun 2011, 16:52

Armageddon2012 je napisao/la:Iz toga se da zakljuciti da si vjerovatno navijao za neki klub koji nije iz Bosne,pa si nakon rspada SFRJ izgubio entuzijazam. To zakljucujem jer je i moj stari bio takav.Ludovao za Hajdukom,ovo,ono,crveni Split,najvise narodnih heroja,prvi igrao u Bariju pod jugoslovenskom zastavom,odbio italijansku Seria A,bla,bla,ali kad je Hajduk negdje godinu-dve pred rat skinuo petokraku sa dresa i vratio sahovnicu,prestao navijati za Hajduk i prati fudbal onako bez emocija. Cini mi se da je i kod tebe nesto slicno,mozda niie bas Hajduk,a mozda i jeste :D
I blizu si i nisi, drugar 8-)
Nekad je postojala tzv. "velika četvorka" i ne znam da li ima čaršije koja nije imala navijače tih klubova.
Ja sam imao simpatije prema jednom od te "4", ali sam navijao, onako pravo iz duše, za jedan bh.klub ali kako ništa više nije nije kao što je bilo - posebno kvalitet fudbala sad sam skoro pa indiferentan...više sam posvećen rukometu.....
Čak sam zasićen i sa ovim fudbalskim evropskim velikanima - previše utakmica, takmičenja...česta promjena igrača (a nekad si godinama znao sastav svoje ekipe, pa i drugih, napamet) - a bio sam veliki "fan" Real Madrida....bio :cry:

PS:
O Borcu znam zaista puno, ali isto tako dobro poznajem i ostale ex-prvoligaše iz BiH, pogotovo sarajevske....a iz principa se sad ne izjašnjavam - čak sam se 'istrenirao' da odoljevam da pišem bilo što na temama sarajevskih fudbalskih klubova...samo čitam, pratim...i vrlo često se čudom čudim današnjim (većini) novih 'klinaca', navijača ....na svim PF :roll:
Bosno moja poharana....

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 17 jun 2011, 17:22

Armageddon2012 je napisao/la:Jel ovo vec 1000 stranica o Borcu?

8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Opasni smo!
cestitke :mrgreen:
zivjela multi-kulti :mrgreen:
-PAJA Fan Club!!

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 17 jun 2011, 22:27

Trigger je napisao

Ja sam imao simpatije prema jednom od te "4", ali sam navijao, onako pravo iz duše, za jedan bh.klub
Da nije ovaj iz mog avatara? :D

Ako sam pogodio,ostavicu ovaj avatar tebi u cast jer si jedan od rijetkih korektnih diskutanata iz Sarajeva. Namjerno kazem iz Sarajeva,a ne iz Federacije,jer su ovi koji dolaze na nasu temu iz drugih gradova uglavnom divni momci,nebitno da li dolaze iz Sirokog,Tuzle,Zenice,Mostara,Banovica,uglavnom su maksimalno korektni ne racunajuci po neku b u d a l u kakvih ima svagdje.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 jun 2011, 10:14

Armageddon2012 je napisao/la:
Trigger je napisao

Ja sam imao simpatije prema jednom od te "4", ali sam navijao, onako pravo iz duše, za jedan bh.klub
Da nije ovaj iz mog avatara? :D

Ako sam pogodio,ostavicu ovaj avatar tebi u cast jer si jedan od rijetkih korektnih diskutanata iz Sarajeva. Namjerno kazem iz Sarajeva,a ne iz Federacije,jer su ovi koji dolaze na nasu temu iz drugih gradova uglavnom divni momci,nebitno da li dolaze iz Sirokog,Tuzle,Zenice,Mostara,Banovica,uglavnom su maksimalno korektni ne racunajuci po neku b u d a l u kakvih ima svagdje.
Heh!
Dobar si, pravo.... 8-)
Ako ti ne smeta (a mnogima danas smeta!?) ono što je skinuto s tog grba i većine ostalih grbova - taj "avatar" - lijep je a kažem ti, poznajem Borac dobro (i puno dobrih igrača, ljudi, grad...) i sve ostale bh.klubove iz vremena tog "omraženog simbola"....ali volio sam i Partizan s Pofalića....ostalo - neka ostane moja privatnost.

I onaj dosadašnji "avatar" je dobar jer ta "Mayanska 2012" ne mora da znači isključivo kraj - može biti i početak nečeg novog...

Lijepo je sto pišeš o Sarajevu i forumašima iz drugih čaršija - uvijek tvrdim da samo iskreni ljubitelji sporta nikog ne mrze a normalno je da navijaju za svoj klub. Normalno da je da bude i "navijačkih prepucavanja", ali ne vrijeđanja, pljuvanja....do onih zlokobnih "izama"!
Ako volim nekog ne znači da automatski druge mrzim, bože sačuvaj i ne dopuštam nikom da mi "određuje" smijem li ili ne hvalti ili kritikovati bilo koji klub, repku...ako je to moj stav (argumentovan ili emotivni...).
I mene se ponekad isprovocira pa 'padnem' u zamku rasprave o onom što nije sport, ali kad se sve 'uvuklo' u sport onda ne možeš uvijek ostati 'imun' mada znam kakvi likovi se time služe...al', 'povuče, povuče...ponekad' :oops:

Pozz, veliki, sportski iz Sarajeva...
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 jun 2011, 15:00

Cvetković "filtrira" ekipu!?
Na pripreme odveo 20 fudbalera, od tog 5 juniora (!) a otkaze dobili Stevo Nikolić, Dražen Međedović i Leonid Ćorić.
Ni Nigerijac Odafin nije zadovoljio Cvetkovića.... :oops:
Kontam za Nikolića i Međedovića (promašaj) ali nikako mi nije jasno - zašto i Ćorić!? :?
Bosno moja poharana....

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 19 jun 2011, 15:08

Koliko ja znam,Coricu je istekao ugovor,i na probi je u Rumuniji,da li ce se vratiti,to ne bih znao.

Sto se Nigerijca tice,momak je umro nakon 15 minuta treninga...Nista posebno.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 jun 2011, 16:03

jubitubi je napisao/la:Koliko ja znam,Coricu je istekao ugovor,i na probi je u Rumuniji,da li ce se vratiti,to ne bih znao.

Sto se Nigerijca tice, momak je umro nakon 15 minuta treninga... Nista posebno.
Jeste, u pravu si - Ćoriću je istekao odgovor, ali je u medijima Cvetković izjavio (ne pitaj me za datum...) da Leo nije igrač po njegovom ukusu, navodno - spor je!?
Ako ti to trener javno kaže, u medijima, onda ne treba puno 'pameti' da skontaš gdje su izlazna vrata....a pogotovo kad se šteli anonimusu iz Karlovca ("zemljak") stoperu Karabatiću (veteran, na zalasku karijere!) da dođe umjesto Ćorića!???
Valjda je kvalitet tog 'iskusnog stopera' u njegovom prezimenu, znanom u rukometnom svijetu....ili je u pitanju nešto drugo ? :mrgreen:

Za Nigerijca sam, skoro i pitao - može li igrati po 'vrućini' ?....I ti mi dade očekivan odgovor ;)

Ne znam, neću da ništa da 'predviđam', ali ovoo u Borcu što se događa ne sluti na dobro.... Jedino vjerujem da je Ljubojević iskren i dobronamjeran, samo trebao bi po funkciji više da se pita i sarađuje sa 'iskusnim' Cvetkovićem, trenerom Zvjezdanom...
Bosno moja poharana....

pacovi_tu_ima
Kontakt:

Post Postao/la pacovi_tu_ima » 19 jun 2011, 16:08

prognoza za sutra. borac-makabi haifa :D

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 19 jun 2011, 16:14

Trigger je napisao/la:
jubitubi je napisao/la:Koliko ja znam,Coricu je istekao ugovor,i na probi je u Rumuniji,da li ce se vratiti,to ne bih znao.

Sto se Nigerijca tice, momak je umro nakon 15 minuta treninga... Nista posebno.
Jeste, u pravu si - Ćoriću je istekao odgovor, ali je u medijima Cvetković izjavio (ne pitaj me za datum...) da Leo nije igrač po njegovom ukusu, navodno - spor je!?

A ovaj Karabatic sto ga Cvetkovic trazi sigurno je puno brzi sa svoje 33 godine i 193 centimetra :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jun 2011, 16:25

Definitivno propali pregovori sa Mirzom Dzaficem.Nije pristao na nase uslove,hoce vise i ide vani.Steta,sjajan spic,bas kakav nam fali.

Jeftic stize ako ne pronadje angazman na Tajlandu.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 jun 2011, 17:13

Armageddon2012 je napisao/la:Definitivno propali pregovori sa Mirzom Dzaficem.Nije pristao na nase uslove,hoce vise i ide vani.Steta,sjajan spic,bas kakav nam fali.

Jeftic stize ako ne pronadje angazman na Tajlandu.
Jeftić?
Je l' to onaj što je već bio u Borcu, prije nekoliko sezona...vezni?
Bosno moja poharana....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 19 jun 2011, 17:16

Ovaj je stoper.Nije bio dosad u Borcu,bar ga se ja ne mogu sjetiti.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 19 jun 2011, 17:21

Čuj Tajland :roll: a ovaj stoper 33 godine :roll:
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

bojan-vultures
Kontakt:

Post Postao/la bojan-vultures » 19 jun 2011, 17:24

KB-TM87 je napisao/la:Čuj Tajland :roll: a ovaj stoper 33 godine :roll:
Ma Tajland je odličan, ko ne bi volio tamo ići :D Nego, koga bi volili sutra da izvučemo? Isto pitanje i za naše ostale predstavnike. Nešto imam osjećaj da će Borac imati sreće...

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 19 jun 2011, 17:27

Iskreno bi volio da izvučete Maribor :D da ako ništa prođete jedno pretkolo, što bi automatski značilo još četiri evropske utakmice. Zašto Maribor ? Veoma blizu, navijača bi otišla dosta, a i oni nisu ništa specijalno. Sarajevo će proću treće pretkolo, Željo nadam se a Široki mislim kao i uvijek do drugog.
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 jun 2011, 17:38

Armageddon2012 je napisao/la:Ovaj je stoper.Nije bio dosad u Borcu,bar ga se ja ne mogu sjetiti.
Hm!
"Problem" je i u "slovu" - Jeftić ili Jevtić....oba prezimena nose pojedini fudbaleri...!
U Borcu su igrali i Jeftić i Jevtić - oba vezni....

Ako je stoper - da li je to igrač iz Srbije koji je igrao, prošlu sezonu, stopera u Prijedoru- Marku Jevtiću?
Ako je to taj igrač - opet "prinova", nikako pojačanje.....

PS:
Kud plovi "šampionski brod"?

1. dovedoše Cvetkovića Zvjezdana, pravo dokazan trener.. :roll:
2. Ovaj sad gura nekakvog Karabatića (33 godine - SpSp.ba) sa 'referencama' da je igrao za Slaven Belupo, Slavonac, Rijeku, Solin i Karlovac.! Stvarno 'veliki klubovi' (hajd' da Rijeku tretiramo kao ozbiljniji klub.., ali hrvatska liga je kompletno slaba liga ništa bolja od naše - osim Dinama i Hajduka) :?
3. "Cvele" kao da je došao "po zadatku"!? Što, kao stari dinamovac, ex-direktor ovog zagrebačkog "giganta" nije doveo makar 2 mlađa, kvalitetna, igrača iz 'svog' kluba - Dinamo takvih ima podosta...samo što ih liferuje u južni dio Bosne i Hercegovine :mrgreen:
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 19 jun 2011, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

jubitubi
Kontakt:

Post Postao/la jubitubi » 19 jun 2011, 17:40

U srijedu dolaze 2 Brazilca,na insistiranje novog sefa strucnog staba...

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.