Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la numanumaye22 » 26 dec 2023, 14:49

redbull93 je napisao/la:
26 dec 2023, 14:45
numanumaye22 je napisao/la:
26 dec 2023, 14:41
MortemHz je napisao/la:
25 dec 2023, 17:25
slika
Dok njihovi ovdje hlade muda i ne rade nista, vozaju auta, dzaba zive na grbaci nas koji radimo. Bukvalno im dzaba kartice, telefoni, vozovi. Pitanje je vremena kad ce se ta pomoc ukinuti pa da se opet vratimo na jeftini ruski gas. :opaopa:
Koja je ovo prevara i propaganda za Ukrajinu, nevjerovatno. Ok, napali ih, pomozi im, ali necemo sada pretjerivati.

90% izbjeglica zive ko kraljevi, vozaju bolja auta, idu na odmore, zive bolje od svaba, a sve im djaba.
Vecina nijemaca koje znam su ogorceni na to. Ljudima koji hoce da rade i dalje procedura, dok ovi bukvalno mogu da se nasele u bilo koju Europsku zemlju i da tamo zive i rade, ako vec zele raditi.

Pa zamislite jednom mladom bracnom paru iz Bejha koji zele uraditi spajanje (a vjencali su se poslije njenog/njegovog odlaska u Njemacku) moraju DVIJE godine cekati da imaju pravo uopste pokrenuti proceduru da budu skupa tu. Zamisli ti odvojeni bit 2 godine, koji glupi zakoni, dok ovima sve zivo das. :bow:

Najgore od svega toga sto na kraju nece imati svakako nista, nakon rata ce ostati poravnata zemlja i rastjerano stanovnistvo. Ko ostane zivjet ce u bijedi i to je to. Zali boze para bacenih iskreno.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 dec 2023, 14:55

26 dec 2023, 14:49
redbull93 je napisao/la:
26 dec 2023, 14:45
26 dec 2023, 14:41

Dok njihovi ovdje hlade muda i ne rade nista, vozaju auta, dzaba zive na grbaci nas koji radimo. Bukvalno im dzaba kartice, telefoni, vozovi. Pitanje je vremena kad ce se ta pomoc ukinuti pa da se opet vratimo na jeftini ruski gas. :opaopa:
Koja je ovo prevara i propaganda za Ukrajinu, nevjerovatno. Ok, napali ih, pomozi im, ali necemo sada pretjerivati.

90% izbjeglica zive ko kraljevi, vozaju bolja auta, idu na odmore, zive bolje od svaba, a sve im djaba.
Vecina nijemaca koje znam su ogorceni na to. Ljudima koji hoce da rade i dalje procedura, dok ovi bukvalno mogu da se nasele u bilo koju Europsku zemlju i da tamo zive i rade, ako vec zele raditi.

Pa zamislite jednom mladom bracnom paru iz Bejha koji zele uraditi spajanje (a vjencali su se poslije njenog/njegovog odlaska u Njemacku) moraju DVIJE godine cekati da imaju pravo uopste pokrenuti proceduru da budu skupa tu. Zamisli ti odvojeni bit 2 godine, koji glupi zakoni, dok ovima sve zivo das. :bow:

Najgore od svega toga sto na kraju nece imati svakako nista, nakon rata ce ostati poravnata zemlja i rastjerano stanovnistvo. Ko ostane zivjet ce u bijedi i to je to. Zali boze para bacenih iskreno.
Ne moras mi nista pricati, sve znam. Ja koji sam tu stranac, pa mi smeta sto se pravi ogromna razlika medju tim ljudima, a mogu sada zamisliti kako je svabama.

Zato ce ljevicari i ova semafor koalicija i zavrsiti karijeru na narednim izborima. Afd lagano dobija sve vecu podrsku, a zeleni su najveca prevara koja postoji.

Pogresna politika, da covjek ne moze da vjeruje da jedna takva drzava moze sebi to dozvoliti. Bas su podlo i licemjerno otisli previse u lijevo.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 26 dec 2023, 15:04

Kako plitka razmisljanja ista ta Njemacka se zajedno s Europom pravila luda kada je Rusija pravila haos po Gruziji Moldaviji i Ukrajini 2014e. Godinama izlaze dokazi o ruskom finansiranju desnicarskih strana, Brexita, Trumpa, Orbana itd EU pred raspadom. Nista to samo daj jeftinog plina i nafte a za ostalo mi se ****. Vojska nema municije za 5 dana ratovanja i sad im tesko pada sto ide novac Ukrajini na braniku Europe. Bas bih volio vidjeti gdje bi Putin stao da je Ukrajina pala a da je Trump predsjednik.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 dec 2023, 15:12

Europska politika je dvolicna i uvijek je i bila. Ja to kazem gdje god da sam. Pocnu se zaliti na migrante, ove arape i afrikance, vjeruj od mene uvijek dobiju odgvor kako ste posijali, tako ste i dobili. Belgija je katastrofa sa migracijom, francuska isto, to nije normalno, ali sta ste mogli ocekivati kada ste njihove drzave razorili. Njemacka isto tako, podrzavajuci pogresne strane i vodeci pogresnu politiku, dobili sta su zasluzili. Ja kad vidim turke ili arape osip dobijem. Ima ih i dobrih, ali u velikoj manjini. Afrikanci isto, to je katastrofa.

Najbolji narod koji je se integrise, smo upravo mi iz exyu, moze pricati sta ko hoce, ali smo generalno govoreci gospoda za sve ove ukljucujuci i rumune, bugare, poljake...
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 dec 2023, 15:23

StevieG8 je napisao/la:
26 dec 2023, 15:04
Kako plitka razmisljanja ista ta Njemacka se zajedno s Europom pravila luda kada je Rusija pravila haos po Gruziji Moldaviji i Ukrajini 2014e. Godinama izlaze dokazi o ruskom finansiranju desnicarskih strana, Brexita, Trumpa, Orbana itd EU pred raspadom. Nista to samo daj jeftinog plina i nafte a za ostalo mi se ****. Vojska nema municije za 5 dana ratovanja i sad im tesko pada sto ide novac Ukrajini na braniku Europe. Bas bih volio vidjeti gdje bi Putin stao da je Ukrajina pala a da je Trump predsjednik.
Da je Trump predsjednik ne bi ni došlo do rata, volio ga neko ili ne.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 26 dec 2023, 15:26

MortemHz je napisao/la:
26 dec 2023, 15:23
StevieG8 je napisao/la:
Ne bi, aneksirao bi Putin cijelu Ukrajinu mirnim putem.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 dec 2023, 15:27

Je li vi stvarno mislite da spoljnu politiku USA kreira i vodi Trump ili bilo koji drugi predsjednik?

Da je to odluka jednog čovjeka?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 dec 2023, 15:33

StevieG8 je napisao/la:
26 dec 2023, 15:26
MortemHz je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
Ne bi, imao je već priliku.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 26 dec 2023, 15:36

redbull93 je napisao/la:
26 dec 2023, 15:12
Europska politika je dvolicna i uvijek je i bila. Ja to kazem gdje god da sam. Pocnu se zaliti na migrante, ove arape i afrikance, vjeruj od mene uvijek dobiju odgvor kako ste posijali, tako ste i dobili. Belgija je katastrofa sa migracijom, francuska isto, to nije normalno, ali sta ste mogli ocekivati kada ste njihove drzave razorili. Njemacka isto tako, podrzavajuci pogresne strane i vodeci pogresnu politiku, dobili sta su zasluzili. Ja kad vidim turke ili arape osip dobijem. Ima ih i dobrih, ali u velikoj manjini. Afrikanci isto, to je katastrofa.

Najbolji narod koji je se integrise, smo upravo mi iz exyu, moze pricati sta ko hoce, ali smo generalno govoreci gospoda za sve ove ukljucujuci i rumune, bugare, poljake...
Ja nemam nista protiv bilo kojih stranaca koji su tu dosli da rade posteno i afirmisu se. Problem nastaje kad on na socijali dobije dzaba stan, rezije i jos pare u dzep a qurcem ne mrdne dok drugi koji hoce da rade ne mogu ni da dodju.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 26 dec 2023, 16:17

StevieG8 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:
Nije cilj aneksija vec da u Kijevu postavi Lukashenka 2.0. U tom kontekstu, mozda je ovaj i u pravu kad kaze da pod Trumpom ne bi bilo rata.

Ruska gubernija mimo volje naroda, ali bitno je da ne puca.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 dec 2023, 16:20

26 dec 2023, 15:36
redbull93 je napisao/la:
26 dec 2023, 15:12

Ja nemam nista protiv bilo kojih stranaca koji su tu dosli da rade posteno i afirmisu se. Problem nastaje kad on na socijali dobije dzaba stan, rezije i jos pare u dzep a qurcem ne mrdne dok drugi koji hoce da rade ne mogu ni da dodju.
Upravo o tome i pisem. Ko god radi posteno, integrisao se, uklopio u drustvo, svaka mu cast. Ne mozes 10 godina zivjeti, ne znas njemacki rijeci, a provodis svoju (ne)kulturu i nameces svoje, ocekivajuci da ce se tebi neko prilagoditi.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 26 dec 2023, 16:22

MortemHz je napisao/la:
26 dec 2023, 15:33
StevieG8 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Možda ne bi kod njih, a možda bi kod nas.
Negdje se linija između istoka i zapada morala povući, za nas mnogo bolje da je u Ukrajini.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 26 dec 2023, 16:23

Kajzer10 je napisao/la:
26 dec 2023, 16:17
StevieG8 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Nije cilj aneksija vec da u Kijevu postavi Lukashenka 2.0. U tom kontekstu, mozda je ovaj i u pravu kad kaze da pod Trumpom ne bi bilo rata.

Ili demokratija na cionistički način u Gazi pod palicom senilne budale Bidena. Žalosno je da Putin, u usporedbi sa izraelskim teroristima i njihovim američkim pomagačima, izgleda kao mirotvorac.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 dec 2023, 18:18

admin je napisao/la:
26 dec 2023, 16:22
MortemHz je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:

Negdje se linija između istoka i zapada morala povući, za nas mnogo bolje da je u Ukrajini.
Ne povlaci se vise preko vasih ledja ne sikiraj se. Plus je to i suvise mali prostor (sto km sto stsnovnistvom), da bi tu bile igre ovakvih razmjena. Vi jedino mozete sami povuc liniju, tj. neka nezavisnost RS bi uzdrmala, mimo toga mirna Bosna.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 27 dec 2023, 00:01

alemsa je napisao/la:
24 dec 2023, 18:47
14 vojnika IDF poginulo juce i danas
Svi poginuli, iskreno im želim.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 27 dec 2023, 10:52

Rusi: Everyone is Nazi
Izraelci: Everyone is Hamas
Iste taktike, isto sve
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 27 dec 2023, 16:33

Kajzer10 je napisao/la:
26 dec 2023, 16:17
StevieG8 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

A vi znate sta je volja ukrajinskog naroda? Likovi pucem dosli na vlast. Pa 2004 isto ovako imali revoluciju zbacili Lukasenka i sta je bilo? Lik pobjedio ponovo na izborima pa onda Mejdan! Sad samo malo pametnije pa su zabranili i njegovu i sve ostale proruske partije. Porosenko pobjedio tad na izborima gdje je izlaznost bila 30% :urnebes: Glumac posto predsjednik jer pricao drugu pricu od proratnog Porosenka i to u svim ovim ruskim regionima i to ubjedljivo... Koliko su bili odusevljeni svi pucem najbolje govore ove pobune tada na istoku i jugu. Vidim brzo se zaboravila Odesa koju je tada Ajdar zauzeo i malo ljude palio...
Gdje su one najavljivane partizanske diverzije i pobuna stanovnika u ruskoj pozadini pred pocetak ove ukrajinske neslavne ofanzive? Veci otpor putinu i devrzija bilo u Moskvi i St Petersburgu i koliko je vagona tu odletilo u vazduh i presjecene pruge nego u okupiranom Zaporozju...

A da likovi vjeruju da su Rusi namjestali izbore u Americi... :urnebes:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 27 dec 2023, 19:02

alemsa je napisao/la:
26 dec 2023, 18:18
admin je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Ne povlaci se vise preko vasih ledja ne sikiraj se. Plus je to i suvise mali prostor (sto km sto stsnovnistvom), da bi tu bile igre ovakvih razmjena. Vi jedino mozete sami povuc liniju, tj. neka nezavisnost RS bi uzdrmala, mimo toga mirna Bosna.
Ne znam sta bih ti rekao, ko da se nezavisnost RS moze potegnuti bez podrske i instrukcija iz Moskve. Od izrazitih pro-putinovaca na direktnoj granici sa EU imas Lukasenka i Dodika. Od potencijalnih ruskih luka u toplim morima imas Krim i Crnu Goru.

Kako god, sreca je za nas da je tamo zaustavljeno, prije nego sto je doslo ovdje.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 dec 2023, 19:06

admin je napisao/la:
27 dec 2023, 19:02
alemsa je napisao/la:
26 dec 2023, 18:18
admin je napisao/la:

Ne znam sta bih ti rekao, ko da se nezavisnost RS moze potegnuti bez podrske i instrukcija iz Moskve. Od izrazitih pro-putinovaca na direktnoj granici sa EU imas Lukasenka i Dodika. Od potencijalnih ruskih luka u toplim morima imas Krim i Crnu Goru.

Kako god, sreca je da je tamo zaustavljeno, prije nego sto je doslo ovdje.
Ta podrska bi postojala bez obzira doba i vremena, u Yugi se mogla povuc linija (kad ciljas tako), jer je 22 miliona i bilo je vise zarista. Bosna direktno ne. A taj san njihov je od '92, nea veze sa svjetskim poretkom, samo sto su svjesni reakcije Bosnjaka i sta bi to mozda izazvalo, pa taljiga, dok ne uvide priliku, ako je ikad uvide.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 27 dec 2023, 19:09

Kakva crna Crna Gora. Oni su član NATO alijanse.

Naš prostor je jedan od onih koji se uvijek može zapalit', samo je pitanje kada i kome to odgovara.

U skorije vrijeme sumnjam. Nemamo mi resurese, al' nikakve, k'o što je bilo početkom devedesetih.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.