FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 22 nov 2020, 22:26

SudoHusika je napisao/la:
22 nov 2020, 22:20
@ljoze ne sviđa mi se taktika zadnja 2,3 kola nikako. Spuštene maske, spušten gard i rokaj pa šta Bog da, s obje strane. I mi i protivnici. Evo 2 za redom mi izvučemo deblji kraj u tom omjeru šaketanja. Neko već napisa, branjenje sopstvenog gola kreće od napadača. Nama ulaze na našu polovinu kako je kome khurcu ćejf. To nije dobro i liči mi da se malo sistem i postavka poremetila. Ima i do igrača ali i do šefa.
Sta ces pricati o nekoj taktici kad primas gol u 1. i 4. minuti. Tad ti ne preostaje nista nego da ides naprijed svim silama. Mi smo jucer nagazili Slobodu u prvom poluvremenu od momenta kad smo primili gol do neke 40. minute. Zamjeram jucer ono povlacenje malo, oprezniju igru na startu drugog i sto smo se opet malo povukli nakon 2:1 ubacivanjem Miletica umjesto Stilica i on bas i pogrijesi. Amar ih je trebao dignuti na poluvremenu da nagaze na startu drugog. Mogli smo mi njima dati i vise od 2.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:28

Robust je napisao/la:
22 nov 2020, 22:24
@ljoze ne sviđa mi se taktika zadnja 2,3 kola nikako. Spuštene maske, spušten gard i rokaj pa šta Bog da, s obje strane. I mi i protivnici. Evo 2 za redom mi izvučemo deblji kraj u tom omjeru šaketanja. Neko već napisa, branjenje sopstvenog gola kreće od napadača. Nama ulaze na našu polovinu kako je kome khurcu ćejf. To nije dobro i liči mi da se malo sistem i postavka poremetila. Ima i do igrača ali i do šefa.
nek si se ti nama vratio :bih: :bih: :bih: pa je.bo vala i kiks protiv slobode hahahaha :mrgreen:
Ma brate moj hvala tebi, ali ja bi halalio tromjesečje u Banovićima samo da smo jučer uzeli. Naprimjer, po meni, mi smo jučer stvorili enorman i sasvim dovoljan broj šansi u prvom poluvremenu da riješimo utakmicu. Znači i šansi i akcija i prilika i poluprilika. Tvrdim to jer sam pregledao snimak cijele utakmice, i lično mi je mirisalo da bismo mogli zabiti 3 gola do poluvremena. U drugom poluvremenu, kada je ušao baš Miletić da zatvori utakmicu kao što je ušao protiv Radnika, kocka i hajmo reći strah da ne primiš go ti se nije isplatila ovaj put.
Željezničar za život cijeli!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 22 nov 2020, 22:32

Nama trebaju igrači koji mogu trčati i znaju osnove fudbalske igre. Hajdaravić je nezsmjenjiv jer trči ko navijen. Problem je kad imaš igrače koji niti trče, nitise bore. Tskvi igrači iskreiraju akciju iz koje padne gol i onda se sve zaboravi. Primjer jučer (Bojo, Štilić) kad tome dodaš ove što puno zuje,malo meda daju ( Mustafa i Veseli) i igrače koji ne znaju osnove kretanja i nikakav rezon i tehniku (Juričić). Te igrača koji ne može pokrivati ogroman prostor u vezi, jer nema trke (Meša) nemaš we čemu nadati. Neko kaže da nemamo novca da dovedemo igrače kiji nam trebaju. Nama trebaju borci i trkači. Imaš Subašića koji ima solidnu tehniku, ali realno dečko ne zna trčati. Imaš Veselig koji realno bez lopte uopšte ne igra. I nadaš se nečemu?? Ako nema para resetuj. Nek igraju djeca, barem će biti borbe. Mučno je ovo gledati

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:33

LjoZee je napisao/la:
22 nov 2020, 22:26
Sta ces pricati o nekoj taktici kad primas gol u 1. i 4. minuti. Tad ti ne preostaje nista nego da ides naprijed svim silama. Mi smo jucer nagazili Slobodu u prvom poluvremenu od momenta kad smo primili gol do neke 40. minute. Zamjeram jucer ono povlacenje malo, oprezniju igru na startu drugog i sto smo se opet malo povukli nakon 2:1 ubacivanjem Miletica umjesto Stilica i on bas i pogrijesi. Amar ih je trebao dignuti na poluvremenu da nagaze na startu drugog. Mogli smo mi njima dati i vise od 2.
Vidi, odlika ekipe koja ima glavu i rep je ta da u svakom momentu se drži zacrtanog plana i zamišljene/postavljene igre. Baš to bezglavo jurišanje je totalno kontraproduktivno po nas. Polahko, imaš još 80+ minuta. Strpljeno graditi napade, a ne seljački se otvoriti i napasti svim silama u 2. minuti utakmice.

Ja opet tvrdim da Miletić nije kriv za go jer mu je Bojo dao izuzetno riskantnu i tešku loptu samo da skine odgovornost sa sebe. To ja mislim. Jer fino Xavi kaže: "Nije svaki pas po statistici tačan pas, tako da nisu baš relevantni podaci o broju tačnih pasova po meču. Je li tvoj saigrač bio u poziciji da neometano primi loptu? Je li tvoj saigrač bio u sigurnoj zoni? Jesi li imao boljih rješenja?"

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 22 nov 2020, 22:36

KANA je napisao/la:
22 nov 2020, 22:17
Gdje mi je Dejo brat ?totoalno je potonuo :roll:
Tu sam brate, malo malo udjem ne bi li sta konkretno procitao ali nista izgleda :(

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 22 nov 2020, 22:40

22 nov 2020, 22:28
Robust je napisao/la:
22 nov 2020, 22:24
nek si se ti nama vratio :bih: :bih: :bih: pa je.bo vala i kiks protiv slobode hahahaha :mrgreen:
Ma brate moj hvala tebi, ali ja bi halalio tromjesečje u Banovićima samo da smo jučer uzeli. Naprimjer, po meni, mi smo jučer stvorili enorman i sasvim dovoljan broj šansi u prvom poluvremenu da riješimo utakmicu. Znači i šansi i akcija i prilika i poluprilika. Tvrdim to jer sam pregledao snimak cijele utakmice, i lično mi je mirisalo da bismo mogli zabiti 3 gola do poluvremena. U drugom poluvremenu, kada je ušao baš Miletić da zatvori utakmicu kao što je ušao protiv Radnika, kocka i hajmo reći strah da ne primiš go ti se nije isplatila ovaj put.
a brate kontam sta sve hoces reci al pogledaj onaj drugi go slobode da gledas onako ne bi mogao naci realnu stvar kako je taj igrač citavu zadnju liniju izvozao kao majmune ono da stanes i ibretis se i zapitas se neke stvari u vezi života

a amar se previse kocka ima npr hajrica de ubaci ga poluvrijeme da vidimo od cega je lik on od pet minuta nema nista isto tako gasala doziraj ga pomalo sa minutazom mi ga doziramo za zapisnika i klupe :bow: :bow: :bow:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 nov 2020, 22:41

22 nov 2020, 22:33
Vidi, odlika ekipe koja ima glavu i rep je ta da u svakom momentu se drži zacrtanog plana i zamišljene/postavljene igre. Baš to bezglavo jurišanje je totalno kontraproduktivno po nas. Polahko, imaš još 80+ minuta. Strpljeno graditi napade, a ne seljački se otvoriti i napasti svim silama u 2. minuti utakmice.

Ja opet tvrdim da Miletić nije kriv za go jer mu je Bojo dao izuzetno riskantnu i tešku loptu samo da skine odgovornost sa sebe. To ja mislim. Jer fino Xavi kaže: "Nije svaki pas po statistici tačan pas, tako da nisu baš relevantni podaci o broju tačnih pasova po meču. Je li tvoj saigrač bio u poziciji da neometano primi loptu? Je li tvoj saigrač bio u sigurnoj zoni? Jesi li imao boljih rješenja?"
Nista lose ne bi bilo u tom jurisanju da smo mi sanse iskoristili. Nasi su htjeli sto prije uvalit jedan pa drugi kao protiv Radnika i sebi obezbjede neki mir odmah u prvom. Druga je stvar sto su se protiv Radnika koristile sanse, a sad jok. Previse mi imamo ovakvih utakmica da bi se nadali bilo cemu sve i da je sad jedan bod razlike. Nikako da se ni Amar ni igraci dohavizaju, nauce nesto kad ti se desi jedan takav kiks.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:42

Ima dosta upitnika i nejasnih stvari @robuste, stvarno. Prvenstveno broj individualnih grešaka koji me dovodi do ludila. Dovoljan je samo jedan igrač da unese paniku i nervozu da se kompletna odbrana zajedno sa zadnjim veznim ukaki.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:44

LjoZee je napisao/la:
22 nov 2020, 22:41
22 nov 2020, 22:33

Nista lose ne bi bilo u tom jurisanju da smo mi sanse iskoristili. Nasi su htjeli sto prije uvalit jedan pa drugi kao protiv Radnika i sebi obezbjede neki mir odmah u prvom. Druga je stvar sto su se protiv Radnika koristile sanse, a sad jok. Previse mi imamo ovakvih utakmica da bi se nadali bilo cemu sve i da je sad jedan bod razlike. Nikako da se ni Amar ni igraci dohavizaju, nauce nesto kad ti se desi jedan takav kiks.
Ok, ali to jurišanje ostavlja jako puno pristora nazad sa igračima koji nisu posebno mobilni. I još na to dodaš taj faktor u vidu realizacije. Maloprije napisah, mirisalo je da možemo 4 komada strpati u prvom poluvremenu i to nisam samo ja "vidio" već dosta raje sa kojom gledam tekme. Yebiga. Nisam više pametan.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 nov 2020, 22:47

Kosorić ko kakav amater pogrešnom nogom pokušava izbiti loptu, ona ide u korner i ovi iz tog kornera zabijaju gol, odmah u prvoj minuti :tokralju: :rol:
To ni amaterske ekipe ne dozvoljavaju sebi.

E onda ganjaj rezultat, troši se, ovi se povukli i cekaju kontru, brane se, dodatno nas troše.
Pet kola zaredom mi primamo gol i ganjamo rezultate :shock: to ne može biti slucajno...to je qrac od odbrane.
Protiv Borca smo u 90 minuta 4 puta ganjali rezultat, četiri puta su vodili :puke:

E to je tema, a ne neko tjeranje uprave i tripovanje da nas forumaše neko nešto pita. Oni ce nekoga tjerati :facepalm:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:48

:thumbup:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 nov 2020, 22:50

22 nov 2020, 22:44
Ok, ali to jurišanje ostavlja jako puno pristora nazad sa igračima koji nisu posebno mobilni. I još na to dodaš taj faktor u vidu realizacije. Maloprije napisah, mirisalo je da možemo 4 komada strpati u prvom poluvremenu i to nisam samo ja "vidio" već dosta raje sa kojom gledam tekme. Yebiga. Nisam više pametan.
Jeste, ali ti se kolo prije desio Borac tj. utakmica koja se odvijala kako se odvijala, desila ti se Krupa i Mladost. Sve to negdje i moze da stoji u glavama igraca i stvori dodatne poteskoce, pritisak. Nasi svaki put podlegnu pritisku kad nesto moraju, ali ono bas moraju.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:53

Evo napisa čovjek fino gore - Za analizu je ovaj podatak da konstantno ganjaš zaostatak. Šta vam je ba ljudi? Zabijte prvi go yebemu mater. Šta li ovaj brojni stručni štab radi? Pa valjda Amar može nekada uvažiti nečiju sugestiju ili analizu. To tako treba. 2 glave su pametnije od jedne.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 nov 2020, 22:55

22 nov 2020, 22:53
Evo napisa čovjek fino gore - Za analizu je ovaj podatak ds konstantno ganjaš zaostatak. Šta vam je ba ljudi? Zabijte prvi go yebemu mater. Šta li ovaj brojni stručni štab radi?
Sad ce ti neki reci da je za to kriva uprava i Badzak :mrgreen:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 nov 2020, 22:57

Mi zaostatak ganjamo od prosle sezone uz nekoliko kola i ove i prosle gdje to nije bio slucaj. Bukvalno je ovo nacin na koji smo igrali prosle sezone. Bili smo uhvatili ritam tvrdih utakmica, ali opet smo se vratili na ovo gdje sijeva i u odbrani i u napadu. Znaci vise od godinu nisi pronasao nacin da u nizu nekom rijesis taj problem.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 22 nov 2020, 22:59

let3 je napisao/la:
22 nov 2020, 22:55
22 nov 2020, 22:53
Evo napisa čovjek fino gore - Za analizu je ovaj podatak ds konstantno ganjaš zaostatak. Šta vam je ba ljudi? Zabijte prvi go yebemu mater. Šta li ovaj brojni stručni štab radi?
Sad ce ti neki reci da je za to kriva uprava i Badzak :mrgreen:

I to je jedan od problema diskusije na forumu. Ne možeš kriviti upravu što neko kontra nogom izbija loptu ili što perspektivni mladić iz ekipe ne zna dodati prvom do sebe u situaciji 3 na 1. Te se stvari trebaju razlučiti od diskusije o upravi. Na kraju krajeva, 99% navijača smatra da ova uprava treba da ide jer nisu dorasli zadatku. Samo neko to ispoljava kulturnije a neko se služi degutantnim epitetima.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 22 nov 2020, 23:01

LjoZee je napisao/la:
22 nov 2020, 22:57
Mi zaostatak ganjamo od prosle sezone uz nekoliko kola i ove i prosle gdje to nije bio slucaj. Bukvalno je ovo nacin na koji smo igrali prosle sezone. Bili smo uhvatili ritam tvrdih utakmica, ali opet smo se vratili na ovo gdje sijeva i u odbrani i u napadu.
Nije toliki problem što ganjamo zaostatke, lani smo na Grbavici protiv vijatnamaca dva puta gubili - pa im opet utrpali 5 komada.
Problem je što napad koji ne zabija kao prošle godine.
Npr. Krpić je za dvije klase bolji i korisniji igrac od Lenrdića i to se automatski osjeti u igri i rezultatu.
Veselinović je za dvije klase slabiji nego lani, i to se takođe osjeti.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 22 nov 2020, 23:04

Dejan1921 je napisao/la:
22 nov 2020, 22:36
KANA je napisao/la:
22 nov 2020, 22:17
Gdje mi je Dejo brat ?totoalno je potonuo :roll:
Tu sam brate, malo malo udjem ne bi li sta konkretno procitao ali nista izgleda :(
skontao te je brat :D zato sam ovo napisao,nebi li dusi bilo lakse .Djaba ulazis bruda mrka kapa :rol: nego mi je cudno jedino je barba optimistican ,mozda im je obecao kad je uzeo onaj dres da ce malo raju nafuravati (mozemo ,nije jos nista gotovo,stici cemo..)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 22 nov 2020, 23:06

let3 je napisao/la:
22 nov 2020, 23:01
LjoZee je napisao/la:
22 nov 2020, 22:57
Mi zaostatak ganjamo od prosle sezone uz nekoliko kola i ove i prosle gdje to nije bio slucaj. Bukvalno je ovo nacin na koji smo igrali prosle sezone. Bili smo uhvatili ritam tvrdih utakmica, ali opet smo se vratili na ovo gdje sijeva i u odbrani i u napadu.
Nije problem što ganjamo zaostatke, lani smo na Grbavici protiv vijatnamaca dva puta gubili - pa im opet utrpali 5 komada.
Problem je što napad koji ne zabija kao prošle godine.
Npr. Krpić je za dvije klase bolji i korisniji igrac od Lenrdića i to se automatski osjeti u igri i rezultatu.
Veselinović je za dvije klase slabiji nego lani, i to se takođe osjeti.
Okej, ali zabio si 3 u BL i 2 sad kuci. Konkretno to se moze porediti sa utakmicama prosle godine kad su ti ta tri gola ba dovoljna za bod na Pecari (3:3) i nekom kuci gdje si okrenuo na 2:1. To kad pricamo o golovima koje zabijamo. Problem kod ganjanja zaostataka je sto ne mozes uvijek okrenuti. Npr. od 10 mozes 8 okrenuti, ali ne mozes sebi dozvoljavati godinu dana da utakmicu haman pocnes sa golom zaostatka. Neki lijek se morao pronaci za to.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 22 nov 2020, 23:08

Meni samo nije jasno kako smo prva 4 kola igrali onako munjevito i dobro. Prosla je korona u nasoj ekipi, razumijem da je Dado bio najbolji igrac u ekipi je li moguce da je on jedini razlog sto ne igramo vise kao prije.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Cwirek i 45 gostiju.