San Antonio Spurs

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 okt 2024, 14:05

Zavrsili smo predsezonu porazom u HOU nase 2.petorke.
Nije bas bila impresivna, obzirom da Vassella nema zbog povrede, a i da se Wemby maximalno pazio igrajuci u samo 2 tekme i to sa limitiranom minutazom.

Od mladjih, Sochan pokazuje napredak, Castle ozbiljan kvalitet, dok me nisu bas nesto odusevili Branham i Wesley.

Sudeci po onome sto sam mogao vidjeti u ovih 5 tekmi, sezonu cemo otvoriti petorkom Paul-Champagnie-Barnes-Sochan-Wemby. Solidna petorka, ali petorka koja nema pravog penetratora i opet ce mnogo tereta pasti na Wembya.Obzirom da imamo tezak raspored na otvaranju, da nece biti Vassella barem prvih 5 tekmi i da ce Wembyu sigurno trebati vremena da uhvati ritam, jer u predsezoni nije odigrao skoro nista, bice puna saka brade ako budemo imali rekord 2-3.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 24 okt 2024, 17:04

E, Mamuze su opet hit. Gradnja dinastije vol.2 , Popovich je još tu. Nevjerojatna sreća da vas dopadne Wembya, isto kao i s Duncanom, a sreća prati hrabre kažu. Preporuka neutralcima svakako da gledaju SAS ne samo zbog Vica no 80 posto zbog njeg :bale:

https://www.telegram.hr/telesport/kolum ... azocarati/

Već lani smo vidjeli zasade one prekrasne Spurs košarke s neprestanim kretanjem lopte i igrača. Sada, s još jednom sezonom u nogama njihove mladosti, s Wembyjem koji može biti kandidat i za DPOY i za MVP titulu, s veteranima koji će pomoći iskustvom, Spursi mogu u play-in.

Nemam pristup ostatku teksta, Frančeski je to sigurno kvalitetno analizirao.

Nezalaganje, hoće li ti CP3 postati simpatičan na kraju? Mislim da ste pogodili savršeno s njime, a nadam se da neće zagušiti Trea nego ga podići na razinu možda iznad brata, a ono po čemu su poznati su fantastični A/TO ratio.

Play in je realnost, bude li zdravstveni karton ne suviše zatrpan. Jako volim tip igrača Castlea, all rounder, on i offball obrana bi od prve većeri NBA karijere morala biti u plusu, a valjda će vaši aktualni šuterski eksperti znati korigirati njegove probleme u tom segmentu, time bi si riješili koješta dugoročno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 25 okt 2024, 12:10

@Felix Ne znam da li ce mi ikada biti drag, ali je veteransko prisustvo bilo potrebno.

Inace, sinoc poprilicno losa predstava ekipe iako je 3/4 bio egal.Wemby totalno u kontraritmu i da nije bilo nasih krila (Sochan, Barnes, Champagnie), davno bi bio blowout.Ne mozemo mi bez Vassella protiv ovih najjacih ekipa.To ja fakt. Puna saka brade, kako vec rekoh, budemo li na 2-3 do povratka Devina.

HOU stize u subotu i to sa b2ba.Treba to iskoristiti.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 27 okt 2024, 14:11

Malo je falilo da od gotovo napravimo veresiju, sigurnih+19 pretvaramo u egal utakmicu...
Wembija poprilično slusao sut, Sochan napokon dobar fantasticna partija.
CP igra bas onako kako se očekuje od njega...
Dobro smo popunjeni osim na C, Collins iz utakmice u utakmicu losiji a svakako je grozan!
Max Allegri

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 27 okt 2024, 18:14

Mig_Mig je napisao/la:
27 okt 2024, 14:11
Malo je falilo da od gotovo napravimo veresiju, sigurnih+19 pretvaramo u egal utakmicu...
Wembija poprilično slusao sut, Sochan napokon dobar fantasticna partija.
CP igra bas onako kako se očekuje od njega...
Dobro smo popunjeni osim na C, Collins iz utakmice u utakmicu losiji a svakako je grozan!
Uvijek se nesto iskomplikuje kad je SA u pitanju,imali smo 22 razlike i na kraju dosta srece jer su Rakete promasile 2 otvorene trice na kraju i plus onu kontru kad su izgubili loptu sto je i slomilo tekmu.Sochan mi se svidja jako bitan igrac jer radi doslovno sve na terenu,Castle mali isto dobar a sinoc je imao vatreno krstenje jer je igrao tu egal zavrsincu i bio odlican pogotovo u odbrani.Wembya ne trebam komentirati jer mu fali jos tekmi da udje u punu formu sinoc bio najbolji ali daleko je to od onoga sto ce raditi.Svidjaju mi se ovi veterani CP3 i Barnes,mislim da nam je to falilo.Obojica dobro odigrali svoje role a nisu veliki potrošači.Keldon je opet u par navrata imao neke svoje epizode gdje ga jednostavno srce povuče pa krene srljati a nema potrebe za tim.Collins je sinoc odigrao korektno za razliku od prve utakmice.Ono sto je bitno zatvorit skok i u njegovom slucaju branit pnr sto je bolje moguce jer je tu stvarno ocajan plus sinoc nije uzeo puno lopti u napadu sto je bitno.Bice to jos bolje kad se Devin vrati.
Being second is to be the first of the ones who lose.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 27 okt 2024, 18:40

Sinoc su bukvalno svi odigrali odlicno.Cak i Collins, ciji sam najveci kriticar, je sinoc skakao, fajtao se i bio bitan u minutama kad je Wemby sjedio.

Nije HOU nimalo los, a ova pobjeda ublizu ce nas drzati pripremljenim i za ponedjeljak.

Castle je legit.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2024, 04:43

2-3 rekord u prvih 5 tekmi, kako sam se i nadao.Obzirom na sve, to je vise nego dobar rezultat.Devina nece biti do naredne sedmice, tako da cemo mora pregurati jos barem tekmu ili dvije bez njega.

MIN stize u subotu i bilo bi lijepo ako bi se tu moglo izvuci nesto, obzirom da se i oni traze i da ce biti na b2bu. :D

Wemby veceras iskoristio sve slabosti ovog tank tima UTA i napravio novi 5x5.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 01 nov 2024, 05:39

NEZALAGANJE je napisao/la:
01 nov 2024, 04:43
2-3 rekord u prvih 5 tekmi, kako sam se i nadao.Obzirom na sve, to je vise nego dobar rezultat.Devina nece biti do naredne sedmice, tako da cemo mora pregurati jos barem tekmu ili dvije bez njega.

MIN stize u subotu i bilo bi lijepo ako bi se tu moglo izvuci nesto, obzirom da se i oni traze i da ce biti na b2bu. :D

Wemby veceras iskoristio sve slabosti ovog tank tima UTA i napravio novi 5x5.
Ako se digne % suta za 3p i smanji broj izgubljenih lopti imamo se cemu nadat,ali tek je pocetak siguran sam da ce ove dvije stavke doci na svoje jer su one krucijalne.Mislim da bi Devin mogao nastupati protiv Clippersa,jer je Pop rekao nekad pocetkom Novembra da se vraca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2024, 03:32

Bitna, bitna pobjeda.Odbrana nastavlja biti nas najveci adut, a i napad izgleda sve bolje, jer je CP3 stvarno rodjeni lider.

Jeste MIN bila na b2bu i to se vidjelo, ali bi mi ovo prosle sezone zijanili.

@Kugla Ne ocekujem licno Devina prije sredine ili kraja sedmice.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 03 nov 2024, 03:37

03 nov 2024, 03:32
Bitna, bitna pobjeda.Odbrana nastavlja biti nas najveci adut, a i napad izgleda sve bolje, jer je CP3 stvarno rodjeni lider.

Koliko znaci iskustvo veterana,ne procjenjiva stvar.Kakva partija Paula,i Barnes isto odlican,danas svi odigrali dobro.
Malo je pomocni trener u nekim situacijama po meni podbacio kada je krajem četvrtina Paul morao biti na parketu.Mozda ce Devin uskocit onda sredinom tjedna kada budemo imali b2b tekme.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2024, 14:26

Kugla3 je napisao/la:
03 nov 2024, 03:37
03 nov 2024, 03:32

Koliko znaci iskustvo veterana,ne procjenjiva stvar.Kakva partija Paula,i Barnes isto odlican,danas svi odigrali dobro.
Malo je pomocni trener u nekim situacijama po meni podbacio kada je krajem četvrtina Paul morao biti na parketu.Mozda ce Devin uskocit onda sredinom tjedna kada budemo imali b2b tekme.
Ma dobro, ne moze ni Paul igrati ovoliko minuta, zato je kljucno da ae Jones sto prije oporavi.Castle je premlad, a. Branham i Wesley nisu dorasli zadatku da budu back up PG opcija.

Sad slijede 2 tekme se LAC i HOU na strani.Kljucno je uzeti jednu, a onda ide raspored koji mozemo iskoristiti.

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 nov 2024, 14:57

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 nov 2024, 16:05

Prošle sezona 4.pobjeda tek u 24.nastupu ako se ne varam, večeras možete na 4-3! Pravi offseason s vrsnim veteranima, o Castleu se neće suditi još neko vrijeme, a mada nedostaje Vassell kao shotmaker i dinamični swingman, a Vic nije u bajnom ritmu, momčad je kompetitivna i play in je realnost već. Mamuze su opet in i to je superiška

[Charania] San Antonio Spurs coach Gregg Popovich suffered a health issue before Saturday’s game and assistant Mitch Johnson is expected to be the interim head coach for indefinite period, including Monday vs. Clippers and Wednesday vs. Rockets

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 nov 2024, 20:40

Izgleda da je Pop imao neki pravo zaje.ban zdravstveni problem i nece ga biti najmanje slijedece 2 tekme na klupi.

Srecom, izvjestaji govore da ce sve biti ok sa njim. :thumbup:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 nov 2024, 00:59

E sranja sedmice....Prvo Pop, onda izgubis sinoc dobivenu tekmu i jos se povrijedi Sochan (slomio palac) i nece ga biti najmanje mjesec i po, a bio je nas najkonstantniji igrac u ovih 7 tekmi. :oops: :roll:

Bas se ne da njemu i Vassellu.Svake sezone nekakva povreda. :(

Bojim se da tesko mozemo nadomjestiti Sochanov izostanak iz mnostva razloga.Mogla bi sezona vrlo lako nizbrdo krenuti....

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 06 nov 2024, 19:03

Stvarno steta za Sochana bio je najbolji igrac SA u ovim prvim tekmama,apsolutno je sve radio na parketu i onda dozivi glupu povredu.Mislio sam u pocetku da je mozda podbio palac ali ipak je prelom u pitanju.Nadam se samo da njegov i Popov izostanak nece imati negativan utjecaj na ekipu.Mislim da bi mali Castle mogao upast u startnih 5 dok se Devin ne vrati,a valjda to bude sto prije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 nov 2024, 11:52

Ocekivan poraz sinoc.Nemamo mi sta traziti protiv iole ozbiljnijih ekipa bez 2 startera i prvog PGa s klupe.

Veceras se mora uzeti tekma protiv POR, bez obzira sto smo na b2bu.Treba nekako izdrzati dok se Vassell i Tre ne vrate.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 nov 2024, 14:55

Wemby mora puno bolje a njemu je najpametnije da izbjegava repku naredne 2-3 godine

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 07 nov 2024, 18:56

lumani je napisao/la:
07 nov 2024, 14:55
Wemby mora puno bolje a njemu je najpametnije da izbjegava repku naredne 2-3 godine
A defanzivno je OK,ali u napadu uzima neke ne logicne teske suteve,nikako da nadje neki svoj sweet spot,previse trica suta iz velikih udaljenosti a ne ide mu.Mislim da bi trebao biti dosta blize košu i da igra i licem i ledjima prema košu,mislim da bi tako otvarao vise prostora za druge.Jos nije ucinkovit ni blizu kako bi trebao biti ali pocetak je sezone a i nikako da se kompletiramo pa da onda vidimo sta se moze kad su svi na broju.

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.