FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sviuodbranu
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 jun 2020, 20:29

Pa ko im je dao te ugovore i cifre, vi,ja ko...
Ko godinama daje pare Salihovicu za ku rcevacu.
Dovest ce se par igraca ali duzni smo puno igracima u ovih 5 ili 6 mjeseci. Valja to isplatiti.
Ima li ijedan novinar sa mu dima da nazove barem Husica i provjeri za ove otpise.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 jun 2020, 20:33

Sviuodbranu je napisao/la:
21 jun 2020, 20:29
Dovest ce se par igraca ali duzni smo puno igracima u ovih 5 ili 6 mjeseci. Valja to isplatiti.
Ima li ijedan novinar sa mu dima da nazove barem Husica i provjeri za ove otpise.
Husic je izjavio da cim je ulozio pare da je halalio iste i da bi ih trazio nazad samo da su uspjeli njegovim ulaganjem jos vise zaraditi. Valjda je to to.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 jun 2020, 20:51

Beduin je napisao/la:
21 jun 2020, 20:33
Sviuodbranu je napisao/la:
21 jun 2020, 20:29
Husic je izjavio da cim je ulozio pare da je halalio iste i da bi ih trazio nazad samo da su uspjeli njegovim ulaganjem jos vise zaraditi. Valjda je to to.
Yebem ja njegovu rijec.
Dokazao je djelima da mu rijec ne vrijedi ni po marke.
Samo potpis i pecat.
Mislio sam na sve njih, ali eto njega spomenu.
Sve te navode treba provjeriti
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 21 jun 2020, 22:43

ma nismo mi igracki na gubitku ovim raskidima nista specijalno.
OK, mislim da je Bekric trebao ostati, jer moze pomoci , posebno mladim igracima, a i statisticki nam je najbolji igrac koliko god godina imao. Misljenja sam da ce prije on napraviti nesto nego Predragovic ili Heric. Isto tako Bekic je bio efikasan napadac naspram onog koliko je kostao. Pristojnog napadaca cemo morati sigurno platit u tom rangu, a ko zna da li ce biti efikasan kao on.

medjutim, nisu tu odlasci igraca bitni , takva je premijer liga, sve se da nadoknaditi. bitno je to da li imamo kapacitete da placamo iole pristojnu ekipu. Neko mora igrati i koliko god malo/puno bio placen, ocekivati ce svoj novac

i @Skver ako ces se vec doticati posta, ne citaj kako ti odgovara, nego kako pise. Poredjenje sa Celikom je u dijelu "ako odu ovi momci sto trenutno vode klub", jer sumnjam da cemo nove naci. I citava diskusija treba da ide u tom pravcu da se pokusa iznaci rjesenje kako pomoci klubu. Guranjem pod tepih se nista ne postize, kao sto se na kraju ispostavi i kad Azmir ode, kad smo vec kod toga.

ja licno nemam nikakav problem da narednih par godina prodje u stabilizaciji i opstanku, jer svjestan sam koliko nemamo kapaciteta za vise. Dokle god se klub vodi domacinski i sa parama se ponasa korektno, ja nisam protiv te uprave, ko god je cinio.

mozda i jesam za vrijeme Azmira bio i najglasniji u kritikama jer je i mene tad ponijela euforija, vjerovao sam da Sloboda moze nekad biti klub klubom i rijesiti to sto joj malo fali.
Sad smo svi omudrali i vidimo sta je ovdje kranji domet i koje su krajnje mogucnosti bilo kojeg sportskog kolektiva u Tuzli
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jun 2020, 22:53

Bekic je bio dobar ali kada je igrao. Problem je sto njemu iz nekog razloga Sloboda nije izazov vec klub za stvaranje zdravlja i forme kako bi mogao kroz godinu negdje drugo. I mogu se kladiti da ce tamo odigrati 90% utakmica. Sloboda je imala 24 utakmice (22 liga, 2 KUP).

Bekic je odigrao od 24 utakmice samo 6 utakmica sa 90 citavih minuta. Od 2160 minuta je odigrao 857 minuta. Bekic je odigrao 39.6% sezone na terenu.

Za prvog napadaca ocekujem nekog ko ce praviit presing i odigrati sa max zalaganjem 90% vremena pa makar postigao u 30 utakmica 10 golova, ukupno zalaganje i borba itekako pomazu opcem dojmu i uspjehu ekipe.

Dao je 7 golova ali nije zabio od jula do februara. (2 penala od 7)

Dobro to nije ni problem sto ne igra ako ne moze, vec je problem sto mi nemamo sirinu da ga mijenjamo pa nam mora igrati Bekric napadaca (sto nije nikada igrao) ili Smajic, moraju neka krila u sredinu, neke utakmice igrali i bez napadaca. Pa nama je bolje platiti Vidovica i jos jednog da oru teren.

Sto se tice sportskih kolektiva na RK i Salinesu se vidi na prvu da se dobro radi, pogledas OKK i vidis da se ne radi dobro. Da neki diletant preuzme OKK u 10 godina bi osvojio jedan kup BIH i odigrao jednu zavrsnicu ABA 2 lige.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 21 jun 2020, 23:30

Svidja mi se ova filozofija da nam mladi igraci igraju, narocito dok se rijesavaju druge stvari u klubu, ali ipak rizikujemo opstanak ako ne dovedemo par nosioca igre, jer mladi igraci i neiskusan trener mi ne ulijevaju povjerenje za opstanak.
Mada i ta prica oko mladih igraca pada u vodu ako ih budemo pustali bez obestecenja, kao vecinom dosada.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 21 jun 2020, 23:32

Sto neko spomenu za Bekrica, pa korisniji je on 90% ekipe, mozda ima 36 godina ali klasa je klasa.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 21 jun 2020, 23:47

Skojevska je napisao/la:
21 jun 2020, 23:32
Sto neko spomenu za Bekrica, pa korisniji je on 90% ekipe, mozda ima 36 godina ali klasa je klasa.
ma on je među 5 igrača u ligi ako se gleda po klasi... ali kako mu je plata zimus smanjena, već na proljeće drugačiji je bio... onda, neigranje praktično 8 mjeseci sigurno će ostaviti traga na njemu, ko zna na šta će ličit nakon ovolike pauze

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jun 2020, 00:06

Ove mladice sto su potpisali prve profi ugovore na stranu, neku manju minutazu da dobiju ce biti neznatna u narednoj sezoni, ali ne smijemo opet kamarati igrace ako idemo u stabilizaciju kluba.
U odbrani smo relativno popunjeni:
- Uzelac i Jusic u 1. postavi (Devedzic i Salihovic klupa, mozda jos 1 iskusnijeg uganjati za zamjene).
- Desni bek Beganovic (Muratovic klupa)
- Lijevi bek NEMAMO (nije opcija gurati nekoga poput Muratovica neprirodno)

Sredina terena ONAKO, relativno dobra ali treba 1-2 iskusna lisca:
- U defanzivnoj liniji Heric, Armin Hodzic (do kraja godine ugovor?), Hajdarevic (ne znam hoce li ostati)
- U ofanzivnoj liniji Maksimovic i Predragovic (vjerovatno obojica u prvoj postavi)

U ofanzivi:
- Lijeva strana Said (klupa Ristic)
- Desna strana Abid (klupa mozda Muratovica probavati, kao Todorovica sto je upalilo, a i Maksimovic moze)
- Napad NISTA za prve postave (klupa Alic i Smajic koji moze i iza napadaca igrati, kao i lijevo krilo).

Znaci, PRIORITETI su lijevi bek, napadac i 2 vezna. Sa ta 4 dobra igraca mislim da bismo tesko ispali, uz redovnu platu igracima.
Mozda Vidovica vratiti, ali nije ni on kapacitet koji ce isporuciti 8-10 golova u PL, jer nemamo odlicna krila i tog AMF koji bi nadomjestili odredjenu limitiranost napadaca.

Dino Hodzic - nepoznanica mi je, ocekivalo se od momka i jos uvijek nista. Ne znam kakvu je imao sezonu u Slavenu, ali ovo je zadnji voz da se uozbilji i dokaze talenat. I Maksimovic se kalio sezonu u Gradaccu, ali je iskoristio minutazu tamo.

075 ❤

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 22 jun 2020, 09:45

kad ce pojacanje ? hocel se opet odraditi pripreme pa onda poslije priprema dovesti jos pola ekipe ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 jun 2020, 10:11

Mladi fudbaler Zvijezde iz Gradačca Esmir Hasukić, svoju karijeru trebao bi nastaviti u redovima tuzlanske Slobode.

Kako nezvanično saznaje portal ****, Hasukić je dogovorio prelazak na Tušanj te preostaje samo da potpiše ugovor. On bi danas trebao biti novo ime na prozivci.

Riječ je o 18-godišnjem lijevom krilu, koji je prošle sezone za Zvijezdu odigrao 13 utakmica te postigao četiri pogotka.

Sloboda će u narednoj sezoni doživjeti znatne promjene u igračkom kadru, a iz kluba su najavili šansu mlađim fudbalerima.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 jun 2020, 10:19

Ovaj 18-godišnji veznjak će potpisati ugovor sa Tuzlacima na dvije godine sa mogućnosti produženja na još jednu dodatnu godinu.

Inače, Kadrić je nastupao za kadete Slobode odakle je prije tri godine prešao u redove kluba sa stadiona Asim Ferhatović Hase.

Ove sezone je odigrao 14 utakmica i postigao je šest golova uz dvije asistencije za juniore Fudbalskog kluba Sarajevo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jun 2020, 10:20

I mladi Ermin Kadric se vraca starom jatu. Sjecam se kad je otisak u akademiju Sarajeva kao pravo talentovan igrac, a evo sad se vraca nakon dobre juniorske sezone.

Ne kontam zasto ga Sarajevo nije vezalo profi ugovorom, a imao je sasvim dobru sezonu. Ocito da nece placaju naknadu za treniranje Slobodi, vjerovatno su ocekivali daleko vise od njega. A i moze im se, nakupe u akademiju talenata i na kraju probiru, samo ako neko bude ogroman potencijal potpisu ga, a ostale salju nazad u maticne klubove. Izrabljivanje, ali Boze moj.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 jun 2020, 10:41

Hajmo malo pozitive, idemo s jednom navijackom:

Ritam na Green boys DALE DALE

Ale ale ale ooo, dajte go, da slavimoo,
Ale ale ale ooo, dajte go, da baklje palimoo,
Neka gori stadioon, kad Fukare prave ludiloo,
Niko nece sprijecit nas, da te volimo i za te' zivimooo.

Na na na na na na naa naaa ovo srce samo tebi pripada
Na na na, na na na na naaaa sve dok zivim ti si moja svetinja
Hajde, hajde Slobodoo, obraduj nas sada pobjedom.
Cijeli Tusanj na noge, nek' se Tuzla trese kad te bodrimo.

075 ❤

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 22 jun 2020, 10:48

Tu je i Karlos vidim na prozivci.

Jusic ko tata medju njima :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 22 jun 2020, 10:56

Đe Uzelac?
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 jun 2020, 10:56

Vidim i Musica iz juniora ,jedan od visocijih na ovoj slici a bice mi drago ako potpise.

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 22 jun 2020, 11:00

Sta je sa Predragovica

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 22 jun 2020, 11:11

Tanko tanko
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 22 jun 2020, 12:16

Predragovic i Uzelac su bili tu kada se nastavilo sa treniranjem prije mjesec dana. Predragovic cak ima jos dvije godine ugovora. Mozda su dobili kakav dopust od kluba da izostanu :hmmmmm:
Jedan grad, jedna ljubav!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.