Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Toxicity
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Toxicity » 14 apr 2011, 20:41

Nail for Real je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Albiola ili Garaya definitvno staviti u prvu postavu u subotu da pripremimo teren za LP...
Karvalja odmoriti za kup..
Prije Albiola jer ima vise utakmica u nogama a i ove sezone igra i vise nego dobro...
Ne bi volio vidjeti Marcela na lijevoj strani :oops: jedino da igra krilo...
Marcelo na krilu je sprdnja zesca. Lose pokriva veci prostor, a i manje je prodoran, nista od njega dok se ne zaleti sa svoje polovine :) .
Albiola necu, pa neka igra k'o 3 Carvalha :mrgreen: . Ramos to moze bolje(sad, moze i gore, potrefi se ali obicno Ramos odigra doktorski na poziciji stopera). Arbeloa je dobar desni bek(cekam malo Madridisma da me podrzi :D ).

Ako vezni red ne odradi dobar posao, džaba sve da je i Vidić u obrani!
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 apr 2011, 20:49

Raul_64 je napisao/la:Albiola ili Garaya definitvno staviti u prvu postavu u subotu da pripremimo teren za LP...
Karvalja odmoriti za kup..
Prije Albiola jer ima vise utakmica u nogama a i ove sezone igra i vise nego dobro...
Ne bi volio vidjeti Marcela na lijevoj strani :oops: jedino da igra krilo...
Marcelo na krilu je sprdnja zesca. Lose pokriva veci prostor, a i manje je prodoran, nista od njega dok se ne zaleti sa svoje polovine :) .
Albiola necu, pa neka igra k'o 3 Carvalha :mrgreen: . Ramos to moze bolje(sad, moze i gore, potrefi se ali obicno Ramos odigra doktorski na poziciji stopera). Arbeloa je dobar desni bek(cekam malo Madridisma da me podrzi :D ).

Marcelo je krilo,drugo je sto u ovakvom Realu moze igrati na beku...ali moze li stvarno igrati protiv Barce?
mislim nema potrebe kaciti video od Novembra gdje je igrao kao riba na suhom...
ako ce igrati neka igra lijevo krilo(sto znaci pomaze odbrani dosta a opet dovoljno prodoran da napravi dobre stvari u napadu) i to da lose igra na krilu nije tOcno...ponajbolje partije je pruzao na krilu...
on i sada kao i Alves u Barci igra krilo(vecinu vremena provodi na polovini protivnika) ali to moze protiv ovih irget ekipa...protiv Milana,Totenhama,mozda Lyona :? Arbeloa je bio lijevi bek(na gostovanjima) mada mislim da protiv ekipa kao barca ni kod kuce on ne bi trebao igrati beka...

Znaci Albiol igra u subotu,ako bude odlican to ga moze samo napucati samopuzdanjem sto znaci starter 27...a ako odigra lose pa i nece biti prevelika steta...
misljenja sam da bi mogao krenuti u Kupu ako odradi dobar posao u ligi(zajedno sa Karvaljom)
kazem zavisi dosta od Marcelove pozicije i od prvog,eventualnog meca Albiola...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 apr 2011, 21:01

Marcelo nikada nije igrao krilo :) . I u Fluminenseu je bio bek. Dosao u Real, ponovo bek. Ofanzivni doduse.
Igra dobro na krilu? Najbolje partije odigrao na krilu? Pa odigrao je protiv Tottenhama, protiv Atletica i malo protiv Lyona. Mislim da nije dobro odigrao protiv Tottenhama. Lose pokriva prostor, driblinzi mu nijesu ucinkoviti bili, mnogo puta se spetljao. Ne znam kako je to dobra igra. U akcijama ucestvovao nije mnogo. Protiv Atletica je bio maltene nevidljiv. Ne znam sta je tu dobro uradio. Napisi ako si primijetio nesto. Protiv Lyona usao malo (lijevo krilo), pokusao neki dribling da izvede(kao sto sam rekao, los mu je dribling na krilu, cesto zna da upropasti akciju), pogrijesio, napravio faul. Iz toga faula smo primili gol.
Ne znam zbog cega je odigrao dobro na krilu.

El Clasico, puno ce znaciti za samopouzdanje ekipe, i tu trebamo izvuci barem remi. Dakle, trazi se odlicna partija, a ne da ja sad strepim hoce li Albiol imati los dan ili ne. A imao ih je cesto.
Arbeloa odigra korektno uvijek, u defanzivi naravno.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 apr 2011, 21:21

Nail for Real je napisao/la:Marcelo nikada nije igrao krilo :) . I u Fluminenseu je bio bek. Dosao u Real, ponovo bek. Ofanzivni doduse.
Igra dobro na krilu? Najbolje partije odigrao na krilu? Pa odigrao je protiv Tottenhama, protiv Atletica i malo protiv Lyona. Mislim da nije dobro odigrao protiv Tottenhama. Lose pokriva prostor, driblinzi mu nijesu ucinkoviti bili, mnogo puta se spetljao. Ne znam kako je to dobra igra. U akcijama ucestvovao nije mnogo. Protiv Atletica je bio maltene nevidljiv. Ne znam sta je tu dobro uradio. Napisi ako si primijetio nesto. Protiv Lyona usao malo (lijevo krilo), pokusao neki dribling da izvede(kao sto sam rekao, los mu je dribling na krilu, cesto zna da upropasti akciju), pogrijesio, napravio faul. Iz toga faula smo primili gol.
Ne znam zbog cega je odigrao dobro na krilu.

El Clasico, puno ce znaciti za samopouzdanje ekipe, i tu trebamo izvuci barem remi. Dakle, trazi se odlicna partija, a ne da ja sad strepim hoce li Albiol imati los dan ili ne. A imao ih je cesto.
Arbeloa odigra korektno uvijek, u defanzivi naravno.
Da Marcelo je polusezonu 2009 odradio kao lijevi krilo :!:
doveden je kao bek,tacno...
ali nisam samo govori za jednu utakmicu,tada(2009 je bio man of the macht dosta utakmica,upravo kao lijevo krilo)

Juce :?: pa malo ko je dobro odigrao,da se istakao...takva je utakmica bila gdje nismo uopste napadali i gdje su vecina lopti isla prema nazad,glavno je bilo ne primiti gol a on je dosta pomagao Arbeloi da se to i desi...Lenon je imao 1,mozda 2 znacajna kontakta sa loptom...

Ako cemo suditi po jednoj utakmici da ja stavim prosli El Clasiko?
ili ono silovanja Navasa ili Perotia prosle godine :oops:

Ove godine(da se ponovim,mada sam ti vec tamo napisao) nije samo Marcelo se popravio,nego cijela ekipa igra mnogo zrelije,svi pomazu odbrani svi se brane i to izgleda kao ekipa,samim tim i Marcelu je mnogo lakse..a opet znamo koliko ga je puta izvlacio Carvaljo u odbrani i ove godine...
nije on meni za beka,bar protiv barce jos nije...jer i dalje on ne moze efikasno zaustaviti bilo koje iole kvalitetnije krilo...

A za El Clasiko...koliko god pricali da je svaki bitan podjednako znamo da nije i da ce se prvi vrlo brzo zaboraviti(posebno ako izgubimo) ali kao sto kazes to je za samopuzdanje i u svakom slucaju neko se treba napucati istim...
sad Albiol,Garay ili Marcelo vidjet cemo..
ali sam veci skeptik oko Marcela kao lijevog beka nego Albiola kao stopera.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 apr 2011, 21:38

Silom prilika je to odradio, jer je Juande forsirao tu igru sa dva krila u sistemu 4-4-2 gdje je opet drugacije igrat' beka nego u ovom 4-2-3-1. Veca je odgovornost u ovom sadasnjem sistemu, puno je teze igrat' krilo. On je po vokaciji bek, to je igrao i u Fluminenseu na pocetku svoje karijere. Opet kazem, silom prilika je igrao to krilo te polusezone.

U redu, ima i Marcelo svojih mana, ali se popravio i to drasticno. Imace on veliku pomoc od defanzivnih veznih koji ce vjerovatno udvajati to krilo sa njim(Villa, Pedro) dok opet Albiol jednom zakasnjelom reakcijom kod kornera, jednim losim ispucavanjem moze upropastiti sve. Igra na odgovornijioj poziciji, zato ne bih volio mnogo da kalkulisemo. Ako pak odigra dobro ja cu prvi pohvaliti njegovu igru. Nemam nista protiv njega, sad ono da ga mrzim, ali smatram da nije najbolje rjesenje i da igra na puno odgovornijoj poziciji od Marcela.

Al' dobro, malo diskutovasmo, nije na odmet' :) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 14 apr 2011, 21:44

Hoceli biti prijenosa Primere na nasem kanalu ili moram ganjati na satelitu :S ?

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 apr 2011, 21:45

junioR je napisao/la:Hoceli biti prijenosa Primere na nasem kanalu ili moram ganjati na satelitu :S ?
Jedino ako imas arenusport3.
Finale kupa ce biti na IN TV.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 14 apr 2011, 21:51

Nail for Real je napisao/la:Silom prilika je to odradio, jer je Juande forsirao tu igru sa dva krila u sistemu 4-4-2 gdje je opet drugacije igrat' beka nego u ovom 4-2-3-1. Veca je odgovornost u ovom sadasnjem sistemu, puno je teze igrat' krilo.
:mrgreen:
isto sranje...ustvari mislim da je lakse igrati krilo kada imas 2 zadnja vezna iza sebe i jednog kreatora...a ne 1 zadnjeg veznog i jednog kreatora...fali jedan zadjni vezni :)
posebno kada je drugo krilo Robben koga odbrana zanima kao mene kad uzmem termin :mrgreen:
Nail for Real je napisao/la:U redu, ima i Marcelo svojih mana, ali se popravio i to drasticno. Imace on veliku pomoc od defanzivnih veznih koji ce vjerovatno udvajati to krilo sa njim(Villa, Pedro) dok opet Albiol jednom zakasnjelom reakcijom kod kornera, jednim losim ispucavanjem moze upropastiti sve. Igra na odgovornijioj poziciji, zato ne bih volio mnogo da kalkulisemo. Ako pak odigra dobro ja cu prvi pohvaliti njegovu igru. Nemam nista protiv njega, sad ono da ga mrzim, ali smatram da nije najbolje rjesenje i da igra na puno odgovornijoj poziciji od Marcela.
Sad dal je odgovornija :? mozda...
popravio se Marcelo nema sta(popravio se je i Raul ali nema prilike,a vec sam rekao kako je Real kao Real napredovao u svim aspketima) pomagat ce svako svakom ako zelimo da ostvarimo dobar rezultat,jer oba bi bila jednako kriticna 1 na 1 :oops:

Hajde kako god,jedno probati za prvi(experimentalni,ako postoji takav) da vidim na cemu smo...

IZmori me Gonzalo :lol: odo nesto pojesti...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 apr 2011, 21:55

Mozda, ali pokriva se veci prostor, to ja hocu da kazem, Marcelo nema neku prostornu orjentaciju i cesto se gubi tu. That's the point.

A i dobro je sto imamo 4 utakmice a samo 3 vazne. Znaci, ovu prvu ih testiramo :lol: . Doduse, vazna je za samopouzdanje.

Offtopic: Kontaktirao sam moje izvore, bices otkriven :mrgreen: .

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 apr 2011, 21:57

junioR je napisao/la:Hoceli biti prijenosa Primere na nasem kanalu ili moram ganjati na satelitu :S ?
El Clasico u Primeri ,samo na satalitu osim ako nemaš arenu sport ,ima na NTV sport ,turski kanal na 42E
A finale Kupa će prenositi Njemački ZDF koji je slobodan na 19E
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 apr 2011, 21:59

U ligi bi volio remi cisto radi samopouzdanja.Pobjeda nam nista ne znaci jer nemamo sansi za titulu a poraz je los kakav god da je ... U kupu ici sa najjacim timom da uzmemo BAR jedan trofej u sezoni.U LP je Murinjo pr0 sto bi se reklo.Nadam se da cemo odigrati pametnu i takticki dobru utakmicu i da cemo proci u finale.Gdje se igra prva ? Ako je na Nou Campu probat izborit remi sa postignutim pogodkom a na Santiagu svi u napad jedan je Hase :D :mrgreen:

I sto napisa Nail. 3 od 4 su nam bitne...ova prva je samo test.Siguran sam dace murinjo naci ljeka za barcu !

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 14 apr 2011, 22:03

Eh Hvala vam,Fino prekosutra cuga i uzivanjem do pobjede :P

Ma imam dreambox i gledat cu sve 4 tekme,al reko da idem ko druga na cugu,al eto nema na nasim,morat cu ja zvati i trosit se :oops:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 apr 2011, 22:18

junioR je napisao/la:Eh Hvala vam,Fino prekosutra cuga i uzivanjem do pobjede :P

Ma imam dreambox i gledat cu sve 4 tekme,al reko da idem ko druga na cugu,al eto nema na nasim,morat cu ja zvati i trosit se :oops:
Je l' ti to nas zaebavas :mrgreen: ? Blago tebi :) .

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 14 apr 2011, 22:30

El Klasiko u HD formatu ekskluzivno na Areni Sport 3 :lol:
http://www.tvarenasport.com/vesti/61823 ... ormat.html

Onaj, zanima me ko još prenosi finale kupa? Znam da zdf i sportklub prenosi, ali njih nemam.. :(

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 14 apr 2011, 22:34

anonymousHD je napisao/la:El Klasiko u HD formatu ekskluzivno na Areni Sport 3 :lol:
http://www.tvarenasport.com/vesti/61823 ... ormat.html

Onaj, zanima me ko još prenosi finale kupa? Znam da zdf i sportklub prenosi, ali njih nemam.. :(
Imas IN TV, crnogorski kanal, Sofro zakleti Realov protivnik ce komentarisati. Cirkus je zagarontavan :lol: .

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 14 apr 2011, 23:39

junioR je napisao/la:Eh Hvala vam,Fino prekosutra cuga i uzivanjem do pobjede :P

Je l' ti to nas zaebavas :mrgreen: ? Blago tebi :) .
Ne zezam se ozibljan sam :) , evo sa koji sve kanala mogu gledati tekmu,a usput i da vama dam ..mozda sta i vi imate :P

Kanali prenosa utakmice :
6 Eren
Arena Sport 3
C+ Extra 1 (swe)
C+ Fotball (nor)
C+ Sport 1 (pol)
C+ Sport 1 (swe)
C+ Urheilu (fin)
Digi Sport (rom)
Gol TV (america) **
La Sexta
NTV Spor
Skai (hellas)
Sky Calcio 3
Sky Sport 3 (ita)
Sky Sports 1 (uk)
Sport 2 (hun)
Sport 5 (israel)
Sport TV2
TRK Futbol
~ C+ Sport HD (nordic)
~ C+ Sport HD (pol)
~ Sky Calcio HD3
~ Sky Sport HD3 (ita)
~ Sky Sports HD1 (uk)
~ Sport 5 HD (israel)

Edit: Za finale Kupa su ti ovi kanali(Naravno bice jos mnogo vise ali evo sad za sad,sacekaj jedno 3,4 dana i dobit ces jos siri spisak kanala. :) )

C+ Fotball (nor)
C+ Urheilu (fin)
NTV Spor
Sky Sports 2 (uk)
Sport TV2
TV4 Sport
TVE La Primera
TVE La Primera SAT
ZDF
~ C+ Sport HD (nordic)
~ HD-en [NTV]
~ Sky Sports HD2 (uk)
~ ZDF HD

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 14 apr 2011, 23:43

@junior mogu doci kod tebe gledati tekmu :mrgreen:
Ovaj 1 "el clasico" moze biti kljuc ostalih 3.. :? tj. treba nam tekma u kojoj cemo probiti ovaj niz Barce..
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 apr 2011, 23:49

http://liveonsat.com/LJ_foot_e_spain.php
Ma ovdje se to nalazi aj imam ovaj NTV Spor i sretan sam
Sjećam se prošlog El Clasica u zadnjih 10 godina jedini koji nisam gledao :lol: :roll: (jbg sreća da nisam gledao) :mrgreen: Dolazim ja iz Beograda i nadam se biće tamo nešto kao 0:1,1:2,0:2 ono 4:0 i onaj nam levat peti zabija :roll: :twisted: :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 14 apr 2011, 23:49

Los_Blanos2 je napisao/la:@junior mogu doci kod tebe gledati tekmu :mrgreen:
Ovaj 1 "el clasico" moze biti kljuc ostalih 3.. :? tj. treba nam tekma u kojoj cemo probiti ovaj niz Barce..
Meni toliko nije vazan ova tekma u primeri,a i vec sam dogovorio,ako hoces obje tekme lige prvaka mozemo kod mene gledati ,nije frka ko god hoce,ima mjesta moze se i spavati ako treba ;)

Edit:zaboravio sam,tu sam i za kup kralja ..eto mozemo se dog i da gledamo zajedno ;)
Zadnja izmjena: junioR, dana/u 14 apr 2011, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 apr 2011, 23:50

slika
Nema vecih od njih dvojice...
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.