Tvoj gazda Nentayahu se otvoreno diči neki da je on zasluzan jer Palestina nije drzava.5Grelej je napisao/la: ↑19 dec 2023, 16:10Ja nigdje nisam napisao da Palestinci nebi trebali imati svoju državu. Two-state solution je jedino ispravno rješenje za zaustavljanje krvoprolića tamo. Dio ljudi ovdje ima problem što ono posmatra kao nogometnu utakmicu i "navija" za svog favorita.MortemHz je napisao/la: ↑19 dec 2023, 15:23Da, Izraelci nisu postojali do tada. Jevreja je bilo oko 6% pa možeš zaključiti koliko im je i pripadalo tada. Još ti ja ovo pišem iz ugla gdje smatram da Jevreji moraju imati svoju državu ali ne na ovaj način i na račun drugih ljudi. Historijski gledano tu jesu bili jevreji ali je neko bio i prije njih pa je sa te strane nezahvalno gledati jer se možemo vrtiti u krug. I ovdje su bili Iliri pa nisu više prisutni otkako su Slaveni došli pa se sve izmiješalo. Sada provjeriš svoj dnk i opet vidiš da dosta ljudi na Balkanu ima većinsku germansku krv a slavenska je negdje od 20 do 40%, od osobe do osobe.
Znači da se vratim na temu, ja smatram da Jevreji moraju imati svoju jednu državu ako već imaš 200 država gdje su kršćani-muslimani ali ne na ovaj način.
Volis da trolas, a ne trolas kvalitetno i onda smo prisiljeni da citamo tvoje baljezganje