Irfan Hadžić je proljetos u maju imao tešku povredu koljena.22.oktobra je odigrao 15 minuta protiv Sloge.Zatim .26.10. je odigrao 28 minuta protiv nas ,pa je u narednom kolu odigrao 1.minut protiv Širokog i u zadnjem kolu jeseni poluvrijeme protiv Borca.Rizično je ovoga igrača dovoditi kod nas.Ukupno 90 minuta za jesenju polusezonu.Ne možemo sebi dozvoliti da postanemo sanatorijum za liječenje povrijeđenih fudbalera.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Šta je ,niko ne reaguje.Hajmo malo.Ova sezona je što se tiče vrha nama zabranjena zato,igrajmo fudbal i borimo se da to otrpimo junački.Pojačanja su spram situacije i ambicija.Ako su zdravi ,meni je sasvim prihvatljivo.
Tribine su prazne zbog korone.
DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY IRFANE HADŽIĆU.NEKA NAM JE SA SREĆOM!
DOBRO DOŠAO U TUZLA CITY IRFANE HADŽIĆU.NEKA NAM JE SA SREĆOM!
Oba pojacanja su dobra. Jedino taj problem oko povreda. Na ako to nije provjereno onda smo zaista amateri. Strah me da se Coric ne postavi kao Barisic u Hrkac uzme novac i počne glumiti povrede. Ja tome se mora raditi.
MENI JE VAŽNO DA JE VIDLJIVO DA SE O KLUBU VODI BRIGA.VIDI SE TO PO SVAKOM POTEZU.NISMO OČITO PREDODREĐENI ZA ISPADANJE I GAŠENJE.Trener odličan.Imamo i igrače od jesenas a u zadatom roku dolaze pojačanja.Moramo se naučiti da otrpimo i ovakve sezone.Najvažnije je ipak biti premijerligaš.Tad smo u centru pažnje.Samim tim otvaraju se vrata navijačima, pogotovo ovim mlađim koji nisu opterećeni prošlošću (komunizmom).Jedva čekam tu utakmicu protiv Loznice.
-
- Kontakt:
Hajde da sačekamo jos par dana.
Po meni ovo su zamjene za igrače koji su otišli, a ne nužno i pojačanja. Ja se nadam da pojačanja tek trebaju da stignu.
Ovaj Irfan samo zamjena za Smajlagića i tad nam je kao i sada trebao vrstan strijelac pa vjerujem da će takav tek doći.
Čuo sam da je Migi napustio Arabiju (ili gdje je već bio) i da je slobodan. Mnogo bi mi bilo drago da dođe ako nam može halaliti tjeranje zbog Jovića i Tarana. To je svojevremeno bio naš najkorisniji igrač.
Ova trojica su onako ok imena, dobre zamjene. Ako želimo neke rezultate nama trebaju pojačanja a ne zamjene.
Po meni ovo su zamjene za igrače koji su otišli, a ne nužno i pojačanja. Ja se nadam da pojačanja tek trebaju da stignu.
Ovaj Irfan samo zamjena za Smajlagića i tad nam je kao i sada trebao vrstan strijelac pa vjerujem da će takav tek doći.
Čuo sam da je Migi napustio Arabiju (ili gdje je već bio) i da je slobodan. Mnogo bi mi bilo drago da dođe ako nam može halaliti tjeranje zbog Jovića i Tarana. To je svojevremeno bio naš najkorisniji igrač.
Ova trojica su onako ok imena, dobre zamjene. Ako želimo neke rezultate nama trebaju pojačanja a ne zamjene.
NAJTEŽEJE BILO UĆI U PREMIJER IGU.
HAMAN ĆE MIGI U GORKI.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 jan 2023, 22:47Hajde da sačekamo jos par dana.
-
- Kontakt:
Ja samo kažem sta bi meni bilo drago.tuzlac je napisao/la: ↑05 jan 2023, 22:55HAMAN ĆE MIGI U GORKI.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 jan 2023, 22:47Hajde da sačekamo jos par dana.
A njemu želim da izabere ono sto je najbolje za njega i njegovu porodicu. On neka odluči gdje mu je bolje.
Ako već neće kod nas ja mu želim puno sreće pa čak i u klubu X.
Ako je otjeran od te dvojice a njih više nema onda ga treba vratiti. On bi na ovom dobrom terenu pružao bolje partije jer je znalac ali malo lijen. U svakom slučaju bio bi dobar potez vratiti ga.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 jan 2023, 23:27Ja samo kažem sta bi meni bilo drago.tuzlac je napisao/la: ↑05 jan 2023, 22:55HAMAN ĆE MIGI U GORKI.Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑05 jan 2023, 22:47Hajde da sačekamo jos par dana.
A njemu želim da izabere ono sto je najbolje za njega i njegovu porodicu. On neka odluči gdje mu je bolje.
Ako već neće kod nas ja mu želim puno sreće pa čak i u klubu X.
Izgleda smo mi podpisali borbu za obstanak,...iako ja sam vjerovao da se može preko kupa do evrope, al sa ovakim pojačanjima definitino nema šanse...Ja sam ipak razočaran, očekivao sam 2-3 kapitalca a ne igrače koji su višak u Borcu, Zrinjskom i Slogi...
https://www.transfermarkt.de/alen-masov ... ler/270201
Uz to moje informacije su da se "ganja" ovaj, onda nek nam je bog na pomoči...
Ako još dodamo da su pojedini igrači tražili raskid ugovora jer nisu došli ovdje da se bore za obstanak i nezadovoljni statusima,...Ako ode neko od ovih bitnijih (Celikovic, Misic, Mićo,...) tek smo onda u "bunaru"
Ako još dodamo da su pojedini igrači tražili raskid ugovora jer nisu došli ovdje da se bore za obstanak i nezadovoljni statusima,...Ako ode neko od ovih bitnijih (Celikovic, Misic, Mićo,...) tek smo onda u "bunaru"
Haris
Ma koji igrač koji je pod Ugovorom a treba nam, neće dobiti raskid .Sad ovo formalno izgleda kao borba za opstamak ali uskoro možemo krenuti prema sredini (5 ili 6 mjesto).Za Kup se slobodno može reći da je lutrija, pa kad je tako ,ko kaže da ga i mi ne možemo osvojiti.Ja sam ipak uvjerenja da je većinu igrača u pojam ubila crna jesen.amkeivke je napisao/la: ↑06 jan 2023, 00:20Izgleda smo mi podpisali borbu za obstanak,...iako ja sam vjerovao da se može preko kupa do evrope, al sa ovakim pojačanjima definitino nema šanse...Ja sam ipak razočaran, očekivao sam 2-3 kapitalca a ne igrače koji su višak u Borcu, Zrinjskom i Slogi...
- KAPITALCI ĆE TEŠKO DOĆI U KLUB KOJI SE BORI ZA OPSTANAK .JEDINO DA UZMU PARE.Zato sam stanovišta da postojeće kapitalce koje imamo ne treba puštati nikako .
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 06 jan 2023, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
ALEN MAŠOVIĆ
Tuzla City dovela još jedno veliko pojačanje
PREMIJER LIGA BIH06/01/2023 u 08:46 h
Nakon Irfana Hadžića
Doskorašnji fudbaler Borca, 32-godišnji Dino Ćorić napustio je na polusezoni banjalučke Crveno-plave, za koje je igrao nešto malo manje od dvije godine, a u nastavku m:tel Premijer lige biće član Tuzla Cityja, javlja Glas Srpske.
- Veoma brzo smo postigli dogovor. U narednim danima se priključujem timu i počinjem sa radom. Zadovoljan sam, vjerujem da ćemo svi zajedno opravdati očekivanja, rekao je Ćorić, koji je prije Borca nastupao za Posušje i Široki Brijeg.
Ove sezone odigrao je samo osam mečeva Premijer ligi, dok je za Borac nastupao i na međunarodnoj sceni, tačnije u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, te u Kupu BiH, zbog čega neće imati pravo nastupa za novi klub u najmasovnijem takmičenju na proljeće. U osmini finala snage će odmjeriti Tuzla City i njegov bivši klub Široki Brijeg, a ovaj meč na programu je 18. februara, sedam dana pred nastavak prvenstvene trke.
Priliku za debi u novom klubu Ćorić će imati protiv Veleža, u 20.KOLU.
PREMIJER LIGA BIH06/01/2023 u 08:46 h
Nakon Irfana Hadžića
Doskorašnji fudbaler Borca, 32-godišnji Dino Ćorić napustio je na polusezoni banjalučke Crveno-plave, za koje je igrao nešto malo manje od dvije godine, a u nastavku m:tel Premijer lige biće član Tuzla Cityja, javlja Glas Srpske.
- Veoma brzo smo postigli dogovor. U narednim danima se priključujem timu i počinjem sa radom. Zadovoljan sam, vjerujem da ćemo svi zajedno opravdati očekivanja, rekao je Ćorić, koji je prije Borca nastupao za Posušje i Široki Brijeg.
Ove sezone odigrao je samo osam mečeva Premijer ligi, dok je za Borac nastupao i na međunarodnoj sceni, tačnije u kvalifikacijama za Ligu Konferencija, te u Kupu BiH, zbog čega neće imati pravo nastupa za novi klub u najmasovnijem takmičenju na proljeće. U osmini finala snage će odmjeriti Tuzla City i njegov bivši klub Široki Brijeg, a ovaj meč na programu je 18. februara, sedam dana pred nastavak prvenstvene trke.
Priliku za debi u novom klubu Ćorić će imati protiv Veleža, u 20.KOLU.
A možda i Azmir nema/neda tolike pare više u klub pa otud ovakva pojačanja, a možda i malo bolji igrači neće da dođu u naš klub trenutno, a možda i Milenko smatra da sa ovim igračima može napravit rezultat. U svakom slučaju nadam se da samo nije ovo prvo što sam napis'o.
Nema razloga za paniku.Imali smo u minuloj sezoni najveći uspjeh .Nakon toga je bilo kako je bilo .Idemo dalje.
-
- Kontakt:
Opet lutamo sa pojacanjima, daj boze da se varam ali nekako isforsirano sve radimo. Nikako da dovedemo nekog mladog i zeljnog dokazivanja. Rizikujemo sa igracima u godinama, igracima sa teskim povredama. Hadzic je pravo pojacanje, nema tu dileme samo pitanje koliko moze zbog prijasnjih povreda. Coric nije igrao u Borcu zadnje vrijeme zbog dugovanja, nije ima problema sa povredom ali i on je u poznim igrackim godinama..Svakako nam treba jedan lijevi bek, makar jos dva igraca u sredinu, ali prava igraca, ne neke starce za koje se moramo strepiti posle prvog duela hoceli ustati sa zemlje..
Tuzla City / Sloga Simin Han
To je što je.Ne znači da mi nismo tražili i jače igrače ali, pitanje je hoće li oni nas.Ne bih rekao da forsiramo nego da nemamo puno vremena pa da dovodimo igrače u februaru.elvirbaljic je napisao/la: ↑06 jan 2023, 17:00Opet lutamo sa pojacanjima, daj boze da se varam ali nekako isforsirano sve radimo. Nikako da dovedemo nekog mladog i zeljnog dokazivanja. Rizikujemo sa igracima u godinama, igracima sa teskim povredama. Hadzic je pravo pojacanje, nema tu dileme samo pitanje koliko moze zbog prijasnjih povreda. Coric nije igrao u Borcu zadnje vrijeme zbog dugovanja, nije ima problema sa povredom ali i on je u poznim igrackim godinama..Svakako nam treba jedan lijevi bek, makar jos dva igraca u sredinu, ali prava igraca, ne neke starce za koje se moramo strepiti posle prvog duela hoceli ustati sa zemlje..
Nema na treninzima Diabija,Eleoueta i Barkole.Ja bih samo Diabija ostavio.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.