Safet Sušić - Pape

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 avg 2013, 12:00

gringo ce ove godine da slavi 3 bajrama :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 15 avg 2013, 12:03

cudnih ljudi prigvori na izmjene i na pozicije igraca.Pa zar nismo htjeli da se probaju sve solucije i mogucnosti.Sad sto se nama vidjeno nije svidjelo to je druga stvar.Ali dobro da se malo dozovemo i vidmo da nismo mi jos ta top svjetska reprezentacija.Sve je ovo razumljivo i normaln,zasto?
Zato sto mi imamo prvu postavu koja je dobra i koja ovo sve iznosi godinama ,kojja irga utakmicu svakih pola godine.ALi sad se prirpemao za turnir gdje se igra dan za danom.KOliko je to fizcki podnosljivo da se izguraa sa 11 irgaca,nije moraja biti sirina,Tu sirinu mozemo traziti u ovakvim utakmicama da vidim realni kvaltiet svih igraca.Da 4-5 igraca prestanu vuc citavu reprezentaciju ostali zivit na njihovoj slavi.Mi realno to nismo mogli provjerit u kvalifikacijama jer smo igrali sa ispod prosjedcnim reprezentacijama.(osim grcke koja je rezutlatski bila znacajnija od provjere igraca).Velik se ne postaje tako sto ces se istrest na lihtenstajnu sa 8 golova,ako nemas zamjenu za 4-5 irgaca koji moraju stalno igrat.
Ovo sinoc je bio super ako pouku izvucemo i sta naucimo iz ovoga.Da vidimo kako regaujemo kad gubimo ,KAad neigramo sa kapitenom,kad se osvjezi vezni red...
VIdjeli smo da ni u prvih 11 nemamo sve top igrace koji mogu preuzet odgovornost(Zukanovic dok je sa Spahom izgleda ko majstor kad spaha izadje,tanak ko lizalo)Ostale zmajene nisu odgovorile zadatku(osim Medunjanina) i tesko se moze oslonit na njih u bitnim utakmicama.Pjanic mi je zapao za oko jer je previse stvoreno hvale o njemu,on je zasluzuje i to pokazuje kvaltietu ali kad igramo sa prosjecnim protivnikiom gdje moze doc do izrazaja,ali kad dodje ozbiljan protivnik njega je tesko primjetiti na utkamici.
Misimovic i u ovakvom fizickom stanju u godinama je dr.sc za sve nase veznjake,ko i Rahimic.
Velika pojacanja ce bit Kolasinac i hajrovic,A Bicakcic ima sta ponudit
Ove standardno dobre necu komentarisat oni nose nasu ekipu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2013, 12:04

gringobih je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Hoces li opet malo nestati kada razbucamo Slovake?
A da me popustis malo???
Ako ti nisu rekli reci cu ja, ovo nije tvoj privatni forum zato razgazi... ;)

I ako razbucamo Slovake razbucace ga ona ekipa koja igra 100 godina zajedno...Sigurno nikakva taktika maga iz Vozuce nece doprinijeti tome, vidjelo se to 100 puta do sada, dok nema igraca koji se znaju 100 god nema ni igre...Pa pa...
Nije forum moj, a tako nije ni tvoj. Kao sto ja ne mogu nekome narediti nesto, tako ne mozes ni ti.

Kada si toliko pametan i toliko se drzis te svoje price, zasto ta ekipa koja igra 100 godina zajedno, ponekad izgleda kao grupa amatera? Glupa je prica da je za poraz kriv Pape, a da su pobjede zasluge tih nasih igraca svjetske klase.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 avg 2013, 12:08

adriano_leite je napisao/la:Kada si toliko pametan i toliko se drzis te svoje price, zasto ta ekipa koja igra 100 godina zajedno, ponekad izgleda kao grupa amatera? Glupa je prica da je za poraz kriv Pape, a da su pobjede zasluge tih nasih igraca svjetske klase.
I ti se raspravljas sa likom koji od 2009. vrti istu pricu.

A ja imam zelju da nas samo radi njega i slicnih mu, preuzme super trener Barbarez, pa da dovede "igracine" pa kad nas neko nacumba da ga on prvi poljuje i nadje mu nadimak kako je i Safet. Pa kad opet budemo 3-4 po tabelama kvalifikacija, mucili se za baraz doci ce mu u glavu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 15 avg 2013, 12:19

adriano_leite je napisao/la:Nije forum moj, a tako nije ni tvoj. Kao sto ja ne mogu nekome narediti nesto, tako ne mozes ni ti.

Kada si toliko pametan i toliko se drzis te svoje price, zasto ta ekipa koja igra 100 godina zajedno, ponekad izgleda kao grupa amatera? Glupa je prica da je za poraz kriv Pape, a da su pobjede zasluge tih nasih igraca svjetske klase.
Budi posten i reci dok treba da se mijenja ona Cirina ekipa i taktika, nastaju problemi...
Posteno odgovori jeli vidis da kad treba doci nesto iz Safetove glave da u tom momentu i nastaju problemi, svaki ali bas svaki put kad on uradi neke izmjene u timu mi pocnemo liciti na Cevljanovicku koridu gdje apsolutno nema ni truna homogenosti ni pravila, on sve nekako izmjesa ali bas uvijek pogresno po defultu...

Ne znam ali treba biti dobro slijep da se ne uvidi njegovo ne poznavanje materije...
Svrsko mu igrao Krilo, Bicakcic isao u napade ka D bek, da je pratio nastupe ovog momka znao bi da je upravo ta pozicija d beka Bicu otjerala iz Stutgarta, Stevan mu igrao negdje nigdje, Visca mu bio Lijevi bek, Medunjanin mu se nalazio x puta u situaciji da spasava gol kao stoper itd itd...Ovo ovako nebi izmixao niko ni iz JAGOMIRA...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 15 avg 2013, 12:25

haman je nama coca cola previse udarila u glavu... postali smo nerealni u toj mjeri da ocekujemo da nasa postavka sa sunjicem, vrsajevicem, viscom, stevanovicem i zahirovicem pobijedi selekciju iz top 20... pa njih pet jedva da mogu igrat' za zeljeznicar i sarajevo, o dinamu, zvezdi, partizanu da ili nekom ozbiljnom klubu da i ne pricamo... njih pet su nivo sesara i svrake trenutno... kad se tome doda umirovljeni general i misimovic koji je na dobrom putu da to postane, ako malo guzove ne aktivira, bolji rezultat se i nemoze ocekivat'... bicakcic, hajrovic, kolasinac pa i hadzic nam itekako trebaju to je sinocnja utakmica vise nego jasno pokazala... susicu se nema sta puno prigovorit'... pocetnim sastavom i izmjenama je prizemljio i igrace i javnost pred najvaznije utakmice kvalifikacija.. ono sto mu se moze prigovorit' on radi od pocetka tako da to i nije greska, vec metod rada...

@gringobih

testiranje, eksperimentisanje podrazumijeva da se proba nesto novo...
za formaciju grijesis uveliko... cirina i susiceva postavka se uveliko razlikuju...

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 avg 2013, 12:26

adriano_leite je napisao/la: Nije forum moj, a tako nije ni tvoj. Kao sto ja ne mogu nekome narediti nesto, tako ne mozes ni ti.

Evo opet stručnjaka, pa normalno je da je selektor kriv za poraz, kao što je selektor "kriv" kad se pobjedi.
I novinari i javnost i forumaši u 95% slučajeva hvale Safeta kad se dobije, ne znam od kud ti to da se fale samo igrači.

Znači ko god ostavi kritiku po pojedincima je ovdje HEJTER(kako mrzim tu idiotsku riječ), kritikuju se svi treneri i igrači na svijetu pa zašto ne bi i naši. Odvadite malo ovo je forum, svako ima pravo na svoje mišljenje, što ne znači da je HEJTER(bljak)

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 15 avg 2013, 12:30

nisam pročitao ovu silu postova od sinoć poslije utakmice, pa me interesuje, može li mi neko kratko i jasno odgovoriti:

- jesmol već sahranili selektora?
Undici stelle - ACM 1899

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2013, 12:34

gringobih je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Nije forum moj, a tako nije ni tvoj. Kao sto ja ne mogu nekome narediti nesto, tako ne mozes ni ti.

Budi posten i reci dok treba da se mijenja ona Cirina ekipa i taktika, nastaju problemi...
Posteno odgovori jeli vidis da kad treba doci nesto iz Safetove glave da u tom momentu i nastaju problemi, svaki ali bas svaki put kad on uradi neke izmjene u timu mi pocnemo liciti na Cevljanovicku koridu gdje apsolutno nema ni truna homogenosti ni pravila, on sve nekako izmjesa ali bas uvijek pogresno po defultu...

Ne znam ali treba biti dobro slijep da se ne uvidi njegovo ne poznavanje materije...
Svrsko mu igrao Krilo, Bicakcic isao u napade ka D bek, da je pratio nastupe ovog momka znao bi da je upravo ta pozicija d beka Bicu otjerala iz Stutgarta, Stevan mu igrao negdje nigdje, Visca mu bio Lijevi bek, Medunjanin mu se nalazio x puta u situaciji da spasava gol kao stoper itd itd...Ovo ovako nebi izmixao niko ni iz JAGOMIRA...
Znas li da si odmah u startu pogrijesio? Znas li koja je bila uopste Cirina formacija? De se spametuj covjece, mrznja ti je um pomracila. Kakva Cirina taktika, covjek igrao s tri stopera, dok mu je Ibricic igrao beka, znas li ko uopste igra kod Papeta?

Avdija je igrao bolan jedno poluvrijeme, nije mu on glavni igrac, sta si se uhvatio Avdije? Bicakcica selektor ima pravo probati gdje on hoce, jer smo deficitarni na toj poziciji desnog beka. Momak je pokazao da ima dobar centarsut i to je jako dobro, jer nemamo beka osim Mujdze, koji moze centrirati. Ako ga je probao na beku, ne mora znaciti da ce mu stalno igrati beka, jer je Mujdza tu nedodirljiv.

Dalje, Pjanic kod Cire nije ni igrao, jer je mislio da ne mogu Miske i Pjana da igraju zajedno, a mnogo puta je Pape pokazao da itekako mogu igrati zajedno. Naravno da to nije novina, jer mrzis Papeta. Takodjer nije novina ni to da su otjerani Cirini puleni poput Mravca. Nije novina ni to sto imamo najbolju kombinatoriku od naseg osnivanja. Nikada nismo bili tehnicki jaki kao sto smo sada, ali ti to ne vidis, jer ti je Pape trn u oku. Trn je preblaga rijec, tebi je balvan u oku, jer se jednostavno ne mozes osloboditi i uzivati u igrama repke. Mi nikada nismo bolje igrali, a ti i dalje bacas **** po Papetu.

Zanemari Papeta, progledaj, shvatit ces da ti repka nije nikada vise dobrih stvari dala nego sto sada daje. Imamo sansu da odemo u **** Brazil, raduj se, raduj se kao svi mi sto se radujemo. Nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, raduj se covjece, ko zna kada cemo opet biti u ovakvoj situaciji, mi nismo Brazil, Spanija, Italija, Njemacka, a to je pokazalo drugo poluvrijeme utakmice protiv SAD-a.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2013, 12:37

stokton je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Nije forum moj, a tako nije ni tvoj. Kao sto ja ne mogu nekome narediti nesto, tako ne mozes ni ti.

Evo opet stručnjaka, pa normalno je da je selektor kriv za poraz, kao što je selektor "kriv" kad se pobjedi.
I novinari i javnost i forumaši u 95% slučajeva hvale Safeta kad se dobije, ne znam od kud ti to da se fale samo igrači.

Znači ko god ostavi kritiku po pojedincima je ovdje HEJTER(kako mrzim tu idiotsku riječ), kritikuju se svi treneri i igrači na svijetu pa zašto ne bi i naši. Odvadite malo ovo je forum, svako ima pravo na svoje mišljenje, što ne znači da je HEJTER(bljak)
Ti si ocigledno bacen iz Banovica pa ti nisu sve na broju. Na ovom forumu, likovi poput gringa za poraz krive Papeta, za pobjede "krive" igrace koji igraju 100 godina zajedno i ono sto je Ciro ostavio iza sebe u taktickom smislu ;) .

Mes Que Un Club!

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 15 avg 2013, 12:46

Ne razumijem kako neko moze reci da je dobro ovo sto nam se sinoc dogodilo. Prvo, poraz se svakome moze dogoditi(to nije problem), ali izgubiti na ovakav nacin je pomalo smijesno. Glavni krivac je Safet koji se poceo ponasati kao najveci amater od njegovih izjava(ne zanima ga protivnik,koji je ovo lol), do motivacije( nismo mi neka nogometna sila) pa znas li covjece motivisati igrace svoje(znamo koliko je Dzeki samopouzdanje bitno) pa na kraju i taktike koju uopste ne vidim(mi samo znamo igrati ofanzivno) pa covjece dokle vise. Ovi sto govore da je dobro postupio sto je probao ove neke igrace, pa ljudi meni je jasno od prvog nastupa vrsajevica da nije za A tim, haj da je on probao Hadzica,Hajrovica, Cocalica ,Husejnovica pa bi covjek rekao neka ih je probao, ove sto je navodno probao,pa svi smo vec znali sta mogu a sta ne. Kazu neki prijateljska je nema veze,,hahahahah,, vidjecete koliko ce Amerika skociti nakon ove pobijede,i da grupe za kvalifikacije se biraju po tim bodovima,, nije isto biti u prvom sesiru i trecem,tako da je svaka utakmica bitna. Ako je htio probati ove vec "provjerene igrace" trebao je sa zeljom organizovati prijateljski mec. Veliki minus za Papeta,,,,,probudi se pape,da nam se vrata za Brazil ne zatvore radi tebe!
Zadnja izmjena: sanji, dana/u 15 avg 2013, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 avg 2013, 12:49

stokton je napisao/la:

Ti si ocigledno bacen iz Banovica pa ti nisu sve na broju. Na ovom forumu, likovi poput gringa za poraz krive Papeta, za pobjede "krive" igrace koji igraju 100 godina zajedno i ono sto je Ciro ostavio iza sebe u taktickom smislu ;) .
ma ljepoto ja imam život za razliku od pojedinih, i ne mogu svaki dan čamit na forumu i ostavljat po stotinjak postova, što ne znači da ne kontam neke stvari, a tebe sam prokonto na prvu.
Nego djete drago malo knjigu u ruke ili pomozi nešto roditeljima da te ne bi stavili na PIK.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2013, 12:53

stokton je napisao/la: ma ljepoto ja imam život za razliku od pojedinih, i ne mogu svaki dan čamit na forumu i ostavljat po stotinjak postova, što ne znači da ne kontam neke stvari, a tebe sam prokonto na prvu.
Nego djete drago malo knjigu u ruke ili pomozi nešto roditeljima da te ne bi stavili na PIK.
Sta se to danas promijenilo, pa imas vremena da camis na forumu? Idi istisni bubuljice i prestani da mastas da si stariji nego sto jesi (ako si stariji od ovoga na sta lice tvoji postovi, tesko tebi onda).

Mes Que Un Club!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 avg 2013, 13:02

stokton je napisao/la: ma ljepoto ja imam život za razliku od pojedinih, i ne mogu svaki dan čamit na forumu i ostavljat po stotinjak postova, što ne znači da ne kontam neke stvari, a tebe sam prokonto na prvu.
Sta se to danas promijenilo, pa imas vremena da camis na forumu? Idi istisni bubuljice i prestani da mastas da si stariji nego sto jesi (ako si stariji od ovoga na sta lice tvoji postovi, tesko tebi onda).
ljepoto vidim da nisi čuo za godišnji odmor, ili slobodan dan, ali neka ima vremena, kad tad ćeš morat ostavit laptop i i izać vani i počet privrjeđivat, jer neće uvijek biti roditelji tu da te trpe.
Čuj bubuljice :lol: , imam jednu ne mogu je dohvatit, pa eto ako mi možeš pomoć da je istisnem :mrgreen:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2013, 13:05

stokton je napisao/la:
ljepoto vidim da nisi čuo za godišnji odmor, ili slobodan dan, ali neka ima vremena, kad tad ćeš morat ostavit laptop i i izać vani i počet privrjeđivat, jer neće uvijek biti roditelji tu da te trpe.
Čuj bubuljice :lol: , imam jednu ne mogu je dohvatit, pa eto ako mi možeš pomoć da je istisnem :mrgreen:
Ovo ne postoji, pa tako da ne znam hocu li to moci ikada. Sto se tice te bubuljice, vidim prijao bi ti muski dodir, a? Nisam ja od tog posla, moras potraziti na drugom mjestu, taman dok ti traje godisnji pokusaj pronaci kakvog da je eliminise ;) .

Mes Que Un Club!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 avg 2013, 13:19

adriano_leite je napisao/la: Ovo ne postoji, pa tako da ne znam hocu li to moci ikada. Sto se tice te bubuljice, vidim prijao bi ti muski dodir, a? Nisam ja od tog posla, moras potraziti na drugom mjestu, taman dok ti traje godisnji pokusaj pronaci kakvog da je eliminise ;) .
Ma znam da kod tebe ne postoji, vidi se iz priloženog: 5500 postova za 3 godine, na svakoj temi si glavni, niko ne zna ništa osim tebe
a u ovim interesovanjima se vidi tvoja preokupacija, nadam se da se nisam prevario za tvoje godine, jer ova interesovanja ne priliče nekoj osobi koja ne ide u srednju školu.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 avg 2013, 13:40

14.08.13. Bosna i Hercegovina - SAD 3 : 4
07.06.13. Latvija - Bosna i Hercegovina 0 : 5
22.03.13. Bosna i Hercegovina - Grčka 3 : 1
06.02.13. Slovenija - Bosna i Hercegovina 0 : 3
14.11.12. Alžir - Bosna i Hercegovina 0 : 1
16.10.12. Bosna i Hercegovina - Litva 3 : 0
12.10.12. Grčka - Bosna i Hercegovina 0 : 0
11.09.12. Bosna i Hercegovina - Latvija 4 : 1
07.09.12. Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina 1 : 8
15.08.12. Wales - Bosna i Hercegovina 0 : 2
01.06.12. Meksiko - Bosna i Hercegovina 2 : 1

Tačno sam neke likove poželio vidjeti na ovoj temi, nisam ih vidio od juna prošle godine. Danas je za njih prvi maj, praznik ponovnog uzimanja tastature u ruke. Treba ih razumjeti, nije lahko skupljati bijes u sebi 14 mjeseci i onda napokon dočekati taj dan bez da se šta napiše.
Uživajte u prazniku još 3 sedmice a onda opet sve po starom.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 15 avg 2013, 13:43

stokton je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ovo ne postoji, pa tako da ne znam hocu li to moci ikada. Sto se tice te bubuljice, vidim prijao bi ti muski dodir, a? Nisam ja od tog posla, moras potraziti na drugom mjestu, taman dok ti traje godisnji pokusaj pronaci kakvog da je eliminise ;) .
Ma znam da kod tebe ne postoji, vidi se iz priloženog: 5500 postova za 3 godine, na svakoj temi si glavni, niko ne zna ništa osim tebe
a u ovim interesovanjima se vidi tvoja preokupacija, nadam se da se nisam prevario za tvoje godine, jer ova interesovanja ne priliče nekoj osobi koja ne ide u srednju školu.
Greska, privrjedjivanje ne postoji ni kod jedne osobe na dunjaluku, a ne samo kod mene.

Nudjenje bubuljice na istiskivanje, muskarcu, na forumu, malo govori o tvojim godinama, ali mnogo o tvojim sklonostima. Zaobidji me ziv bio, nisam ja kao ti.

Pozz...

Mes Que Un Club!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 15 avg 2013, 13:53

stokton je napisao/la:
Greska, privrjedjivanje ne postoji ni kod jedne osobe na dunjaluku, a ne samo kod mene.

Nudjenje bubuljice na istiskivanje, muskarcu, na forumu, malo govori o tvojim godinama, ali mnogo o tvojim sklonostima. Zaobidji me ziv bio, nisam ja kao ti.

Pozz...
Haj ne znaš za tu riječ, uredu, ali govorit da ni jedna osoba ne privrijeđuje na svijetu, pa kako bi onda ovi lezihljebovići poput tebe životarili da ljudi ne rade i ne privrijeđuju.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 avg 2013, 14:03

Ja samo cekam da neko kaze kako se treba zahvaliti Safetu, a da nas neko drugi vodi do kraja kvalifikacija.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.