FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lafomamone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 18:32

DukeOfWellington je napisao/la:
lafomamone je napisao/la: Da, ali omladinski pogoni, koncipirani na ovaj nacin u BIH, jednostavno ne mogu dati ocekivani rezultat. Ovdje se uglavnom ne ulaze u klince nego ih pljackaju, uslovi i strucno osoblje kharina teska. I na kraju dobijes proizvod koji i nije bas toliko konkurentan na trzistu, koliko god se mi gicali i propinjali na prste. Tim momcima treba jakih utakmica, a koliko ih oni odigraju godisnje? Kako od nekoga mozes ocekivati da bude dobar u Evropi kada se kali protiv Obarske, Slobode i tako tih anonimusa
Zato sam i rekao da je jedina šansa omladinski pogon, ako se usmjeriš samo na to onda nećeš raditi kao ostali klubovi u BiH nego bolje i onda možeš i očekivati više Zolotića u omladinskom pogonu. Zolotić, Hodžić i mnogi drugi su izašli iz ne baš savršenog omladinskog pogona. Zamisli kako bi bilo da je taj ne baš savršeni pogon na puno boljem nivou. S druge strane kakva je šansa da Željo dovede takvog jednog igrača putem telefon skautinga?
Ti igraci su za nase uslove talenti, vani oni ne predstavljaju nista jer ih niko nikada nije mogao vidjeti niti cuti za njih, kontas. Nema ih na mapi, ne igraju prvenstva za mlade, ne igraju Evropu, ne takmice se protiv svojih vrsnjaka pa da se moze neko poredjenje napraviti. Cijena za takve igrace je smijesna, upravo zbog toga sto su nepoznati a ne sto nisu kvalitetni. Evo ti primjer taj Zolotic, 200 ojra i lupi se nogom u guzicu, Hodzic 300 milja itd. A to su cifre da places od muke, niti si zaradio na njima niti su dovoljno kvalitetni da se fajtaju za evropskim vukovima pa da ti tako namaknu kakvu pinku. Za sve to je zasluzan nas sistem, koji je nakaradan i osmisljen tako da pojedinci mogu dobru lovu dici na mladim igracima, stranci hajruju jer se za male pare mogu domoci solidnog igraca, ostali pushiona

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 18:33

Još bolje, znači neće ići prerano.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 01 jun 2014, 18:35

Sto se tice odlazaka,izvjesno je jedino,osim Hodzica,da u novoj sezoni u timu nece biti Kerla.Ovih par sto nisu igrali,takodje nece biti tu.Od ovih sto su pod ugovorom,uz minimalna obestecenja,pustice se Filip i Jamak.Ostali pod ugovorom su takodje na prodaju.Svi,za koje se mognu dobiti neke ozbiljnije pare.Realno,prodace se najvise dvojica od sljedecih nekoliko;Svraka,Zola,Stanic,Tomo. Za sad postoji samo za Zolu ozbiljna ponuda.Naprosto,mora se doci do pet,sest stotina hiljada eura,da bi se prezivjelo do kraja godine.Pare od uefe dolaze tek u decembru.
Sto se tice dolazaka,nece ih biti,sigurno.Moguce neki od mladjih igraca da dodju,ali je pitanje ko od njih moze odmah biti pojacanje. Bice 5-6 igraca potpisano iz junora,osim Memije,jos par ce ih odmah biti prikljuceno prvom timua par ce ici na posudbe.I kadeti koji su potpisali ugovore ce se na pripremama prikljucitiprvom timu,a poslije ce se odluciti sta snjima dalje.
Trener ce biti neko iz omladinske skole.O tome ce se odluciti nakon zavrsetka sezone,odnosno do kraja naredne sedmice.
To je to.Naprosto je to neminovno.Naredna sezona ce se odraditi sa ,istim ciljem kao predhodna.O tome ce se klub ocitovati s pocetkom priprema,dakle oko 10.06. Nece se ni po koju cijenu klub zaduzivati ni za jednu jedinu marku.
I tako ce biti vjerovatno nardne dvije sezone.Pa cak,iako bi se desili neki vanredni znacajniji prilivi(naplata potrazivanja,transferi...),politika se nece bitno promjeniti.Nastavice se finansijska stabilizacija kluba.
Ono u sta ce se nesta investirati u narednom periodu je omladinski pogon,odnosno poboljsanje uslova za rad istog.
Takodje,zaostrice se disciplina u svim sferama u klubu,radice svi puno vise,posebno struka.Ici ce se ka tome da se i svim trenerima uvede radno vrijeme,s ciljem da puno vise vremena provode na terenima.
Ova opcija ima samo jednu alternativu,a to je zaduzivnje.Aktuelna uprava to nece raditi ni po koju cijenu. Nastavice se aktivnosti na svim poljima,trazenje strateskih partnera,sponzora...,ali ne treba ocekivati cuda.Na zalost,situacija u gradi kao i u drzavi je vrlo teska,bice jos teza.Otpali su nam nekiznacajni sponzori,sto zbog zakonskih ogranicenja(FDS),sto zbog razlicitih problema unutat njih samih(Bosnalijek).
Radi se na novim sponzorima,kako u drzavi tako ivani. Pokusava se sve,ljudi i z uprave,pokusava se preko Zeljovaca sirom svijeta.Da li ce i kada biti nekih efekata,vidjece mo.
Ono sto mi svi mozemo uraditi,jeste to da kupimo clanske karte,da kupimo godisnje,da podrzimo ovaj koncept stabilizacije kluba.
Vjerujem da,uz nasu veliku podrsku,mozemo i naredne sezone biti u borbi za vrh, i da u konacnici mozemo ponovo obezbijedti evropsko takmicenje.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 18:36

Hoce ba, postave ti uslov ili me pusti ili se hebi igrat cu preko neke stvari. Nema sanse da ga zadrzis duze vrijeme ako bilo sta vrijedi, nije glup kada zna da se tamo negdje moze opariti, a ti to ne mozes pratiti

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 18:37

To je to, nema druge.

@lafo

Ostaće dovoljno, neće zauvijek.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 01 jun 2014, 18:37, ukupno mijenjano 1 put.

teletext
Kontakt:

Post Postao/la teletext » 01 jun 2014, 18:37

Kad skontaš da u Hodžića nisi uložio ni 100.000KM a zaradio 300.000KM to govori da si koliko toliko uradio dobar posao. Možda se nije zaradilo koliko je trebalo ali da se izvukao maksimum naravno da jeste.

Koliko se ulaže u naše mladiće mi uzmemo fine pare kad kažem mi mislim samo na Želju jer jedini mlade igrače iz svog pogana dajemo na tržište. Možda i Široki ...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 01 jun 2014, 18:47

Maslacak, na Hodzicu oko 600.000 KM se zaradilo, ali prvih pola je vec potroseno davno a drugo cemo tek dobiti, ako vec i nismo...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 01 jun 2014, 18:51

samo cu reci da se ocekuje oko 600k eura da dodje u klub,znaci te price da se mora neko prodati da bi se prezivjelo padaju u vodu,@fkz1921 i tebi da kazem da ce biti sigurno 3-4 igraca sa strane uz ovih par omladinaca iz naseg pogona bit cemo sigurno kvalitetni za prva 4 mjesta,Adzem 100% sef struke
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 19:02

teletext je napisao/la:Kad skontaš da u Hodžića nisi uložio ni 100.000KM a zaradio 300.000KM to govori da si koliko toliko uradio dobar posao. Možda se nije zaradilo koliko je trebalo ali da se izvukao maksimum naravno da jeste.

Koliko se ulaže u naše mladiće mi uzmemo fine pare kad kažem mi mislim samo na Želju jer jedini mlade igrače iz svog pogana dajemo na tržište. Možda i Široki ...
To je nikakav iznos, nije dovoljan cak niti za tekuce troskove. Zato sto je to jedini nacin finansiranja te cifre moraju biti vece, klub jednostavno zivi i opstaje samo zahvaljujuci prodaju mladog mesa i nista, apsolutno nista drugo. Klub kakav je zeljo, ili kakve ambicije ima, moga imati godisnji budzet bar 5 miliona maraka da bi to na nesto licilo, dakle da nema zivotarenja i svega ostalog. Prodaja igraca se mora popraviti, Amar je dobro to primjetio kada je rekao da ako klub funkcionisati kako treba mora dublje roviti po omladinskoj skoli, ovo nije dovoljno. Medjutim problem je takmicenje u kome ti mladi igraju, samo da se pojaviti na jednom prvenstvu za mlade sve bi bilo drugacije, da je u te hebene grupe uletiti bilo koja ekipa iz ove drzave sve bi bilo puno bolje za sve

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 19:14

Ovi da ih nazovem obični igrači moraju napraviti iskorak i ući u grupnu fazu Europe. Pa ni Dinamo a ni Maribor nisu odmah kupovali neke klasa igrače kada su prvi put ušli u grupne faze, nego su sa lošijim igračima bili oni polovnjaci ili iz vlastite škole, ušli u grupnu fazu. A tek nakon toga su počeli dovoditi neka imena u klub.

Sad, možete napisati kako im je država pomogla, nama nije i neće nikada i zato se se sami moramo boriti da probijemo led i onda će sve biti lakše.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

odsutraopetultra
Kontakt:

Post Postao/la odsutraopetultra » 01 jun 2014, 19:19

Zolotić odbio produžiti ugovor

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jun 2014, 19:21

za maribor se to i može reći i oni su stvarno napravili velike stvari bez velikih transfera. al' za dinamo ne može, dinamo od rata u kontinuitetu troši ubjedljivo najviše para na balkanu. to su dva totalno različita koncepta, a mariborov je puno bliži onome na šta bi se mi trebali ugledati.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 jun 2014, 19:22

odsutraopetultra je napisao/la:Zolotić odbio produžiti ugovor
Koji ima još godinu ipo
DRUG NEBI TI PUNCA

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 01 jun 2014, 19:23

ChWilla je napisao/la:za maribor se to i može reći i oni su stvarno napravili velike stvari bez velikih transfera. al' za dinamo ne može, dinamo od rata u kontinuitetu troši ubjedljivo najviše para na balkanu. to su dva totalno različita koncepta, a mariborov je puno bliži onome na šta bi se mi trebali ugledati.
kasno, komsiluk vas preteko....

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 01 jun 2014, 19:24

bagrcavi je napisao/la:
odsutraopetultra je napisao/la:Zolotić odbio produžiti ugovor
Koji ima još godinu ipo
:thumbup: :clap:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 19:27

ChWilla je napisao/la:za maribor se to i može reći i oni su stvarno napravili velike stvari bez velikih transfera. al' za dinamo ne može, dinamo od rata u kontinuitetu troši ubjedljivo najviše para na balkanu. to su dva totalno različita koncepta, a mariborov je puno bliži onome na šta bi se mi trebali ugledati.
Dao sam primjer Dinama zato što je tu u komšiluku, ali eto uzmi primjer Partizana, i oni su često u grupnim fazama a ne dovode Bog zna kakve igračine, nego se oslanjaju na vlastiti pogon i kupuju najbolje igrače iz svoje lige kao i Maribor, a nama to fali. Mi nismo u stanju dovesti lupam Mešanovića iz Čelika, zašto? Nemamo para ali kako ih Partizan ima?

Možda im pomaže država, ali nama ne pomaže, tako da kako god okreneš kakva ti je država tako ti je sve ostalo.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 19:29

licencirani je napisao/la:
Ako iko slijedi koncept Maribora i Dinama onda to sigurno nije komšiluk.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

licencirani
Kontakt:

Post Postao/la licencirani » 01 jun 2014, 19:30

FaraonTM je napisao/la:
Ako iko slijedi koncept Maribora i Dinama onda to sigurno nije komšiluk.
ma jok, trening kamp po evropskim standardima u butmiru ce u stvari sluziti kao hotel.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 jun 2014, 19:31

Ljudi su domininatni u svojim ligama i godinama uzimaju titule dok kod vas postoje djeca koja navijaju za sarajevo koja su krenula u skolu i ne sjecaju se kad ste titulu uzeli.
Poredjenje koje nema mjesta!
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 01 jun 2014, 19:33

super je napisao/la:samo cu reci da se ocekuje oko 600k eura da dodje u klub,znaci te price da se mora neko prodati da bi se prezivjelo padaju u vodu,@fkz1921 i tebi da kazem da ce biti sigurno 3-4 igraca sa strane uz ovih par omladinaca iz naseg pogona bit cemo sigurno kvalitetni za prva 4 mjesta,Adzem 100% sef struke

Super bratee ako se slazes samnom da je najveca greska nasa je tako olako se odrec dine isto stvar je bila sa odovicem , trebala se im dat sansa uz par provjerenih igraca pokusat napravit nesto u evropi , Ja licno nisam za Adzema koji nema to iskustvo , koji nema autoritet , trebala se dat sansa Edisu mulalicu al jednostavno Adzem je blizak sa Amarom sto je presudilo , znaci da stanic, jamak, svraka, tomic ostaju pa cak i zola, ja sam nauco da se vraca bekric da bi trebo bekic doc napadac , pa eto ti provjeri to i jos jedna infoo , nudili su se Vlado Capljic i Radmilo Mihajlovic za sefa samo problem je plataa pa etoo ako mozes saznati jel to istina :)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.