FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lafomamone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 17:37

Amar Osim je rekao da cete se u potpunosti osloniti na podmladak

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jun 2014, 17:39

exbabilon je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Sarajevo, Široki i Zrinjski se opasno pojačavaju. Ako nastavimo ovako upitna nam je Europa iduće godine.
Ma treba sacekat jos koju sedmicu da vidimo na cemu smo, pa tek onda davati ocjene. Jos uvijek nije alarmantno, al ima tendenciju da postane. :mrgreen:
nama solidni igrači ne trebaju, imamo i previše takvih. ako neće dovesti jednog-dvojicu pravih (ili mladih sa potencijalom) neka ne dovode ni još par jamaka i hasanovića od 25-28 godina, to nam stvarno nije potrebno.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 17:42

Podmladak je jedina budućnost, sve ostalo je odlaganje propasti.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 01 jun 2014, 17:42

Po meni nam trebaju tri igraca da se lagano prosetamo ligom, tj. napadac koji zna dati go, igrac ala Zeba koji ce znati proturiti lopti i stoper uz naravno ostanak ovih trenutnih igraca + adekvatne pripreme bez povreda :D

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 01 jun 2014, 17:46

DukeOfWellington je napisao/la:Podmladak je jedina budućnost, sve ostalo je odlaganje propasti.
Kako bih ja nekim titulama jos 2-3 godine odgadjao propast, to je haos. Za mene je propast ako ne izborimo Evropu, ne zanima me hoce li igrati djeca ili starci, to je propast.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 17:51

exbabilon je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Podmladak je jedina budućnost, sve ostalo je odlaganje propasti.
Kako bih ja nekim titulama jos 2-3 godine odgadjao propast, to je haos. Za mene je propast ako ne izborimo Evropu, ne zanima me hoce li igrati djeca ili starci, to je propast.
Šta da ti kažem, za tebe je tako, za mene ovako, vidjećemo šta je izbor rukovodstva.

Europa je precijenjena, pogotov kad u njoj nemaš šta da tražiš.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jun 2014, 17:54

jašta je. od evrope je klub protekle četiri godine hajrovao jedno milion i frtalj eura, pa ti skontaj gdje bi sad bili bez te love i bi li igdje bili.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 17:55

ChWilla je napisao/la:jašta je. od evrope je klub protekle četiri godine hajrovao jedno milion i frtalj eura, pa ti skontaj gdje bi sad bili bez te love i bi li igdje bili.
Zaboravio sam napisati osim para.

Ipak, jedan pravi rezultat u Europi vrijedi osam puta više od toga, a do njeg se može samo na ovaj način kako ja kažem. Kad budeš imao u timu 11 Zolotića onda je to to.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 17:57

Mozda kada bi se ponovo uveo zakon da igrac ne moze otici vani prije 28 god :crazy:
Bez love je tesko zadrzati jednog Zolotica, a kamoli da ih imas 11 u ekipi

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 jun 2014, 17:58

možda prije 30-40 godina, a sad vrlo teško.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 17:59

exbabilon je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Sarajevo, Široki i Zrinjski se opasno pojačavaju. Ako nastavimo ovako upitna nam je Europa iduće godine.
Ma treba sacekat jos koju sedmicu da vidimo na cemu smo, pa tek onda davati ocjene. Jos uvijek nije alarmantno, al ima tendenciju da postane. :mrgreen:
Slažem se, sezona je tek završena. Ne treba sada srljati sa pojačanjima ali da nam trebaju 2,3 kvalitetna igrača, trebaju.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

teletext
Kontakt:

Post Postao/la teletext » 01 jun 2014, 18:01

Jel neko poznaje Zolu ? Šta je bilo s onom probom u Belgiji ? Po kafanama se priča da ostaje dole, a šta je istina ?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 18:03

lafomamone je napisao/la:Mozda kada bi se ponovo uveo zakon da igrac ne moze otici vani prije 28 god :crazy:
To bi možda bilo dovoljno i da osvojiš CL.

Ovako se može do grupne faze, ali nema garancije.

A ima garancije da sa dovođenjem polovnjaka nikad nećeš vidit grupnu fazu.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 01 jun 2014, 18:05

teletext je napisao/la:Jel neko poznaje Zolu ? Šta je bilo s onom probom u Belgiji ? Po kafanama se priča da ostaje dole, a šta je istina ?
ma nista od toga,dosao sa ponudom od 200k eura amar odbio cak dao komentar:pa za samo treniranje nam trebaju dati 180k eura tako da ne dolazi u obzir za tako male pare da se pusti ;)
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 18:07

DukeOfWellington je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Mozda kada bi se ponovo uveo zakon da igrac ne moze otici vani prije 28 god :crazy:
To bi možda bilo dovoljno i da osvojiš CL.

Ovako se može do grupne faze, ali nema garancije.

A ima garancije da sa dovođenjem polovnjaka nikad nećeš vidit grupnu fazu.
Nije istina apsolutno, treba znati dovesti ''polovnjaka'', postoje ekipe koje godinama sa takvim igracima cuda rade po Evropi

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 18:08

lafomamone je napisao/la: Nije istina apsolutno, treba znati dovesti ''polovnjaka'', postoje ekipe koje godinama sa takvim igracima cuda rade po Evropi
To nisu polovnjaci, to su pravi igrači (čim daju rezultat). Mi godinama dovodimo isključivo polovnjake jer nemamo skaute da dovedemo prave igrače, za skaute nema para i od toga nema ništa.

Zato je omladinski pogon jedina šansa, sve ostalo je truba.

teletext
Kontakt:

Post Postao/la teletext » 01 jun 2014, 18:09

super je napisao/la:
teletext je napisao/la:Jel neko poznaje Zolu ? Šta je bilo s onom probom u Belgiji ? Po kafanama se priča da ostaje dole, a šta je istina ?
ma nista od toga,dosao sa ponudom od 200k eura amar odbio cak dao komentar:pa za samo treniranje nam trebaju dati 180k eura tako da ne dolazi u obzir za tako male pare da se pusti ;)
Hvala.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 jun 2014, 18:11

super je napisao/la:
Kako sam već rekao pravo mi je drago što su nam glavni igrači vezani ugovorima i evo dokaza da na njima želimo nešto i zaraditi ;)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 01 jun 2014, 18:16

DukeOfWellington je napisao/la:
lafomamone je napisao/la: Nije istina apsolutno, treba znati dovesti ''polovnjaka'', postoje ekipe koje godinama sa takvim igracima cuda rade po Evropi
To nisu polovnjaci, to su pravi igrači (čim daju rezultat). Mi godinama dovodimo isključivo polovnjake jer nemamo skaute da dovedemo prave igrače, za skaute nema para i od toga nema ništa.

Zato je omladinski pogon jedina šansa, sve ostalo je truba.
Da, ali omladinski pogoni, koncipirani na ovaj nacin u BIH, jednostavno ne mogu dati ocekivani rezultat. Ovdje se uglavnom ne ulaze u klince nego ih pljackaju, uslovi i strucno osoblje kharina teska. I na kraju dobijes proizvod koji i nije bas toliko konkurentan na trzistu, koliko god se mi gicali i propinjali na prste. Tim momcima treba jakih utakmica, a koliko ih oni odigraju godisnje? Kako od nekoga mozes ocekivati da bude dobar u Evropi kada se kali protiv Obarske, Slobode i tako tih anonimusa

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jun 2014, 18:20

lafomamone je napisao/la: Da, ali omladinski pogoni, koncipirani na ovaj nacin u BIH, jednostavno ne mogu dati ocekivani rezultat. Ovdje se uglavnom ne ulaze u klince nego ih pljackaju, uslovi i strucno osoblje kharina teska. I na kraju dobijes proizvod koji i nije bas toliko konkurentan na trzistu, koliko god se mi gicali i propinjali na prste. Tim momcima treba jakih utakmica, a koliko ih oni odigraju godisnje? Kako od nekoga mozes ocekivati da bude dobar u Evropi kada se kali protiv Obarske, Slobode i tako tih anonimusa
Zato sam i rekao da je jedina šansa omladinski pogon, ako se usmjeriš samo na to onda nećeš raditi kao ostali klubovi u BiH nego bolje i onda možeš i očekivati više Zolotića u omladinskom pogonu. Zolotić, Hodžić i mnogi drugi su izašli iz ne baš savršenog omladinskog pogona. Zamisli kako bi bilo da je taj ne baš savršeni pogon na puno boljem nivou. S druge strane kakva je šansa da Željo dovede takvog jednog igrača putem telefon skautinga?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot i 17 gostiju.