Konačno da se "dočepam" malo vremena, pa da i ja prokomentarišem tekmu.
Hm..L'pool je zasluženo pobjedio, to da naglasim, bez obzira na sve okolnosti koje su propratile tekmu.No, ne bi bilo nezasluženo i da je Arsenal pobjedio ,ali ni remi.
Prilike, statistiku i igru ću ostaviti po strani, mene manje-više zanima zašto je dobro što je L'pool pobjedio i zašto je loše (po Arsenal), ali bih htio samo jedan mali komentar da dam na post prije tekme (na temi L'poola)...
Kako sam tam i rekao, ako ko od L'pool-ovih igrača može odlučiti tekmu, onda je to Suarez, kako je i bilo.
Druga stvar koju sam prognozir'o je Arsenalova lijeva strana-Arshavin je bio neprimijetan, kao što sam i pretpostavio-Glen je svaki pokušaj njegovog prodora sankcionis'o svojim iskustvom-upravo jer se Arshavin oslanja na tehniku, da je bio Miyaichi gledali bi drugi film, al' otom potom.
Crveni Frimpongu?
Šta reći, možda zasluženo, možda nije, ne bih da ulazim, sudija je tako procijenio, a neki možda i ne bi, to mu je bilo sudjeno i neka ostane tako.
Da su nadigrali Arsenal-nisu, iako su igrali skoro poluvrijeme sa igračem više, statistika nije previše na nj strani.
Eh, sad ono što sam htio da kažem.
Arsenal je prošlih sezona bukvalno razvaljiv'o na početku sezone, a onda su se dešavali padovi, neki kažu neobjašnjivi, mada ne mislim tako, al' eto...
To mi je nekako utjeha da će se Arsenal dignuti u nastavku sezone, a kasnije ću navesti i razloge zašto to mislim.
Koje "dobre stvari" možemo izvaditi iz tekme?
Prva je Szczesny.
Mnogi i na forumu, a ponekad i neki nazovi stručnjaci po medijima tvrde da Arsenalu treba golman, Vojchech ih je neki dan baš pravo demantir'o, svojim odbranama ,pogotovo Carollu, tu je još komunikacija koju on neprestano uspotsavlja sa odbranom-momak je pravo "grlat", stalno viče, zove suigrače, nešto im pokazuje , što men' daje za pravo reći da je on golman koji treba i mora dobiti priliku u ovoj sezoni, ali i u sezonama koje dolaze.
Druga stvar su nastupi mladića (Jenkinson,Miquel,Frimpong).
Pred Arsenalom je na samom početku 5 teških tekmi (nakon toga na Emirate dolazi Swanse).
Drago mi je da su oni dobili priliku, pa makar po cijenu poraza, iako je dosadanji omjer Arsenala 1-1-1.
Takve tekme su idealne prilike da igrači naberu iskustvo. A i sami nastupi su nam pokazali da Arsene može na njih računati, ako ništa makar kao zamjenu za Songa,Koscielnya i Sagnu.
Treća dobra stvar je ta da je poraz pokazao kakvo je trenutno stanje u Arsenalu (i nama i Wengeru), spustio nas je dodobra na zemlju, takoreći prizemljio.
Mnogi od nas zaboravljamo da je tek početak sezone (tek drugo kolo), a poraz od Liverpoola je puno bolji sada, nego li da se je desio u Martu, npr. ,iz razloga što se sada da nešto poduzeti, što nakon što dotaknemo dno, ne možemo dublje, nego se samo penjat',a Swansea je idealna prilika za prekid serije i
dizanje na površinu, hvatanje priključka za vodećim.
Loše stvari su povrede i sam poraz, kao poraz. Nije dobro gubiti, ali i kad izgubi trebaš se sportski ponašati,čestitati protivniku i misliti na sl. tekmu u kojoj želš novu bitku, al' i novu pobjedu.
Arsenalu je sledeća tekma protiv Udina (ne mislim da će imati problema sa Udinama, nemaju oni iskustva za
knockout faze), al' nakon toga dolazi Manchester united, opet idealna prilika gdje se može samo profitirati-izgubiti 3 boda, ali ekipi dodati i novo iskustvo ili u drugom slučaju pokupiti sav plijen.
A kako rekoh, poraz kao poraz je takodje loša strana, al' svaku tekmu (pogotovo u EPL) ne može niko dobiti, tako da je gubiti nešto sasvim normalno, a
hvala bogu da su izgubli na početku sezone.