Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Sušić je potpuno nepotrebno unio nemir u reprezentaciju pred ove kvalifikacije. Postavlja se pitanje šta je zapravo želio da napravi u drugom poluvremenu?
Da provjeri nove igrače?! Pa nije im baš napravio uslugu. Vrhunski selektor nikada ne bi onako neiskusne igrače stavio u vatru odjednom da izgore. Znam da Šunjić, Vršajević, Zahirović i sl. nisu vrhunske klase ali upravo zbog toga ih ne možeš baciti u vatru protiv razgoropađenih amerikanaca pogotovo u prvih 15 minuta II pol. kada je ofanziva ekipe koja gubi najintenzivnija. Znači najviše 2 nova igrača odjednom i postepeno. U 75 min. npr kada napadi US otupe i izmore se.
Drugo naša repka će u dvomeču sa Slovačkom igrati ofanzivno i tu je trebalo nastaviti sa barem 80% prvog tima. Znači napad za napadom protiv zgusnute odbrane. Šta Sušić radi?! On baca u vatru mladiće da bi ih provjerio pazite sad "kako se branimo dok USA igra viktorije na naš gol". Recite da ovo nije tačno. U drugom poluvremenu nismo imali nijedan organizovan napad, samo neorganizovana borba za živu glavu. Znači i na taktičkom planu proba nije uspjela. Cijelo poluvrijeme Bosna igra povučeno brani se a protiv Slovačke nam treba uvježbavanje potpuno suprotnog scenarija napad.
Treće Mag iz Zavidovića je uspio totalno psihički uništiti našeg jedinog golmana tako što mu dozvoljava da primi 4 komada za pola sata. Pa zamjeni i golmana Sušiću ...nek i hala gori.
Četvrto: poraz jbg. Mi nismo Brazil ili Francuska da možemo priuštiti ovakve psihološke traume. Vidim ni Misimoviću nije bilo svejedno, mladi koji su ušli u dr. pol. se sigurno osjećaju užasno a sve zbog papeta koji ih je pustio niz vodu.
Ja ne vidim niti jednu pozitivnu stvar u ovoj utakmici u dr. poluvremenu.
Da provjeri nove igrače?! Pa nije im baš napravio uslugu. Vrhunski selektor nikada ne bi onako neiskusne igrače stavio u vatru odjednom da izgore. Znam da Šunjić, Vršajević, Zahirović i sl. nisu vrhunske klase ali upravo zbog toga ih ne možeš baciti u vatru protiv razgoropađenih amerikanaca pogotovo u prvih 15 minuta II pol. kada je ofanziva ekipe koja gubi najintenzivnija. Znači najviše 2 nova igrača odjednom i postepeno. U 75 min. npr kada napadi US otupe i izmore se.
Drugo naša repka će u dvomeču sa Slovačkom igrati ofanzivno i tu je trebalo nastaviti sa barem 80% prvog tima. Znači napad za napadom protiv zgusnute odbrane. Šta Sušić radi?! On baca u vatru mladiće da bi ih provjerio pazite sad "kako se branimo dok USA igra viktorije na naš gol". Recite da ovo nije tačno. U drugom poluvremenu nismo imali nijedan organizovan napad, samo neorganizovana borba za živu glavu. Znači i na taktičkom planu proba nije uspjela. Cijelo poluvrijeme Bosna igra povučeno brani se a protiv Slovačke nam treba uvježbavanje potpuno suprotnog scenarija napad.
Treće Mag iz Zavidovića je uspio totalno psihički uništiti našeg jedinog golmana tako što mu dozvoljava da primi 4 komada za pola sata. Pa zamjeni i golmana Sušiću ...nek i hala gori.
Četvrto: poraz jbg. Mi nismo Brazil ili Francuska da možemo priuštiti ovakve psihološke traume. Vidim ni Misimoviću nije bilo svejedno, mladi koji su ušli u dr. pol. se sigurno osjećaju užasno a sve zbog papeta koji ih je pustio niz vodu.
Zadnja izmjena: eol, dana/u 15 avg 2013, 00:14, ukupno mijenjano 1 put.
takvi se igraci provjeravaju protiv alzira u alziru tamo negdje ili sa nekim jacim ekipama u gostima . a ne dodje ti 30.000 navijaca i moraju kuci oborena nosa zbog tvoje zafrkancije to mi je najvise krivo...eol je napisao/la:Sušić je potpuno nepotrebno unio nemir u reprezentaciju pred ove kvalifikacije. Postavlja se pitanje šta je zapravo želio da napravi u drugom poluvremenu?
Četvrto: poraz jbg. Mi nismo Brazil ili Francuska da možemo priuštiti ovakve psihološke traume. Vidim ni Misimoviću nije bilo svejedno, mladi koji su ušli u dr. pol. se sigurno osjećju užasno a sve zbog papeta koji ih je pustio niz vodu.
>>No body likes us but we dont care<<
- DonCorleone
- Kontakt:
U ovome nema nista pozitivno, jer se igraci sada osjecaju jako lose a poneki mozda i nesigurno. Cak se i ja kao navijac osjecam ruzno, krivo mi je pravo, a ima nas sigurno jos kojima ovaj poraz i 4 gola u 45 minuta uopste neodgovaraju. Ovo je za samopouzdanje pojedinih igraca najgori moguci scenarij i poneki potezi trenera jako losi. Ipak se nadam da ce ovaj gorak utisak uskoro proci i da cemo za tri nedelje slaviti protiv Slovaka. Mozes testirati igrace ali sigurno ne na ovaj nacin. Mada moram reci da su i igraci podbacili, ponajvise Zahirovic, Lulic, Pjanic, Sunjic.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Ima nesto sto rusilac trenutno nema,na BIH pasos ,mislim.Bosniacum Lilium je napisao/la:
zov' ga Pape !
Sto se tice ove tekme,poraz nam dosao k'o kec na destku.Tacno na vrijeme.A usput i za ciscenje korova ili najslabijih karika.
Nakon poraza i ispadanja pojedinih igraca u tim porazima,vrlo brzo su vidjeli vrata.Trebao je Pape bukvalno sve i jednog igraca ubaciti,zajedno sa golmanima.
Problem je sto alternativa je ili na cekanju za papirologiju ili ih u biti nema.
Prva postava,inace jaka k'o zemlja.Jos sa povratkom Mujdze,i konacnim oporavkom Seje,Vede...bit ce to ko picino oko pred meceve protiv Slovaka..
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 15 avg 2013, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
- skyisthelimit
DonCorleone je napisao/la:U ovome nema nista pozitivno, jer se igraci sada osjecaju jako lose a poneki mozda i nesigurno. Cak se i ja kao navijac osjecam ruzno, krivo mi je pravo, a ima nas sigurno jos kojima ovaj poraz i 4 gola u 45 minuta uopste neodgovaraju. Ovo je za samopouzdanje pojedinih igraca najgori moguci scenarij i poneki potezi trenera jako losi. Ipak se nadam da ce ovaj gorak utisak uskoro proci i da cemo za tri nedelje slaviti protiv Slovaka. Mozes testirati igrace ali sigurno ne na ovaj nacin. Mada moram reci da su i igraci podbacili, ponajvise Zahirovic, Lulic, Pjanic, Sunjic.
Vec sam na prethodnoj stranici napisao.. Sjetite se samo poraza od Brazila ( autogol ) i Mexica ( Vranjes Borba Fereira Rivaldo ).. Kad nismo poslije tih utakmica potonuili necemo ni sad
15.10 - 15.06 ...
Zato kažem da je Sušić suštinski pogriješio u drugom poluvremenu. Od dobijenog pravi veresiju. Umjesto da vidi kakve je izmjene u formaciji napravio Klinsman i da izdrži prvi napad (do 60 min. recimo) i onda eventualno zamjeni dva ili tri igrača on pravi ono. Ako smo mi obični navijači vidjeli da se nečemo sastati sa loptom usljed tolikih izmjena to je sigurno i Pape znao. Šta je htio, da vidi kako se branimo 45 minuta? Pa protiv Francuske je vidio da to ne miriše na dobro i to sa dosta jačim timom. AKo je htio pred očima javnosti pokopati novajlije mogao je to bezbolnije - samo ih uskratiti poziv.
Mislim da je PApe htio da igra psihološku igru sa Klinsijem i da je izgubio. Kao nije važa rezultat mi planiramo dugoročno. Zato je uradio suludu stvar koja se radi kad si neuračunljiv i euforičan.
Mislim da je PApe htio da igra psihološku igru sa Klinsijem i da je izgubio. Kao nije važa rezultat mi planiramo dugoročno. Zato je uradio suludu stvar koja se radi kad si neuračunljiv i euforičan.
Pomjesane su emocije nakon ove utakmice.Prvo poraz nismo zasluzili,ali opet kad vidis te silne izmjene u drugom poluvremenu onda i nije moglo bolje.... Zahirovic,Sunjic i Vrsajevic su tanki igraci skroz,realno van forme sva trojica i cim su usli mi smo igrali kao rastimani orkestar,nista ni scim....nedostajao nam je Mujdza na desnom beku i mi za njega nazalost nemamo zamjenu,jedina prava alternativa bio bi Dilaver iz Austrije,ali Susic na njega zasad ne racuna,ne znam zasto zaista!? Bicakcic bio ok,nista specijalno,ali trudio se i po meni opravdao poziv,mada on treba jos puno raditi prije svega u svom klubu pa da bude i u reprezentaciji nezamjenjiv... pozicija zadnjeg veznog nam je najkriticnija,ne znam kako to rjesiti,Rahimic je ocito bolje rjesenje od Zahirovica koji je totalno indisponiran,kao i Sunjic,Vrsajevic,Stevanovic.... Pozvati sto prije Hajrovica koji moze napraviti razliku na terenu pogotovo kad udje sa klupe,jer Stevanovic je to nekad bio ,prije odlaska u Sevilju nakon cega se skroz izgubio.... svaki poraz boli,ali ako se morao desiti onda bolje sad nego protiv neugodne Slovacke,iako mora se priznati da je USA dosta kvalitetna i jaka ekipa,jaci od naseg narednog protivnika! igrat cemo u Zenici,gdje smo navikli pobjedjivati i uz dobar pristup i zalaganje i ozbiljan odnos prema igri rezultat ne bi trebao doci u pitanje!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ma meni ovaj poraz ne smeta ni sekunde. Ova vecerasnja tekma je bas ona pravi edukativni, patrijarharni samar. Ono da te nauci nekim stvarima. Samar ko samar. Nemas nikakve stete (prijateljska utakmica), a mozes puno nauciti iz njega/njeharishp je napisao/la: Ima nesto sto rusilac trenutno nema,na BIH pasos ,mislim.
Sto se tice ove tekme,poraz nam dosao k'o kec na destku.Tacno na vrijeme.A usput i za ciscenje korova ili najslabijih karika.
Nakon poraza i ispadanja pojedinih igraca u tim porazima,vrlo brzo su vidjeli vrata.Trebao je Pape bukvalno sve i jednog igraca ubaciti,zajedno sa golmanima.
Problem je sto alternativa je ili na cekanju za papirologiju ili ih u biti nema.
Prva postava,inace jaka k'o zemlja.Jos sa povratkom Mujdze,i konacnim oporavkom Seje,Vede...bit ce to ko picino oko pred meceve protiv Slovaka..

Mislim da neki igraci ne zasluzuju pozive, ali 'ajde, trenutno i nemamo neki veci izbor.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Pape je car i sve . Al jednu stvar nikako da skontam oko njega , zbog koje picke materine je on vazda bojazan oko nasih rezultata kao da i sam ne vjeruje da mi igramo tako dobro. Cuj ovaj nam je poraz dobro doso a mi smo ovu utakmicu lagano mogli privest kraju da nije srljao sa debilnim izmjena ( inace sto se tice izmjena zna fulat ko niko) .Krivo mi je sto smo ovu tekmu trebali a i mogli uzet vodili smo 2 nula ne bi zalio da nismo nista uradili prva postava je sa pola snage igrala. Mnogi igraci ne zasluzuju bit na spisku al to je njegova stvar , mujdza je nezamjenjiv na desnom beku o spahicu necu ni trosit rijeci. Rahimic nije za prvih 11 to i slijep covjek vidi , medunjanin dominira sto se mene tice covjek stvarno igra dobro. Prvo poluvrijeme odlicno bas taman kolko treba 2 gola i povukli smo se dali smo im loptu igrali smo na neke kontre i polukontre sto mi je isto drago za vidit da znamo igrat kad nemamo loptu.Al drugo poluvrijeme je jad jadova , sunjic je primio 4 gola svi su bili losi al fkt sunjic je bio iznad svih losiju partiju nekog stopera u nasem dresu nisam gledo tu je negdje sa mravcem.Sa ovakvom ekipom u svakoj utakmici pobjeda nam treba bit imperativ , normalno da treba probat neke igrace al ne moze razjebat citavu koncepciju i ocekivat da ce to se sve savrseno uklopit. Nemam sta da dodam nadam se da je naucio nesto iz ovog poraza jer igraci iz prvih 11 nemaju sta da nauce oni su igrali odlicno...
-
- Kontakt:
Kad je Pape preuzeo repku rekao sam da je Pape pogresan covjek - i mislim da sam pogrijesio.
Pape se ispostavio kao solidan trener i dobar menadzer, pogotovo emocija.
Slazem se s njim da je ovaj poraz dosao u pravo vrijeme - previse smo mi letili u zraku. Osjecala se euforija koja se prenosila i na igrace - osjecalo se ono opasno, preopasno "lako cemo" - e necemo lako.
Niko nije brabonjak danas - sve su to ekipe koje znaju pobjedit utakmicu. Bolje je da se ovo sada desilo - jer toliko smo se bili digli - da bi protiv Slovacke kiksali i doveli Brazil u pitanje.
Slazem se s njim da je ovaj poraz dosao u pravo vrijeme - previse smo mi letili u zraku. Osjecala se euforija koja se prenosila i na igrace - osjecalo se ono opasno, preopasno "lako cemo" - e necemo lako.
Niko nije brabonjak danas - sve su to ekipe koje znaju pobjedit utakmicu. Bolje je da se ovo sada desilo - jer toliko smo se bili digli - da bi protiv Slovacke kiksali i doveli Brazil u pitanje.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Fazon je sto ja ne kontam zbog cega je poraz u pravo vrijeme ? Poraz mozda za njegovu taktiku al za igrace sigurno nije, da je racionalnije izvrsio one izmjene a ne srljao sa 4 igraca na poluvremenu mi ovu tekmu lagano uzeli. Da smo mi bili ocajni i losi da nas je neko spustio na zemlju ja bi reko ok. Prvo poluvrijeme smo radili sta smo htjeli da je ona postava ostala dali bi jos 2 gola...MostaracVelezovac je napisao/la:Kad je Pape preuzeo repku rekao sam da je Pape pogresan covjek - i mislim da sam pogrijesio.
Odgovorio ti je sam Pape, nema potrebe za da ti neko drugi odgovara.
- Morao sam izvršiti četiri izmjene na poluvremenu. Salihović i Ibišević su stigli ozlijeđeni, bilo je planirano da igraju samo jedno poluvrijeme. Nije bio plan da izvedem Spahića. Međutim, morao sam ga izvesti kako ga ne bih izgubio za Slovačku.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Ja il sam glup il nesto al ja nisam za ovih eto 15 godina od kako pratim fudbal skontao da zuti karton u prijateljskoj vazi i u kvalifkacijama ? Na sto on misli zbog cega bi ga izgubio za slovacku ? :SHenderson je napisao/la:Odgovorio ti je sam Pape, nema potrebe za da ti neko drugi odgovara.
- Morao sam izvršiti četiri izmjene na poluvremenu. Salihović i Ibišević su stigli ozlijeđeni, bilo je planirano da igraju samo jedno poluvrijeme. Nije bio plan da izvedem Spahića. Međutim, morao sam ga izvesti kako ga ne bih izgubio za Slovačku.
- anelbavarac
- Kontakt:
Spaha je sam zatrazio izmjenugrgr je napisao/la:Ja il sam glup il nesto al ja nisam za ovih eto 15 godina od kako pratim fudbal skontao da zuti karton u prijateljskoj vazi i u kvalifkacijama ? Na sto on misli zbog cega bi ga izgubio za slovacku ? :SHenderson je napisao/la:Odgovorio ti je sam Pape, nema potrebe za da ti neko drugi odgovara.

Spahić se žalio na povredu i doktor mi je rekao da ga poštedim", kazao je Sušić,
- velez_mostar
- Kontakt:
Ni u prvom poluvremenu nismo izgledali dobro, bez obzira na 2-0, nista kvalitetno nismo uradili, Ameri nas previse respektirali, i pod kocnicom igrali..kasnije vidjeli da mogu, nisu imali sta izgubit, i razvalili nas, pojeli igrace koje je Susko gurnuo u vatru.
Mislim da se malo Susic previse digao nakon dobrih kvalifikacija, iskreno se nadam da ih nece prokockati, ne bi bilo ugodno ni nama, a Boga mi, ni njemu.
Mislim da se malo Susic previse digao nakon dobrih kvalifikacija, iskreno se nadam da ih nece prokockati, ne bi bilo ugodno ni nama, a Boga mi, ni njemu.
-
- Kontakt:
Poraz je u pravo vrijeme radi naseg mentaliteta gdje jako brzo poletimo i postanemo arogantni. Pocnemo pricati ono "lako cemo" ... ponasamo se ko da cemo samljeti Spaniju a nismo im dozreli. I taj se mentalitet prenosi i na nase igrace jer smo kao narod takvi - 5 pobjeda i "dajte Barcu da se igramoooo, igramooo" itd... I kad jednom pocnemo tako razmisljat - mi izgubimo i protiv upola losijih ekipa. To je nas mentalitet - i Pape je to svatio.grgr je napisao/la:Fazon je sto ja ne kontam zbog cega je poraz u pravo vrijeme ? Poraz mozda za njegovu taktiku al za igrace sigurno nije, da je racionalnije izvrsio one izmjene a ne srljao sa 4 igraca na poluvremenu mi ovu tekmu lagano uzeli. Da smo mi bili ocajni i losi da nas je neko spustio na zemlju ja bi reko ok. Prvo poluvrijeme smo radili sta smo htjeli da je ona postava ostala dali bi jos 2 gola...MostaracVelezovac je napisao/la:Kad je Pape preuzeo repku rekao sam da je Pape pogresan covjek - i mislim da sam pogrijesio.
Zato je ovaj poraz u pravo vrijeme - jer smo se bili nevjerovatno digli i treba nam prizemljenje da bi docekali Slovacku gladni i zedni pobjede i borbe - jer kad smo takvi - tada najbolje igramo. A ne da Slovacku igraci docekaju ko manekeni i izgube ili prokockaju bodove.
Zato je poraz u pravo vrijeme - mi smo se previse digli i morali smo se spustit inace nam je prijetila katastrofa. Sad smo se spustili i ovaj nam je poraz lego ko budali samar. Kad dodje Slovacka, svak ce razmisljat da mozda i izgubimo - i taj mentalitet nama, kao drzavi, odgovara. Tad smo najjaci.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 15 avg 2013, 03:10, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Nismo drzali konce u odbrani kao inace bilo je puno nesigurnosti i sam spaha je pravio greske iako je on i takav svemirski brod za sve igrace u ekipi. Al ne mozes me uvjerit da bi mi primili 4 gola sa onom postavom pa taman da ih sve na supak okrenemo nema sanse... Totalno neozbiljna rotacija a na kraju i postavljanje odbrane , gdje bicakcic ostaje na desnom beku a mogo je komotno na stopera odma , nisam zadovoljan jer smo mogli pobjedit i to je to. Igraci koji nisu spremni da odigraju citavu utakmicu bolje da onda udju kao izmjene u drugom nego da ih se vadi i da pada ritam... I ovim porazom se uvukla nesigurnost koju cemo garant teze eliminisat nego eventualnu euforiju o kojoj svi pricaju koje medju igracima gotovo i nema.velez_mostar je napisao/la:Ni u prvom poluvremenu nismo izgledali dobro, bez obzira na 2-0, nista kvalitetno nismo uradili, Ameri nas previse respektirali, i pod kocnicom igrali..kasnije vidjeli da mogu, nisu imali sta izgubit, i razvalili nas, pojeli igrace koje je Susko gurnuo u vatru.
danas smo bili puno opusteni nedisciplinovani i nismo motivisani bili , neorganizovani nisu svi bili na istoj stranici los pristup pred punim stadijonom grmili cjelo vrijeme zaomi onog naroda
usporedite utakmicu onu kad su igrali prijateljsku pred maltene praznim tribinama protiv omana ili tako neke drzave nisam siguran koja bjese utakmica gdije smo znali sta hocemo i imali smo cilj zeljni rezultata i pravo motivisani bili iako je bila neka slaba repka na polupraznim stadionom
usporedite utakmicu onu kad su igrali prijateljsku pred maltene praznim tribinama protiv omana ili tako neke drzave nisam siguran koja bjese utakmica gdije smo znali sta hocemo i imali smo cilj zeljni rezultata i pravo motivisani bili iako je bila neka slaba repka na polupraznim stadionom
Nije dzabe Pape rekoa da ga bas i ne zanima protivnik u prijateljskim utakmicama. Eto mu to njegovo ne zanima njega. Veoma neprofesionalna izjava za selektora jedne A-selekcije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.