AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 16 jul 2023, 23:24

Iranac iz Porta je kikser (sjetimo se dvomeča sa Milanom i one grupe smrti), da ima bolju završnicu nebi proveo karijeru u PT. Zadnja godina ugovora a već 30+ god, jedino su arapi dovoljno desperatni/prisiljeni dati tolike pare da privuku taj profil igrača. Nisam za mladog centarfora, niti mislim da je realno očekivati istoga pored živog Colomba, ali svakako da će taj novi morati dijeliti minutažu za Žirokopterom. Isto tako mislim da je dolazak novoga totalno ovisan o odlasku Rebića/Origija.

@meepo, tačno da iznos transfera/vrijednost nije nikakva garancija, ali pošto ne znam ništa ni o igraču ni NL ligi, skeptičan sam. Nadajmo se da će se snać bolje od Bertolaccia,Meite,Bakayoka, a očekivam neki nivo Cristantea, Locatellia ili sl. jer mi jednostavno više faktora/glasina oko ovog transfera nisu logična. Želim ga vidjeti makar 5 utakmica na terenu prije bilo kakvog suda/mišljenja o njemu, kao i svakom (meni) nepoznatom igraču.

Mislim da će CDK pružiti šansu do nove god, kao i Adliju, nakon toga prvim vozom za Birmingham :mrgreen:

Singo in - električar out, to ti ga je tu negdje na nivou Birse, Constanta i sl. iz banter ere.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 jul 2023, 01:07

Taremi je kvalitetan napadač. Kod nas ne bi imao brojke kao u Portu, ali neka upola postigne. Veliki upgrade je to. Ove sezone starter sljedeće klupa i da se konačno uzme mlad i jak napadač. Mislim da je to zapravo cilj.

Mnogi ovdje zaboravljaju da nismo imali niti jednog napadača u prošloj sezoni osim Girouda. Ibra slomljen a Origiju nije do života. Dakle ako Taremi isporuči 15ak golova, ja zadovoljan. Svakako će Giroud uraditi svoj dio posla. Na to dodaj Leao i kompaniju i bit će to dobra sezona vjerovatno.

Mada očekujem težak početak što zbog rasporeda tako i zbog samog uigravanja ekipe. Jer neće pet novih startera samo tako kliknuti.

Također Singo bi mogao biti monstruozan za Milan, ako Pioli bude uradio dobar posao. Jer dečko ima sve što je potrebno da bude fantastičan bek.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 jul 2023, 08:30

Cuj ako isporuci 15 golova ja zadovoljan. Sa 15 golova ja bih mu kip postavio ispred stadiona.
Volio bih i ja nekog okretnijeg, modernijeg napadaca, ali nemamo mi te pare. Cak i Morata, koji je i meni presmijesan s onim silnim promasajima kroz karijeru, bi bio velik napredak u napadu ovog Milana.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 jul 2023, 09:55

ronaldo99 je napisao/la:
16 jul 2023, 22:10
Nije bacanje para vec pojacavanje ekipe, malo pogledaj statistike Teramija pa ce ti sve biti jasnije

Prosle sezone je u Portu dao u svim takmicenjima 29 golova i upisao 12 asistencija, itekako bi bio pojacnje da se dovede
Znam ja dobro ko je Taremi, ali 31 godina i zadnja godina ugovora je bacanje para ako ce na njega istresti vise od 15 miliona.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 jul 2023, 11:15

I Musaha žele završiti prije odlaska na USA turneju, idemo jako. :mrgreen:

Sviđaju mi se obrisi koje poprima ova ekipa, kad se sve sumira. Jedina je briga kako toliko novih igrača u sredini stići uigrati, ali pohvalno je što se bar trude sve to rješiti na samom startu priprema, a ne na kraju avgusta.

Ostaje još napadač od nekih većih prioriteta, ali to će se u hodu rješavati. Sad će prvo morati doći do nekih prodaja da bi se otvorilo prostora za nove transfere.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 jul 2023, 11:29

Ma treba nam jos pun ku.rac igraca :D Napadac, desno krilo (da ne gledamo Messija vise), jos jedan vezni, zamjena za Thea :D
J.David, Chukwueaze, Musah, F.Parisi i super.

Zamisli napad, pa krene kontra :D

----------J.David----------
Leao------------------Chuki
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 jul 2023, 11:46

Propustio si da je Parisi uveliko igrač Fiorentine. :zzz:

Za desno bar imaju Pulišić, Salata i mali Romero, po meni tu treba više jedan igrač za rotacije poput Isaksena ako već ne bude mogao doći Chuk.
Desni bek će navodno biti Singo, ostaje još rješiti zamjenu za Thea.

Reijnders, RLC, Musah, Krunić, Pobega, Adli i Benaser, iskreno sumnjam da će više dolaziti ijedan veznjak, iako sam volio da su doveli nekog razbijača na sredini.

Sve u svemu, najviše novca treba preusmjeriti na startnog napadača.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 jul 2023, 12:14

Realno na trzistu od mladih napadaca imas samo Ramosa iz Benfike i Hojlunda i mozda jos neka 2-3. Bar su to neki koji bi osjetno pojacali napad, ali opet najkontestovanija je pozicija na trzistu (pogotovo sad kad nema previse mladih napadaca) i sve to kosta 60m+. A ovi sto su u primeu sigurno ne bi ni razmatrali Milan u ovoj situaciji.
Unico amore sei!
❤️🖤

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 17 jul 2023, 12:22

Pametno radi Milan ovo ljeto. Dopada mi se kako hendlate ovo.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 jul 2023, 12:44

Zar je Parisi otisao vec, to mi je promaklo 😃
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 jul 2023, 13:45

milanist je napisao/la:
17 jul 2023, 11:29
Ma treba nam jos pun ku.rac igraca :D Napadac, desno krilo (da ne gledamo Messija vise), jos jedan vezni, zamjena za Thea :D

J.David je prosjecan napadac.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 jul 2023, 14:26

J. David je solidan napadac, ali nama preskup. Nkega trenutno ne mozemo priustiti.
Ali da nam treba napadac, itekako treba. Samo da se ne kamaraju stetocine radi popunjavanja mjesta pa ih se kasnije ne mozes rijesiti.

Ovo do sad mi je itekako zanimljivo sto radimo, svidja mi se selekcija igraca i pozicije koje popunjavaju.
Nazalost, lijevo nemamo zamjene ni za Thea ni za Leaoa. Tu ce se morati krpiti barem do zime. Rebica i Origia nikako se rijesiti, to su krvopije prave.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 jul 2023, 14:42

Beduin je napisao/la:
17 jul 2023, 14:26
Ovo do sad mi je itekako zanimljivo sto radimo, svidja mi se selekcija igraca i pozicije koje popunjavaju.
Nazalost, lijevo nemamo zamjene ni za Thea ni za Leaoa. Tu ce se morati krpiti barem do zime. Rebica i Origia nikako se rijesiti, to su krvopije prave.
Danjuma ce doci na posudbu i to ce biti zamjena za Leao, plus moze igrati i kao napadac.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 jul 2023, 14:54

meepo je napisao/la:
17 jul 2023, 13:45
milanist je napisao/la:
17 jul 2023, 11:29

J.David je prosjecan napadac.
U tvojim ocima vjerujem da jeste. Ti bi cak prije i CDKa stavio u napad umjesto J.Davida :mrgreen:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 jul 2023, 15:15

milanist je napisao/la:
17 jul 2023, 14:54
U tvojim ocima vjerujem da jeste. Ti bi cak prije i CDKa stavio u napad umjesto J.Davida :mrgreen:
Ti stvarno mislis da je J.David dobar napadac :rol: Jesi gledao Svjetsko ? Koliko je ono golova dao David ? Mislim ne znam na cemu temeljis da bi David bio dobar napadac za Milan visok 175 , nije nesto izrazito brz, zavrsnica osrednja, nije ni toliko dobar dribler. Prosle sezone je zavrsio iza 32-godisnjeg Lacazzate na listi strijelaca.

Lille ga nece dati ispod 45+ miliona a i da je dobar napadac kao sto ti mislis PSG bi ga pokupio.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 17 jul 2023, 15:34

meepo je napisao/la:
17 jul 2023, 15:15
milanist je napisao/la:
17 jul 2023, 14:54
Ti stvarno mislis da je J.David dobar napadac :rol: Jesi gledao Svjetsko ? Koliko je ono golova dao David ? Mislim ne znam na cemu temeljis da bi David bio dobar napadac za Milan visok 175 , nije nesto izrazito brz, zavrsnica osrednja, nije ni toliko dobar dribler. Prosle sezone je zavrsio iza 32-godisnjeg Lacazzate na listi strijelaca.

Lille ga nece dati ispod 45+ miliona a i da je dobar napadac kao sto ti mislis PSG bi ga pokupio.
Ma los pravo, odron, nema od njeg nista ha ja. :mrgreen:
Nije svjetska klasa ali je dobar i mislim da bi se uklopio dobro u Milanu, ali opet to je samo moje misljenje, sta ja znam, ipak si ti taj koji sve zna.
Argumenti samo takvi, znaci ako nije visok ne treba ni da bude napadac. Ako nije blistao na SP yebat ga opet, jos iz to PSG ne zeli da ga uzme znaci odmah pisi propalo.

Kad si vec kod golova i statistike, koliko ti je ljubimac ketelar zabio u 40tak utakmica ? A da nisu bitni golovi, treba mu vremena, bar jos 2 sezone, mozda do tad i zabije.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 jul 2023, 15:53

milanist je napisao/la:
17 jul 2023, 15:34
Ma los pravo, odron, nema od njeg nista ha ja. :mrgreen:
Nije svjetska klasa ali je dobar i mislim da bi se uklopio dobro u Milanu, ali opet to je samo moje misljenje, sta ja znam, ipak si ti taj koji sve zna.
Argumenti samo takvi, znaci ako nije visok ne treba ni da bude napadac. Ako nije blistao na SP yebat ga opet, jos iz to PSG ne zeli da ga uzme znaci odmah pisi propalo.

Kad si vec kod golova i statistike, koliko ti je ljubimac ketelar zabio u 40tak utakmica ? A da nisu bitni golovi, treba mu vremena, bar jos 2 sezone, mozda do tad i zabije.
Za 45+ miliona nije dovoljno biti dobar. Tek prosle sezone je uspio prebaciti 20+ golova u nikad losijoj francuskoj ligi. Za primjer sam ti naveo Lacazettea ali evo i Balogun je u debitanskoj sezoni u Francuskoj uspio prebaciti 20+ golova.

Druze ja sam napisao da niti je visok niti je izrazito brz , niti je poznat kao dobar dribler znaci nema to nesto sto bi donijelo prevagu. Ja ti pokusavam argumentovano iznijeti neke stvari a ti pises "ipAk sI ti t0j kOji sv3 znOO".

Nije samo PSG u pitanju. Sto ga neko od EPL timova nije doveo ili Bayern koji ocajnicki trazi napadaca, pa cak Inter ili Juve ? Lik je vec 3 sezone u Francuskoj ligi i niko od top 20 klubova ga nije pokusao dovesti ?

Kakve veze CDK ima s Davidom ili pozicijom napadaca ? Mislim vec 2 posta ,koja nemaju veze s njim, ga spominjes. 1400 minuta je tebi 40 utakmica :mrgreen: Iznenadjujes me nekad :mrgreen:
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 17 jul 2023, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

darkmanx
Kontakt:

Post Postao/la darkmanx » 17 jul 2023, 16:00

Ako uz ove koje smo vec doveli, uspijemo dovesti Reijndersa, Chukweuzea, Danjumu i Musaha, ovo ce biti jedan od boljih prelaznih rokova u posljednjih 10 godina i imat cemo dosta jacu ekipu u odnosu na proslu sezonu. Jos mozda jednog spica i to bi bilo to. Ne bih imao sta prigovoriti Cardinaleu i Moncadi.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 jul 2023, 16:07

Sto se tice ove nove uprave mora im se priznati da rade veima brzo i da zele da Pioli ima ekipu skoro u fulu prije odlaska na americku turneju, za sada ide to jako dobro

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 jul 2023, 16:19

ronaldo99 je napisao/la:
17 jul 2023, 16:07
Sto se tice ove nove uprave mora im se priznati da rade veima brzo i da zele da Pioli ima ekipu skoro u fulu prije odlaska na americku turneju, za sada ide to jako dobro
A mnogi su plakali na pocetku. Klub propada, vraca se u banter eru, borba za opstanak. Ljudi sav novac od Tonalia ulozili u to da pojacaju ekipu i jos nisu zavrsili. Sasvim okej prelazni rok.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: galia95, memaga, Proximic i 23 gosta.