NK TOŠK Tešanj

Moderator/ica: GracanicaAA

Mokroguz
Kontakt:

Re: NK TOŠK Tešanj

Post Postao/la Mokroguz » 07 jun 2018, 17:56

r3m1 je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la:Bošnjak produžio ugovor
Kad ce Hrvat?
Dovedete jos i Crnogorca i mozete usavrsiti salu.
Ovako nesto: Bili jednom jedan Bosnjak, jedan Hrvat i jedan Crnogorac, Bosnjak potpisao za TOSK, Hrvat se dvoumio, a Crnogorac se nije ni pojavio.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 07 jun 2018, 21:40

Kad nam je skupatina?
TŽV!

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 07 jun 2018, 22:06

atomac123 je napisao/la:Kad nam je skupatina?
Haman 13.06., ako nisu šta pomjerili. :think:
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 07 jun 2018, 22:15

Bošnjak produžio vjernost sa TOŠK-om

Mladi golman ostaje u Tešnju

NK TOŠK danas je dogovorio nastavak saradnje sa mladim golmanom Asimom Bošnjakom.

Naime, Bošnjak je danas na obostrano zadovoljstvo produžio ugovor sa klubom iz Tešnja za narednu sezonu u kojoj će TOŠK igrati Prvu ligu FBiH.

Naime, izabranici Ajdina Mrgude su izborili ostanak na kraju minule sezone, a Bošnjak je u drugom dijelu sezonu ubilježio devet nastupa.

Uskoro će i Tešnju biti održana i Skupština ovog kluba poslije koje će biti jasniji planovi za novu sezonu.

Izvor:sportsport.ba

"Ne damo da nas kaljaju, sa Nadarevićem idemo na sud"

Ajdin Mrguda. šef struke NK TOŠK za SportSport.ba

"Smiješno je kakvi se pritisci vrše. Nismo mi krivi Iskri što je kupovala utakmice, to mi je nakon naše utakmice rekao i njihov predsjednik riječima: 'Nadareviću, što nismo kupili nismo ni dobili'. Tu je bilo deset svjedoka. Nije u pitanju samo Iskra, iste stvari radio je i TOŠK", kazao je u današnoj izjavi za SportSport.ba Safet Nadarević šef struke Jedinstva.

Nadarević ističe da je njegov tim igrao pošteno i na takav način izborio ostanak u ligi te vjeruje da se odluka Saveza o pobjedi njegovog tima službenim rezultatom 0:3 u Travniku nad NK Travnik neće mijenjati.

Brzo su reagovali iz NK TOŠK, tačnije šef struke tog kluba Ajdin Mrguda u razgovoru za SportSport.ba najavio je sudsku tužbu protiv nekadašnjeg bh. reprezentativca.

"Iznenađeni smo izjavom Nadarevića. Međutim, to nije prvi put da nas prozivaju iz Jedinstva. To su radili i pojedini igrači NK Jedinstvo putem društvenih mreža. Bavimo se samo sobom i ništa nas drugo ne zanima. Kontaktirali smo klupskog advokata i sudskim putem ćemo to da riješimo. Nećemo ostati imuni na prozivke. Ova izjava nosi težinu, te se na TOŠK onda gleda kao na klub koji je namještao utakmice. Nedamo da nas neko kalja, da kalja naš obraz i rad", jasan je bio Mrguda, koji je preporodio svoj tim dolaskom sa mjesta predsjednika na trenersku klupu.

U TOŠK-u se pitaju zbog čega se njihovo ime dovodi u slučaju Iskra i Jedinstva koji vode pravi medijski 'rat' pred sjednicu Komisije NS FBiH u ponedjeljak.

"Nakon što je Savez odlučio da tri boda dodijeli Jedinstvu mi smo se nastavili baviti sami sobom i igrom na terenu, jer smo znali da ako nastavimo onako igrati da ćemo sigurno ostati u ligi. Vjerujem da smo pomrsli račune drugima svojim ostankom u Prvoj ligi FBiH", dodao je Mrguda.

1.Odlično za Bošnjaka, neka se polako riješava igračka križaljka. :clap:

2. Šta kenja ova konjina Nadarević. Eto Jedinstvo pošteno opstalo sve ove godine u ligi :rol: :rol: Samo udri Mrguda i ni milimetra nazad! :salut:

plavobijeliii
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeliii » 08 jun 2018, 02:13

Predstoji nam sklapanje ekipe jovo na novo ... Bio bih zadovoljan makar hrvat da ostane od ovih "stranaca" ..

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 08 jun 2018, 07:12

Koji je konj ovaj Nadarevic, ne znam sto uopste nas proziva, kakve mi veze s ovim imamo. Jedinstvo godinama ostaje parama i lopovlukom, evo haman ce i ove godine politicki opstat, i on se nadje prozivat. Samo na sud.
TŽV!

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 08 jun 2018, 08:23

Ma samo po dzepu za ovakve izjave. Jedno je kad si navijac, a drugo kad si sluzbeni predstavnik kluba, ipak moras malo pazit na izjave.
TŽV!

thegodfather
Kontakt:

Post Postao/la thegodfather » 08 jun 2018, 22:03

jel ostaje Oglecevac? vidim svasta se pise po portalima

romaaaa
Kontakt:

Post Postao/la romaaaa » 08 jun 2018, 22:59

Kakav je ovaj Nukic iz Veleza sto je potpiso?

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 jun 2018, 23:03

romaaaa je napisao/la:Kakav je ovaj Nukic iz Veleza sto je potpiso?
Dosao na probu i slomio nogu odmah.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 08 jun 2018, 23:05

To je onaj momak što je doživio lom noge na treningu Veleža. Čini mi se da nije upisao ni jedan nastup za Velež.
Nezz kakav će biti poslije povrede, al da nije valjao nebi ga Velež ni dovodio. :think:

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 08 jun 2018, 23:10

MVN1994 je napisao/la:
To je onaj momak što je doživio lom noge na treningu Veleža. Čini mi se da nije upisao ni jedan nastup za Velež.
Nezz kakav će biti poslije povrede, al da nije valjao nebi ga Velež ni dovodio. :think:
Ma i Velez ga doveo kada im je u prosloj sezoni zavalio ona 2 gola u Vrapcicima igrajuci za Radnicki. Golovi su bili fenomenalni, mislim i jedini koje je dao za Radnicki.
Nisam znao da se jos nije oporavio, 15 mjeseci od povrede

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 08 jun 2018, 23:15

studeni je napisao/la: Ma i Velez ga doveo kada im je u prosloj sezoni zavalio ona 2 gola u Vrapcicima igrajuci za Radnicki. Golovi su bili fenomenalni, mislim i jedini koje je dao za Radnicki.
Nisam znao da se jos nije oporavio, 15 mjeseci od povrede
Kakav je bio igrač, onako realno??

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 08 jun 2018, 23:16

thegodfather je napisao/la:jel ostaje Oglecevac? vidim svasta se pise po portalima
Igracina je, cisto sumnjam da ostaje.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

plavobijeliii
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeliii » 09 jun 2018, 13:24

Dino Dizdarević novi igrač TOŠK-a. Tako je!

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 09 jun 2018, 13:30

To momci, odlican posao Uprave. Konacno da imamo pravog golgetera.
TŽV!

plavobijeliii
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeliii » 09 jun 2018, 15:26

Haris Kurdic i Hodzic Adem produzili. Kako mi je drago zbog malog Hodzica, borac veliki.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 09 jun 2018, 15:45

Sta je sa Oglecevcem, on me najvise interesuje? Bitno je da je Bosnjak produzio takodjer.
TŽV!

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 09 jun 2018, 17:23

plavobijeliii je napisao/la:Haris Kurdic i Hodzic Adem produzili. Kako mi je drago zbog malog Hodzica, borac veliki.
Hodža je na početku sezone bio nula, da se ne lažemo. U drugom dijelu sezone se dosta popravio i zasluženo je dobio novi ugovor.

EDIT: S obzirom da si ti pouzdan izvor,jel ima istine da se opat ganja onaj mali iz Travnika??

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 09 jun 2018, 17:39

Nekadašnji omladinac Sarajeva i Željezničara u TOŠK-u

Prvo ljetno pojačanje

Nekadašnji omladinac Sarajeva i Željezničara Mirsad Nukić prvo je pojačanje TOŠK-a za sljedeću sezonu.

Nukić u redove ovog federalnog prvoligaša dolazi iz Veleža, u čijem dresu je protekle sezone odigrao deset utakmica, a primarna pozicija mu je desno krilo.

Nukić je kroz dosadašnju karijeru promijenio nekoliko klubova. Izuzimajući epizode u Sarajevu, Željezničaru i Veležu, okušao se još u Bratstvu, Radničkom, Bjelopoljcu i Lokomotivi iz Miričine.

Čelnici TOŠK-a intenzivno vode pregovore s još nekoliko fudbalera kako bi naredne sezone ostvarivali bolje rezultate nego prethodne.

TOŠK se dosta mučio tokom protekle sezone, a na kraju je uspio zadržati prvoligaški status završivši takmičenje na devetoj poziciji.

TOŠK predstavio novo pojačanje: Raduje me igranje pred punim stadionom i Atomcima

Dino Dizdarević karijeru nastavlja u Tešnju

U Tešnju se počelo raditi na igračkoj slagalici za predstojeću sezonu Prve lige BiH, a danas je TOŠK predstavio novo pojačanje, 28-godišnjeg Dinu Dizdarevića.

Dizdarević u TOŠK stiže iz visočke Bosne, za koju je u prošloj sezoni upisao 27 nastupa u Prvoj ligi FBiH, te postigao 7 golova i dodao isto toliko asistencija.

"Drago mi je da sam došao u zdravu sredinu, klub sa ambicijama i dobrim uvjetima. Posebno me raduje igranje pred punim stadionom i TOŠK-ovim Atomcima", poručio je nakon dolaska u Tešanj ovaj veznjak koji "operiše" uglavnom po desnoj strani terena.

Inače, Dizdarević je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Croatiju Sesvete, bihačko Jedinstvo, Slogu iz Doboja, Žepče, švicarski NK Pajde, maglajski Natron i Bosnu.

Hodžić i Kurdić ostaju u Tešnju

Dvojac produžio saradnju

NK TOŠK danas je realizovao novo pojačanje. Naime, federalnog prvoligaša iz Tešnja pojačao je sada već bivši napadač Bosne iz Visokog Dino Dizdarević.

Dizdarević je u protekloj sezoni postigao sedam pogodaka i dodao isto toliko asistencija, a saradnju su danas sa ovim klubom produžili Adem Hodžić i Haris Kurdić.

Hodžić je u Tešanj stigao iz Radničkog Lukavac, te upisao 26 nastupa ove sezone uz dva pogotka. Na drugoj strani Kurdić je dodao 29 nastupa uz dva pogotka i jednu asistenciju.

Skupština NK TOŠK će biti održana 13. juna, a birat će se rukovodeći organi kluba za narednu sezonu, te prezentirati dosadašnji rad klub i plan za sezonu koja slijedi.

Početak je zakazan za 17 sati.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.