FK Mladost DK

Android
Kontakt:

Re: FK Mladost Kakanj

Post Postao/la Android » 07 nov 2015, 15:28

Kakva golcina Sisica :tokralju: :tokralju:

Svaka vam cast, lijepo vi gurate :)
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 07 nov 2015, 16:57

Gdje mi je drug Batistuta ima li ga zivog? Na nasem skromnom stadioncicu pade i tvoj Celik i to uz dva igraca vise. Nama iskljucen Isakovic Vama prikljucen Valjic :)
Salu na stranu teska tekma i jos onaj smrad od Valjica da silji gostima cijelo vrijeme pa tako da ova tri boda dobijaju jos vise na tezini. Sada pauza pa ponovo kuci protiv Rudara, mislim da se mozemo nadati opstanku :)

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 07 nov 2015, 17:23

Hvala Vam svima na čestitkama, još jedna tekma za srčanog. Svaka čast našim igračima ali Bogami i Vašim navijačima. Dobro ste Vi i sasvim korektno bodrili Čelik.
Mladost prezire posljedice, i u tome je njezina snaga.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 07 nov 2015, 17:43

Svaka cast... :thumbup: :bih:

LuKaVaC
Kontakt:

Post Postao/la LuKaVaC » 07 nov 2015, 17:53

Čestitke na pobjedi :)
Šest ljiljana zlatne boje, to je simbol Bosne moje !!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 nov 2015, 19:13

ziher je napisao/la: Gdje mi je drug Batistuta ima li ga zivog? Na nasem skromnom stadioncicu pade i tvoj Celik i to uz dva igraca vise. Nama iskljucen Isakovic Vama prikljucen Valjic :)
Salu na stranu teska tekma i jos onaj smrad od Valjica da silji gostima cijelo vrijeme pa tako da ova tri boda dobijaju jos vise na tezini. Sada pauza pa ponovo kuci protiv Rudara, mislim da se mozemo nadati opstanku :)
Ma i igrali ste u kost,Isakovic je zasluzeno iskljucen,.

Nema šta,sve ok,simpatican stadion,dobar ambijent bez i jednog incidenta,kako i dolikuje komšijskom "derbiju"..

Utisak je pokvario(bar nama) poraz Čelika ali i valjanje domacih igraca,brat bratu,pet puta su s nosilima iznosili vaše,u nekim momentima su i po dvojica lezala na travi :mrgreen:

Cestitke na pobjedi i ako je po prikazanom možda remi realniji,Babala Pjanketu zadao domaci.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 07 nov 2015, 19:25

Drugi zuti Isakovica zasluzen ali prvi zuti je dobio za start koji nije ni faul bio ali eto Valjic je odlucio da nas osakati. A za to valjanje jbg cilj opravdava sredstva i jos kad se doda da smo gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igracem manje, moralo se ukrasti koji minut

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 07 nov 2015, 23:02

I Ronaldo i Messi se valjaju kad vode a kad je gusto, a nama je Bogami bilo gusto (igrač manje). Protiv Slobode smo imali 1-0 do 92.min, i da su samo jednom legli uzeli bi tri boda, ali tada je to bilo neiskustvo.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

zeza
Kontakt:

Post Postao/la zeza » 07 nov 2015, 23:11

Valjali ste se i protiv Slobode al mi smo vas prosuli,nadigrali,napravili 12 zicera al smo se isfulali.Niko vas nije nadigrao kao Sloboda.
Cestitke na pobjedi.
Zelim vam da ostanete u prvih 10 jer zasuzujete!
Jesul vrapcicani jos u igri za opstanak?;-);-)

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 08 nov 2015, 15:30

Da vam cestitam na pobjedi mada je nerjeseno realno..Ko sto sam reko bit ce te gosti sto se tice navijanja.Robija ko Robija ..Imate dobre sanse da ostanete ak bude sve fer i posteno ak ne pocnu gurat klubove ove da izvuku Borca il Veleza il Olimpica il pak i Celika il Zelju ako mome zatreba a vas i Vitez da ne povale a sve je moguce l tu je to negdje sve..Poz i Sretno

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 08 nov 2015, 15:36

ziher je napisao/la:Gdje mi je drug Batistuta ima li ga zivog? Na nasem skromnom stadioncicu pade i tvoj Celik i to uz dva igraca vise. Nama iskljucen Isakovic Vama prikljucen Valjic :)
Evo mene kazem najrealnije remi je trebo bit a mslm da nismo onaj gol primili da bi pobjedili..Obeco sam ti da ce te biti gosti sto se tice navijanjaRobija je Robija ...Imate realne sanse za opstat ko svi ako ne bude daj navuci za Zeljo za Celik za Borac za Velez ak bude imo sansi za Olimpic a vas npr i Vitez da sjebu a sve je moguce kod nas ...Poz

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 09 nov 2015, 12:41

Da mi je neko pricao da cemo biti sedmi nakon prvog dijela sezone, ili bi mu rekao, ili bi pomislio da mu fali koja daska u glavi :)
Salu na stranu, rezultat u ovih 15 kola je vise nego odlican i daje nam za pravo da se sada vise nadamo opstanku, tj da su nam sanse porasle na 50:50 (na pocetku sam nam davao 90% da cemo ispasti)

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 09 nov 2015, 22:34

ziher je napisao/la:Da mi je neko pricao da cemo biti sedmi nakon prvog dijela sezone, ili bi mu rekao, ili bi pomislio da mu fali koja daska u glavi :)
Salu na stranu, rezultat u ovih 15 kola je vise nego odlican i daje nam za pravo da se sada vise nadamo opstanku, tj da su nam sanse porasle na 50:50 (na pocetku sam nam davao 90% da cemo ispasti)
Kakav si ti pesimista bio. Sa ovakvim igračima i pristupom igri, sa pojedincima koji se bore za svaku loptu kao Rizvanović u zadnjoj tekmi, uvjeren sam da ćemo se boriti za četvrto - peto mjesto. Na početku sezone, nakon trećeg kola sam prognozirao da ćemo biti 6 - 7 na tabeli, a sad mislim nakon sedmog mjesta da možemo na petu poziciju i to glat pod uslovom da zadrže način igre. U svakom slučaju, neka završimo i 10. nije bitno, cilj ove sezone je opstanak, ali iduće imamo razloga za puno veći optimizam.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 10 nov 2015, 08:08

Nisam ja uopce pesimista samo sam realan, ja sam na pocetku rekao da smo mi najslabija ekipa u PL po rejtingu, sto i jesmo bili, jer smo jedini mi po prvi put zaigrali u PL, a drugo ove sezone ispada sest ekipa sto nam dodatno otezava situaciju. Na pocetku je bilo sve novo za nas ,i sudjenje, i ekipe, i na sve to se trebalo naviknuti, jos uz sve to prve domace utakmice igrali na neutralnom terenu. Sreca nasa pa smo se brzo privikli na ovo sve i za jednog debitanta fantasticno odigrali prvu polusezonu. Svi su prognozirali da smo jedan od glavnih kandidata za ispadanje i to da cemo vec nakon pet kola spakovati kofere, na nasu srecu to se nije ostvarilo nego sada nakon petnaest kola imamo realne sanse da ostanemo u PL. Cinjenica je da sada imamo kostur ekipe koji jos treba nadograditi ciljanim pojacanjima i da je zalaganje i pristup na vrhunskom nivou, ali opet kazem sacekajmo ima jos dosta da se igra, idemo iz tekme u tekmu i nadam se da cemo se na kraju sezone radovati sto cemo biti ucesnici lige 12, jer ako to uspijemo to ce biti ravno osvajanju titule.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 10 nov 2015, 09:18

FKMLADOSTDK je napisao/la:
ziher je napisao/la:Da mi je neko pricao da cemo biti sedmi nakon prvog dijela sezone, ili bi mu rekao, ili bi pomislio da mu fali koja daska u glavi :)
Kakav si ti pesimista bio. Sa ovakvim igračima i pristupom igri, sa pojedincima koji se bore za svaku loptu kao Rizvanović u zadnjoj tekmi, uvjeren sam da ćemo se boriti za četvrto - peto mjesto. Na početku sezone, nakon trećeg kola sam prognozirao da ćemo biti 6 - 7 na tabeli, a sad mislim nakon sedmog mjesta da možemo na petu poziciju i to glat pod uslovom da zadrže način igre. U svakom slučaju, neka završimo i 10. nije bitno, cilj ove sezone je opstanak, ali iduće imamo razloga za puno veći optimizam.
Stari, ne pretjeruj...kakvo crno 4,5 mjesto... Vi ako opstanak izborite da se nogom u guzicu udarate 2 dana...kako god,čestitam na dosadašnjim rezultatima
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 10 nov 2015, 10:30

staragarda je napisao/la:
Stari, ne pretjeruj...kakvo crno 4,5 mjesto... Vi ako opstanak izborite da se nogom u guzicu udarate 2 dana...kako god,čestitam na dosadašnjim rezultatima
Zasto bi se udarali nogom u guzicu kad u narednom periodu cekamo kuci ured sve ekipe koje se bore za opstanak osim Drine. Buduci da kuci jako dobro igramo mislim da sa tim domacim utakmicama odlucujemo o svom opstanku. Vec sad imamo finu zalihu bodova. Do zimske pauze imamo dvije kuci Rudar i Borac te u gostima Slavija. Mislim da sa pristupom kao do sad iz ove tri utakmice mozemo fine bodove uzeti. Treba se okanit mastanja o visokim pozicijama nego ici iz utakmice u utakmicu i pobjeci sto dalje od 11 mjesta.

kakanjac62
Kontakt:

Post Postao/la kakanjac62 » 10 nov 2015, 10:48

Pa ja mislim da bi se moglo uzet deseto mjesto sa 35 ili 36 bodova sto ce reci da Maldost mora da uzme jos 13 li 14 bodova .to su ti 4 pobjede I dva nerijesena .Jbmu nije to toliko neostvarivo .Mogu se uzet 4 pobjede iz 15 utakmica na osnovu ovoga do sada .Ne treba biti neskroman ali Mladost je pobijedila velike timove kao Zeljo Sarajevo Celik.Recimo neka izgube te tri na strani ali kontam moze se uzet kod kuce Vitez Rudar Travnik Velez barem bi trebalo da se uzme jer su to direktni konkurenti.Ako bi se sta otrglo od Drine na strani to bi bio bonus .Pa jos Borac kod kuce tako da nije nemoguce poslije ovako dobro odradjenog jesenjeg dijela.U svakom slucaju nema opustanja jer dvije vezane utakmice koje se izgube puno toga mogu da promijene.Vazno je zalaganje I htijenje .Samo tesko svakom klubu koji ima puno sminkera I umisljenih tipova da su zvijezde .Toga se treba cuvat I ne dozvolit da I jedan igrac pomisli da je nezamjenjiv I da mora da igra u prvoj postavi .Klupa je zakon .Ne kaze se djaba da klupa odlucuje prvenstva narocito ona duza.Gurajte tako to je dobro I svaka vam cast .Mnogo me raduje kad vidim da ugostite gostujuce navijace svaka vam cast .Bolje je imat prijatelje nego one koji vas cekaju da bi vam vratili dugove .Jako lijepa prica u BiH sportu za svaku pohvalu Mladost iz Doboja kod Kaknja Sretno . :bih:

ziher
Kontakt:

Post Postao/la ziher » 10 nov 2015, 12:55

staragarda je napisao/la:
Ma nije bas ni ovako, ali na pocetku je bilo o tome nema polemike. Sada je mnogo povoljnija situacija ali ipak sve to treba dovesti do kraja. Uz par ciljanih poijacanja mislim da je to realno za ocekivati.

FKMLADOSTDK
Kontakt:

Post Postao/la FKMLADOSTDK » 10 nov 2015, 20:53

Malo tko hoće da prizna činjenice:
Jesenji dio prvenstva:
- fk Mladost novajlija u PL po prvi put,
- pred početak sezone dovedeno dosta novih igrača,
- dosta igrača nije nikad igralo u PL,
- neuigranost igrača,
- novi stručni štab,
- domače utakmice igrane na neutralnom terenu,
- Mladost napadački pošla igrati tek od Drine,
- uprkos pobrojanom osvojeno 22 boda,
--------------------------------------------------------------------------------------
Proljetni dio prvenstva:
- igrači se navikli igrati u PL i upoznali protivnika,
- sve veća uigranost,
- trener upoznao sve sposobnosti igrača,
- dovođenje pojačanja,
- domači teren,
- relativno povoljan raspored-svi naši konkurenti nama dolaze,
- napadačka igra prema svim protivnicima,

Imamo materijala za optimizam koji je puno više od opstanka. Niko u PL ne igra fudbal tako da drastično odskače od drugih. Sve je to tu negdje. Sloboda, Sarajevo, Zrinjski, Široki, odskaću od drugih, bolji jesu, ali nije to neka svemirska igra kako pojedinci to vole prikazivati. Također, ni bodovno se nisu drastično odvojili od ostalih.
Sasvim je uredu i konstatacija ako izgubimo dvije utakmice zaredom da ćemo biti u problemu, ali od koga da izgubimo dvije zaredom? Meni je vjerovatnija mogučnost da ćemo ostvarivati zaredom povoljne rezultate. Ne trebamo se okretati i gledati donji dio tabele, pogled sada treba usmjeriti ka gore.
Hajmo-Hajde-Svi-u-Napad.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 10 nov 2015, 22:40

Ako pocnemo upisivati ranije upisane bodove najebali smo.
Nemojte letjeteti jer se s visoka jako pada.
Ali, ako cemo se baviti prognozama onda ja mislim ovako:
22 boda trenutno, kuci Rudar i Borac te Slavija na strani do pauze. Realno je da ocekujemo 6 bodova, mozda i nesto iz Lukavice ali neka bude 6, dakle to je 28. Proslu sezonu Radnik B. je zavrsio s 31 na 10. mjestu. Na pocetku ove a i sada kazem da ko skupi 35 ostaje sigurno. Dakle, mislim da je realno da ostanemo obzirom na 12 preostalih kola iz kojih nam treba jos tih 7 bodova najmanje.
Dolaze nam direktni konkurenti Travnik, Velez, Olimpic, Vitez i idemo na vrijeme Drini (na vrijeme jer mislim da ce se ta ekipa na pola raspasti na zimskoj pauzi a i ono sto ostane ce otici nakon 3-4 kola nastavka). Tako da mislim da cemo ovdje uzeti minimum 12 bodova. Ono sto me iskreno plasi u ovim utakmicama je ocekivani bunker i destruktivna igra. Gledao sam zadnjih 3 sezone 95% utakmica Mladosti i najteze nam je bilo protiv ovakvih ekipa koje ce postaviti dupli blok i ici na bod po svaku cijenu. Protiv Zelje, Celika, Sarajeva smo uzeli bodove upravo jer se te ekipe nadigravaju i nama tecna igra odgovara. Gostovanja u Sarajevu, Tuzli i Bijeljini cemo otpisati, mada te utakmice nose poseban motiv nasim, ali i domacim jer ce zapeti maksimalno da vrate jer poraz od Mladosti posebno boli. Dolaze nam jos Siroki i Zrinjski, a to opet nosi veliki motiv i iz ove dvije utakmice ce se sigurno nesto uzeti. Zadnja utakmica u Zenici s Celikom ce biti revijalne prirode, osim ako nekome bude trebalo za bilo sta a tada cemo to odraditi komsijski hvala Bogu.
Dakle, moja racunica je 40-45 bodova realno, uz nesto srece i eventualna pojacanja 50 maksimalno ali veoma veoma tesko. Pozcija 6-7 mjesto, 5 uz dosta srece, a o 4 bi bilo ipak nerealno razmisljati. Ako cemo ici do kraja poredak ce biti Sarajevo, Zrinjski, Sloboda, Siroki, Radnik, Zeljo, Mladost... ako ovako i bude to je za mene kao da smo osvojili ligu prvaka.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.