BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BH tenis
ja msm kad su GS mora biti medju 128
Mora biti jos bolje rangiran,jer po rankingu upadnu 104 igraca,16 dodju iz kvala,i 8 igraca dobije WC,tako da bi igrao GS bez kvala mora biti u TOP 100,ili tu negdje na graniciarelinho je napisao/la:ja msm kad su GS mora biti medju 128
ZELJEZNICAR 1921!
Šta se dešava sa Bašićem? Slovio je za veliku nada bh tenisa a danas je igrač kome će TOP 200 biti ranking karijere.
Igra futurese, trenutno jedan u Italiji.Semper je napisao/la:Šta se dešava sa Bašićem? Slovio je za veliku nada bh tenisa a danas je igrač kome će TOP 200 biti ranking karijere.
Ja ga licno ne shvatam, jer igra stalno na sljaci a ta podloga mu ne godi, nije u formi nikako, los izbor turnira...
Ocekivo sam da ce on napredovati brze od Damira, al et, previse stagnira...
Sad se vrti oko top300
Nakon ljetne pauze, Damir brani prilično mali broj bodova (Septembar, Oktobar, Novembar) i tu vidim njegovu šansu da se primakne TOP 150 . Vrlo je važno i što je relativno lahko došao do pozicije da ne mora igrati kvale za Challengere .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Kakve su šanse da igra kvale Umaga?
Prijavljen je za Umag.atko je napisao/la:Kakve su šanse da igra kvale Umaga?
http://www.croatiaopen.hr/media/4355/ATP_Umag_2012.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Igraju li svi ovi kvale kji su pod alternates? Tu bi mogao ima ti dobar rezultat jer je sljaka.Virtu4l je napisao/la:Prijavljen je za Umag.atko je napisao/la:Kakve su šanse da igra kvale Umaga?
http://www.croatiaopen.hr/media/4355/ATP_Umag_2012.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
E kad bi osvojio jedan challenger .. 

@likma23 : ne igraju svi kvale, Damir je daleko od kvalifikacija Umaga
zanimljivo je da u sedmici kad se igra Umag nema prijavljen niti jedan challenger
zanimljivo je da u sedmici kad se igra Umag nema prijavljen niti jedan challenger
Ma upasce on sigurno u kvale Umaga,pola ovih altenrativa ce otici igrati negdje drugo,jer se u toj sedmici pored Umaga igraju jos tri ATP turnira,kada su Setkic,Brkic i ostali nasi upadali zadnjih par godina sa rankingom oko 500. pozicije,i on ce sada sigurno.
Evo sada nesta gledam,prosle godine on bi sa ovim rankingom bio 4. nosilac u kvalifikacijama
Evo sada nesta gledam,prosle godine on bi sa ovim rankingom bio 4. nosilac u kvalifikacijama
ZELJEZNICAR 1921!
Tužno je da naš teniski savez ne može srediti pozivnicu Džumhuru za ATP Umag ili Beograd.
Pa nas teniski savez ne moze obezbjediti odlazak djece na Summer Cup,vec roditelji moraju dati 400 km da njihova djeca idu na EP.Znaci drzavu ce otici predstavljati onaj ko ima 400 km,a ne onaj koji je trenutno najbolji.A ne da obezbjede WC...
ZELJEZNICAR 1921!
Pa yebote pricate kao da je momku 30 godina....Mirza je 21 godinu star i sigurno ce jos i te kako napredovati.Ima odlicne fizicke predispozicije i znatno je fizicki jaci i dominantniji nego Damir.Najveci minus mu je(kao i vecini nasih tenisera) sto nema trenera,odnosno nema novaca da sebi organizuje jake pripreme,sparing meceve,kondicionog trenera i sve sto treba i ide uz tenisere danas.Sve se svodi na samostalne treninge ili sparinge sa Setkicem ili Gorcicem kada su tu,ili turnire opet sam.Na zalost......NG1 je napisao/la:Igra futurese, trenutno jedan u Italiji.Semper je napisao/la:Šta se dešava sa Bašićem? Slovio je za veliku nada bh tenisa a danas je igrač kome će TOP 200 biti ranking karijere.
Ja ga licno ne shvatam, jer igra stalno na sljaci a ta podloga mu ne godi, nije u formi nikako, los izbor turnira...
Sad se vrti oko top300
$$$$$NG1 je napisao/la: Ja ga licno ne shvatam, jer igra stalno na sljaci a ta podloga mu ne godi, nije u formi nikako, los izbor turnira...
Sad se vrti oko top300

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pratio sam futures u Brčkom, i bilo je nekoliko momaka iz Hrvatske, Mektić, Kekez, putuju bez trenera, Mektić svojim autom putuje na turnire, nije baš sjajno ni u Hrvatskoj, samo te jak menadžer može izvući. Čitam neki dan za Matu Pavića, prošle godine osvojio juniorski Wimbledon u dublu, donedavno roditelji bili jedini sponzori, sada ima menadžera iz Austrije, i odmah mu lik sredi wild card za Hertogenbosch, a oko 600. mjesta na ATP listi. Da je Damir takve srećeMonci je napisao/la:........
Pa yebote pricate kao da je momku 30 godina....Mirza je 21 godinu star i sigurno ce jos i te kako napredovati.Ima odlicne fizicke predispozicije i znatno je fizicki jaci i dominantniji nego Damir.Najveci minus mu je(kao i vecini nasih tenisera) sto nema trenera,odnosno nema novaca da sebi organizuje jake pripreme,sparing meceve,kondicionog trenera i sve sto treba i ide uz tenisere danas.Sve se svodi na samostalne treninge ili sparinge sa Setkicem ili Gorcicem kada su tu,ili turnire opet sam.Na zalost......

Nije samo kod nas takva situacija, iako je poprilicno losija nego kod drugih.
Dustin Brown, koji je prosao kvalifikacije na Wimbledonu, Jamajcanin koji ima Njemacko drzavljanstvo je sedmicama putovao po Njemackoj sa svojim kombijem, od turnira do turnira, a pare zaradjene od turnira je trosio na gorivo i hranu, cak je i spavao u svom "kamperu".
Dustin Brown, koji je prosao kvalifikacije na Wimbledonu, Jamajcanin koji ima Njemacko drzavljanstvo je sedmicama putovao po Njemackoj sa svojim kombijem, od turnira do turnira, a pare zaradjene od turnira je trosio na gorivo i hranu, cak je i spavao u svom "kamperu".

Genius, outrageous, the best ever! RF!
Mogao bi Damir da bude dobar teniser. Nisu ni ova sad prva trojica na svijetu (Nole-Rafa-Roger), prosli iz prvog pokusaja na Grand Slam. Damir je prije nekoliko mjeseci pobjedio Kavcica. mislim da je turnir bio na sljaci, a vidjelo se kako je Kavcic igrao na Roland Garros-u protiv Noleta. Vjerujem da bi Damir Van Der Merwea pobjedio da se igralo na sljaci. Treba da popravi servis i da malo da jacine u svoj FH, kako sam vidio da mu je BH dosta bolji u odnosu na FH. Njegovo najslabije oruze, servis, koje mora pod hitno da popravi ako misli da bilo sta napravi u svojoj teniskoj karijeri, jer lahko je taj nedostatak, neutralisat, umanjit reternom protiv igraca TOP 300 jer i kod njih nije nesto servis. Kad pogledas igrace u TOP 100, skoro svaki servis ide oko 190 KM/H ili 200 KM/H.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Mirza Basic izgubio u polufinalu Futuresa u Italiji.
To mu donosi 8 bodova te ce na narednoj listi biti oko pozicije broj 300.
Sljedeca 2 mjeseca ne brani ni 1 jedini bod, te ukoliko bude igrao turnire u tom periodu moze itekako napredovati
(prosle godine je vjerovatno setao po plazama u julu i avgustu
)
To mu donosi 8 bodova te ce na narednoj listi biti oko pozicije broj 300.
Sljedeca 2 mjeseca ne brani ni 1 jedini bod, te ukoliko bude igrao turnire u tom periodu moze itekako napredovati
(prosle godine je vjerovatno setao po plazama u julu i avgustu

Mirza izgubio u 1. kolu kvalifikacija za challenger Milan od A. Di Mauro rezultatom 6-3; 2-6; 1-6
Ne moze Mirza nikog da pobjedi, steta.

Ne moze Mirza nikog da pobjedi, steta.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.