Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Pasodzigera
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Pasodzigera » 04 mar 2011, 23:56

fukara87 je napisao/la:jbt ovo ko da gledam seriju LUD ZBUNJEN NORMALAN...ja nezz kakav je ovo cirkus nastao kod nas :?
Ma kod nas ti je sapunica zesca,nego da te pitam,ta slika sa avatara,jel to ona nova tribina Tusnja? Cujem da su nastavili graditi.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 04 mar 2011, 23:58

k_c je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Sta mislite koliko bi trajao oporavak od ove suspenzije ?

Znaci deset godina minimalno,citava ova generacije repke bi propala a i vjerujem da nikada necemo imati bolju od ove sadasnje.
Suspenzija bi trajala znaci jednu godinu,mi bi od 2012 godine mogli igrati kvalifikacije za Euro...propustili bi samo ostatak ovih kvalifikacija za SP! koliko god to tesko i bolno bilo,nema drugog nacina da se rjesimo bagre u Savezu nego da nas suspenduju! ili da se ceka 29 mart i da vidim ko je za ko protiv bh fudbala,tad bi ujedno znali ko je krivac! reprezentacija finansira ustvari Savez,ako ne budemo igrali osatatak ovih kvalifikacija,znaci nema novca u Savezu,oni nemaju od cega zivjeti,a svakako ce biti nebitan faktor,jer ce se krenuti u formiranju novog Saveza u koji ce uci istinske legende bh nogometa! Sad za sad su glavni krivci iz RS,a vidicemo hoce li im se iz Federacije iko pridruziti,kako god u slucaju suspenzije idu svi u kompletu,a to znaci renesansa za nas fudbal! strpit cemo se godinu dana,nece biti smak svijeta,ali zato necemo vise gledati Petkovice,Kovacevice,Jelice,Bevande,Colakovice...
to je jedini nacin da se rjesimo te bagre! FIFA i UEFA nam zele dobro,u to ce se kasnije svi uvjeriti! pa ne bi nam davali 4 miliona eura za trening kamp da ne zele dobro nasem fudbalu! ali s njima nema zafrkancije,zato su se nasi kriminalci u Savezu i izgubili,mislili su da imaju posla s nekim levatima,al malo sutra...
Mislo sam na oporavak,znaci da se vrati sve u normalu.Pa zar mislis da ce neko imati motiv da dodje i igra u nasoj ligi poslje ove suspenzije.

I(nedo Bog) ako se desi suspenzija da li bi mi zapocinali kvalifikacije u trecem ili zadnjem jakosnom sesiru ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 05 mar 2011, 00:19

Zadnjem sesiru sto je najgore.Vezano ko ce doci i igrati u nasu ligu pa ni sad neigraju zvijezde sigurno tako da....a uz normalan savez i normalnu ligu bilo bi i gledalaca i para i boljih igraca kako domacih tako i inostranih.

Ne moze covjek bit pametan....da znam da ce nakon suspenzije ovi svi letiti 100% i da ce doc nasi bivsi nogometasi u savez i da konacno imamo Sportski fudbalski savez a ne Kriminalisticko.politicki FSBiH,ja bi glasao za suspenziju.
Nepise nam se dobro to je jedino 100% sigurno.
Godina dana bez reprezentacije znaci zadnji sesir i odlazak nekih potencijalnih reprezentativaca u druge reprezentacije s druge strane ako usvoje ovaj Statut ni Bog ne isjera ove kriminalce iz saveza vise....
RIP SALE VILENJAK

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 mar 2011, 00:21

Pasodzigera je napisao/la:
fukara87 je napisao/la:jbt ovo ko da gledam seriju LUD ZBUNJEN NORMALAN...ja nezz kakav je ovo cirkus nastao kod nas :?
Ma kod nas ti je sapunica zesca,nego da te pitam,ta slika sa avatara,jel to ona nova tribina Tusnja? Cujem da su nastavili graditi.
Da to je nova tribina na Tusnju "Sjever" a i dobro si cuo radovi se od danas nastavljaju i trebalo bi bit gotovo sve do juna ili jula cini mi se...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 05 mar 2011, 00:25

fukara87 je napisao/la: Da to je nova tribina na Tusnju "Sjever" a i dobro si cuo radovi se od danas nastavljaju i trebalo bi bit gotovo sve do juna ili jula cini mi se...
Ima ova stranica o izgradnji po BIH,pa nekad se ubace i slike Tusnja,ako ti imas kakve friske slike,mozes ih ovdje postaviti:

http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=1130
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 mar 2011, 00:27

aleksandar_veliki je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:evo izgleda i Borac zeli zrtvovati Evropu zarad nekih ineteresa koji nemaju veze sa sportom!? jasno je da je u vecini nasih klubova politika itekako upletena u strukture kluba,takvim nije mjesto u fudbalu! nekad se vrijedi i zrtvovati zarad bolje buducnosti! UEFA i FIFA nisu medjunarodna zajednica kao OHR da tolerisu razne nelogicnosti,s njima se niko nije igrao pa nece ni nas politicko-kriminalni Savez! Odigrati casno utakmicu protiv Rumunije,pokusati pobjediti,i onda se strpiti do narednih kvalifikacija,bar cemo imati Evropski Savez,kakav imaju sve normalne drzave,Savez gdje ce sjediti sportisti,a ne politicari-kriminalci,koji u zivotu svom nisu sutnuli loptu,ali eto nazalost takvi odlucuju o sudbini naseg fudbala! jedina je greska FIFE po meni sto se ne kaze ko su krivci ,imenom i prezimenom i njih odmah smjeniti,a ne da ispasta reprezentacija,ili jedine zvijezde u ovoj drzavi Dzeko,Pjanic,Misimovic,Hasagic,Spahic,Mujdza,Pandza... ali ako ce suspenzija donijeti nesto dobro(a sigurno hoce) onda je bolje i to nego iz godine u godinu tavoriti sa ovom bandom koja nas vodi,koja je Savez svojim kriminalnim radnjama,dvostrukim ugovorima vec dovela u propast! Nogomet u ovoj drzavi je taoc prije svega RS,ali na svu srecu nece jos dugo biti,strpit ce se ljubitelji fudbala jednu godinu,ali zato necemo vise nikad u zivotu gledati razne Petkovice,Jelice,Kovacevice,Usanovice,Bevande,Beuse,Colakovice-oni ce otici na smetljiste fudbalske historije...gledat cemo istinske asove bh fudbala Kodru,Barbareza,Glavasa,Konjica,Hadzibegica...s njima ce nas nogomet dozivjetu pravu renesansu,imat cemo Savez kojim cemo se ponositi,a ne kakav sad imamo koji je da places od tuge!
Ovdje jec sve jasno kao dan. Nema nevinih, nema kriv je Bosnjak, Srbin ili Hrvat. Na IO pred zadnju skupstinu svih 15 clanova je glasalo protiv ukidanja predsjednistva i ona ovi "moji" kao na skupstini glasaju za ukidanje jer znaju da isto nece proci. Sve je jasno kao dan, dakle, suspendovat savez, bagru u zatvor, a fudbal nogometasima.
A jos je jasnije.Da u slucaju suspenzije tek onda dolaze jos crnji dani,
Zasto e pa zato jer fudbal nogometasima je misija nemoguce.
Na prste se mogu nabrojati bivsi fudbaleri,asovi,treneri koji i redovnu srednju skolu imaju.
Fakultet ili visa sprema ni svijecom ih neces naci.
Na predsjednicka mjesta to je prvi kriterijum.A i u IO neces cevabdjiju staviti.Odkud ovima cage,boga pitaj.
Imaju ali naravno jos uopste nisu sigurni kako lopta i izgleda.
Taj proces za slijedecu godinu,nema sanse da se kod nas isposluje.ili u najgorem slucaju slicna bagra ce biti izabrana.Zbog onoga kako navede.Bivsi fudbaleri od skole imaju veliki odmor i netaknutu citanku.
Jos veci problem su mladi narastaji.Nece im ni napamet padati da recimo iz mlade Njemacke,Svjacarske,Svedske odu u crni vilajet.Ionako su i prije bili ''pohitni''.Tek tada bi i najmanja sansa i protok igraca nestao.
Bilo bi upitno i zrijeb kvalifikacija za Brazil.znaci ova generacija bi otisla do djavola.A mladih ni za lijeka.razlog nabrojan.
Uglavnom sa strane kamenjara i iz manjeg entiteta puca im ona stvar za BIH repkom.1000 puta su to dokazali.A sad dobili sansu da zavrse jednom za svagda.Ionako navijau za komsijske repke.Ovi treci su ionako nesposobni da osnovne stvari skontaju,kuda plovi ovaj brod.
Klubovi samo koletarna steta.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 05 mar 2011, 00:31, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 05 mar 2011, 00:29

Samo što su ovi iz Saveza ludi, većina nas zbunjena, a nema niko normalan.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 05 mar 2011, 00:32

Barca u srcu je napisao/la:
Samo što su ovi iz Saveza ludi, većina nas zbunjena, a nema niko normalan.
e to si upravu , slazem se stobom ;)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 mar 2011, 00:41

Za_raju je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:izgleda da su traktoristi glasali protiv ukidanja predsjednistva, sad ce tek biti veselo..
OLEEEEE
Hvala motorkasima na suspenziji,nek su vala i oni nesta dobro uradili za ovu zemlju!!!!
Po hiljadu puta hvala!!!!!
:shock: dobro uradili za ovu zemlju :o
Pod hitno uvesti blesometar na ulazak na forum.
Tebi bi se vazda palila crvena lampica.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 05 mar 2011, 00:48

Bas sam ja za da se ukinemo.Sve bi krenulo od pocetka,citam kako neki neke stvari sada brane,rek'o bi covjek da je kod nas skoro pa idealno..Sta vam je ljudi.Nek se ukine sve,pa kad se krene ispocetka da i FIFE/UEFE znaju kakva je politika kod nas stvar.Sad nam je dno dna,i evo ovako pricamo nekih skoro 10ak godina,i sta se promjenilo? NISTA!
Znaci,po mom skromnom misljenju suspenzija bi bila neki "pozitivan sok".
NON MOLLARE MAI

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 05 mar 2011, 00:54

Borac podržao FSRS - SportSport.ba
Eto, pogodi i ja - FK Borac :evil: i njegove "šuplje" o Evropi, kao samo sportski aspekt..... a ono samo i uvijek - politika, politika...
I još u 'delegaciji kluba' koja daje podršku entitetskom Savezu turili i onog hudnjaka Muhameda-Fišera Ibrahimbegovića, nekad igračinu danas "alkos-marionetu" .... :cry:
Bosno moja poharana....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 05 mar 2011, 01:02

Ma kakav zadnji sesir, ispali bi u 4. U najgorem slucaju 5.

Ali nikako ne bi valjala ta suspenzija, te price o novim savezima nisu realne. Jedno su rijeci nekog svicarskog birokrate, a nesto sasvim drugo realnost nasa. Molite Boga da se to usvoji sve do kraja marta, a slobodno zaboravite bajke o "legendama" u savezu.

Ja se nadam da ce nesto dogovorit. Sa kriminalcima se uvijek moze postic dogovor. Samo im treba znat cijenu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 05 mar 2011, 01:07

bosnas_ je napisao/la:evo izgleda i Borac zeli zrtvovati Evropu zarad nekih ineteresa koji nemaju veze sa sportom!? jasno je da je u vecini nasih klubova politika itekako upletena u strukture kluba,takvim nije mjesto u fudbalu! nekad se vrijedi i zrtvovati zarad bolje buducnosti! UEFA i FIFA nisu medjunarodna zajednica kao OHR da tolerisu razne nelogicnosti,s njima se niko nije igrao pa nece ni nas politicko-kriminalni Savez! Odigrati casno utakmicu protiv Rumunije,pokusati pobjediti,i onda se strpiti do narednih kvalifikacija,bar cemo imati Evropski Savez,kakav imaju sve normalne drzave,Savez gdje ce sjediti sportisti,a ne politicari-kriminalci,koji u zivotu svom nisu sutnuli loptu,ali eto nazalost takvi odlucuju o sudbini naseg fudbala! jedina je greska FIFE po meni sto se ne kaze ko su krivci ,imenom i prezimenom i njih odmah smjeniti,a ne da ispasta reprezentacija,ili jedine zvijezde u ovoj drzavi Dzeko,Pjanic,Misimovic,Hasagic,Spahic,Mujdza,Pandza... ali ako ce suspenzija donijeti nesto dobro(a sigurno hoce) onda je bolje i to nego iz godine u godinu tavoriti sa ovom bandom koja nas vodi,koja je Savez svojim kriminalnim radnjama,dvostrukim ugovorima vec dovela u propast! Nogomet u ovoj drzavi je taoc prije svega RS,ali na svu srecu nece jos dugo biti,strpit ce se ljubitelji fudbala jednu godinu,ali zato necemo vise nikad u zivotu gledati razne Petkovice,Jelice,Kovacevice,Usanovice,Bevande,Beuse,Colakovice-oni ce otici na smetljiste fudbalske historije...gledat cemo istinske asove bh fudbala Kodru,Barbareza,Glavasa,Konjica,Hadzibegica...s njima ce nas nogomet dozivjetu pravu renesansu,imat cemo Savez kojim cemo se ponositi,a ne kakav sad imamo koji je da places od tuge!
Ko je sklopio štetne ugovore Ušanović i kompanija ili FS Republike Srpske. Dajmo malo realnosti. U savezu sjede lopovi i to je tačno. Da je sreće svi bi trebali u zatvor. A ovako samo će ih smijeniti i nikom ništa.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 05 mar 2011, 01:28

drinski_vuk je napisao/la:
Ko je sklopio štetne ugovore Ušanović i kompanija ili FS Republike Srpske. Dajmo malo realnosti. U savezu sjede lopovi i to je tačno. Da je sreće svi bi trebali u zatvor. A ovako samo će ih smijeniti i nikom ništa.
jah usanovic je sklopio ali ni slucajno nije bogdan znao za to... ma daj...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

staaarinavijac
Kontakt:

Post Postao/la staaarinavijac » 05 mar 2011, 01:29

ovo sabotiranje normalnog funkcionisanja ( onako kako trazi UEFA ) od strane fs rs-a je samo jedan od dijelova specijalnog rata protiv drzave BiH , iluzija je da se delegati iz manjeg entiteta brinu za svoje polozaje...oni su jednostavno tu da obave prljavi posao za nalogodavce iz Beograda , pokušace da potpuno završe posao - zatiranje (kvalitetnog) fudbala u BiH , ali nece biti nezadovoljni ako postignu i nešto manje od tog ...
kad završe ono što završe , dobiće prekomandu na novi zadatak i sve tako ...

da su bajke moguće UEFA bi kaznila fs rs i njihove klubove suspenzijom iz medjunarodnih takmičenja te uskraćivanjem finansijske pomoći , pa nek im klubovi onda igraju play off na Ozrenu i Glasincu ,a pripreme obavljaju na Ravnoj Romaniji I Kalinoviku

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 mar 2011, 01:48

Koliko god se ne slagao sa drugim stvarima koje je naveo drinin vuk. No ugovor su potpisali Usanovic i koliko se sjecam Dominkovic. Dakle oni su iskopali jamu, a ovi iz RSa ce pokusati da nas gurnu u nju. Jedan problem jeste u politici koju sprovodi takozvani "FS"RS koji je marioneta politike, ali i bez njih bi bilo minimalno bolje sa sadasnjom kriminalnom bosnjackom/hrvatskom garniturom. To jest i ovi bi sami nasli mogucnost da nas dokrajce. Naprimjer sa tim ugovorom.

Isto se tako pitam sta taj novi statut sve sadrzi.
Koga je sve procitao? Dali je "samo" pitanje oko 3 predsjednika ili jos nesto o cemu nemamo pojma? Kako sam na TM shvatio u Portugalu je jedan od problema zasto ne prihvataju statut, jer ce se promjenuti nadleznosti oko sudija u njihovoj ligi. Valjda ko postavlja sudije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 05 mar 2011, 02:03

staaarinavijac je napisao/la:ovo sabotiranje normalnog funkcionisanja ( onako kako trazi UEFA ) od strane fs rs-a je samo jedan od dijelova specijalnog rata protiv drzave BiH , iluzija je da se delegati iz manjeg entiteta brinu za svoje polozaje...oni su jednostavno tu da obave prljavi posao za nalogodavce iz Beograda , pokušace da potpuno završe posao - zatiranje (kvalitetnog) fudbala u BiH , ali nece biti nezadovoljni ako postignu i nešto manje od tog ...
kad završe ono što završe , dobiće prekomandu na novi zadatak i sve tako ...

da su bajke moguće UEFA bi kaznila fs rs i njihove klubove suspenzijom iz medjunarodnih takmičenja te uskraćivanjem finansijske pomoći , pa nek im klubovi onda igraju play off na Ozrenu i Glasincu ,a pripreme obavljaju na Ravnoj Romaniji I Kalinoviku
Koje finansijske pomoći? Pa kompletan budžet FK Drina dolazi iz sredstava opštine i nešto sponzora. Kao i većine klubova u BiH. Koju je to pomoć dala UEFA?

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 05 mar 2011, 02:06

Principatus je napisao/la:Koliko god se ne slagao sa drugim stvarima koje je naveo drinin vuk. No ugovor su potpisali Usanovic i koliko se sjecam Dominkovic. Dakle oni su iskopali jamu, a ovi iz RSa ce pokusati da nas gurnu u nju. Jedan problem jeste u politici koju sprovodi takozvani "FS"RS koji je marioneta politike, ali i bez njih bi bilo minimalno bolje sa sadasnjom kriminalnom bosnjackom/hrvatskom garniturom. To jest i ovi bi sami nasli mogucnost da nas dokrajce. Naprimjer sa tim ugovorom.

Isto se tako pitam sta taj novi statut sve sadrzi.
Koga je sve procitao? Dali je "samo" pitanje oko 3 predsjednika ili jos nesto o cemu nemamo pojma? Kako sam na TM shvatio u Portugalu je jedan od problema zasto ne prihvataju statut, jer ce se promjenuti nadleznosti oko sudija u njihovoj ligi. Valjda ko postavlja sudije.
I jel ugovor sa Ćirom potpisivao FS RS ili FS BiH tj njegovi predstavnici? Ko je potpisao štetni ugovor sa onom marketinškom agencijom i sa dva!telekom operatera? Ako je i znao srpski član predsjedništva on ne predstavlja cijeli savez. Dominković već godinama vedri i oblači u savezu? Jel i on iz RS? Ko je kriv što Munib sjedi u savezu iako je optužen za finansijske malverzacije? Rečeno je jasno i da on ne može ponovo biti generalni sekretar i šta bi? Prema tome problemi su mnogo dublji od odnosa krovnog i entitetskog saveza.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 mar 2011, 02:28

Ma da, a Kures je iz republike Sjeverna Koreja.Njemu je usput ko odleprsao sef,samo nekih par stotina kila tezak.
Problem politicke prirode kenjaju iz RS i kamenjarski dijelova,za druge probleme su svi u isti rog puhali.
Kako rekoh ebe se Petkovicu i slicnim za repku.Traktorista je zanietio i u tome ce uspjeti.
Medjutim onda "FSRS'' nece biti nigdje,ali ebenom se kasno kajati.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 05 mar 2011, 02:40

FIFA i UEFA su pristale na ovakvo stanje kad su u svoje članstvo primile FS/NS BiH. Zašto još tad nisu postavile ovakve uslove pa ako neko ne bi pristao još tad bi ispaštao. Nego su sad sjetli poslije tolikih godina.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Confiance, Google Adsense [Bot], izdzezveubrazil, Zra i 39 gostiju.