BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Sabinho » 08 jul 2016, 22:55

Shadows je napisao/la:Atromitos, Helsinborg, Sigma su daleko od evro prosjeka. Kod nas se vjecito precjenjuju takve ekipe...
Neka nas tim sad izbaci PAOK, Malmo ili Spartu Prag cestitacu mu. Od koga su nam klubovi sad ispali?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 09 jul 2016, 00:05

Sabinho je napisao/la:
Shadows je napisao/la:Atromitos, Helsinborg, Sigma su daleko od evro prosjeka. Kod nas se vjecito precjenjuju takve ekipe...
Neka nas tim sad izbaci PAOK, Malmo ili Spartu Prag cestitacu mu. Od koga su nam klubovi sad ispali?
Znam sto mislis, to govori da bh klubovi stagniraju, pa i region, a drugi se dizu. ;)

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 jul 2016, 00:26

ElCartel11 je napisao/la:U evropi Zrinjski, Široki, Sloboda i Radnik. Hocel sakupiti barem 1 remi zajedno? :kafa:
Moj post prije skoro 2 mjeseca. Ovim putem cestitam nasim predstavnicima sto su osvojili zajedno nevjerovatna 3 remija! Uz to Zrinjski jos nije odigrao svoje utakmice.

Brez zajebancije ovo je dno dna, mislio sam da ce Siroki natamburat Birkirkaru a ono nista. Takodje sam mislio, da ce se Sloboda dobro pojacati pred Evropu i proci ove Izraelce. U Radnik i nisam polagao neku nadu, jer sam znao, da jim Evropa nije uopste bitna, pogotovo posle odlazaka kljucnih igraca.
Za Zrinjski takodje, ako osvoje remi kod kuce bice jim puna kapa.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 jul 2016, 02:24

ElCartel11 je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:U evropi Zrinjski, Široki, Sloboda i Radnik. Hocel sakupiti barem 1 remi zajedno? :kafa:
Moj post prije skoro 2 mjeseca. Ovim putem cestitam nasim predstavnicima sto su osvojili zajedno nevjerovatna 3 remija! Uz to Zrinjski jos nije odigrao svoje utakmice.

Brez zajebancije ovo je dno dna, mislio sam da ce Siroki natamburat Birkirkaru a ono nista. Takodje sam mislio, da ce se Sloboda dobro pojacati pred Evropu i proci ove Izraelce. U Radnik i nisam polagao neku nadu, jer sam znao, da jim Evropa nije uopste bitna, pogotovo posle odlazaka kljucnih igraca.
J e b o majku čovjek kad vas čita reko bi da svake godine grupne faze igrate a ne da su vas tamburali Albanci i Crnogorci plus sto ima sezona kad u ovom jadu od lige niste uopšte dobacili do ovih predkola al sad kao eto hoće li ove ekipe do jednog remija....majke mi ste slučajevi za posmatranje... Od rata na ovamo dobacili ste zajedno sa strumfovima 2 puta do ovog play off gdje su vam osrednje ekipe ogadile fudbal a ne prestajete neke lekcije dijelit.. Pa nedo Bog dragi da ste na 50% Dinama recimo.. Pa od vas se tačno ne bi moglo živjeti i od vašeg mudrovanja... Kakve bi to lekcije padale... Garant bi tražili da istupite iz lige i da se priključite nekoj jačoj ligi....pa kako navijača Zrinjskog ovdje nema...skontali ljudi da ste smorili sve žive pa i ne pišu više jbt.....jao lekcija jao mudrovanja a za mjesec kad vas klepi Krupa j e b a t ćete nanu naninu i treneru i igračima
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 09 jul 2016, 02:53

samirr je napisao/la:Široki bi realno trebao proci.
Zrinjski se nece obrukati.
Radnik - jedan ili oba ne daju gol. Celo kad postavi bunker ne moze ga ni nato probiti.
Sloboda - Vrlo vjerovatno dobar rezultat u prvom mecu, u gostima ce biti problem velike vrucine.
Široki me baš razocarao, Radnik i Sloboda tu i tamo.
Cekam rasplet Zrinjskog.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Effenberg » 09 jul 2016, 05:59

Iceplayer je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Prestravljen sam. Svake godine smo jadniji. :puke:
Fudbal nam napreduje silaznom putanjom [emoji106]
Jurimo u rikverc 300 kmh!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 jul 2016, 10:34

ElCartel11 je napisao/la:

:think: :think:
Malo ste vi svi podcjenili Maltežane. Nije to kao prije što je kod njih bilo. Slažem se Široki jest razočarao ali ne u tolikoj mjeri koliko vi pišete. Ova ista Birkirkara je prošle sezone umalo West H izbacila, ljudi imaju plaće veće nego naši igrači jedno 4-5 puta, uređeniju državu, savez, klubove itd itd Brzo će i oni nas prešišati. Dovode strance, dobro plaćaju.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 jul 2016, 11:34

Sabinho je napisao/la:FK Sarajevo - Evropa (od PLBIH):
Izbacili:
2002/03 Kup Uefa; Sigma Olomuc (sezonu prije zavrsili na diobi drugog mjesta zajedno sa Slaviom Prag)
2006/07 Kup Uefa: Rangers (Andora)
2007/08 LP: Marsaxlokk (prvak Malte), Genk (sezonu prije nas drugi u Belgiji).
2009/10 Europska Liga: Spartak Trnava (treci iz slovacke lige), Helsingborg (sezonu prije nas drugi, u sezoni kad su igrali sa nama sampioni Svedske).
2011/12 Europska Liga: Orebro
2012/13 Europska Liga: Hibernians (Malta), Levski Sofija (sezonu prije nas treci, sezona kad su igrali sa nama drugi - kiksali u zadnjem kolu i izgubili titulu).
2014/15: Haugesund, Atromitos (treci iz grcke lige, do meca sa nama cijelu sezonu nisu izgubili kuci).
Ispali:
2002/03 Kup Uefa: Besiktas (sezonu prije nas treci, u sezoni kad su nas izbacili sampioni. Izborili remi 2:2 u prvom mecu u Istanbulu).
2003/04 Kup Uefa: Sartid Smederevo
2006/07 Kup Uefa: Rapid Bukurest (sezonu prije nas drugi u ligi, u Kupu Eufa zavrsili prvi u grupi ispred Shakhtara, PAOKA, Rennesa, Stuttgarta, nakon toga izbacili Hertu i Hamburg pa ispali u cetvrtfinalu od Steaue Uknjizena pobjeda od 1-0 na Kosevu.)
2007/08: Basel Kup Uefa (sezonu prije nas drugi, u 07/08 sampioni), LP od Dynamo K. Izboren play-off LP i Kup Uefa.***
2009/10 Europska Liga: Cluj (sezona prije nas sampioni Rumunije, igrali LP). Play-off Europske lige***.
2011/12 Europska Liga: Sparta Prag (Drugi i u sezoni prije nas i u sezoni kad su igral sa nama uz osvojen kup).
2012/13 EL: Zeta
2013/14 EL: Kukesi
2014/15 EL: Borussia Mönchengladbach. Play-off EL***.
2015/16 LP: Lech Poznan.

Ovo je nas bilans. I sad dodje neki frajko iz Tuzle i kaze kako smo mi ljubomorni na njih. :bow: Dajte vas godinu po godinu da uporedimo???
Skreces s teme.. tema je ova sezona 2016/2017, a ne tamo neke bajate sezone..i nisu Tuzlaci ljubomorni nego vi. Vi da ste bolji bili ovu sezonu bi igrali umjesto njih, a posto ste slabiji bili nema vas i kraj. Iducu sezonu se potrudite pa ce vas biti..

mario11111
Kontakt:

Post Postao/la mario11111 » 09 jul 2016, 11:54

Ajmo bijeli aleee.. :salut:
1905

Muerte
Kontakt:

Post Postao/la Muerte » 09 jul 2016, 12:45

Biti ljubomoran na klub koji je skoro jedno stoljece bez trofeja, a naziva se velikanom. Klub koji je 2 puta uspio dobaciti do Evrope, koji igra u drugom gradu svoju domacu "historijsku" utakmicu, koji mora svojim navijacima placati gostovnja, koji je do nedavno bio drugoligas.
Na ovo biti ljubomoran ?

Nasladjivali su se, smjeskali, a sada su manji od makovog zrna. Smiješan klub, smijesni navijaci.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 09 jul 2016, 12:51

Sabinho je napisao/la:FK Sarajevo - Evropa (od PLBIH):
Izbacili:
2002/03 Kup Uefa; Sigma Olomuc (sezonu prije zavrsili na diobi drugog mjesta zajedno sa Slaviom Prag)
2006/07 Kup Uefa: Rangers (Andora)
2007/08 LP: Marsaxlokk (prvak Malte), Genk (sezonu prije nas drugi u Belgiji).
2009/10 Europska Liga: Spartak Trnava (treci iz slovacke lige), Helsingborg (sezonu prije nas drugi, u sezoni kad su igrali sa nama sampioni Svedske).
2011/12 Europska Liga: Orebro
2012/13 Europska Liga: Hibernians (Malta), Levski Sofija (sezonu prije nas treci, sezona kad su igrali sa nama drugi - kiksali u zadnjem kolu i izgubili titulu).
2014/15: Haugesund, Atromitos (treci iz grcke lige, do meca sa nama cijelu sezonu nisu izgubili kuci).
Ispali:
2002/03 Kup Uefa: Besiktas (sezonu prije nas treci, u sezoni kad su nas izbacili sampioni. Izborili remi 2:2 u prvom mecu u Istanbulu).
2003/04 Kup Uefa: Sartid Smederevo
2006/07 Kup Uefa: Rapid Bukurest (sezonu prije nas drugi u ligi, u Kupu Eufa zavrsili prvi u grupi ispred Shakhtara, PAOKA, Rennesa, Stuttgarta, nakon toga izbacili Hertu i Hamburg pa ispali u cetvrtfinalu od Steaue Uknjizena pobjeda od 1-0 na Kosevu.)
2007/08: Basel Kup Uefa (sezonu prije nas drugi, u 07/08 sampioni), LP od Dynamo K. Izboren play-off LP i Kup Uefa.***
2009/10 Europska Liga: Cluj (sezona prije nas sampioni Rumunije, igrali LP). Play-off Europske lige***.
2011/12 Europska Liga: Sparta Prag (Drugi i u sezoni prije nas i u sezoni kad su igral sa nama uz osvojen kup).
2012/13 EL: Zeta
2013/14 EL: Kukesi
2014/15 EL: Borussia Mönchengladbach. Play-off EL***.
2015/16 LP: Lech Poznan.

Ovo je nas bilans. I sad dodje neki frajko iz Tuzle i kaze kako smo mi ljubomorni na njih. :bow: Dajte vas godinu po godinu da uporedimo???
Ko ne konta procitati 100 puta ako treba :thumbup:
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 09 jul 2016, 13:00

Muerte je napisao/la:Biti ljubomoran na klub koji je skoro jedno stoljece bez trofeja, a naziva se velikanom. Klub koji je 2 puta uspio dobaciti do Evrope, koji igra u drugom gradu svoju domacu "historijsku" utakmicu, koji mora svojim navijacima placati gostovnja, koji je do nedavno bio drugoligas.
Na ovo biti ljubomoran ?

Nasladjivali su se, smjeskali, a sada su manji od makovog zrna. Smiješan klub, smijesni navijaci.
Prvo Sloboda nije bez trofeja.
Evropska takmicenja je igrala 5 puta.
Utakmica ni po cemu nije "historijska"osim u vasim iskompleksiranim glavama.
Gostovanje se placa novcem iz udruzenja UG "prijatelji Slobode" kao i udruzenje Fukara koje broji vise od 900 aktivnih clanova koji placaju mjesecnu clanarinu.
Mozes li priloziti dokaz da je KLUB platio bilo sta :?:
Svojevremeno je i FK Zeljeznicar bio dugogodisnji drugoligas,ili lazem :?:
Smjeskali smo se,nasladjivali,i opet cemo,jer cemo opet biti najuzi kandidat za evropska takmicenja i titulu.
A ti nastavi da pjenis,slicno ocekujem i dogodine kada tvoj klub opet ne bude izborio evropu.
Stadion je neuslovan,ali nije u nasem vlasnistvu vas jeste i opet niste igrali na Grbavici.
Zadnja izmjena: solinas, dana/u 09 jul 2016, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 09 jul 2016, 13:04

Legia je u superkupu na domacem terenu izgubila 4-1 od Lecha iz Poznana. Vrlo je moguce da ce u Mostaru nastupiti bez 4-5 igraca koji su igrali na Euru a pitanje je koliko ce ozbiljno shvatiti tu utakmicu tako da za Zrinjski ipak postoji nada.

Legia je jos uvijek veliki favorit ali uz malo srece Zrinjski bi se barem u Mostaru mogao "potuci" sa njima.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jul 2016, 13:06

Sloboda napreduje iz dana u dan, nasi su casno odigrali protiv jaceg protivnika sa dosta vecim budzetom i boljim uslovima. Tek smo poceli, dobro se radi nakon dvije sezone u ligi Evropska utakmica za klub koji ima razne probleme je odlicno.

A za koeficijent i misljenja drugih dusa koje jedva cekaju da se Slobodi desi nesto lose me zaboli qrac. 95% navijaca Sarajeva i Zelje bi uzivalo da je Slobodi pao avion iz Izraela. Takav je to mentalni sklop, ne trebamo se takvima pravdati.

Isto i Zrinjski kao i Sloboda, uz Slobodu je bio najbolja ekipa prosle sezone, vjerovatno ce tako biti i naredne sezone, nemaju se kome pravdati. Bili su najbolji i igraju protiv Poljaka, za ostalo ih zaboli qrac.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 jul 2016, 13:47

Zrinja mora napasti prvu utakmicu, a ako se izbori dobar rezultat u drugoj bunker pa sta bog da

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 jul 2016, 14:45

staragarda je napisao/la:J e b o majku čovjek kad vas čita reko bi da svake godine grupne faze igrate a ne da su vas tamburali Albanci i Crnogorci plus sto ima sezona kad u ovom jadu od lige niste uopšte dobacili do ovih predkola al sad kao eto hoće li ove ekipe do jednog remija....majke mi ste slučajevi za posmatranje... Od rata na ovamo dobacili ste zajedno sa strumfovima 2 puta do ovog play off gdje su vam osrednje ekipe ogadile fudbal a ne prestajete neke lekcije dijelit.. Pa nedo Bog dragi da ste na 50% Dinama recimo.. Pa od vas se tačno ne bi moglo živjeti i od vašeg mudrovanja... Kakve bi to lekcije padale... Garant bi tražili da istupite iz lige i da se priključite nekoj jačoj ligi....pa kako navijača Zrinjskog ovdje nema...skontali ljudi da ste smorili sve žive pa i ne pišu više jbt.....jao lekcija jao mudrovanja a za mjesec kad vas klepi Krupa j e b a t ćete nanu naninu i treneru i igračima
Samo sam naveo, da je sramota i da ja nepamtim kad su ispala sva 3 kluba u 1 predkolu EL! Za razliku od vas Sarajevo i Željezničar su takve klubove prolazili i vecinu puta dogurali do 3 predkola EL.
Kazes zajedno 2 puta dogurali do playoffa? Sarajevo je igralo 2 puta playoff EL protiv Borussie i Cluja, dok smo igrali i playoff LP protiv Dinamo Kijeva. Željezničar igrao playoff za LP protiv Newcastla, znaci zajedno 4 puta smo bili na korak do grupnih faza.
Upravu si to jesu osrednje ekipe, ali samo ekipama kao sto su Barcelona, Real, Juventus...dok su za nas te ekipe svemirski brod u svakom pogledu.
Sto se tice tih ''navijaca'' to me zaboli, neka pisu gdje hoce. Niko jih netjera da idu sa foruma i tako ne znaju nista drugo nego prosipati nacionalizam.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 jul 2016, 15:07

staragarda je napisao/la: J e b o majku čovjek kad vas čita reko bi da svake godine grupne faze igrate a ne da su vas tamburali Albanci i Crnogorci plus sto ima sezona kad u ovom jadu od lige niste uopšte dobacili do ovih predkola al sad kao eto hoće li ove ekipe do jednog remija....majke mi ste slučajevi za posmatranje... Od rata na ovamo dobacili ste zajedno sa strumfovima 2 puta do ovog play off gdje su vam osrednje ekipe ogadile fudbal a ne prestajete neke lekcije dijelit.. Pa nedo Bog dragi da ste na 50% Dinama recimo.. Pa od vas se tačno ne bi moglo živjeti i od vašeg mudrovanja... Kakve bi to lekcije padale... Garant bi tražili da istupite iz lige i da se priključite nekoj jačoj ligi....pa kako navijača Zrinjskog ovdje nema...skontali ljudi da ste smorili sve žive pa i ne pišu više jbt.....jao lekcija jao mudrovanja a za mjesec kad vas klepi Krupa j e b a t ćete nanu naninu i treneru i igračima
:tokralju:
Jos kad onaj retard napisa da godinama grade koef a mi sve upropastili. Jak je nacionalni koef dok se starta kao nenosioc u prvom pretkolu, odlican. Pa jbt nemas sta ni sjebat kako god da odigras, ne moze ispod.
I zaboravio si da su vec pricali kako ce istupiti iz lige, znas dobiju Partizan u prijateljskoj pa se nafuraju :lol:
Jednostavno svi rezultati u Europi su zasnovani cisto na srecu, kada odigras Europu tako mnogo puta logicno je da ce te nekad prosrati da dodjes do playoffa kao sto je i logicno da ces se nekada obrukati.
Nad tobom sunce najljepše sja

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 09 jul 2016, 15:11

Jedno je sigurno,a to je da bi i Zeljo i Sarajevo prosli prva pretkola a i drugo bi makar jedan klub.Svi klubovi ove godine su sramotno odigrali i ocekivao sam ovaj scenarij,ne znam jos za Zrinjski da vidimo ali ni njima se ne pise dobro sigurno!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 jul 2016, 15:12

Pa činjenica je da su Željo i Sarajevo dosta bolji od Slobode u Europi, i šta je problem sa tim?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 jul 2016, 15:12

Proslogodisnji Zeljo i Sarajevo ne bi prosli ni maltezane. Mozda Sarajevo bi ako bi Benko odigrao fantasticnu utakmicu. Tu prica oko toga zavrsava.
@faraon problem je sto vas je vise od pola mentalno bolesno jer imate potrebu nesto objasnjavati kad ste i kako ste igrali. Jos se niste pomirili sa cinjenicom da niste u Europi, ali neka naviknuti cete se
Nad tobom sunce najljepše sja

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.