FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 30 maj 2014, 12:22

Međutim, s druge strane i Željezničaru se mnogo duguje, a svakako je najaktuelniji "slučaj Mersin", odnosno dugovanja turskog kluba prema Željezničaru za transfer Ibrahima Šehića.

"Disciplinska komsija UEFA-e je presudila u našu korist, Mersin se nije očitovao na njihovu odluku, što znači da je odustao od slučaja. Ne bih vam znao reći šta će dalje biti, svi se nadamo da će se ovaj slučaj što prije okončati", zaključio je Šiljak.
Gredic je i govorio da po osnovu raznih dugovanja moramo platiti oko milion KM, ali da i isto toliko potrazujemo, u onom njegovom razgovoru na zvanicnoj stranici...

A Gredic prije toga u januaru nekad:
Slučaj Šehić?

- Slučaj Šehić još nije naplaćen. Sud je u septembru presudio u našu korist, nakon čega su iz Mersina tražili objašnjenje presude. Objašnjenje im je dostavljeno 2. decembra i imali su pravo na žalbu od 3. decembra do 3. januara. Žalbom mogu, eventualno, samo prolongirati isplatu za nekih sedam-osam mjeseci. Kamate im idu, s tim da je sud odlučio da kamata ne bude 12%, nego 3-5%.
P.S. Zna li neko kada cemo dobiti ove pare i kada ce se krenuti sa realizacijom projekta???
Da li smo aplicirali za UEFA program poboljšavanja uslova na stadionu i, ako jesmo, na šta će se potrošiti ta sredstva?

- Aplicirali smo. To je program UEFA-e u kojem je predviđena pomoć od 90.000 eura za infrastrukturu klubova koji se najduže takmiče u Premijer ligi BiH. Pored toga smo morali dostaviti i potvrdu da će lokalna zajednica učestvovati s najmanje 30% sredstava i to je nekih dodatnih 50.000 KM od Općine Novo Sarajevo. Ukupna investicija u stadion će tako biti nekih 230.000 KM. Napravili smo projekat od 30.000 do 40.000 KM za automatske prskalice na terenu, dok će ostalobiti uloženo u svlačionice, novinarske sale i u zapadnu tribinu.
Mislim da bi zvanicna stranica trebala opet obaviti jedan sumirajuci intervju kad npr pocnu pripreme 10.06. pa da opet znamo na cemu smo, jer je onaj intervju sa Gredicem bio fantastican...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 30 maj 2014, 12:45

jufke su najjace, do juce im jahovic place po pre konferencijama, a sad odjednom oni drze nekom prodike oko dugovanja.. sto bi nas narod reko kad se fukara docepa para... :clap:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 maj 2014, 12:46

Neki su naivni, neki se prave naivni, neki su bezobrazni...
Predmet Sehic je predat organima uefe koji se bave pitanjima transfera. Uz predmet je morao biti priložen ugovor koji je ustvari osnov potraživanja. Uefina tijela su donijela do sada dvije odluke (presude) po kojima Mersin ima obavezu platiti Zelji iznos od 425 000 eura uvecano za kamate. Na prvu su se žalili, trajalo je drugostepeno odlučivanje, da bi drugostepena komisija potvrdila odluku na koju se Mer.nije žalio.
Moraju to platit, nema nacina da izbjegnu.Maksimalno koriste uefinu birokraciju.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 maj 2014, 12:47

Ali kako se samo smisljeno udara na klub,to je cudo jedno.Znam da vam smetamo dusmani,al i sami znate sta mozete,sto i svih ovih godina :tralala:

A ovim jufkama sto prate nase dugove i sto su max informisani o najtrofejnijem klubu u bih,bi preporucio da im je bolje da se raspitaju koliko im utrpani ima godina,a koliko djece ima da se rastale.Drugo,ako ste vec culi za nase dugove i ide vas ekonomija maximalno,onda vjerovatno znate sta je finansijski fair play,pa skontajte hocete li zaraditi 5mil eura za budzet u iducoj godini kojim se hvalite.Ne mozete mu svake godine dionice prodavati.Haj malo mozgajte,imate se baviti blagostanjem i parama,a od nas odj.ebaus lagano

EDIT:
Btw. to za brku vam je prezvakana prica,kocnica zelje,dzelat,lopov itd.jos od kako se vratio to pricate.
A cim vam se dino toliko sviđa i placete za njim,a amara mrzite i za nase dobro ukazujete na njegove propuste,sve je kristalno jasno i budali

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 30 maj 2014, 12:51

Jedno je sigurno da čak ni kod nas ovakva "kampanja" nije slučajna.Komentarisati ovoliku količinu novinarskog interesa je bespredmetno.Ali ono što nije slučajnost je sinhronizacija i tajming.Sve se dešava u vrijeme u kojem se priprema i osmišljava ekipa za narednu sezonu.Upravo ovako tempirani članci koji govore o "performansima",o haousu unutar kluba su dovoljni da odbiju bilo kojeg potencijalno interesantnog mladog fudbalera.Najednom podaci o dugovanjima,crne slutnje za narednu sezonu,neprovjerene ali proturene informacije o uzetim parama itditd.Propagandna mašinerija za primjer.Da ne spominjem doslovno spavanje pitarskih insajdera koji svo vrijeme svijeta provode na našoj temi sa naravno najsvježijim informacijama tipa:nije da provociram ali mi je Taj i taj u povjerenju rekao........Pooslušajte ljudi još jednom zadnji Amarov intervju.Šta nije jasno i šta je novo.Imamo dugovanja,imamo i potraživanja.Ispade da mi Moramo isplatiti dugovanja ali zato potraživanja nisu obavezna.Rekao je da nema love za "zvučna "pojačanja.Ako neko ode tražiće se zamjena i da ne nabrajam.Došlo je do amnezije pa se zaboravilo da bi vrlo vjerovatno druga priča bila da nas povrede nisu itekako spriječile.I takvi kokuzi i povredama osakaćeni smo bili kandidat do maltene samog kraja.Fudbal odavno nije samo igra na terenu,kuhinja radi punom parom.Neke smo bodove prosuli,neke dobili na guzove ali nemojmo prosipati Željino ime.Evo kone silnu lovu uložiše i sve se na kraju svelo na obećanje o razvaljivanju u nerednoj sezoni .Da me oni tamo ne shvate pogrešno kup je njihov ali valjda je jasno da je to utješna nagrada
Dino je i meni drag i hemija koju je imao sa igračima je dobra ali je isto tako jasno da mu je u oba mandata uvjek falilo ono "malo"Apsolutni respekt za preuzimanje ekipe u zajebanom trenutku i sve je bilo dobro do ovih zadnjih desetak kola kada smo se počeli mučiti,bili možda i naivni itd.Odgovornost je na kraju ipak kod njega.O načinu i o tome kako je to urađeno treba pitati novinare insajdere jer oni to bolje znaju.Koliko jucer smo čitali da je Ronaldo bio jako siromašan,pa da je dao dres bratu ,Treba li reći da je sve demantovano.Pa u Želju dolazi ovaj,onaj ma prava pijaca sa informacijama.
Ljudi koji vode klub rade kako rade,hipoteke postoje ali sam siguran da u postojećem stanju rade onoliko koliko je moguće a da pritom ne prodaju,rasprodaju kako god hoćete i ime i dostojanstvo svog kluba
Zadnja izmjena: reks, dana/u 30 maj 2014, 12:58, ukupno mijenjano 2 puta.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 30 maj 2014, 12:52

SarajlijaTM je napisao/la:Ali kako se samo smisljeno udara na klub,to je cudo jedno.Znam da vam smetamo dusmani,al i sami znate sta mozete,sto i svih ovih godina :tralala:

A ovim jufkama sto prate nase dugove i sto su max informisani o najtrofejnijem klubu u bih,bi preporucio da im je bolje da se raspitaju koliko im utrpani ima godina,a koliko djece ima da se rastale.Drugo,ako ste vec culi za nase dugove i ide vas ekonomija maximalno,onda vjerovatno znate sta je finansijski fair play,pa skontajte hocete li zaraditi 5mil eura za budzet u iducoj godini kojim se hvalite.Ne mozete mu svake godine dionice prodavati.Haj malo mozgajte,imate se baviti blagostanjem i parama,a od nas odj.ebaus lagano

EDIT:
Btw. to za brku vam je prezvakana prica,kocnica zelje,dzelat,lopov itd.jos od kako se vratio to pricate.
A cim vam se dino toliko sviđa i placete za njim,a amara mrzite i za nase dobro ukazujete na njegove propuste,sve je kristalno jasno i budali
SAMO SE SJETI OGRIJANJA NA NASOJ TEMI U VRIJEME "VIRŠLI" i shvatit ces onu ko visoko leti....

i ne vidim nikakav orkestrirani udar, jedan jedini novinar pise o ovome ito vas uposlenik u FAN SHOP-u ...
uz to ovi podatci sto ih iznose novinari i nus bas LAZ

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 maj 2014, 12:54

onda si ćorav i ne vidis ostale clanke.ili mozda ne pratis toliko dobro kao lafomamin.
eto imas i temu za razmisljanje,preskocio si malo

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 30 maj 2014, 12:55

SarajlijaTM je napisao/la: A ovim jufkama sto prate nase dugove i sto su max informisani o najtrofejnijem klubu u bih,bi preporucio da im je bolje da se raspitaju koliko im utrpani ima godina,a koliko djece ima da se rastale.Drugo,ako ste vec culi za nase dugove i ide vas ekonomija maximalno,onda vjerovatno znate sta je finansijski fair play,pa skontajte hocete li zaraditi 5mil eura za budzet u iducoj godini kojim se hvalite.Ne mozete mu svake godine dionice prodavati.Haj malo mozgajte,imate se baviti blagostanjem i parama,a od nas odj.ebaus lagano
Cuj finansijski fair play. :lol: :lol: :lol:
#divovi

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 maj 2014, 12:59

čuj, ima i to.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 maj 2014, 13:02

Evo da jos nesta pojasnim. Moguce je da se u Mersinu prave malo ludi i spore 50 000 eura. Naime,ugovor je potpisanna 375 000 eura,plus 50 000 eura ako Seha bude u prvoj sezoni branio vise od 60% utamica. Branio je vise od postavljenog limita. Oni su vjerovatno koristili i ovaj detalj da dobiju na vremenu,sporeci neke stvari oko broja odigranih utakmica.

Doc Holliday
Kontakt:

Post Postao/la Doc Holliday » 30 maj 2014, 13:04

zaboljisportuBiH je napisao/la:Znači samo par stvari:
1. ako DIni nije saopšteno prije zvaničnog obavještenja na stranici onda to nije ok. RUžno.
2. Po meni DIno nije za prvog trenera ali ako je po ranijem dogovoru ispunio očekivanja a on je želio ostati onda ga je trebalo ostaviti. NOvi trener Adžem ili Sablja po meni ostalo zdravo. Možda Oda. To što neki pričaju da je to mač sa dvije oštrice ja iih pitam a ko nije mač sa dvije oštrice? Svi treneri pa i Murinjo su mač sa dvije oštrice.
3. milion dugova čitam jutros u Avazu imamo isplatiti ove godine za pristigle presude, 120.000 samo Hasagić - mislim da je sada jasno zbog čega se teži smanjenu plata igračkog kadra.
4. pametolozi - nek se jave u klub da pomognu na čelu sa ovim @doc holidejem koji mi djeluje kao profesor koji nema dodira sa relanim sektorom. Takvih poznajem mali milion. Znaju sve riječima objasniti, a relanost ni blizu.
5. po stoti put ponavljam direktor je tek došao i (Željo TV (možda niej njeogov projekat ali nije bitno podržao ga je)i uređenje pomoćnog a čuo sam od radnika na stadionu još dosta sitnica koje je uradio a za koje nisam mogao vjerovati da niko ranije nije) i ne može se tek tako ocjenjivati njegov rad!!!!!!!!!!!!!!
6. sve što ovi ''novi'', što kaže @likusa, pričaju to smo sve mi pričaki ranije i to se zna ali nije ni blizu kako se to predstavlja
7. klub fakat mora izlaziti malo više sa vaničnim saopštenjim a i to ponavljam ko papagaj stoti put. Malo informacija zvaničnih izlazi u javnost
8. pitari su se opet pokazali fuj. Imam ih masu i na fejsu i ne može čovjek vjerovati šta pišu čak i obrazovani ljudi prem atome @lafomamone (zadnji si postovao pa si mi prvi na pameti) i sl popustite i uživajte u bazenu sa lovom
Dragi prijatelju da bi nekom pomogao taj neko treba da bude svjestan da mu je ta pomoc potrebna. Odredjene stvari sam savjetovao i donekle su usvojene ali za nesto vise potreban je svakodnevni angazman i tim ljudi koji razumije sta se treba raditi i zna kako to ostvariti.
Ne mozes nikoga natjerati da prihvati pomoc i savjet ako je ubijedjen da zna bolje i vise. U takvoj situaciji ti ostaje da se povuces i pozelis svu srecu da uspiju u svojim nakanama. U krajnjem slucaju izabran je novi direktor i pojacana uprava i oni su ti koji moraju i trebaju donijeti pozitivne promjene, jer Klub nije neprofitna humanitarna organizacija niti udruzenje penzionera (da se penzioneri ne uvrijede) pa da se izadje pred javnost i kaze da se nesto radi ali jos nema rezultata ali da ce ih biti. Kad, u kojem vremenskom periodu, ko su nosioci tih aktivnosti i na koji nacin ce Klub profitirati iz tih aktivnosti? Za to je potrebna vizija sa definisanim kratkorocnim i srednjorocnim planovima i hodogramima aktivnosti. Mi se smijemo komsijama-piticama ali oni su ovo sto su postigli u organizacionom smislu pokrenuli prije vise od dvije godine i sad su, na zalost, godinama ispred nas.

Sto se tice sponzora samo se sjeti Bosnalijeka i njihovog izdvajanja za sponzorstvo. Ali sponzora treba cuvati i ciniti sve da bude zadovoljan. Tu nema sujeta i licnih interesa kao ni rodjackih linija itd...

I na kraju, odavno sam bio za filozofiju promovisanja vlastitog omladinskog kadra ali da to bude dugorocna politika sa jasno definisanim ciljevima i rezultatima i bez licnih interesa. Mora se svakodnevno raditi na tome da klub iz vise razloga bude interesantan potencijalnim investitorima (tradicija, rezultati, imovina, brend, pravni okvir, mogucnost transfera igraca itd.)

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 30 maj 2014, 13:11

Ne znam koji **** se kuka. Ima uprava i nju neka boli glava. Ovo im je ispit. Ili ce ga položiti ili ce pasti. Imaju 7 mjeseci fore, strpiti se i pratiti situaciju.
NO PYRO NO PARTY

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 maj 2014, 13:12

moustapha je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la: A ovim jufkama sto prate nase dugove i sto su max informisani o najtrofejnijem klubu u bih,bi preporucio da im je bolje da se raspitaju koliko im utrpani ima godina,a koliko djece ima da se rastale.Drugo,ako ste vec culi za nase dugove i ide vas ekonomija maximalno,onda vjerovatno znate sta je finansijski fair play,pa skontajte hocete li zaraditi 5mil eura za budzet u iducoj godini kojim se hvalite.Ne mozete mu svake godine dionice prodavati.Haj malo mozgajte,imate se baviti blagostanjem i parama,a od nas odj.ebaus lagano
Cuj finansijski fair play. :lol: :lol: :lol:
MA vi tu ne spadate,vi ste ipak divovi,zna to i platini :lol: :lol: :lol:

Sjetit cete se vi ove price kad se iduce godine budu morali prodavati igraci da se dodje priblizno do "zarađene cifre",
a jos kad se 11 malih kineza bude talilo za jos manji klub sa hadisona,to ce tek da bude veselo. A ti dodjes na tekmu,pa cujes na blagajni "20 malka kalta,oces i lampa za 10 malki" :lol: :lol: :lol:

@reks-nadam se da jos neko konta sve to sto si napisao...

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 maj 2014, 13:14

:facepalm:

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 30 maj 2014, 13:17

reks je napisao/la:Jedno je sigurno da čak ni kod nas ovakva "kampanja" nije slučajna.Komentarisati ovoliku količinu novinarskog interesa je bespredmetno.Ali ono što nije slučajnost je sinhronizacija i tajming.Sve se dešava u vrijeme u kojem se priprema i osmišljava ekipa za narednu sezonu.Upravo ovako tempirani članci koji govore o "performansima",o haousu unutar kluba su dovoljni da odbiju bilo kojeg potencijalno interesantnog mladog fudbalera.Najednom podaci o dugovanjima,crne slutnje za narednu sezonu,neprovjerene ali proturene informacije o uzetim parama itditd.Propagandna mašinerija za primjer.Da ne spominjem doslovno spavanje pitarskih insajdera koji svo vrijeme svijeta provode na našoj temi sa naravno najsvježijim informacijama tipa:nije da provociram ali mi je Taj i taj u povjerenju rekao........Pooslušajte ljudi još jednom zadnji Amarov intervju.Šta nije jasno i šta je novo.Imamo dugovanja,imamo i potraživanja.Ispade da mi Moramo isplatiti dugovanja ali zato potraživanja nisu obavezna.Rekao je da nema love za "zvučna "pojačanja.Ako neko ode tražiće se zamjena i da ne nabrajam.Došlo je do amnezije pa se zaboravilo da bi vrlo vjerovatno druga priča bila da nas povrede nisu itekako spriječile.I takvi kokuzi i povredama osakaćeni smo bili kandidat do maltene samog kraja.Fudbal odavno nije samo igra na terenu,kuhinja radi punom parom.Neke smo bodove prosuli,neke dobili na guzove ali nemojmo prosipati Željino ime.Evo kone silnu lovu uložiše i sve se na kraju svelo na obećanje o razvaljivanju u nerednoj sezoni .Da me oni tamo ne shvate pogrešno kup je njihov ali valjda je jasno da je to utješna nagrada

Dino je i meni drag i hemija koju je imao sa igračima je dobra ali je isto tako jasno da mu je u oba mandata uvjek falilo ono "malo"Apsolutni respekt za preuzimanje ekipe u zajebanom trenutku i sve je bilo dobro do ovih zadnjih desetak kola kada smo se počeli mučiti,bili možda i naivni itd.Odgovornost je na kraju ipak kod njega.O načinu i o tome kako je to urađeno treba pitati novinare insajdere jer oni to bolje znaju.Koliko jucer smo čitali da je Ronaldo bio jako siromašan,pa da je dao dres bratu ,Treba li reći da je sve demantovano.Pa u Želju dolazi ovaj,onaj ma
prava pijaca sa informacijama.

Ljudi koji vode klub rade kako rade,hipoteke postoje ali sam siguran da u postojećem stanju rade onoliko koliko je moguće a da pritom ne prodaju,rasprodaju kako god hoćete i ime i dostojanstvo svog kluba
Ovo razmisljanje mi se svidja.
Opcenito,nisam od onih koji u svemu vide sile zavjere,koji vjeruju da svijetom vladaju iluminati...ali se potpuno slazem sa tvojim rezonom.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 30 maj 2014, 13:17

@SarajlijaTM,

Malo bolje prouci taj finansijski fair play, vidim nisi ga razumio najbolje. ;)
#divovi

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 maj 2014, 13:27

moustapha je napisao/la:@SarajlijaTM,

Malo bolje prouci taj finansijski fair play, vidim nisi ga razumio najbolje. ;)
Sigurno da nisam u onolikoj mjeri,koliko vi pratite FK Željezničar,ali znam dovoljno,ne sekiraj se.A ako sam gdje pogrijesio ovaj komentar ti nije nikakav kontraargument.

Btw.Kaze neki vas da je slusao dzelu kako se zali za pare,slusao sam i ja vaseg dinu kako tvrdi da ima par mil ustekanih i da cekaju jos,pa da dignu sidro,jer ce ih utrpani jos malo ionako otjerati. Vjerujes li mi?Naravno da ne,mozda me se i tu sjetiš .

Haj ziv bio vozdra ;)

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 30 maj 2014, 13:29

Dakle, da sumiramo.
Raspadamo se, sve se rastalilo, nećemo dobiti licencu, sve što valja će pobjeći iz kluba ...
Svake godine ista priča.

A mnogi će opet gledati na nas odozdo :cool:

I hajmo sad pitari razgulite na svoj stadion :D

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 30 maj 2014, 13:34

SarajlijaTM je napisao/la:A ako sam gdje pogrijesio ovaj komentar ti nije nikakav kontraargument.
Evo imas ovdje koliki dug smije biti maksimalno: http://www.financialfairplay.co.uk/fina ... lained.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako predjemo ovaj prag od 5 miliona eura za 3 sezone, onda cemo bas biti na slatkim mukama. :cool: Mislim da je sa trenutnim ulaganjima smijesno pricati o finansijkom fair playu i ne vidim ni jedan razlog da se trenutno brinemo oko toga.
#divovi

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 maj 2014, 13:38

evo sada sam bio sa cl.kluba i kaze mi sledece,da mi kojim slucajem sada naplatimo svoja potrazivanja i uplatimo ljudima i firmama kojima smo duzni bili bi skoro na 0.Kaze da smo mi ove godine uplatili na racun sudskih presuda i ostalih potrazivanja izmedju 700k i 800k km.............pozzz
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”