FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Doc Holliday
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Doc Holliday » 29 maj 2014, 23:41

Baja_Zvjerka je napisao/la:
normalaba je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Da nadjemo sponzora koji ce nam dati 1 milion KM??? Buraz, gdje ti zivis?
Djeca navijaci... Zive u oblacima
Ma nije on dijete, ima finih postova, narocito vezano za omladinu i njihov razvoj, a i ne komentarise bas puno (13 postova za 3 godine) :D ali ovdje je malo prekardasio...
Neko ko je 40 godina na vise nacina vezan za klub i sport i bio angazovan u UO jednog izuzetno uspjesnog BiH kluba ne moze biti dijete ili neozbiljan. Uz to imami poprilicno akademskog obrazovanja i menadzerskog iskustva, tako da stojim iza svega sto pisem.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 maj 2014, 23:42

likusa je napisao/la:Meni nie jasno odakle izvirise ljudi majke mi,dok se pobjedjivalo nigdje nikog...cim malo zagusti svi su tu a pricaju kako ne valja ovo,ne valja ono...kolko vas ima clanske,bilo sto iz fan šopa,al posovi na forumu se beru :thumbdown:
a jos vam na svu muku i trebinjska braca ispadose..e sta ti je zivot :D :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 29 maj 2014, 23:47

staragarda je napisao/la:
likusa je napisao/la:Meni nie jasno odakle izvirise ljudi majke mi,dok se pobjedjivalo nigdje nikog...cim malo zagusti svi su tu a pricaju kako ne valja ovo,ne valja ono...kolko vas ima clanske,bilo sto iz fan šopa,al posovi na forumu se beru :thumbdown:
a jos vam na svu muku i trebinjska braca ispadose..e sta ti je zivot :D :D
Sad će i Tuzlaka biti sve više na našoj temi. Bujrum, odavno se nismo vidjeli...

[youtube][/youtube]

:wave:
FK Željezničar 1921

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 maj 2014, 23:50

#Doc, u pravu si ti jarane... Al prvo, nemamo para da saljemo nekoga da sve tako fino dogovara... Drugo, ko to jos u nasoj ligi ima sponzora koji daje tolike pare, sta ce dobiti za njih? Nista... Sarajevo ima kineza i on je sponzor jer se otprilike znalo i da ce biti vlasnik, drugi niko, ni blizu...

Sta dobija neko ko bi nam bio sponzor, ali samo sponzor, a ne vlasnik... Svoju reklamu na dresu, press prostoriji i panoima po stadionu? Mora se razviti siri spektar, mora se otvoriti prostor za investicije, a to je sve do uprave, ali kada to uprava napravi onda mora i skupstina izglasati... Jbga, nisu oni ovce u klubu, svako ko se i malo razumije i logicki razmislja, razmislja kao i ti, znaju svi sta treba, ali nije to bas tako jednostavno u ovom nasem vilajetu.

Eto onaj forumas @super rece da je direktor bio u Frankfurtu i isao na nekakve razgovore... Pokusava se, al treba tu dosta srece i poznanstava, ljudi koji bi prepoznali dobru pricu, a Zeljo je svakako najbolja prica u BiH, najveci klub sa nasih prostora, ali to samo po sebi naravno nije dovoljno... Mora se imati neka strategija, kao sto kazes, a ja vjerujem da se u klubu radi na tome... Ok, pokusali smo kao prvaci, pa da pokusamo nesto u Evropi, prodajom igraca, itd. da privucemo paznju... Djaba i to jarane kada imas sve ostale klubove koji svoje igrace daju za saku jada, sponzori im daju saku jada, a mi nemamo nista narocito puno vise da ponudimo nego i oni... Ti pokusavas prodati Svraku za 500.000 eura, a oni daju Sesara za 50.000 KM, pa prodaces ga tako al u k. I ovaj reprezentativac kao i Svraka, al nema plate, ovo ono i covjek ode haman djaba... Susic zovne i njega da bi zadovoljio svoju pitarsku stranu jer bi ga napali sa svih strana da je zvao samo Svraku, koji je realno i zasluzio bio poziv kao tada najbolji igrac lige, a ovaj ni kriv ni duzan pozvan zajedno sa njim...

Svi u klubu rade da bude bolje, na nama navijacima je da to podrzimo... Jesmo li podrzali? Jesmo al u k. takodje. 2000 clanova imamo (a na fcb 135.000 Bgte mazno, mora i klub to malo animirati ali generalno smijesna cifra od 2000 clanskih), smijesno... Prosjek navijaca, jadan... U fan shopu niko i ne kupuje... Nista raja ne radi, raja kod nas samo kuka, samo trazi, samo mjauce... Boli raju k. Raja hoce uslove kao na Allianz Areni a ne gleda gdje je dosla, odakle je, kakva je situacija, sa cime se ljudi bore, koji su tu sve problemi na putu... Valja naci i 2,3 potrebna miliona svake godine... Mislite da je to lako?

Doci ce bolji dani za Zelju, samo polako... Eto poceli su raditi taj pomocni teren, polako ubacujemo djecu u ekipu, imamo ogroman potencijal u dosta mladih igraca za koje se vec moze reci da polako postaju nosioci igre (Stanic, Zolotic, Hasanovic, Colic, Bajic, Kjosevski, Memija, Kvesic, pa i Fejzic ce sigurno biti dobar stoper, Ramic ce napredovati valja, vrijeme mu je) a imamo i tih starih lisaca uz koje ce ti mladi stasati... Ako nam i ode par igraca, nista strasno, to je u vrh glave 2,3 koji se mogu zamijeniti, makar smo to vidjeli nakon ogromnog broja povreda prosle sezone. Doci ce i te jbene pare od Sehica, pa od Evrope (i tu se mora napuniti stadion, protiv najslabijeg i protiv onog najjaceg u play offu aBd), otici ce i Dzeko opet negdje da ga ebes :D , prodace nam Mamic Hodzica, prodacemo i mi nekog od ovih nasih dragulja, treba samo malo vremena da se to sve poslozi i da nas napokon zaobidju pehovi sa protivnicima koje izvucemo u Evropi, sa povredama, sa baksuzlukom u pronalazenju onih koji nam ne plate igraca i sl.

Izvinjavam se, ali imam osjecaj da bih mogao ovako do sutra...

ZELJEZNICAR DO GROBA!
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 29 maj 2014, 23:53

Lijepo je vidjeti ove iz Tuzle, samo da ne bude opet ovih sto im entropija uzela glavu, ti su dosadnjikavi.
Lako je sa Tuzlacima oni su ipak krvavo prost narod.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 29 maj 2014, 23:55

England je napisao/la:Lijepo je vidjeti ove iz Tuzle, samo da ne bude opet ovih sto im entropija uzela glavu, ti su dosadnjikavi.
svaka cast..iz tebe samo knjige progovaraju,jbt :urnebes: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Rios

Post Postao/la Rios » 29 maj 2014, 23:57

Doc Holliday je napisao/la:
Vjerovatno na isti nacin razmisaljaju u klubu, sta su poduzeli da rijese navedeni problem? Pripremili prezentaciju za investicijski forum i sta, niko nije potrcao da ih povuce za rukav i moli cetiri dana da im se dozvoli da investiraju u Zelju. Kakve pravno-formalne pretpostavke su uradili da bi ponuda bila relevantna. Koga su ti kontaktirali od kompanija izvan BiH a koje imaju interes za BiH trziste i gradjenje brenda drustveno odgovorne kompanije.

Nije lako naci takvog sponzora ili dva manja, ali samo sjediti i vikati da je to ne moguce postici pa za to nam nije potrebna Uprava to moze i pridruzeni clan sa cetiri noge. Odgovorno tvrdim da uz sinhronizovani rad kompletne Uprave uz kreiranje pravno-formalnih pretpostavki za investiciju!! u klub, uz jasno definisanje sta to Klub moze konkretno ponuditi na duzi vremenski period kao "kolateral" za svoju investiciju (sad govorim kao Greda ne zamjerite)i to na korektan nacin predstaviti zainteresovanim investitorima (uvijek vodeci racuna i o njihovim interesima), moguce je naci adekvatnog sponzora/e.

Za navedeno potrebno je znanje iskustvo i bogat inostrani networking. Da li prepoznajte nekog iz menadzmenta ili Uprave ko odgovara ovom opisu?

Ni u jednom momentu niti sa jednom rijeci ne zelim da dodje do realizacije loseg scenarija i iskreno se nadam da cu sutra reci sam sebi da sam pogresno procijenio ovu situaciju.
Sve si ti ovo fino napisao buraz,vidi se da poznajes tematiku..Vjerovatno si ekonomista ili sl.,ispravi me ako grijesim :mrgreen:
Ali slozena je situacija buraz..Nije lahko postici sve to sto ti pises..Ne mozes Zelju posmatrati izolovano od ostatka drzave a posebno ne od lige u kojoj igra..To je zacarani krug..Nema para->Nema dobrih igraca->Nema nekih rezultata->Nema posjete->Nema sponozora koji bi zeljeli da se reklamiraju->Nema para..Klasicni zacarani krug gdje faktori uslovljavaju jedni druge..I ovako je u 90% klubova sto za rezultat ima neatraktivnu i losu ligu u koju niko ne zeli da investira,jer kao i sto sam kazes,ako investira hoce da mu se vrati nesto a to ovdje nije moguce..
Stanje se moze promjeniti na dva nacina u nasoj ligi,bar ja tako razmiljam..
1- Tesko ostvariv scenariji -> Da dodje neka grupacija ili pojedinac koji je spreman uloziti par miliona i prakticno ih halaliti,tj. ne ocekivati nikakvu korist od te investicije nekoliko godina..
2- Ostvariv scenariji -> Okrenuti se vlastitom omladinskom pogonu i dovodjenju mladih igraca sa strane,
koje ces kasnije prodati i tako stvarati finansijsku konstrukciju za velike stvari..Slikovito receno-poljoprivrednik sadi,zalijeva bere i na kraju proda i od toga kupi traktor.. :mrgreen: Ovaj scenariji je na sceni kod nas..Ok,ima tu par starijih igraca tek toliko da svojim iskustvom naprave balans i pomognu tim mladicima..
Mi,navijaci,moramo to shvatiti i i nase ambicije uskladiti s tim..Trofeje je u tom slucaju tesko ocekivati kao imperativ,Evropu donekle i mozemo..I to je to..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 30 maj 2014, 00:14

staragarda je napisao/la:
England je napisao/la:Lijepo je vidjeti ove iz Tuzle, samo da ne bude opet ovih sto im entropija uzela glavu, ti su dosadnjikavi.
svaka cast..iz tebe samo knjige progovaraju,jbt :urnebes: :urnebes:
Moras vjerovati u sebe, stvarno mi Tuzla nije pala napamet dok nisi dosao podrugljivim tonom, samo se salim, za mene Tuzla i ne postoji, a to sa citanjem, jednostavno ne citam, vec uzivam u tome, ako to u tebi izaziva reakciju, nemoj odgovarati, ako razumijes, da ponovim?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 maj 2014, 09:40

bit ce veselo ove godine,do kraja godine moramo isplatiti milion potrazivanja(vecina isplacena)4 sudske presude a najveca je za Hasagica 120 k sa kamatama
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 maj 2014, 09:42

To se znalo odavno, nije istina da je vecina isplacena

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 maj 2014, 09:46

lafomamone je napisao/la:To se znalo odavno, nije istina da je vecina isplacena
ocigledno ti vise znas,hajde nam predoci posto vidim po tvojim postovima da vise pratis fkz nego svoj klub...........cekam tvoje izlaganje,izvoli.... :damn:
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 maj 2014, 09:50

cekam te :kafa:

AsharaK
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la AsharaK » 30 maj 2014, 09:52

super je napisao/la:cekam te :kafa:
Ne pali se na tog lika brate, vidiš da svršava :-D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 maj 2014, 09:54

Znači samo par stvari:
1. ako DIni nije saopšteno prije zvaničnog obavještenja na stranici onda to nije ok. RUžno.
2. Po meni DIno nije za prvog trenera ali ako je po ranijem dogovoru ispunio očekivanja a on je želio ostati onda ga je trebalo ostaviti. NOvi trener Adžem ili Sablja po meni ostalo zdravo. Možda Oda. To što neki pričaju da je to mač sa dvije oštrice ja iih pitam a ko nije mač sa dvije oštrice? Svi treneri pa i Murinjo su mač sa dvije oštrice.
3. milion dugova čitam jutros u Avazu imamo isplatiti ove godine za pristigle presude, 120.000 samo Hasagić - mislim da je sada jasno zbog čega se teži smanjenu plata igračkog kadra.
4. pametolozi - nek se jave u klub da pomognu na čelu sa ovim @doc holidejem koji mi djeluje kao profesor koji nema dodira sa relanim sektorom. Takvih poznajem mali milion. Znaju sve riječima objasniti, a relanost ni blizu.
5. po stoti put ponavljam direktor je tek došao i (Željo TV (možda niej njeogov projekat ali nije bitno podržao ga je)i uređenje pomoćnog a čuo sam od radnika na stadionu još dosta sitnica koje je uradio a za koje nisam mogao vjerovati da niko ranije nije) i ne može se tek tako ocjenjivati njegov rad!!!!!!!!!!!!!!
6. sve što ovi ''novi'', što kaže @likusa, pričaju to smo sve mi pričaki ranije i to se zna ali nije ni blizu kako se to predstavlja
7. klub fakat mora izlaziti malo više sa vaničnim saopštenjim a i to ponavljam ko papagaj stoti put. Malo informacija zvaničnih izlazi u javnost
8. pitari su se opet pokazali fuj. Imam ih masu i na fejsu i ne može čovjek vjerovati šta pišu čak i obrazovani ljudi prem atome @lafomamone (zadnji si postovao pa si mi prvi na pameti) i sl popustite i uživajte u bazenu sa lovom

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 30 maj 2014, 09:58

Godinama se spominje dug prema Hasagicu, ''veliki dio'' nije isto sto i ''vecina'' i nije istina da se nista ne zna, i Djeli i Dini se duguju velike pare. Bio sam prisutan na jednom malonogometnom turniru kada se Djelo nekom covjeku zalio u vezi ovoga

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 maj 2014, 10:04

lafomamone je napisao/la:Godinama se spominje dug prema Hasagicu, ''veliki dio'' nije isto sto i ''vecina'' i nije istina da se nista ne zna, i Djeli i Dini se duguju velike pare. Bio sam prisutan na jednom malonogometnom turniru kada se Djelo nekom covjeku zalio u vezi ovoga
a sto se ti zamaras nasim problemima i besparicom,idi uzivaj u blagostanju utrpanog kineskog milijardera

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 30 maj 2014, 10:06

Bice veselo, ako je ovo istina.

slika
#divovi

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 maj 2014, 10:08

ima rjesenje prodas:svraku,jamaka i stanica za 500k eura i imas cist racun ;)

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 30 maj 2014, 10:10

Imaju li ti igraci konkretne ponude? Da li se i njima duguju neke pare, pa se dugovi prebijaju preko transfera?
#divovi

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 30 maj 2014, 10:11

super je napisao/la:ima rjesenje prodas:svraku,jamaka i stanica za 500k eura i imas cist racun ;)
Ako uspijemo za njih dobiti ukupno 700.000 KM ja prezadovoljan. Čitam isto jutros Sport prenio info iz neki Riječkih novina ( ako opet ne lažu) da je za Špikića Široki dobio 70.000 EUR ako nisu fulili nulu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: perodeformero i 6 gostiju.