FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neymar11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neymar11 » 29 maj 2014, 13:41

teatar je napisao/la:Mislim da je Dino radio OK, ali ne bi mi smetalo da dođe malo sviježe krvi. Adžem je mlad, pun energije, dobro poznaje sve ove mlađe igrače.
Ja sam uvjeren da slijedeće sezone nećemo imati slabiji tim od prošlogodišnjeg. Povrijeđeni su se oporavili, klinci su iskusniji za jednu godinu igranja u PL ... vjerujem da će doći još neko pojačanje s iskustvom.

@Super, hoće li biti kakvih provjerenih imena?
Ama dino je izvuko maksimum od ove ekipe bez pojacanja, bez premija, bez plata nekih , zasto ga smjenit , Evidentno je da je potreban remont u ekipi u svakom smislu jer su igraci vise potreseni, zar mislite da ce Adzem jedan ili Mulalic da urade nesto vise ako se doda ,Kerla, Selimović, Brković, E. Čolić, Hodžić su već napustili Želju,klub namjerava prodati Filipa Lončarića, Nermina Jamaka, Srđana Stanića i Muamera Svraku. Zelji je Potreban neko ko ce znat podic ekipu covjek sa Autoritetom , koji ce znat ih stiumulisat, zasto se nije jedan Mesa Bazdararevic kontaktiro pa jedan Konjic , pa jedan Refik Sabanhadzovic , znatel zasto, ne zbog plate jednostavno Amar nemoze da upravlja njima ,kao sto upravlja sa Siljkom koji je po meni los potez, sa Gredicem, kao sto je upravljo sa dinom ...Ovoj Ekipi da dodje Pep Guardiola bez pravih ciljnih pojacanja nece nesto vise napravit .. Al moj je izbor Edis Mulalic mlad ambiciozan ima autoritet.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 29 maj 2014, 13:45

Spominje se ko moguci nasljednik Adzem. :)
04.10.2009 !!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 maj 2014, 13:47

@teatar je to fino objasnio vezano za ovaj tekst citirajući rečenice i stvarno nema potrebe spinovati i okretati sve. Željo je na kraju ove sezone u situaciji da možeš reći sve. Možeš ići iz krajnosti u krajnost i to potkrijpiti lafo činjenicama. U ovom teksu frajer sam sebe pobija. Lijepo je to @teatar rekao. Ako je užas sezona, onda DIno ne treba biti trener.

U suštini sezona je solidna, DIno treba ostati trener po meni jer čovjek nije razočarao. Isto tkao on je dobar čovjek i zbog toga bi mi bilo žao ako se on sam razočara u sve. AKo su se dogovorili da on ovu sezonu dogura do kraja pa da se ide dalje onda treba da ga sklone. Ako je rečeno da će rezultat biti mjerilo (bez obzira bila to pozicija na tabeli ili formiranje mladih igrača) onda zaslužuje da ostane. Ne volim nekorektnost pogotov prema čojevku koji je fin.
Sa druge strane on definitivno nije ni Željina budućnost niti je sada trener za Želju po mom mišljenju. On je relano odličan pomoćni trener i on može biti neko uz koga će mladi treneri stasati.
Ovaj ALetić ide u krajnost negativnu i to vrlo loše iznosi činjenice. Namjera mu je loša, u još lošije vrijeme. Tekst je ustvari protiv Amara jer su se u toku ove sezone promijenili mnogi ljudi u rukovodstvu kluba tako da ih ne možeš osuđivati. Relno o nesposobnosti da se prodaju Adil i Svrraka je još gluplje pričati. Pa Amar bi se i naguzio još da je neko htio da ih kupi 200.000-300.000 eura. Šta se pravi budala. Pa Bičakčić ode za 400.000eura. Bundesligaški igrač hej. Ako je iko prodao igrače iz ove lige zadnjih godina to su Željo i Široki. Adilu i Svraki su vrh nižerazredne lige koje ne daju neke pare. I da je Adila tušno za 100.000 KM i to je nešto i to je dobro. KOliko god mi mislili drugačije to je cijena. Pa nije niko budala. Ista je cijena i za Jamaka i Svraku. Oni su svi super z anaše lige ali da neko da neke pare za njih niđe veze. Niko ne daje pare onako jer je neko reprezentativac. Eno Zahirović je bio standardan pa jedva u BOchum i to čini mi se kao slobodan igrač. ZOla, Benjo, Kvesa, Hodžić to je već druga stvar. I sšto se tiče djece Amar je objasnio i u pravu je čovjek. Tek sad su juniori došli u situaciju da ih možeš gurati. TO je djelimično i zbog love, ali to je jedini ispravan put. Onda kad je bilo love trebalo je vratiti dugve, popraviti koeficijnet, privući sponzore i sl. To se samo moglo ulaganjem u ekipu, a proces stvaranja mladih je trebao tad početi da bi sada dobijao malo više njih spremnih za prvi tim. Ovi što su bili u upravi nisu iskoristili da privuku nekoga i zbog toga ih dosta više nije tu. Treba vrijeme da možeš ocjenivati voe nove.
Prema tome stvar je negdje u sredini između E.A. pljuvanja i ovih što pričaju da teče med i mlijeko.
Pitari brinite se o svojoj kući. Sad ispade kod vas u upravi sve sposobni u pm, a da nije bilo momka Kusturice iz vana još uvijke bi bili ko neka stvar. Pozitiva vaše uprave je što su se sigurno pokazali ka pošteni pa je zbog toga čovjek i uložio lovu ali oni tu lovu nisu našli. Popustite nas više sa upadima svojim.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 29 maj 2014, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 29 maj 2014, 13:49

Ja jedva čekam početak prvenstva,da nekako mogu samo bih preskočio ovaj period,neki pitari po običaju opet se.ru na našoj temi,otvaraju nam oči nakon jedne "neuspješne" sezone,lete ljudi kao i obično ,svake sezone šampione svemira moramo spuštati na zemlju.. :cool:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 maj 2014, 13:54

amypitar je napisao/la: Gdje on u ovom tekstu tvrdi, da je Dino otisao zvanicno.
Nigdje :idea:

Napisao je covjek slijedece " Kako javljaju sarajevski mediji danas, Dino Đurbuzović u narednoj sezoni neće s klupe voditi fudbalere višestrukog i bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine - Željezničara" znaci špekulacije.

I evo jos jedne recenice koja se odnosi na njega a kaze "U nizu katastrofalnih poslovnih poteza, nesposobnosti da se prodaju igrači koji zabijaju po 30 golova u sezoni (Eldin Adilović), fudbalera koji u jednom momentu briljiraju u dresu s državnim grbom (Muamer Svraka), jedna od najgorih bila bi riješiti se Dine Đurbuzovića.
Nigdje nije napisao, ali ponavljam, šta ako Dino ostane ?
Besmisleno je sad pisati o tome, kad se sve riješi i sve bude zvanično onda opleti i po Želji i po Amaru.
Kažem ti, nije problem što je pisao nego vrijeme i način. Ima tu istine, ali tajming je očajan i ne čudi me što pojedinci to shvataju kao provokaciju. Da ne govorim o nekim prijašnjim tekstovima.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 maj 2014, 13:55

Nije provokacija ali mislim da bi se Zeljo trebao okrenuti mladjim narastajima iz svoje skole. Vidim te selekcije vam dobro kotiraju. Halalit sezonu-dvi ali kasnije bi se to isplatilo. Ne mislim ih odmah u vatru gurat nego postepeno podmladjivati ekipu kad ste u mogucnosti
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 maj 2014, 13:55

Pa to upravo i radimo...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 29 maj 2014, 13:57

Kako me samo zabavlja citati postove zabrinutih komsija i ostalih,kao i onih koji sve znaju o Želji,a navijaju za nekog drugog :lol: :lol: :lol:

Jel' da komsije,najbolje da mi amara otjeramo,ma jasta hahahahahahahahahahahahaha

Al kako ovo pokusavaju lijepo zapakovati na sve moguce nacine,ono,između redova hahahahaha

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 29 maj 2014, 14:01

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nije provokacija ali mislim da bi se Zeljo trebao okrenuti mladjim narastajima iz svoje skole. Vidim te selekcije vam dobro kotiraju. Halalit sezonu-dvi ali kasnije bi se to isplatilo. Ne mislim ih odmah u vatru gurat nego postepeno podmladjivati ekipu kad ste u mogucnosti
druže ne znam koliko pratiš Želju,ali bi trebao da znaš da Željo svake godine prikljuci par talentovanih juniora prvom timu i sa tim juniorima se potpišu ugovori.. ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 maj 2014, 14:04

Željooooo je napisao/la:
NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Nije provokacija ali mislim da bi se Zeljo trebao okrenuti mladjim narastajima iz svoje skole. Vidim te selekcije vam dobro kotiraju. Halalit sezonu-dvi ali kasnije bi se to isplatilo. Ne mislim ih odmah u vatru gurat nego postepeno podmladjivati ekipu kad ste u mogucnosti
druže ne znam koliko pratiš Želju,ali bi trebao da znaš da Željo svake godine prikljuci par talentovanih juniora prvom timu i sa tim juniorima se potpišu ugovori.. ..
Druze nisam na to mislio nego da mjenjate ekipu. Zasicenost je velika kod nekih igraca kpji su kod vas vise godina a da ta mjesta nadopunite s omladincima. Kakvi selimovici colici svrake i sl
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 maj 2014, 14:05

Ma ljudi moji, hajmo malo biti realni. Ovako kad se nabaci to sve u jedan tekst izgleda pretjerano mozda, ali ovdje ima tacnih stvari. Mi zelimo najbolje Zelji, ali ne smijemo zatvarat oci ako nesto nije kako bi trebalo biti.

Ja ne bih ulazio u izbor trenera, treba li Dino ici ili ne, fakat sam misljenja da se s ovom ekipom vise i nije moglo. Jarni je letio jer nije izvukao iz ekipe ono sto se moglo izvuci, iz ove nase vise nije moglo.

Ipak, prica o podmladjivanju ekipe je suplja i ima slabe temelje, to mislim od pocetka. Definitivno je rekao pravu stvar sa onim "mladi igraci su u modi kad para nema". To je tako 100%.

Veceras cemo znati ko ce nas dalje voditi, po meni nevazno. Idu dani i sedmice kad bi se trebala rjesavati igracka krizaljka, po meni najvaznija stvar trenutno. Znamo onu staru da se pita od govana ne pravi. Dovesti igrace, pa pricati o treneru.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 29 maj 2014, 14:07

Željooooo je napisao/la:
To rade svi ne samo zeljo

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 maj 2014, 14:07

cim pitari brane Dinu i cim se Aletić za njega zauzima, to je jasan znak da lik nije ispunio ocekivanja ;) 2+2=4

svaka cast njemu, ali nije zadovoljio i treba tražiti nova riješenja...Adžem?? što da ne....veliki željovac, možda covjek napravio bum sa ovom ekipom, možda se ispostavi kao bolji strucnjak od Dine, treba mu dati šansu.
i ne treba sad Džurbuzovića nogirati, neka ostane u klubu kao jedan od trenera u strucnom štabu.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 29 maj 2014, 14:13

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
Druze nisam na to mislio nego da mjenjate ekipu. Zasicenost je velika kod nekih igraca kpji su kod vas vise godina a da ta mjesta nadopunite s omladincima. Kakvi selimovici colici svrake i sl
pa ne možeš druže sve odmah ubaciti u vatru,postepeno smo ubacili par talentovanih juniora njima nadodali iskusnije igrače,istina je da je došlo do zasicenosti kod nekih igrača jer godinama osvajaju sve što se može osvojiti ali i nakon što ti igrači odu moraš opet postepeno ubacivati juniore i dovesti neke iskusnije igrače,vjeruješ li mi da se ja za budućnost Želje ne brinem jer je Amar tu,čovjek koji voli klub više nego sebe a uz to ce uraditi sve za dobrobit kluba....

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 maj 2014, 14:19

lafomamone je napisao/la:U biti covjek brani Durbuzovica, ja ne vidim sta je ovdje spozno fakat. Dino nije zasluzio da bude nogiran jer je ostvario zacrtane ciljeve, a ako je i bilo nekih problema prije njega on nije mogao uticati na to. To je sustina texta
:lol: :lol:
eto ti znaš šta je zacrtani cilj Želje :urnebes: :clap: 4 mjesto na tabeli i niti jedan osvojen trofej....najlošiji plasam u zadnjih 5 godina.

ne provaljuj se bogati

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 29 maj 2014, 14:24

avdija vršajević još nije imao plaćeni transfer, iako se sejo i sajo slomiše da ga negdje tušnu pa su u tu svrhu od njega napravili standardnog reprezentativca ni krivog ni dužnog. i sad je k'o neki mega neuspjeh što nismo uzeli milion za svraku koji je tu negdje taj kalibar, ako nije i lošiji. rekao bi čovjek da ostali svakodnevno prave milionske transfere iz naše lige, a što kaže, startni stoper naše reprezentacije je sad otišao za 400.000 eura iz prve bundeslige. to je pljuvanje da se pljune i totalno odsustvo dodira s realnošću.

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 29 maj 2014, 14:29

let3 je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:U biti covjek brani Durbuzovica, ja ne vidim sta je ovdje spozno fakat. Dino nije zasluzio da bude nogiran jer je ostvario zacrtane ciljeve, a ako je i bilo nekih problema prije njega on nije mogao uticati na to. To je sustina texta
:lol: :lol:
eto ti znaš šta je zacrtani cilj Želje :urnebes: :clap: 4 mjesto na tabeli i niti jedan osvojen trofej....najlošiji plasam u zadnjih 5 godina.

ne provaljuj se bogati
Zacrtani cilj je izlazak u evropu i on je ostvaren. Niko nije najavljivao titule i trofeje ove godine( bilo je ako se sta osvoji dobro i jest ). To sto smo mi naviknuti na to, to je druga stvar. Ali zvanicno iz kluba je najavljen izlazak u evropu na bilo koji nacin. Ja neznam na osnovu cege je ova sezona neuspjeh!?
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 29 maj 2014, 14:44

let3 je napisao/la:cim pitari brane Dinu i cim se Aletić za njega zauzima, to je jasan znak da lik nije ispunio ocekivanja ;) 2+2=4
svaka cast njemu, ali nije zadovoljio i treba tražiti nova riješenja...Adžem?? što da ne....veliki željovac, možda covjek napravio bum sa ovom ekipom, možda se ispostavi kao bolji strucnjak od Dine, treba mu dati šansu.
i ne treba sad Džurbuzovića nogirati, neka ostane u klubu kao jedan od trenera u strucnom štabu.

:clap: :clap:
Željeznicar za život cijeli !

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 29 maj 2014, 14:47

Ne brani niko Dinu nego ovog novinara kojeg bez ikakvog razloga pljujete, a covjek kritikuje iz najbolje namjere

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 maj 2014, 14:51

lafomamone je napisao/la:Ne brani niko Dinu nego ovog novinara kojeg bez ikakvog razloga pljujete, a covjek kritikuje iz najbolje namjere
Aletić je mrtvi retard, dokazano više puta. Nema se tu šta braniti

@ZELJOx4xlife , naravno da je sezona bez trofeja neuspješna za najveci BH klub, pa taman sa juniorima igrali....a evropa se podrazumjeva valjda :?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Lokomotifa i 67 gostiju.