AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Denno » 23 avg 2024, 01:01

Cek covjek odbija 80mil u 3g? Ne vjerujem, treba sacekati kraj merkata.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 avg 2024, 12:36

Ovo je zvijer od igrača, vrhunski stoper, pri vrhu kada je riječ o pozicioniranju, zračnim duelima, dobar dodavač i odličan u blokiranju protivničkih udaraca. Čovjek je doslovno starter, tražili su ga West Ham, Wolvesi, Atalanta, Napoli... No, vjerujem da je Ghisolfi ovdje imao presudnu ulogu (ukoliko se transfer dogodi).

Jedino mi nije jasno zašto ovaj novac nismo iskoristili i doveli Bellanovu ili nekog korisnog desnog beka, ali hajde.

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2024, 16:16

Dok čekamo utakmicu, izašla je vijest da je Zalewski odbio PSV (ponuda od 9 miliona), jednostavno mislim da je vrijeme da Roma pokaže mišiće - dati mu ultimatum ili ideš iz kluba ili tribine čitavu sezonu.

Doslovno blokiraju mercato, čisti paraziti.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 avg 2024, 16:39

Danso u prvih 11 u Lensu tako da ne vjerujem da ce Roma tu nesto uraditi.Zalewski se mora prodati.Pa taj momak nije nista pokazao otkad je dosao.

Veceras je vrijeme za ultra ofanzivnu Romu i nadam se laganu pobjedu.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 avg 2024, 20:22

Kiksalo se na Sardiniji, veceras ne smije. Dybala :kralj:
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2024, 21:17

tegoba

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 25 avg 2024, 21:30

Nama će trebati novi trener.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2024, 21:36

slika

Ali naša trenerčina konstantno forsira duo Cristante-Pellegrini, nevjerovatno.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 avg 2024, 21:38

Dovbyk ako nista dosta agilan, propustio je sansu na Sardiniji, veceras na startu isto ali svidja mi se, treba mu gol da lijepo udje u sezonu. Soule i Baldanzzi skoro 50mil, a nesto mi govori da nece biti bas koristi od njih. Imamo dosta igraca upitnog kvaliteta, ali Cristante je nenadjebiv, on nema bukvalno ni jedan segment igre u kojem je dobar, sto je najjace on je pun samopouzdanja i stvarno vjeruje da je kvalitet. Panj, imam osjecaj da ga gl 10g vec u klubu, a i jeste tu poprilicno dugo nazalost.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2024, 22:17

De Rossi je pročitan, jasno je da treneri znaju da se naša igra zasniva na posjedu i da trener voli da imamo loptu u nogama. Mi se jednostavno ne snalazimo u situacijama kad protivnička ekipa radi pressing (ala Cagliari prošli vikend), ali očigledno nismo pripremljeni ni na ekipe koje izađu ofanzivno i ne daju nam loptu. Imali smo sreće u pojedinim momentima i protiv Cagliarija, čini mi se da je i tu bila prečka, već u prvom poluvremenu Empoli preuzeo incijativu - zasluženo su nas dobili.

Ekipa ima nekog (malo) potencijala, nije to baš užasno, ali ukoliko želimo da budemo kompetativni, potrebno je da se desi jedna od ove dvije stvari - prva je da se De Rossi sutra probudi, postane vrhunski taktičar i izvuče od ovih (polu)proizvoda maksimum (i ona se neće desiti), a druga je da Ghisolfi i Friedkini iskoriste ovih zadnjih sedam dana i dovedu tri/četiri igrača. Najveći problem i u ovoj utakmici je sredina terena, koja doslovno ne postoji. Bilo je nekoliko situacija gdje na našoj polovini Paredes nema kome dodati loptu - kako je to moguće? Da li je moguće da De Rossi ne vidi da Pellegrini i Cristante ne funkcionišu skupa, nije mi jasno. Zašto je onda Le Fee plaćen 23 miliona ukoliko neće igrati? Odbrana je također tanka i kao čudimo se zašto nam treba Danso, lik je neophodan.

Soulé jako loš, nedefinisana rola na terenu, igra previše opušteno bez ikakve odgovornosti. Ovo što je sportski direktor uradio sa desnim bekom je apsolutni zločin, Čelik je beskoristan lik, a kao njegovu (eventualnu) zamjenu smo doveli valjda fudbalera koji nije maknuo iz Saudijske Arabije, to je tragično. Abraham nije ulazio u igru, što znači da je transfer u West Ham dogovoren.

Jadna Roma, tragično loša. Pa mi ne možemo gola zabiti dvije utakmice, ovo bi mogao biti najgori plasman Rome u zadnjih deset godina.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 avg 2024, 22:19

Nazalost De Rossi ce biti pojeden ove sezone.Dajem mu fore do novembra.

Vidjelo se u prijateljskim da igra nije nista posebno ali ovakvo lose da stoje niko nije ocekivao.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2024, 22:21

Pa valjda De Rossi koji toliko voli Romu odluči sam dići sidro.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 avg 2024, 22:36

E vise i stative i fudbal

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 avg 2024, 22:41

Prvi poraz u historiji od Empolija na domacem terenu.Nema se vise sta reci.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2024, 22:42

Ali zato kad sljedeću utakmicu protiv Juventusa započne saudijska zvijezda Abulhamid :bow: :bow: :crazy: :crazy: :crazy:

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 25 avg 2024, 22:45

Ko god da je trener ostaje isto , napad dobar ali ne i efikasan - odbrana užasna . Nešto nam fali ...

Cristante je zločin koji traje , ima li neki Romanista koji baš prati Romu i čita talijanske portale , je li moguće da niko nikad nije pitao koji qrac on igra na terenu , šta je tajna njegovog uspjeha da igra u prvih 11 kod svih trenera , jer kvalitet sigurno nije ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 avg 2024, 22:46

Surreal je napisao/la:
25 avg 2024, 22:21
Pa valjda De Rossi koji toliko voli Romu odluči sam dići sidro.
mozes ti mijenjati trenera svako 3 sedmice, ali mislis da bi to promjenilo nesto? problem je iskljucivo u vlasnicima i ljudima koje su zaduzili da vode klub. ovdje je prioritet marketing i publicitet, da se tezi nekakvom kvalitetu i razini ozbiljnog kluba sto se moze isfinansirati, ne bi ti u klubu gl protagonisti bili kikser mancio, pellegrini, cristante koji su godinama okosnica kluba i sa kojima se nismo ni priblizili cl nivou. generalno mislim da klub vode ljudi koji su strucniji za finansijski dio igre, nego za ono na terenu.
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 25 avg 2024, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 avg 2024, 22:46

Dosta mi je vise tih zvjezda i nekih talenata.Ocekivati da neko bude pojacanje iz te lige.Dajte molim vas kakva crna Saudija.Volio bih da grijesim ali poznavajuci nas kako nam ide sa bekovima nema od toga nista :mrgreen:

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 25 avg 2024, 22:53

VensanKasel je napisao/la:
25 avg 2024, 22:45
Ko god da je trener ostaje isto , napad dobar ali ne i efikasan - odbrana užasna . Nešto nam fali ...

Cristante je zločin koji traje , ima li neki Romanista koji baš prati Romu i čita talijanske portale , je li moguće da niko nikad nije pitao koji qrac on igra na terenu , šta je tajna njegovog uspjeha da igra u prvih 11 kod svih trenera , jer kvalitet sigurno nije ?
Ja u Berlinu tu i tamo odgledam utakmicu sa "nasima iz Rima",ma predmet sprdnje je Cristante kao i citav klub trenutno.
J3bes poraz od Empolija sad ce se izbacit shorts himne bit ce pregleda, komercijala to je bitno.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 25 avg 2024, 22:58

Denno je napisao/la:
25 avg 2024, 22:53
VensanKasel je napisao/la:
25 avg 2024, 22:45

Ja u Berlinu tu i tamo odgledam utakmicu sa "nasima iz Rima",ma predmet sprdnje je Cristante kao i citav klub trenutno.
J3bes poraz od Empolija sad ce se izbacit shorts himne bit ce pregleda, komercijala to je bitno.
Samo nek se dobre pare vrte,pun stadion,financije na nivou a to sto cemo se jos nacekati da igramo Ligu Prvaka to nije bitno.

Nazalost fudbal je postao samo biznis barem u Evropi.U Juznoj Americi je i dalje najvaznija stvar na svijetu.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.