FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Da sam menadzer i da imam veze ne bih stedio pare za Rahmanovica i Tatara u paru. Jedina im mana sto nemaju drzavljanstvo neke drzave EU.
Mozda klubovi poput Hajduka,Rijeke,Olimpije i sl. misle da imaju bolje, ali siguran sam da bi u tandemu valjali ovim i mnogim drugim jacim klubovima.
Mozda klubovi poput Hajduka,Rijeke,Olimpije i sl. misle da imaju bolje, ali siguran sam da bi u tandemu valjali ovim i mnogim drugim jacim klubovima.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Ovo sto Ajdo kaze je ziva istina. Pa sjecate se koliko su kone cekale pare za Sehica? Nema vece bagre od Turaka, najpoganija nacija. Ja se nadam da ce se zainteresovati neki Austrijanci, Svicarci i sl.ajdohordas je napisao/la: ↑02 okt 2020, 22:01Ma kakvi Turci, oni daju nešto para odmah, kasnije isplaćuju transfer kroz rate u bonusima ovisno koliko dobro se igrač pokaže kod njih.
Živa patnja od njih izmust lovu neku, goni ih u pm.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Istina je da mi nikad necemo zaradit dovoljno para koliko Rahman i Tatar vrijede za naš tim. Ako ima i promil šanse vezat ih ugovorom do 2023. Naravno ako su oni zadovoljni i ostaje im se.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Pa jednostavno je. Uplate pare i dobiju potpis. Nista rate nista bit ce.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
On im je sef, svaki dan je sa njima, svaki dan ih gleda! Kasno je povukao, trebao je da zna svoju ekipu dokle mogu i sta mogu i kad im mozemo zaredat dva tri napada

-
- Kontakt:
Finansijski izvještaj o poslovanju Sarajeva objavljen je na zvaničnoj stranici kluba, a iz njega se zaključuje kako su troškovi Sarajeva bili veći od prihoda za 4.483.359 KM.
FK Sarajevo je u prošloj godini zaradio 6,3 miliona KM, a rashodi su iznosili ukupno 10,8 miliona KM.
Zanimljivo, plate igrača i ostalih uposlenika bordo kluba su u 2019. godini iznosile čak 6,5 miliona KM, dok je u godini prije taj iznos bio mnogo manji – 3,9 miliona KM.
Otkrili su iz FK Sarajevo i kako je u prošloj godini ukupno isplaćeni bruto iznos zastupnicima/posrednicima igrača iznosio 64.109,29 KM
Nije nase (navijaca) da brinemo o finansijama, ali je ovaj izvjestaj bas upecatljiv. Busamo se u prsa kako smo UEFA-u opeljusili sa 1,5 mil.€, reklo bi se bogastvo, a to je tek i manje od 1/3 proslogodisnjeg budzeta. Ove godine ce vjerovatno trebati i 12+ mil.KM. Nema prihoda od ulaznica, pogotovo onih evropskih utakmica. Bit ce prihoda od TV-prava (evropskih + domacih malo) i od sponzora. Dakle dajdza Nam i amidza Tan ce slati hediju. Hvala im.
Zbog toga mislim da ce trebati traziti i para od prodaje igraca. Prije svega mislim na one mlade (Kovacevic,Djokanovic,Pidro), ali ne za sicu od 400k€, pa mi smo za juniore uzimali 300 k€.
Boze kako li zive oni klubovi koje ne finansira privatnik ili politika(ovo se zacas moze okrenuti). Sretni smo sto je Fedja Kusturica bordo, pa imamo u "porodici dajdzu i amidzu"
FK Sarajevo je u prošloj godini zaradio 6,3 miliona KM, a rashodi su iznosili ukupno 10,8 miliona KM.
Zanimljivo, plate igrača i ostalih uposlenika bordo kluba su u 2019. godini iznosile čak 6,5 miliona KM, dok je u godini prije taj iznos bio mnogo manji – 3,9 miliona KM.
Otkrili su iz FK Sarajevo i kako je u prošloj godini ukupno isplaćeni bruto iznos zastupnicima/posrednicima igrača iznosio 64.109,29 KM
Nije nase (navijaca) da brinemo o finansijama, ali je ovaj izvjestaj bas upecatljiv. Busamo se u prsa kako smo UEFA-u opeljusili sa 1,5 mil.€, reklo bi se bogastvo, a to je tek i manje od 1/3 proslogodisnjeg budzeta. Ove godine ce vjerovatno trebati i 12+ mil.KM. Nema prihoda od ulaznica, pogotovo onih evropskih utakmica. Bit ce prihoda od TV-prava (evropskih + domacih malo) i od sponzora. Dakle dajdza Nam i amidza Tan ce slati hediju. Hvala im.
Zbog toga mislim da ce trebati traziti i para od prodaje igraca. Prije svega mislim na one mlade (Kovacevic,Djokanovic,Pidro), ali ne za sicu od 400k€, pa mi smo za juniore uzimali 300 k€.
Boze kako li zive oni klubovi koje ne finansira privatnik ili politika(ovo se zacas moze okrenuti). Sretni smo sto je Fedja Kusturica bordo, pa imamo u "porodici dajdzu i amidzu"

-
- Kontakt:
hordasDoboj je napisao/la: ↑02 okt 2020, 23:00Istina je da mi nikad necemo zaradit dovoljno para koliko Rahman i Tatar vrijede za naš tim. Ako ima i promil šanse vezat ih ugovorom do 2023. Naravno ako su oni zadovoljni i ostaje im se.
To su i moje zelje. Da smo finasijski mocni ja bih trion Tatar-Rahmanovic-Fanimo ucrtao u srednjorocni plan (4 godine), relativno mladi, svi po 26 god., a iskusni i dobri. Prodati njih i onda kupovati macka u vreci ne prilici ozbiljnom klubu, a FKS je sve vise i vise ozbiljan klub. Da bi se to ostvarilo treba ih dobro "potkovati". Oko ove trojice karakternih igraca bi nadopunjavao ostalim , sto iz Akademije, sto najbolje iz BiH i 4-5 dobrih stranaca.
Novac bih namaknuo od prodaje mladih igraca(naravno Akademija mora proizvoditi nove) i od igraca koji vise ne daju dovoljno za ambicije FKS, a to su uglavnom oni 30+ godina. Naravno i novcem sponzora i UEFA parama, a za to nam je neophodna Titula.
- KrajisnikBosnjak
- Kontakt:
Čitajući ovo rekao bih da je sama cifra od skoro 4.500.000KM (rashodi) zabrinjavajuća. Treba hitno razmotriti i vidjeti koji su to igrači koji ne zadovoljavaju, a imaju jako velike plate za bh. prilike. Mislim da će se trebati pozabaviti sa ovoliko velikih rashodima.Samozdravlje je napisao/la: ↑03 okt 2020, 00:50Finansijski izvještaj o poslovanju Sarajeva objavljen je na zvaničnoj stranici kluba, a iz njega se zaključuje kako su troškovi Sarajeva bili veći od prihoda za 4.483.359 KM.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪
Nam ako je pametan fokusirace se na akademiju jedino tu kroz neki duzi period moze profitirati.
Kod nas su pare od tv prava jos uvijek smijesne u poređenju sa malo ozbiljnijim ligama.
Doduse i proizvod koji nudi nogometni savez je talav da ne mozes uzeti neke ozbiljne pare od tv kuca i generalnih sponzora. Da savez ulozi pare u terene umjesto u pravljenje zgrada i zmajevih gnijezda isplatilo bi im se brzo. Skracenje lige bi isto pozitivna stvar bila.
Samim tim ne mozes ti ni neke dobre pare od sponzora uzeti kad te prenosi moja tv koju ima mozda jedna trecina ljudi u ovako maloj drzavi. Jedino da nekim cudom pocnemo redovno igrsti grupne faze u europi pa bi se moglo o nekoj zaradi pricati.
Jos treba ulagati u stadion ne znam kako planira Nam te pare vratiti al treba uzivati dok ovo traje definitivno i nadati se da ce klub i liga napraviti korake naprijed narednih godina. Ide to polako sve na bolje.
Kod nas su pare od tv prava jos uvijek smijesne u poređenju sa malo ozbiljnijim ligama.
Doduse i proizvod koji nudi nogometni savez je talav da ne mozes uzeti neke ozbiljne pare od tv kuca i generalnih sponzora. Da savez ulozi pare u terene umjesto u pravljenje zgrada i zmajevih gnijezda isplatilo bi im se brzo. Skracenje lige bi isto pozitivna stvar bila.
Samim tim ne mozes ti ni neke dobre pare od sponzora uzeti kad te prenosi moja tv koju ima mozda jedna trecina ljudi u ovako maloj drzavi. Jedino da nekim cudom pocnemo redovno igrsti grupne faze u europi pa bi se moglo o nekoj zaradi pricati.
Jos treba ulagati u stadion ne znam kako planira Nam te pare vratiti al treba uzivati dok ovo traje definitivno i nadati se da ce klub i liga napraviti korake naprijed narednih godina. Ide to polako sve na bolje.
You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
KrajisnikBosnjak je napisao/la: ↑03 okt 2020, 01:31Čitajući ovo rekao bih da je sama cifra od skoro 4.500.000KM (rashodi) zabrinjavajuća. Treba hitno razmotriti i vidjeti koji su to igrači koji ne zadovoljavaju, a imaju jako velike plate za bh. prilike. Mislim da će se trebati pozabaviti sa ovoliko velikih rashodima.Samozdravlje je napisao/la: ↑03 okt 2020, 00:50Finansijski izvještaj o poslovanju Sarajeva objavljen je na zvaničnoj stranici kluba, a iz njega se zaključuje kako su troškovi Sarajeva bili veći od prihoda za 4.483.359 KM.
Ma nije to puno strasno @Silo Nebeska , veci klub,veci dugovi. Bitno je da smo mi dobili na kvaliteti igraca, a samim tim i povecali vrijednosti igrackog kadra. Slazem se da se treba osloboditi igraca koji ne opravdavaju svoja primanja, a naravno da su ocekivanja veca od onih kojima su primanja veca.
Jasno da ni u ludilu ne moze biti tim od 11 Akademaca. No vrlo pametno pise @Pitar6785 da Akademci igraju za "kiflu", a nas Klub uzima € samo od Akademaca i Stanojevica.

Evo gledam Melunovic je slobodan
i onaj Nigel Hasselbaink i dalje nema kluba.
znaci sada treba gledati samo slobodne igrace : https://www.transfermarkt.com/detailsuc ... e/24013495

znaci sada treba gledati samo slobodne igrace : https://www.transfermarkt.com/detailsuc ... e/24013495
-
- Kontakt:
Ma dovest Ohandzu, slagat @jokeru da je potomak Handzica ciji su se preci davno odmetnuli u daleki svijet, nek poludi 
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bordo jutro šampioni moji
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jutro
Znaci gotov prelazni kod nas
Kakva je situacija sa evropom jel kod njih jos traje
Znaci gotov prelazni kod nas
Kakva je situacija sa evropom jel kod njih jos traje
-
- Kontakt:
Ocigledno nasi misle da nam ne treba napadac,jer opravdanja nema da se nije mogao do sad dovesti,osim da je emir toliko nesposoban,jos ako tatar ode bice veselo sa te napadacke strane,zabijat ce Handza njima i da 200 kila ima
ma ja ba ko i do sad...
Nije da smo navikli placati igrace, obicno se to i svodi na igrace koji vec imaju papire, tako da me ne brine to sto je transfer rok zavrsio. Mozda cekaju ovu reprezentativnu pauzu da dovedu nekoga.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- ElCartel11
- Kontakt:
Dolazi Tino polako na svoje 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.