Pusti ih bola,Pa smetaju im stubovi a neće ni biti na stadionu a mi koji ćemo biti na tribini nama ne smetaju...Rodjeni81 je napisao/la: ↑01 feb 2021, 22:45Pa ako nisi bio u Mostaru kad bura razvaljiva ni nemozes znati sta je vjetar.
Evo samo malo da ti bude jasnije![]()
Najjači vjetar u Sarajevu (Bjelave) ikad registrovan je 8. Jula 1996. godine, kada su instrumenti zabilježili jugo od 107,28 km/h.
Najjači vjetar u Zenici zabilježen je 27. februara 1990. godine, kada je puhala bura jačine 108,36 km/h, a u Tuzli 13. februara 2013. zapadni vjetar od 96,48 km/h.
U Mostaru redovno udara 140km/h, pa samo prije par mjeseci je haos napravio i stotine krovova i fasada razvalio, rusio stabla, prevrtao kamione. A zabiljezeni su i udari 160km/h![]()
Tako da nekakve obicne limine, na nekoj konstrukciji mozemo zaboraviti. Krov ce biti isti kao na zapadnoj tribini, i tamo su isti stubovi i iste debljine, samo sto je na toj tribini bilo prostora da se stubovi urade na samom kraju tribine, bas kao sto se sad radi na "zdenci" jer ima prostora. Do kad se mora objasnjavat da nema prostora iza istocne tribine, i da se nisu stubovi mogli postaviti na kraju tribine da ne smetaju jer bi morao uci na pomocni teren, i ovako je blizu, a na pomocni je ulozeno preko pola miliona nisu to male pare da ga tek tako sjebemo. Ovako imas veliki dio tribine ispod stubova, navijacka je tribina pa ako se i napunu nece biti problem, naravno da bi bolje da ne prolaze kroz tribinu ali tako je kako je jer nas prostor ****.
Ovi levati koji bi da se nikako ne pravi krov nego ovako porucio bi da nekad odu na utakmicu za pocetak. Najvise seru oni koji nisu vidili stadion uzivo.
I kao sto rece mi cemo se sramotit sa nasim stadionom, neka hvala bogu neka se samo ovako nastavimo sramotiti u par godina pomocni teren, zapadna tribina, krov na zapadnoj tribini, toaleti po najvecim mogucim standardima,reflektori, istocna tribina, "zdenka" brzo ide i restorani u sklopu stadiona, uskoro krov na preostalim tribinama, a bogami kako stvari stoje necemo dugo cekati ni na novu juznu tribinu.
I tako mi cemo se nastaviti sramotiti a vi uzivajte na svojim Old Trafordima.![]()
Boli mačke briga šta miševi misle...