I sam znas da je vecini na platnoj listi unesen minimalac. A onda sa strane ide topli obrok i ostale stvari.jasmin10 je napisao/la: ↑21 jun 2022, 15:57Bingo ima veće Plate ? Druze uzmi nečiju platnu listu iz Binga pa ces vidjet. Jedino sto imaju je taj neki topli koji ih izvlači. Plus rade 6 dana sedmicno.kraljttbvb je napisao/la: ↑21 jun 2022, 15:52Slaba ti je ta prva ruka.
Ili te lazu ili, kao i inace, sve gledas crno i sve pokusavas predstaviti gorim nego sto jeste![]()
Na samo 20 kilometara udaljenosti od tvog rodnog grada, jako je tesko naci nekoga da radi za 800 maraka.
Posebno jer se proizvodni kapaciteti prosiruju, plus Valjcici za novi pogon trebaju 400 radnika.
Trenutno se firme "tuku" povecanjem plata i tako privlace radnike...
Za koliko to ljudi rade u tvom gradu u Surtecu ? Igman vam je kao neka premija a i tu su plate koliko ? 1200 ? Na ove cijene tebi je dobra plata 1000 maraka ? I sam sam radio u Securitasu i plata je do nekih 600 maraka bez ikakvih naknada za prevoz , hranu…
Po tebi nije premija sa srednjom skolom imati 1200 maraka u gradu gdje namjesten stan mozes iznajmiti za 250 KM? Covjek i zena rade za te plate i donesu zajedno 2400 KM. Kirija (ako nemaju svoj stan) + rezije, izadje oko 500 maraka. Ostane im da trose 1900 KM za zivotne potrebe i ostale stvari. I tebi to nije premija