Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sekula
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la sekula » 03 sep 2015, 23:21

Clutch je napisao/la:Ma kakav psiholog ljudi moji. Pojeli su ga Belgijanci, ali u 1. minuti sam znao da ce ga pojesti jer igra iza napadaca. Dzaba zivotna forma, dzaba sve, on to ne moze igrati, ne moze. Nije igrac koji ce okrenut ledjima od protivnickog gola i okruzen dvojicom/trojicom igraca nesto napraviti.
Igrac koji se izvlaci po loptu, i zapocinje napad ispred odbrane. Ima strasan pregled igre, i igru na malom prostoru ali kada on diktira tempo i kontrolise igru, a on to s ove pozicije nije u stanju da radi, niti je to njegova uloga trenutno. Tuzno je da to selektor(i) jedne jake evropske reprezentacije nisu u stanju da vide. Kakvog dragulja imaju a ne zele/ne znaju da ga iskoriste.

Miralem jos nijednom nije podbacio na poziciji kreatora igre, nijednom! Ali on to ne igra i to je problem. Davno rekoh, ko od njega ocekuje golove i asistencije i njegov ucinak na terenu ravna po tome, taj se nikad nece zadovoljiti njegovim nastupom, nikad. A takvih je enormno veliki broj. Opet, j.ebo forum, navijace, nisu bitni. Problem je sto to ni selektor ne moze da prepozna..
Nekad prije mu je smetao Misimović na poziciji desetke.....sad igra to mjesto i opet mu neki ku.ac smeta.....isto kneginja na zrnu graška.....
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 03 sep 2015, 23:21

Ma nisu teške riječi, ima on ono nešto, pregled igre kakav se rijetko viđa, klinički precizan zadnji pas, osjećaj za prostor, ali kad vidim kako Bešić povuče loptu i radi ono što Pjanić treba da radi - ogadi mi se fudbal....
Pazi, poslije Dzeke i Asmira, nesto najjace sto ova repka ima, al' prevelika su ocekivanja.

Lagano je taj pas, pregled, osjecaj, prezentirati u jakom okruzenju i protiv inferiornijih protivnika.

Jedan Fellaini nekad izgleda kao kompletan btb veznjak, Cazorla kao wc cm, pola engleske repke poput top klasa, al' znamo sto je u stvari istina. ;)
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2015, 23:22

Razocaran sam..Zaista po prvi put sam razocaran..Jeste ga Mesa zavalio na poziciju 10,ali biti citavu utakmicu neprijemtan,praviti onakve greske u dodavanjima par puta..Slabo Miralme,slabo..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 03 sep 2015, 23:23

Clutch je napisao/la:Ma kakav psiholog ljudi moji. Pojeli su ga Belgijanci, ali u 1. minuti sam znao da ce ga pojesti jer igra iza napadaca. Dzaba zivotna forma, dzaba sve, on to ne moze igrati, ne moze. Nije igrac koji ce okrenut ledjima od protivnickog gola i okruzen dvojicom/trojicom igraca nesto napraviti.
Igrac koji se izvlaci po loptu, i zapocinje napad ispred odbrane. Ima strasan pregled igre, i igru na malom prostoru ali kada on diktira tempo i kontrolise igru, a on to s ove pozicije nije u stanju da radi, niti je to njegova uloga trenutno. Tuzno je da to selektor(i) jedne jake evropske reprezentacije nisu u stanju da vide. Kakvog dragulja imaju a ne zele/ne znaju da ga iskoriste.

Miralem jos nijednom nije podbacio na poziciji kreatora igre, nijednom! Ali on to ne igra i to je problem. Davno rekoh, ko od njega ocekuje golove i asistencije i njegov ucinak na terenu ravna po tome, taj se nikad nece zadovoljiti njegovim nastupom, nikad. A takvih je enormno veliki broj. Opet, j.ebo forum, navijace, nisu bitni. Problem je sto to ni selektor ne moze da prepozna..
Pjanića sam u repci gledao na raznoraznim pozicijama. I ako se slažem sa tobom u vezi sa pozicijom kreatora, ne mogu se složiti sa tim da takav majstor kao što je Pjanić ne pokaže klasu i na ovoj poziciji koju je igrao večeras, jer ga smatram boljim od svakog veznog igrača Belgije individualno.
Ne očekujem od njega samo asistencije i golove, nego ono što je Bešić radio. Očekujem više kontakta sa loptom i više prijetnji od njega. To je ono što znamo svi da može, ali čekamo da se desi.

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 03 sep 2015, 23:24

Misimovic spor,koci igru reprezentacije a najvise smeta Pjanicu.... ;)
lezVe do bagro

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 sep 2015, 23:24

Gusio ga Besic danas.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 sep 2015, 23:27

Ponekad imam osjecaj kao da vodi racuna da ne pokvari statistiku tacnih dodavanja. Isto tako mislim da bi trebao cesce malo povuci loptu prema naprijed. Ako nece on, ko ce onda?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 03 sep 2015, 23:27

treba dovest' novog selektora, možda proigra

treća sreća :tralala:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 03 sep 2015, 23:29

Rios je napisao/la:Razocaran sam..Zaista po prvi put sam razocaran..Jeste ga Mesa zavalio na poziciju 10,ali biti citavu utakmicu neprijemtan,praviti onakve greske u dodavanjima par puta..Slabo Miralme,slabo..
Posteno, no kakav je da je nas je! Boljeg u vezi nemamo i moramo ga istrpiti.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 03 sep 2015, 23:29

Nemojte pljuvat Pjanica pi.cke jedne,nema igraca koji moze igrati sam u veznom redu.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 03 sep 2015, 23:29

Svi su skontali kako ga zatvoriti....presing na prvu pri primanju lopte, 3-4 udvajanja, 1-2 jača starta, a on spor i prepadnut kakav jeste i to je kraj nadanja....

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 03 sep 2015, 23:31

Jel poslala Barca fax na adresu Rome? :rol:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 23:31

Pa ljudi su ga totalno zatvorili sta je mogao?
Ali da je lose odigrao jeste, imao je nekoliko losih dodavanja ali nisu te greske imale nekog prevelikog uticaja ni na igru ni rezultat, a tim situacijama sto je pogrijesio nije mogao puno ni uciniti nego dodati prvom do sebe, ovaj put ni to nije islo.
This time next year we'll be millionaires.

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 03 sep 2015, 23:31

Fidelis je napisao/la:Nemojte pljuvat Pjanica pi.cke jedne,nema igraca koji moze igrati sam u veznom redu.

Koju si ti utakmicu gledao?!

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 03 sep 2015, 23:32

sekula je napisao/la:Svi su skontali kako ga zatvoriti....presing na prvu pri primanju lopte, 3-4 udvajanja, 1-2 jača starta, a on spor i prepadnut kakav jeste i to je kraj nadanja....
Belgijski komentator rece da je dobar igrac ali da je kao primadona,i slabasan kao da je pravljen od porculana...jbg.. :cry: :roll:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 03 sep 2015, 23:33

Kawhi je napisao/la:Još jedna užasna utakmica. Krivicu snose i on i selektor. On jer se ne trudi dovoljno, a selektor zbog toga što ga gura na AMFa (što bi rekli igrači FMa), a Pjanke je CMF. On nije igrač koji će dati zadnji pas poput Misketa nego igrač koji će prenijeti loptu iz odbrane u napad i organizovati igru. Sljedeću tekmu njega na Medunjaninovu poziciju i biće bolje.
pa bice bolje, igramo protiv Andore jel
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 03 sep 2015, 23:33

HariTz je napisao/la:

Pjanića sam u repci gledao na raznoraznim pozicijama. I ako se slažem sa tobom u vezi sa pozicijom kreatora, ne mogu se složiti sa tim da takav majstor kao što je Pjanić ne pokaže klasu i na ovoj poziciji koju je igrao večeras, jer ga smatram boljim od svakog veznog igrača Belgije individualno.
Ne očekujem od njega samo asistencije i golove, nego ono što je Bešić radio. Očekujem više kontakta sa loptom i više prijetnji od njega. To je ono što znamo svi da može, ali čekamo da se desi.
Moras shvatiti da on nije individualno jak igrac u pogledu konkretnosti (osim slobodnjaka dakako, govorim za igru). Uzmi za primjer Xavija. Koliko je taj utakmica odigrao a da nije dao gol niti imao asistenciju, a pritom bio ubjedljivo najbolji na terenu. Slicna stvar je i s Miralemom, koji je u nedjelju i bez datog gola Juventusu, bio igrac utakmice. Zasto? Pa jednostavno, jer je savrseno diktirao tempo i Rominu igru oblikvao na sjajan nacin, i bio najzasluzniji za dominaciju nad Juventusom u veznom redu i brz protok lopte. On je to isto u stanju da radi i u reprezentaciji, ali ne na poziciji iza napadaca. Pobogu, on nije Misimovic, niti ce ikad biti. On je nesto bolje, sistem! Ali ga mi ocito nikad necemo na pravi nacin iskoristiti. I tu ga krivim, daj pobuni se, vidis da te vec godinu dana zayebavaju i svojim neznanjem daju na zub navijacima. Trazi da igras ono gdje si najbolji i to je to..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 03 sep 2015, 23:34

Momciluk je napisao/la:Pa ljudi su ga totalno zatvorili sta je mogao?
Ali da je lose odigrao jeste, imao je nekoliko losih dodavanja ali nisu te greske imale nekog prevelikog uticaja ni na igru ni rezultat, a tim situacijama sto je pogrijesio nije mogao puno ni uciniti nego dodati prvom do sebe, ovaj put ni to nije islo.
Ne petljaj start na njemu niko nije napravio, Naigolan im fino rekao da na njega ne treba obracati paznju kao sto i nisu...Kladim se da je svom selektoru rekao on bez mene uopste i ne postoji, cuvaj Dzeku i Lulica od Balerine nema nista...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Rios

Post Postao/la Rios » 03 sep 2015, 23:35

Sabinho je napisao/la:
Rios je napisao/la:Razocaran sam..Zaista po prvi put sam razocaran..Jeste ga Mesa zavalio na poziciju 10,ali biti citavu utakmicu neprijemtan,praviti onakve greske u dodavanjima par puta..Slabo Miralme,slabo..
Posteno, no kakav je da je nas je! Boljeg u vezi nemamo i moramo ga istrpiti.
Ne moras ti to meni govoriti prijatelju,vjerujem da si upucen dobro u moj opus kad je ova tema u pitanju ;) :thumbup:
No,veceras je bio neprimjetan i ja nemam problem to reci.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 23:36

Husika je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Pa ljudi su ga totalno zatvorili sta je mogao?
Ne petljaj start na njemu niko nije napravio, Naigolan im fino rekao da na njega ne treba obracati paznju kao sto i nisu...Kladim se da je svom selektoru rekao on bez mene uopste i ne postoji, cuvaj Dzeku i Lulica od Balerine nema nista...
Dobro, ljudi su nam cijeli vezni red potpuno neutralisali, nije mu imao ko ni dodat, sta je trebao ponijet loptu od kuce pa da igra s njom?
This time next year we'll be millionaires.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: greenwood, tale07 i 20 gostiju.