FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 20 maj 2014, 10:55

Juniorski ugovor je ara imo, i prodan je u lpool koji je za njega platio + klauzule se razne stavljene ;)

gio10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gio10 » 20 maj 2014, 11:01

Liverpoolu bila smanjena cifra kada je kupovao Aru ali je dogovoreno da 10% ili 15% sljedećeg transfera ide Želji, eh sad, koliko je to tačno ne znam.

Neki nagađaju da je Ara otišao u Dinamo za 750k €
Ja te volim, volim Željo..

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 20 maj 2014, 11:06

Manite se pitarske suplje,klauzila postoji to znam sigurno,samo je pitanje 10 ili 15 %,juce sam pitao ali niko ne zna.
Sve u svemu hvala Amaru jos jednom sto je u klubu,pa ima ovaj fini procenat,ublehe bi to za bagatelu dale kao nekad prije.Ovako se izvukao maximum iz situacije,nije idealno ali sta ces.
SLOBODA NAVIJAČIMA

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 maj 2014, 11:07

Head je napisao/la:Ako je imao amaterski ugovor onda nemas pravo na klauzule. ali imate onu naknadu za treniranje mislim.
Sadrzaj amaterskog ugovora vam je dostupan na stranici saveza.
JOj majke mi svi pričate a veze nemate. Nema veze kakav je ugovor imao sa Željom. Željo je tada prodao Liverpulu igrača i u ugovoru o prodaji je ubacio klauzulu da će imati 15% od narednog transfera. Ugovor igrača sa klubom reguliše odnose kluba i igrača, a za prodaju se pravi ugovor o prodaji. U tom ugovoru o prodaji se napiše da se igrač prodaje za 300.000 + 15% od narednog transfera. Ovih 300.000 nije naknada za treniranje jer bi ona bila mnogo manja. Željo je npr za Hajradinovića trebao dobiti (koji je isto godište kao Ara) cca 100.000 da je išao vani a bio je više u Želji nego Ara u momentu kad je potpisao. Znači da je Liverpul plaćao samo naknadu Željo bi dobio plafon 80.000. ŽEljo je tada napravio dobar posao jer je dijete prodao i očekivao još 15%. Druga je stvar što ga je sada kupio DInamo pa smo dobili malo. Da je recimo Ara zaigrao za prvi tim Liverpula i prodao se za koju godinu za 15 miliona mi bi čvaknuli skoro dva miliona. To je taj rizik jbg, ali nijedno dijete se nije prodalo iz BiH pod takvim uslovima. Said je otišao sa 19 kao najbolji igrač naše lige i Škoro itd. Ara je najbolji transfer iz juniora bilo kojeg kluba. Sad ga je možda Gojak prešišao ali to je tu negdje s obzirom na ovih 15%. Teško je uzeti više za igrača koji je mogao otići bez išta a to mogu svi juniori bukvalno. Lupe neki zahtjev. Npr hoću milion za godinu i ti ne možeš ispuniti i ćao.
Ovi što pričaju da (pitar neki je bio) se Liverpul riješio Are nije tačno jer je prilikom prodaje DInamu napravio klauzulu da ga DInamo prilikom prodaje mora prvo ponuditi Liverpulu pa su se tako osigurali ako se bude dobro razvijao a zaradili su na njemu već sad dobru lovu (@avlami je računao).
Što se tiče povećanja cijene igrača u našoj ligi dizao je samo Amar, a sad to pokušava i Sarajevo. Međutim Amara je tada Sarajevo +++++ u zdrav mozak jer smo mi tražili fine pare za Svraku a oni puste Sesara sličnih kvaliteta za buraniju. Dinamo je tamo nabio rejting i sotalim klubovima ali su se i ti klubovi trudili da zadrže taj rejting. Isto je i u Srbiji. Isto tako ne možete porediti jer čak i u našoj ligi ima različitih slučajeva koji se ne mogu porediti kao npr Škoro i Ara jer je sve različito i pregovaračka situacija naših ali i inostranih klubova.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 20 maj 2014, 11:24

Ja ti kazem da ako imas igraca pod amaterskim ugovorom u isti ne mozes staviti nikakvu klauzulu! Sta ste vi dogovrili ne znam a nit me zanima,nego sam samo ukljucio u ovo gdje kazu da se u amaterski ugovor stavljaju klauzule sto nije moguce.
1946

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 maj 2014, 11:35

Head je napisao/la:Ja ti kazem da ako imas igraca pod amaterskim ugovorom u isti ne mozes staviti nikakvu klauzulu! Sta ste vi dogovrili ne znam a nit me zanima,nego sam samo ukljucio u ovo gdje kazu da se u amaterski ugovor stavljaju klauzule sto nije moguce.
Hajd ponovo pročitaj šta sam napisao. Znači amaterski ugovor Želje i Are nema nikakve veze sa ugovorom između Želje i Liverpula!!!! KOntaš? U ugovoru između Želje i Liverpula je mogla stajati klauzula da ga Željo prodaje Liverpulu za 300.000+ 15% narednog transfera. Koliko je stvarno pissalo u ugovoru ne znam (10 ili 15% ili nemam pojma) ali to su dva različita ugovora. Željo-ARA i Željo - Liverpul!!!

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 20 maj 2014, 12:04

Momak vam pet puta isto pise i on (pitar) opet uporan ko mazga. Deseti put, kad smo prodali Aru u Englesku su Liverpulom je dogovoreno da od sljedeceg transfera mi imamo procenat koji je od 10%-20%, a to se ne trenutno ne zna. Sta nije jasno dragi pitari ?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 20 maj 2014, 12:05

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Head je napisao/la:Ja ti kazem da ako imas igraca pod amaterskim ugovorom u isti ne mozes staviti nikakvu klauzulu! Sta ste vi dogovrili ne znam a nit me zanima,nego sam samo ukljucio u ovo gdje kazu da se u amaterski ugovor stavljaju klauzule sto nije moguce.
Hajd ponovo pročitaj šta sam napisao. Znači amaterski ugovor Želje i Are nema nikakve veze sa ugovorom između Želje i Liverpula!!!! KOntaš? U ugovoru između Želje i Liverpula je mogla stajati klauzula da ga Željo prodaje Liverpulu za 300.000+ 15% narednog transfera. Koliko je stvarno pissalo u ugovoru ne znam (10 ili 15% ili nemam pojma) ali to su dva različita ugovora. Željo-ARA i Željo - Liverpul!!!
Ne ulazim u to.
Samo sam rekao da ne postoji nacin da se u amaterskom ugovoru nalaze klauzule.
Sad sta su potpisali Zeljeznicar i Liverpool ne znam i ne mogu pricati.Al ocito da je dostupan taj ugovor svima kad svi znaju koliki je postotak.
1946

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 20 maj 2014, 12:10

Daj nacrtaj, head nije taj kapacitet. Krvavo je prost.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 maj 2014, 13:04

Zna li neko jel taj postotak 10, 15% ogranicen samo na prvu prodaju? Poslije cemo imati samo onih 3-5% naknade za treniranje?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 20 maj 2014, 13:59

Onda su Englezi pravi levati sto su dali tolike pare.Mogli su dobiti igraca puno jeftinije samo da su platili naknadu za treniranje koja je kako vi kazete puno manja od cifre 300 milja km.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 20 maj 2014, 14:07

DANDY je napisao/la:
Onda su Englezi pravi levati sto su dali tolike pare.Mogli su dobiti igraca puno jeftinije samo da su platili naknadu za treniranje koja je kako vi kazete puno manja od cifre 300 milja km.
@DANDY, ma ja upravu si. Mamići i ostali Klubovi sjedili skrštenih ruku, da u to doba dovedu najveću nadu BH fudbala. Momka koji je u juniorima dao preko 100 golova. Momak imao statistiku u mlađim kategorijama bolju i od Džeke, koji je do tada bio nenadmašan.

Ma šta zna Liverpool.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 maj 2014, 15:10

Vodi se besmislena diskusija.
Ne znam sta,i ko kome, pokusava dokazati.

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 20 maj 2014, 15:15

Denijal Brković i Semir Kerla definitivno odlaze . Njima je istekao ugovor . Prate se igre Anesa Nuspahića iz Jedinstva Bihać i on bi trebao pojačat Želju . Igrači imaju slobodno do 10.juna . Prvi meč u evropi se igra 3 ili 4 jula .
Brkica

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 20 maj 2014, 15:39

Da mi je znati ko gura Kerla i kako on jedini moze potpisati koliko mu ku.rcu cejf. Nekad šest mjeseci, nekad godinu i uvijek džabaluka se ispale ? Baš me zanima ?

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 20 maj 2014, 15:42

Connor je napisao/la:Da mi je znati ko gura Kerla i kako on jedini moze potpisati koliko mu ku.rcu cejf. Nekad šest mjeseci, nekad godinu i uvijek džabaluka se ispale ? Baš me zanima ?
Ne znam o čemu ti to?
http://sportsport.ba/bh_fudbal/kerla-i- ... arom/75706" onclick="window.open(this.href);return false;

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 20 maj 2014, 15:45

mavi je napisao/la:
Connor je napisao/la:Da mi je znati ko gura Kerla i kako on jedini moze potpisati koliko mu ku.rcu cejf. Nekad šest mjeseci, nekad godinu i uvijek džabaluka se ispale ? Baš me zanima ?
Ne znam o čemu ti to?
http://sportsport.ba/bh_fudbal/kerla-i- ... arom/75706" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ovo je istina nema sta. Zeba potpisao do 2015 a otišao za kilo krušaka. Ko što ce sad i ovaj otici ..

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 maj 2014, 15:56

Jesu mediji bili uzdigli STanica treba preci u DInamo dosli da ga gledaju ovo ono momak crko na derbiju sa Sarajevom i na kraju Armina uzese ;) Da li bista Zeljo dobijao para za njega kao sto je za Dzeku ako ide negdje dalje ? (amaterski ugovor/klauzule ili je Liverpol samo platio naknadu za treniranje ? )

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 maj 2014, 16:01

Pa sta ce biti sa Stanicem ide li on negdje ili ostaje ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 20 maj 2014, 16:01

Nema sanse da je naknada za treniranje bila 300 000 KM, ona je oko 30 000 sad.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: itatabisine, Levin, Lokomotifa, samoFKS i 48 gostiju.