Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

linethreader
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la linethreader » 06 dec 2023, 19:06

Ljudi ovo su off-topici do Boga, al eto :urnebes:

Cekaj jbm mu majku, sto su ti "Pezici" problem? Namjerno licnu u zajednicku imenicu pretvaram da ne bi neko odmah prisio etiketu selefije :mrgreen: Ne lezi tu srz problema, nego u jezgri stanovnista koja trenutno (nazalost) obitava na prostorima ove nase lijepe zemlje. Svaka religija, knjiga, rijec - nije definitivna, nego otvorena i ostavljena na tumacenje konzumenta. Pa tako i kad neku knjigu citas vise puta, u razlicitim razmacima i periodima svog zivota, drugacije ces je svaki put shvatiti i dozivjeti. Ti "pezici" mosu nista drugaciji od bilo koje druge (polu)extremne ideologije, od onih najbanalnijih (ravna zemlja), do onih najgorih (mi smo jedini vrijedni icega), koji vec godinama truju nasu djecu preko drustvenih mreza, tik-tokova, qraca palaca. Samo su tek odnedavno i Pezicevci i njemu slicni zagrizli svoj dio digitalnog kolaca, a posto oni je donose/kopiraju nesto sto na zapadu vec postoji, kao ovi neki nasi bake krmad, nixe qrci i slicni, e jbg onda su oni "toxic", jer ako ne postoji na zapadu onda ne 'mere' valjat..

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 dec 2023, 19:08

Kljucaj temu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 06 dec 2023, 19:16

Arnelv52 je napisao/la:
06 dec 2023, 18:49
Pa i demokratija može biti radikalna. Radikalna demokratija je kad kažeš mi imamo 50% plus jedan glas i mi odlučujemo kako hoćemo. :mrgreen:

Nisu problem ti ljudi što popravljaju telefone itd. Problem su razni Pezići, Bvlgariji i ko i šta sve ne koji zatupljuju narod tipa, da ne ulazim u diskusiju oko ovoga ali meni jednostavno para uši, kaže "ilahija se uči" a onda ga čuješ kako zapjeva Dodji najdraži u D molu (kasida, nije bitno). I džabe pitati profesora bosanskog jezika koji će naravno reći da čovjek pjeva, ako on kaže da uči onda uči.

I tako na masu tih stvari su ispomjerali granice kako bi oni mogli dati odgovore na pitanja šta je ispravno a šta nije pa onda nije ni čudo, ali jeste istovremeno i žalosno i smješno, kad na fb neko objavi vjest da je neko umro pa se ljudi satraše da u komentaru napišu El Fatiha.
Prvo što sam naučio o demokratiji je da je to vladavina naroda pa sam odmah skontao u svojoj mahnitoj glavi da je to privid, da narod ne vlada nego bira vlast koja će vladati u njihovo ime, velika je to razlika. Ovo što je tebi radikalno da ja tražim jednakopravnost u svojoj zemlji je apsurd, e zamisli volio bih da moj glas vrijedi isto kao i bilo kojeg drugog čovjeka u ovoj državi i zbog toga sam radikalan, drama.

Ne znam šta je problem Pezić u moru današnjih pojava, ako mogu Kristijan Golubović ili Mirza Hatić da promovišu svoje stavove i uvjerenja zašto to ne može on koji za razliku od pomenutih nema kriminalnu prošlost ? Može Hana, Mica i Pica ali Peza jok, on nas vodi u zabludu tako što govori našoj djeci da ne kockaju, ne piju, ne puše, ne drogiraju se, da pomažu zajednici i u svemu tome tebi zasmeta šta ? Pezić nekog naučio da ostavlja el fatiha u komentar ? Sumnjam jarane.

U ostalom, svi imaju slobodan izbor kako će da žive dok ne ugrožavaju druge. Meni je radikalno svašta nešto pa šta bi sad, takav vakat došao, može se o tome naširoko i naokolo.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 06 dec 2023, 19:57

Ide pred vijeće sigurnosti
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 06 dec 2023, 20:10

E moj Antonio koja si ti budala.
Antonio, jel ti stvarno misliš da pomagači u genocidu, Ameri, i senilna budala Biden misle kao ti?
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 06 dec 2023, 20:12

slika

Kad je ovaj jado bio na naslovnici Time, cijeli svijet je ronio krokodislke suze nad Ukrajinom i to sve na osnovu medija i medijska propagande i propagandnog rata protiv Rusije. Sad bi ovi cionistički forumaši rekli da sam na strani Rusije, ali daleko do toga, kao što je daleko od toga da podržavam jednog kepeca i njegov poslušnički režim koji vodi rat za USA.

Da ima pravde i da je na su cionistički mediji na strani istinskih žrtava kao što su Palestinci, sve bi po medijima gorilo od podrške, ali ovako dobijamo naslovnicu za ovu godinu za osobu godine
slika

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 06 dec 2023, 22:13

Sarmica je napisao/la:
06 dec 2023, 20:12
slika

Kad je ovaj jado bio na naslovnici Time, cijeli svijet je ronio krokodislke suze nad Ukrajinom i to sve na osnovu medija i medijska propagande i propagandnog rata protiv Rusije. Sad bi ovi cionistički forumaši rekli da sam na strani Rusije, ali daleko do toga, kao što je daleko od toga da podržavam jednog kepeca i njegov poslušnički režim koji vodi rat za USA.

Da ima pravde i da je na su cionistički mediji na strani istinskih žrtava kao što su Palestinci, sve bi po medijima gorilo od podrške, ali ovako dobijamo naslovnicu za ovu godinu za osobu godine
slika
Dvolicna smeca zapadna.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 dec 2023, 08:20

Brokula je napisao/la:
06 dec 2023, 19:57
Ide pred vijeće sigurnosti
Već je proglašen antisemitom i podržavaocem Hamasa
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 07 dec 2023, 08:37

Duhovni mentor od Netanjahua ga nagovara da nešto učini kako bi ubrzao dolazak njihovog mesije tj Antihrista ili prokletog Dedžala.

od 3:54 do 4:18

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 07 dec 2023, 09:32

mma_hz je napisao/la:
06 dec 2023, 22:13
Sarmica je napisao/la:
slika

slika
Dvolicna smeca zapadna.
Ja frajera bog te, lik upotno ne konta da jednog prosječanog amerikanca i evropljanina mnogo više brine stanje u Ukrajini nego na Bliskom Istoku. Ako ništa ne poduzimaju zemlje koje graniče sa Palestinom kako očekuješ da Zapad tamo upire svim sredstvima. Na stranu skroz što im je veći interes saradnja sa Izraelom nego sa Palestinom a pogotovo Hamasom

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 dec 2023, 09:37

FoSte95 je napisao/la:
07 dec 2023, 09:32
mma_hz je napisao/la:
06 dec 2023, 22:13
Sarmica je napisao/la:
slika

slika
Dvolicna smeca zapadna.
Ja frajera bog te, lik upotno ne konta da jednog prosječanog amerikanca i evropljanina mnogo više brine stanje u Ukrajini nego na Bliskom Istoku. Ako ništa ne poduzimaju zemlje koje graniče sa Palestinom kako očekuješ da Zapad tamo upire svim sredstvima. Na stranu skroz što im je veći interes saradnja sa Izraelom nego sa Palestinom a pogotovo Hamasom
Najgore sto bi i nas trebalo zbog nase budućnosti brinuti stanje u Ukrajini jer nam glava o tome ovisi, jok mi ronimo suze za arapima koji ne jebu ni 2% za nama, koji nas i ne smatraju muslimanima :rol: :rol:

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 dec 2023, 10:02

Ja pricam o stradanjima i empatiji koju ti ljudi prolaze i o dvolicnosti svijeta o tome..

Ti mozes pus iti ku rac koliko hoces zapadnjacima vazda ce te smatrati kozojebom koliko god se vi trudili da pljujete po islamu i budete radikalniji i od njih po tom pitanju isto ces proci.Zapad je dopustio klanje nad mojim narodom i genocid,niko drugi vec iskljucivo zapad.Sada to isto rade Palestincima,al jok kao covjek,insan se ne treba suosjecati sa njima.Oni su niza vrsta,muslimani bijedni jel de?Na njima se moze testirati sve zivo.

Vama vase,meni moje.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2023, 10:11

Bas nam glava ovisi o ratu u Ukrajini. :rol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 dec 2023, 10:34

naravno da ovisi

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 dec 2023, 10:44

Ja bolesniju naciju nikad nisam vidio

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 dec 2023, 10:46

admin je napisao/la:
07 dec 2023, 10:34
naravno da ovisi
Kako Bgt ?

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 dec 2023, 10:52

jasmin10 je napisao/la:
07 dec 2023, 10:11
Apsolutno nam glava ovi o ratu u Ukrajini, odbrana Kijeva je bila i odbrana naše države, to samo politički polupismen čovjek ne konta. Da su Rusi ušli u Kijev za 3 dana kako su planirali, sutra dan bi Mile izveo policiju i putinove plaćenike na granicu sa FBIH i proglasio nezavisnost (isti scenarij kao Abhazija, osetija, krim i donbas). To je bilo sve spremno, nego dobi Putin od Zelenskog po nosu pa se i Mile smirio. Zato mi nikad neće biti jasan Bošnjak koji za Zelenskog kaže da je kepec, treba čovjeku dati ulicu u Sarajevu. Ima više zaluga zasluga za državu nega pola mladih muslimana koji imaju ulicu u gradu.
Da se to desilo (i sada da se desi) Evropljani ne bi mrdnuli prstom, amerikanci možda bi, ali bi nas branili našim životima i krvlju. Ovaj nekakav Eufor il kako već ovdje ima 1500 vojnika, pa te snage ne mogu ni podrinjski kanton obezbijediti. Sreća je samo Rusi nisu jaki kao što su govorili, Srbija svakako sirotinja kao i mi, tako da se trenutno Mile nema čemu mnogo nadati, ali se planovi nisu promijenili.
Sa druge strane, bosanska politika, uglavnom sda bratija, je ovoj zemlji uništila svaki vid samostalnog djelovanja i bilo kojeg način da sami sebi pomognemo i sačuvamo zemlju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 dec 2023, 11:03

jasmin10 je napisao/la:
07 dec 2023, 10:46
admin je napisao/la:
naravno da ovisi
Kako Bgt ?
Eto odgovorio ti je čovjek iznad mene prilično detaljno. Vjerovatno bi vrijedilo spomenuti i da bi Rusima sigurno bio prilično značajan izlazak na Jadran kroz Crnu Goru što su već jako dugo i planirali, naseljavali svoje ljude... ako ništa, da parkiraju par svojih brodova i nešto prijete i filozofiraju, a da smo eto i mi tu nekako u paketu, pa bi se oko toga dodatno vrijedilo kvalitetno porokati. Treba se još sjetiti kako su nas u to vrijeme Hrvati i Slovenci već bili otpisali i bili sasvim spremni na saradnju sa Rusima, vjerovatno u dogovoru da se ne barka ništa preko granice.

Dodatno, sve i da nikad nismo bili u nekom planu, nakon svega u Ukrajini, jasno je da se mora i za nas napraviti neki plan i da je super vrijeme da se ruski uticaj na Balkanu eliminiše i suzbije. Zato sad imamo istorijsku šansu da nam se riješe problemi koje realni nismo mi sami ni smislili. Ali da bi se to desilo, svakako bi poraz Rusije u Ukrajini bio itekako poželjan, a neka njihova pobjeda bi im dala snagu i motiv da se dodatno bore za svoje mjesto kod nas i da se naša agonija i status quo nastavi još par decenija sa vječno pristunom opcijom pogoršanja. Zato je i danas itekako bitno šta će se tamo desiti, koliko će trajati, kakav će konačan ishod biti, kako će uticati na vlast u Moskvi... jer to ima puno veći uticaj na nas nego neka lokalna politika, dal je Dodik priznao praznik ili nije, hoćel u bošnjaka biti Dino ili Bakir, isl mi se svakako ništa ne pitamo.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 dec 2023, 11:37

LegendKiller je napisao/la:
07 dec 2023, 10:52
jasmin10 je napisao/la:
07 dec 2023, 10:11
Zato mi nikad neće biti jasan Bošnjak koji za Zelenskog kaže da je kepec, treba čovjeku dati ulicu u Sarajevu.
Predlažem da se svaka ulica i trg preimenuje u Volodymyr Zelenskyy, koja sada nosi naziv po veleizdajniku i doseljeniku iz Srbije Živkoviću. :yawn:

Sarmica
Kontakt:

Post Postao/la Sarmica » 07 dec 2023, 12:07

admin je napisao/la:
naravno da ovisi
De ba.... šta ima kod kepeca, hoće li skoro kakvi boosteri...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.