Moderator/ica: GracanicaAA
-
Beledija
-
Kontakt:
tuzlac je napisao/la: ↑10 dec 2022, 18:47
Dudić bi nakon kratke pauze ponovo mogao biti na klupi jednog premijerligaša. Kako nezvanično saznaje portal ****, Dudić je želja čelnika Tuzla Citya i nije isključeno da dođe do saradnje. Tuzla City je u potrazi za novim trenerom nakon što je s klupe otišao neočekivano zbog bolesti Dragan Jović.
Peh za Tuzla City je što im ove sezone ne cvjetaju ruže, pa sunakon polusezone bliži pozicijama koje vode u niži rang nego Evropi. Epilog je to kakav niko nije očekivao.
Pred novim trenerom je da ekipu izvede iz rezultatskog ambisa, ali i selektira ekipu za budućnost…
Dudić se čini kao jedino logično rješenje.Sa Veležom je napravio solidan rezultat dok sa Sarajevom više nije imao sreće odnosno imao je peh da ogroman broj kreiranih šansi napadači nisu relizovali.
Ja ga baš ne gotivim, međutim boljeg a slobodnog trenera nećemo naći.
-
husrefbeg
-
Kontakt:
Beledija je napisao/la: ↑11 dec 2022, 10:25
Dudić bi nakon kratke pauze ponovo mogao biti na klupi jednog premijerligaša. Kako nezvanično saznaje portal ****, Dudić je želja čelnika Tuzla Citya i nije isključeno da dođe do saradnje. Tuzla City je u potrazi za novim trenerom nakon što je s klupe otišao neočekivano zbog bolesti Dragan Jović.
Peh za Tuzla City je što im ove sezone ne cvjetaju ruže, pa sunakon polusezone bliži pozicijama koje vode u niži rang nego Evropi. Epilog je to kakav niko nije očekivao.
Pred novim trenerom je da ekipu izvede iz rezultatskog ambisa, ali i selektira ekipu za budućnost…
Dudić se čini kao jedino logično rješenje.Sa Veležom je napravio solidan rezultat dok sa Sarajevom više nije imao sreće odnosno imao je peh da ogroman broj kreiranih šansi napadači nisu relizovali.
Basic jučer raskinuo ugovor. Ja bih njega prije Dudica. Dudic je umišljen i alibi trener. Uspjeh u Velezu je odraz pozitivne klime koja je vladala i uspona. Po meni ništa dobro. Jedino što bi možda doveo Radovca, Cosica ostalo tanko. Basic je rješenje. Naravno ako hoće.
-
tuzlac
-
Kontakt:
husrefbeg je napisao/la: ↑11 dec 2022, 13:21
Basic jučer raskinuo ugovor. Ja bih njega prije Dudica. Dudic je umišljen i alibi trener. Uspjeh u Velezu je odraz pozitivne klime koja je vladala i uspona. Po meni ništa dobro. Jedino što bi možda doveo Radovca, Cosica ostalo tanko. Basic je rješenje. Naravno ako hoće.
Ja bih se obradovao Bašiću,on je pravi za nas.U Sloveniji se proslavio i daj Bože da će sada nazad u Bosnu.
-
tuzlac
-
Kontakt:
Bašić više nije trener slovenačkog prvoligaša: Sretan sam što sam učestvovao u pisanju historije
Nermin Bašić više nije šef stručnog štaba Radomlja, slovenačkog prvoligaša na čijoj klupi je proveo godinu i po.
09. 12. 2022. u 14:00 Face.ba
Klub i sada već bivši trener sporazumno su raskinuli saradnju. Ovom prilikom predsjednik NK Radomlje Matjaž Marinšek obratio se javnosti:
“Postoje trenuci u nogometu kada se moraju donijeti teške odluke. Uprava kluba i prvi trener članskog tima Nermin Bašić zaključili su sporazumni raskid ugovora. Zajedno smo ocijenili da je ovo najbolja odluka za klub u ovom trenutku. Posljednju utakmicu protiv Celja vodit će stručni štab članske ekipe koju predvode Amir Botonjić i Roko Hanžič. NK Radomlje zahvaljuje Nerminu Bašiću na doprinosu klubu.
Bašić je najzaslužniji što je ekipa prošle sezone ostala u Prvoj ligi, jer je podigao nivo nastupa našeg kluba na viši nivo. Vrata Radomlja će Nerminu uvijek biti otvorena i vjerujem da ćemo se sastajati i u budućnosti, ali smo istovremeno mi u klubu uvjereni da je ovo najbolja odluka za nas.”
Oglasio se i Nermin Bašić:
“Zahvaljujem se svima u klubu, predsjedniku, Mlinaru, navijačima kluba i igračima. Sretan sam što sam učestvovao u pisanju historije kluba. Prošle godine sam se vratio u Radomlje sa namjerom da završim svoj posao i zajedno smo uspjeli napisati jedan od najljepših perioda ovog kluba.
Nažalost, putevi se u jednom trenutku razilaze. Veoma sam sretan što sam ovdje i mogu bez zadrške reći da je Radomlje bio moj drugi dom. Mnogo dobrih stvari mi se desilo u ovom klubu i ostaće u lijepom sjećanju na taj period. Zauvijek ću ostati navijač NK Radomlje. Još jednom hvala svima i ostajem uvjeren da ova ekipa može ostati u ligi.”
Tokom karijere ovaj bh. stručnjak još je trenirao Travnik, Tuzla City i slovenačku Goricu.
-
Beledija
-
Kontakt:
husrefbeg je napisao/la: ↑11 dec 2022, 13:21
Nisam znao za Bašića, svakako bih volio njega nego Feđu. Nisam uvjeren da bi Nermin pristao da se vrati u BIH.
-
Beledija
-
Kontakt:
SP u Kataru uđe u a je za menfiniš a mi još nemamo trenera. Ako kojim slučajem dovedu Osima onda je za mene sezona završena.Kakve sam sreće Osim nije nemoguća opcija.
-
Beledija
-
Kontakt:
Beledija je napisao/la: ↑11 dec 2022, 23:14
SP u Kataru uđe u a je za menfiniš a mi još nemamo trenera. Ako kojim slučajem dovedu Osima onda je za mene sezona završena.Kakve sam sreće Osim nije nemoguća opcija.
SP u Kataru uđe u sami finiš.....
-
husrefbeg
-
Kontakt:
Beledija je napisao/la: ↑11 dec 2022, 23:14
Ne vjerujem da će Osim. Nije on rješenje. Ako ne može Basic onda će vjerovatno Dudic. A da je vrijeme ta trenera jeste. Već početkom godine počinju pripreme mada će one potrajati poduze tako da neće biti kasno imenovanje od NG. Basic je bio u dva navrata i ostavio je jako korektan utisak.
-
Skojevska
-
Kontakt:
Meni se onaj Kulibali cinio kao dobar igrac, mozda samo cinio, vidim neki pisu drago im sto je otisao?
U cemu je stvar?
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
-
Beledija
-
Kontakt:
Skojevska je napisao/la: ↑12 dec 2022, 11:39
Meni se onaj Kulibali cinio kao dobar igrac, mozda samo cinio, vidim neki pisu drago im sto je otisao?
U cemu je stvar?
Kulibali ima fudbalsko znanje.. ono što nema je kilaža. Čovjek od 25 godina koji ima težinu 40 i neki kilogram nije za sport koji se zove fudbal. Onaj Kostić iz Slobode od prije 35 plus godina za njega je gorostas.I igrao je zapaženu ulogu u onoj ligi koja je za ovu bundes liga
-
husrefbeg
-
Kontakt:
Skojevska je napisao/la: ↑12 dec 2022, 11:39
U cemu je stvar?
Nije upitnom znanje Al većina igrača sa tih prostora stalno mijenjaju klubove. Uzmu nešto para I glume povrede samo da bi se ugovor raskinuo. Zato treba biti oprezan kod skautinga.
-
tuzlac
-
Kontakt:
Feđa Dudić preuzima premijerligaša?
PREMIJER LIGA BIH12/12/2022 u 20:07 h
Održan sastanak, čeka se odluka
Nekadašnji trener FK Sarajevo Feđa Dudić održao je danas sastanak sa čelnikom FK Tuzla City Azmirom Husićem, sa kojim je razgovarao o mogućnosti preuzimanja tuzlanskog kluba u nastavku sezone.
Sastanku su prisustvovali i Dudićevi saradnici iz FK Sarajevo Mustafa Kodro i Jasmin Trnovac koji su sa Dudićem radili i ranije u Veležu. Zasad nije poznato je li postignut dogovor između dvije strane.
Tuzla City je nakon prošlosezonskog izlaska na evropsku scenu ove sezone bilježio izuzetno razočaravajuće rezultate, te je trenutno na osmom mjestu na tabeli, sa samo dva boda prednosti u odnosu na Slobodu koja se nalazi na 11. mjestu, a ono naredne sezone vodi u niži rang takmičenja.
Bude li Dudić sa svojim saradnicima preuzeo Tuzla City, sigurno je da će se očekivati mnogo bolji rezultati od ovog kluba.
-
tuzlac
-
Kontakt:
tuzlac je napisao/la: ↑12 dec 2022, 22:18
Feđa Dudić preuzima premijerligaša?
PREMIJER LIGA BIH12/12/2022 u 20:07 h
Održan sastanak, čeka se odluka
Nekadašnji trener FK Sarajevo Feđa Dudić održao je danas sastanak sa čelnikom FK Tuzla City Azmirom Husićem, sa kojim je razgovarao o mogućnosti preuzimanja tuzlanskog kluba u nastavku sezone.
Sastanku su prisustvovali i Dudićevi saradnici iz FK Sarajevo Mustafa Kodro i Jasmin Trnovac koji su sa Dudićem radili i ranije u Veležu. Zasad nije poznato je li postignut dogovor između dvije strane.
Tuzla City je nakon prošlosezonskog izlaska na evropsku scenu ove sezone bilježio izuzetno razočaravajuće rezultate, te je trenutno na osmom mjestu na tabeli, sa samo dva boda prednosti u odnosu na Slobodu koja se nalazi na 11. mjestu, a ono naredne sezone vodi u niži rang takmičenja.
Bude li Dudić sa svojim saradnicima preuzeo Tuzla City, sigurno je da će se očekivati mnogo bolji rezultati od ovog kluba.
Neka dođe Dudić .On je radnik i zna napraviti ekipu.Možda i neki igrač iz Veleža dođe .
-
tuzlac
-
Kontakt:
Mašallah,EUROPA.
Savjet opštih poslova EU odobrio kandidatski status Bosne i Hercegovine
VIJESTI Autor:N1 BiH13. dec 202211:29
Podijeli :
Izvor: N1
Savjet opštih poslova Evropske unije odobrio je kandidatski status za Bosnu i Hercegovinu.
Radio Slobodna Evropa saznaje da su ministri nadležni za evropska pitanja, na sastanku koji i dalje traje, već usvojili zaključke gdje se navodi da se “preporučuje da se Bosni i Hercegovini dodijeli status zemlje kandidata uz potvrdu Evropskog savjeta”.
Ovu odluku ministara će, potom, potvrditi šefovi država vlada zemalja članica Evropske unije (EU) na samitu koji će biti održan u četvrtak, 15 decembra.
-
Neutralan77
-
Kontakt:
Postao/la Neutralan77 » 13 dec 2022, 15:43
Ako dodje dudic, sa njim dolaze radovac, cosic i radovic.
-
tuzlac
-
Kontakt:
Neutralan77 je napisao/la: ↑13 dec 2022, 15:43
Ne vjerujem za Ćosića.Imamo Fereiru.
-
Beledija
-
Kontakt:
tuzlac je napisao/la: ↑13 dec 2022, 21:44
Neutralan77 je napisao/la: ↑13 dec 2022, 15:43
Ne vjerujem za Ćosića.Imamo Fereiru.
Hmm...Dario je otišao iz Veleža zbog Feđe.
-
tuzlac
-
Kontakt:
Izgleda da nema ništa od Dudića.
-
Beledija
-
Kontakt:
Vi koji ste u klubu ili tu negdje oko kluba( Baljić u klubu, Tuzlac tu negdje...moje proizvoljno mišljenje) znate da se dobar trener nemože dugo zadržati ako se nema dugoročnog plana i programa.Varešanović, Bašić Jović pa i Nalić su potrošeni bez da im se pružila šansa kakvu je imao Dudić u Veležu ili Jakirović u Zrinji.Ovo beskonačno tumbanje trenera i igrača rezultiralo je blic izlaskom u Evropu ali je i pokazalo da nikakve sportske politike u klube nema.Balja me ubjeđuje da se Jović liječi, svi mi koji smo u njegovim godinama se liječimo ali i radimo ono nšto moramo, Jović vjerovatno ne mora pa je odustao na gospodski način.U TC-ju toliko je kontradiktornosti koju zdrava logika ne može razumiti pa možda je najbolje pustiti sve niz vodu pa vidjeti šta će sve na kraju ove lijepe prie biti. Pukovnik ili pokojnik ili nešto treće''??
-
tuzlac
-
Kontakt:
Beledija je napisao/la: ↑15 dec 2022, 15:40
Vi koji ste u klubu ili tu negdje oko kluba( Baljić u klubu, Tuzlac tu negdje...moje proizvoljno mišljenje) znate da se dobar trener nemože dugo zadržati ako se nema dugoročnog plana i programa.Varešanović, Bašić Jović pa i Nalić su potrošeni bez da im se pružila šansa kakvu je imao Dudić u Veležu ili Jakirović u Zrinji.Ovo beskonačno tumbanje trenera i igrača rezultiralo je blic izlaskom u Evropu ali je i pokazalo da nikakve sportske politike u klube nema.Balja me ubjeđuje da se Jović liječi, svi mi koji smo u njegovim godinama se liječimo ali i radimo ono nšto moramo, Jović vjerovatno ne mora pa je odustao na gospodski način.U TC-ju toliko je kontradiktornosti koju zdrava logika ne može razumiti pa možda je najbolje pustiti sve niz vodu pa vidjeti šta će sve na kraju ove lijepe prie biti. Pukovnik ili pokojnik ili nešto treće''??
Bilo kako bilo ,meni se čini da je Sarajevo u gorem stanju.
- Nismo mi izgubili poštovanje koje smo stekli takmičeći se u pl.Još uvijek smo aktuelni viceprvaci.Dragan Jović je na žalost ozbiljno bolestan.Na pijaci trenera i igrača uvijek će biti i "robe i kupaca".Mi imamo plan ,ali, postoji i stara šema u FS države.Imamo respektabilan tim koji treba dopuniti.Trener je najvažniji i moramo učiniti sve da dovedemo kvalitetnog .Nismo u cajtnotu i nema potrebe za nervozu.Dobit ćemo mi trenera uskoro.Neka nam je sretno u proljetnom dijelu šampionata ali i u narednim sezonama.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.