AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Beduin
- Kontakt:
Re: AC Milan
Pa nerijetko danas najbolji strijelci i jesu krila, a ne napadac. Od Rone, Messia, Salah, Mbapea, Griezmann, Gnabry, Grifo, Malen, Rashford (nije igrao kladicmog napadaca), Odegaard, Saka, Martineli, Havertz, Sterling i jos mnostvo klubova. Ali evo samo neki iz top klubova u svojim ligama, mrsko mi detaljno pregledati.
Tako da nema sta cudno biti sto je i kod nas Leao najbolji strijelac. Samo za dobar rezultat moraju i drugi ispratiti, ovisno od formacije i pozicije igraca. Tu su kod nas najvise skripali desno krilo i AMF za bolji rezultat, kao i napadac sa klupe. Lijeva strana i napadac su odradili svoje.
Tako da nema sta cudno biti sto je i kod nas Leao najbolji strijelac. Samo za dobar rezultat moraju i drugi ispratiti, ovisno od formacije i pozicije igraca. Tu su kod nas najvise skripali desno krilo i AMF za bolji rezultat, kao i napadac sa klupe. Lijeva strana i napadac su odradili svoje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ne znam sto ste toliko protiv Morate, ok nije neki rasni strijelac ali svakako bi bio ogroman upgrade u odnosu na Origija i Rebica, plus sigurno igrac koji ce isporuciti 10+ golova, imas Gioruda koji ce isto svoje dati , a tip igraca kao Morata nam je falio prosle sezone, decko je sasvim korektan igrac ima ohromno iskustvo, igrao je samo u vrhunskim klubovima tako da ja sam svakako za taj transfer
Gdje god je igrao do sad je davao tih 10+ golova ali svi ti klubovi su imali 50% jaci vezni red. Sta ce on ko nas napraviti?
Malo mi nejasno jos, zasto ga svi ti klubovi tako olahko pustaju?
Ne melje se nase ali meni je uvijek isao na zivce.
Malo mi nejasno jos, zasto ga svi ti klubovi tako olahko pustaju?
Ne melje se nase ali meni je uvijek isao na zivce.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Kazu da se zakomplikovalo oko Morate
super
Taremi guarantees 20-25 per season, and in the last year he surpassed himself with 31 goals in 51 games (of which 5 came in 7 Champions League appearances) – double the amount scored by Morata in Madrid.
Ali i ovaj je Non Eu igrac, tako da .....

The new option that has emerged is Mehdi Taremi, who is the same age as Morata. He plays the role of centre-forward in a more similar way to Giroud and could be the ideal finisher in Pioli’s 4-2-3-1.Morata has been heavily linked in recent days but negative news arrived regarding the Growth Decree because the Spaniard does not meet the requirements for the tax discount. The striker has given willingness to drop to €5m net per season, but the gross cost would be almost €10m per year.
Taremi guarantees 20-25 per season, and in the last year he surpassed himself with 31 goals in 51 games (of which 5 came in 7 Champions League appearances) – double the amount scored by Morata in Madrid.
Ali i ovaj je Non Eu igrac, tako da .....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Treba uganjati Alvareza iz City-ja, i on je non Eu...
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
Vec je prodano kao i prosle godine, mislim da vise nece ni prodavati sezonske, uglavnom opet ce San Siro svaku tekmu biti 70+ milja na stadionu, odavno stadion nije bio ovako ispunjen kao zadnje dvije sezone, pa cak i onih godina kad smo imali super ekipu sa Kakom i ostalim zvijezdama
Eto nam krila, neki iz Midtjllhahahanda, pa bog te vidio, gdje ih nadju samo 

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Algoritmi dragi milanist, algoritmi su to.
Vidiš da nam algoritam govori da je bolje napunit Portu ili Atleticu kasu sa 25mil i uzet još jednog penzionera za napada i dozvolit tim klubovima da za te pare uzmu mlađeg napadača kojeg će afirmisati i prodat opet za 80 mil. A mi ćemo lagano trpite Moratu/Iranca slijedeći 3 godine i gledat da prodamo Theo Hernandeza jer nam treba novi napadač slijedeće sezone posto je Girou ostario, a ovaj od ove sezone nema pojma i košta nas godišnje ugovor 5mil.
Čudni su to algoritmi u 3 pm. Ne kontam sto ne dovedu Scamaccu, Opendu, Dia, znaci mladog napadača koji je brz i moze istrčati kontru sa Leaom, a ne da Leao krene 20m iza napadača i pred golom napadač kasni za 10 metara.
Ali algoritam zna najbolje. Koji pacijenti vode ovaj klub, pa to je bolest neviđena
Vidiš da nam algoritam govori da je bolje napunit Portu ili Atleticu kasu sa 25mil i uzet još jednog penzionera za napada i dozvolit tim klubovima da za te pare uzmu mlađeg napadača kojeg će afirmisati i prodat opet za 80 mil. A mi ćemo lagano trpite Moratu/Iranca slijedeći 3 godine i gledat da prodamo Theo Hernandeza jer nam treba novi napadač slijedeće sezone posto je Girou ostario, a ovaj od ove sezone nema pojma i košta nas godišnje ugovor 5mil.
Čudni su to algoritmi u 3 pm. Ne kontam sto ne dovedu Scamaccu, Opendu, Dia, znaci mladog napadača koji je brz i moze istrčati kontru sa Leaom, a ne da Leao krene 20m iza napadača i pred golom napadač kasni za 10 metara.
Ali algoritam zna najbolje. Koji pacijenti vode ovaj klub, pa to je bolest neviđena
Sunce im i algoritme, bjezi gomi ih u pizdu materinu, odo na pivo 

Za Moratu svi znamo da je kloc,al realno koliko puta si gledao Taremija pa si stekao takav dojam? Il ti je glavni cilj pljuvat sta god da uradi nova uprava? Pitam se na sta liči život ljudi koji su toliki pesimisti kao ti.enzo777 je napisao/la: ↑08 jul 2023, 14:09Algoritmi dragi milanist, algoritmi su to.
Il Club più titolato al mondo!
Nije Morata toliki kloc koliko ga pljujete, on je sasvim korektan napadac, koji ce isporuciti 10+ ligaski golova, veliki upgrade za sve sto imamo osim Gioruda, za kojeg se isto tako pisalo sta ce nam on taj ne moze gola dati, pa nas je svojim bitnim golovima itekako pogurao ka titulimuxa je napisao/la: ↑08 jul 2023, 14:43Za Moratu svi znamo da je kloc,al realno koliko puta si gledao Taremija pa si stekao takav dojam? Il ti je glavni cilj pljuvat sta god da uradi nova uprava? Pitam se na sta liči život ljudi koji su toliki pesimisti kao ti.enzo777 je napisao/la: ↑08 jul 2023, 14:09Algoritmi dragi milanist, algoritmi su to.
Slažem se al sta on moze promašiti ne može ni Dzeko 
U svakom slucaju mislim da je Taremi bolja opcija.

U svakom slucaju mislim da je Taremi bolja opcija.
A dobro ipak bi prije Moratu nego Teramija jer ovaj prvi poznaje ligu i ne bi mu trebalo privikavanje
A sto se promasaja tice ipak mislim da nije ni blizu Lukakua
A sto se promasaja tice ipak mislim da nije ni blizu Lukakua

Nisam pesimist već mi ne ide u glavu ideja dovest napadača od 31 godina koji je zabijao po Portugalskoj ligi. Sto taj nije nikad u životu igrao na velikoj sceni? Koji je to igrač došao iz Portugala i pokazao da zna zabijat golove? Sjeti se onda kad smo ganjali onog napadača iz Porta pa on otišao u Atletico (ne sjećam se kako se zove) i ništa ne bi od njega.muxa je napisao/la: ↑08 jul 2023, 14:43Za Moratu svi znamo da je kloc,al realno koliko puta si gledao Taremija pa si stekao takav dojam? Il ti je glavni cilj pljuvat sta god da uradi nova uprava? Pitam se na sta liči život ljudi koji su toliki pesimisti kao ti.enzo777 je napisao/la: ↑08 jul 2023, 14:09Algoritmi dragi milanist, algoritmi su to.
Zašto se ne usudimo i dovedemo nesto sto mlado da valja? Girou je odličan al on vise nije za prve postave. I mi kao prvu postavu dovodimo opet starijeg igrača. Kome ćeš prodat takvog tipa? Jer o tome se radi, dovodi i prodaj
Ma nebi ni ja ni jednog najradije,al poenta mog posta je bila da previše pesimizma ima u tvojim postovima.
Pesimizam??? Pa bolan ja sam jedini na ovom forumu koji se nada i misli da će nešto biti od onog De Katelaara. Njegova greška je sto ima ćelavog pacijenta na klupi koji nebi ni Haalanda prepoznao kolko je glup i smotan.
Ne gotivim Piolija jer ne zna taktike, jer ne zna napravit igrača. Zato mu se dovode stvoreni igrači u napadu, jer je smotan. Kad se protivnik povuče on ne zna promijenit taktiku. Ne govorimo o mijenjaju 4231 na 4321 ili 352, već jednostavno znat kako reagovat na protivnika i citat ga u toku tekme. E to mu je manjak, kao i to da ne zna sa mladima, i zbog toga ispasti De Katelaar. CDK je došao sa odličnom igrom, kad je izašao na teren imao je Kakine poteze sa dubinskom loptama, koje kod nas niko ne prati jer su svi smotani. A to smeta Pioliju pa ga je Pioli promjenu u debila, svaka čast.
Nisam pesimista, samo sumnjam u logiku prodavanja Tonalija poslije sezone gdje si jedva izborio Ch Ligu.
Koji je naš cilj? Sta mi želimo? Ako ekipa dogura do polufinala, jedva uspije zadržat 4to mjesto iako je bila odlična do decembra, a na kraju vidiš da si samo imao 11+3 igrača od 30, onda trebaš razmislit sta želiš dalje. Po mom uložiš još 40-50 Milki i uzmeš 4 dobrih za klupe i 3 obećavajuca mlada. Zadržiš kostur ekipe i zamjenis pozicije koje su lose: desni bek, desno krilo i trequartistu. I dovedeš mladog napadača da igra od prve a Giroud da bude zamjena. E stom ekipom ganjas slijedeću sezonu.
Mi smo se riješili glavnog potencijala u veznom redu, doveli čeka koji nije odigrao ozbiljne tekme već godinama i konstantno je u bolnici, i Pulisica koji je više u bolnici nego na terenu. Pa njima ne treba davati broj na dresu, već broj bolničke sobe. Daj Bože da se varam, al nji dvojica su u oktobru u MilanLab a ne u Milanellu.
Nisam pesimista, samo želim lavovsko srce Milana da uvijek želi više i bolje, da se bori do 90'+5'te minute, da želi titule.
Ma ne govorim ni za jednu temu konkretno,nego sam takav utisak stekao čitajući tvoje postove u zadnje vrijeme.
Al nebitno, kao i obično sačekat ću kraj mercata i dati svoj sud.
Al nebitno, kao i obično sačekat ću kraj mercata i dati svoj sud.
Kakve veze ima jesu li otisli za novcem ili ne , poenta je da fudbaleri govore stvari koje javnost zeli da cuje i stvari koje ih nece dovesti u probleme odnosno da daju politicke odgovore. Nego reci nam koji je segment igre Pioli unaprijedio kod Rafe ? Je li postao brzi igrac zbog Piolija ili je postao bolji dribler ?milanist je napisao/la: ↑07 jul 2023, 22:42Pa dobro, ti su otisli za parama, stvar je jasna, kakve novcane beneficije ima Rafa kad kaze da je Pioli zasluzan za sve sto je on danas postao. Mogao je da je htio malo blaze to reci i pohvaliti trenera, ali nije. Ne kazem da je Pioli svemoguci ali ovdje se ponekad puno blati, nekada opravdano a nekada ne. Prvi ti kazes da kada je nesto uspjesno da je do igraca i da nema veze sa trenerom, a kada je lose onda je Pioli kriv za sve, e pa ne moze tako jbg.. kad je kriv kriv je, kad je za pohvalu onda treba i pohvaliti, sve na fer osnovi.
Vidis ja blatim CDK-a, i kad pocne da igra kako treba onda idu pohvale samo sto to on jos ne pruzai mislim da nece uskoro
![]()
Razumijem ja da bi Colombo pola ovi golova pospremio sto je panj Morata masio, a i ko ne bi kad ovaj masa nemoguce. Ali zar bi ti stvarno usao u sezonu samo sa Colombom kao rezervnim napadacom, mozes misliti koja bi paljba bila po treneru u slucaju da taj ne pruzi puno, a prije je ocekivati da nece nego hoce. Pa svi cekaju neko zvucno ime u napadu i ti recimo ostavis Colomba i kazes to je to, malo neozbiljno, ne malo nego puno neozbiljno![]()
Nevezano za Moratu, ko god dodje i ako isporuci 15-tak golova biti ce super i dobro pojacanje, sta bi ti htio 30 golova?
Ko je u zadnji 10tak sezona zabio preko 20 golova za Milan, od Ibre ne pamtim da je neko.
Rafa koji nam je najbolji igrac evo vec dvije godine zabije u prosjeku do 15 golova, doduse tu se moze reci da nije centarfor klasicni ali ima svu slobodu da radi sta zeli, tako da...

Ono po cemu je Pioli dobar je ta press igra ostalo tanko i mnogo stvari nije popravio za 20 godina svoje karijere.
Od Colomba bi barem imao koristi. 15 golova bi i on mogao isporuciti s ovim timom ako ne i vise kasnije ga mozes prodati za lijep profit i taj novac uloziti za novog napadaca ovako ces baciti dobar novac na spanskog panja.
Dosta je boljih opcija od Morate i recimo jedan Richarlison bi se sigurno mogao dovesti na posudbu s opcijom otkupa koji bez problema moze isporuciti 20+ golova po sezoni. Tu je takodjer opcija poput Die, a i Mehdi Tahremi nije losa opcija.
Cek Portugalska liga nije velika scena ? LP nije velika scena ? Tahremi mozda ima 31 godinu ali jako iskusan napadac i definitivno bolja opcija od Morate. Ali opet nadam se da nece dolaziti jer ce uzeti mjesto za non-EU igraca.enzo777 je napisao/la: ↑08 jul 2023, 16:38Nisam pesimist već mi ne ide u glavu ideja dovest napadača od 31 godina koji je zabijao po Portugalskoj ligi. Sto taj nije nikad u životu igrao na velikoj sceni? Koji je to igrač došao iz Portugala i pokazao da zna zabijat golove? Sjeti se onda kad smo ganjali onog napadača iz Porta pa on otišao u Atletico (ne sjećam se kako se zove) i ništa ne bi od njega.
Nije dobar morata ali je dobar richarlison sa 1 golom ove sezone 

Dobrodošao, legendo 

Šalu nastranu, mogao bi on biti dobar pogodak, ako ga krene dobro i ako bude motivisan.
Šalu nastranu, mogao bi on biti dobar pogodak, ako ga krene dobro i ako bude motivisan.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.