San Antonio Spurs

Kugla3
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Kugla3 » 26 okt 2023, 14:30

Ovako kad malo pogledam ovo od sinoc, nekako sam mišljenja da je Tre morao biti na parketu u zadnjim minutama kad je se lomilo. Kad ga je Pop izveo na 2 minute do kraja mi smo odradili dva loša posjeda i izgubili tekmu, a pri tom Wemby nije ni vidio lopte u zadnje 3 minute. 9 brzih koševa je i postigao dok je Tre bio na terenu u Q4. Steta stvarno za ono sinoc sami smo sebe fakticki pobijedili.
Ali kao sto kaze @nez sve je to proces i učenje, jednostavno ne iskustvo zatvaranja utakmica kao i četvrtina. Previše TO u odnosu na protivnika i na kraju si opet u egalu. Ali ne sumnjam u ekipu bicemo mi dobri, jednostavno sam siguran u to. Wemby je odmah izjavio da jedva čeka petak i Houston.
Being second is to be the first of the ones who lose.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 okt 2023, 22:32

spurs muse, fun fucts:

slika

Tim Duncan in his NBA Debut:
15 PTS | 2 AST | 6/9 FG

slika
Victor Wembanyama in his NBA Debut:
15 PTS | 2 AST | 6/9 FG

Kyrie Irving’s stats when guarded by Tre Jones last night:

1-6 FG
0-2 3P
2 TOV

Max Vertical Leap at the NBA Draft Combine:

Joe Wieskamp - 42”
Zach Lavine - 41.5”

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 28 okt 2023, 04:54

Jao kakva utakmica na kraju. Wemby pokido u Q4 i OT na oba kraja parketa. Nista nije islo prve 3 cetvrtine. I onda nas Doug pogurao sa kojom trojkom, a onda Wemby preuzeo i odveo nas u OT. VanVleet i Sengun jako dobar duo, mada mislim da je Pop čak trebao probati sa Wembyem na Sengunu. Ali sta je uradio Smithu sa one dvije blokade. Strašno. Sa 19 godina bez imalo pritiska razvalio na kraju, nakon praktički jako loše prve tri četvrtine. Dobra odluka je bila da Jones igra na kraju, jer on vidi Wembya u situacijama u kojima ga drugi ne vide.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 28 okt 2023, 04:54

Prva pobjeda koju je Wemby donio svojom igrom na oba kraja parketa. :clap: :clap:

Nestvaran je posao uradio pri kraju tekme i u produzetku.

Mislim da svi pomalo zaboravljamo da ipak ova ekipa treba da nauci da igra sa njim kao 1.opcijom, a i on treba da sazrije kao igrac.Proces je to.Samo zato sto imamo talent, ne znaci da ce doci i pobjede.Na tome se radi.

nepoznat1
Kontakt:

Post Postao/la nepoznat1 » 28 okt 2023, 15:49

Prva od 1000+ pobjeda. :mrgreen:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2023, 03:34

Kakva lekcija veceras.Zavrsena tekma nakon 1/4.Hoce to kad uspijes izgubiti 20 lopti za cetvrtinu. :oops: :oops:

Potrajace trazenje identiteta ove ekipe.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 okt 2023, 21:53

Lijep intervju Tonya sa Wembyem snimljen prije pocetka RSa. :thumbup:

Istakao bih jos jednu stvar... Citajuci brojne komentare o nasoj igri nakon samo 3 tekme, vrlo brzo shvatis koliko su ljudi kratkovidni i koliko nemaju pojma o kosarci, a pisu sve i svasta.Izgleda da mnogi od njih misle da samim draftovanjem i dolaskom Wembya, mi trebamo biti PO tim, a vec iduce godine se boriti za titulu. :crazy: :crazy:

S tim u vezi, sve im zivo smeta kad se dozivi poraz, a najvise je na udaru Sochan.Te nema suta, te nije on PG, nama treba pravi PG, treba Jones da igra prije njega, Pop ne zna sta radi, trebao se ganjati Lillard, Holiday itd itd. Zaista se nadam da je decko dovoljno mentalno jak da to sve izdrzi.

Prvo, on nije prirodni PG i uopste nije ideja startovanjem njega na toj poziciji da on kreira za sve i da "preko noci" postane Magic Johnson.On startuje tu da bi ekipa bila sto raznovrsnija kako defanzivno, tako ofanzivno.Startuje tu, jer je buducnost kosarke u positionless ekipama gdje svi mogu igrati gotovo sve.To je poenta.To je nesto sto ti omogucuje talenat poput Wembya.Ideja je da Sochan inicijalno prenosi loptu, a da onda svi kreiraju.Od Vassella, Keldona, preko Wembya i Collinsa.Naravno, osim PHXa, koji ima vrhunske scorere i veterane pa ce im to biti i lakse, niko to u ligi ne radi.E posto si pionir u tome, a ekipa je najmladja u ligi, normalno je da to cesto nece izgledati lijepo, pa naletis na kontendera kao sto su LAC sinoc, pa te sprze sa 40 razlike. Iskoriste svaku tvoju manu.I to sto Sochan jos uci kako da igra tu poziciju i to sto Vassell i Keldon nikad nisu previse kreirali za druge, kao i cinjenicu da je Wemby jos nejak i jos uvijek ni sam ne zna koje su najbolje pozicije na parketu za njega. To su stvari koje ce se desavati.Pomocu takvih stvari rastes i pokusavas sprovesti ovu zamisao.

Medjutim, problem je ljudima sto Jones trenutno izgleda mnogo bolje od Sochana kad udje u igru, pa zarad neke kratkorocnosti pozivaju na benciranje ovog drugog. Mozda je taj potez i ispravan u nastavku sezone, mozda Sochan nikad nece ispasti dobar u ovoj novoj ulozi, ali treba probati to na velikom primjeru tekmi, pa donijeti odluke.Aliii, tu treba strpljenje koje izgleda mnogi nemaju, a ono je kljucno.To me uzasno nervira.
3 tekme su tek odigrane i ekipa je tek shvatila da je Wemby 1.opcija, da stvari trebaju ici kroz njega, ali i dalje ga "promasuju" na laganim poenima, a niko osim Jonesa mu ne zna baciti alley oop.Dakle, treba VREMENA.

kemo10
Kontakt:

Post Postao/la kemo10 » 30 okt 2023, 23:09

Mene više zabrinjava kako su ovi neki iskusniji igrači kao Keldon i Vassel izgubljeno djeluju na terenu, uopšte nemaju neke rutine u igri. Ipak su to igrači koji su u ligi 4-5 sezona. U cijeloj ekipi samo Colins, Osman i Mcdermott izgledaju kao da znaju šta rade.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 nov 2023, 03:48

Uzas svega mi :puke: nikako da skontam kakvu Kosarku igraju run-gun ili sporije...nema sistema

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 01 nov 2023, 03:52

lumani je napisao/la:
01 nov 2023, 03:48
Uzas svega mi :puke: nikako da skontam kakvu Kosarku igraju run-gun ili sporije...nema sistema
Ni ja dosad nisam vidio nikakvu smislenu akciju da su odigrali, sve teski sutevi preko ruke a i ono sto je bilo otvoreno su promašili. Previse izgubljeni lopti, igrači mi izgledaju kao pogubljeni u napadu kao da svaki igra za sebe.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 nov 2023, 04:05

Dobro kucanje sve ok.ali cemu ovo skakanje na klupi na - 19 :?: treba ovo Pop da objasni.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2023, 04:24

Nece se uvoditi tona akcija za ekipu koju ocjenjujes.Pusta se da se igra, pa ce se negdje u nekom dijelu sezone sumirati i poceti dodavati stvari.

Wembya se pusta da bude slobodan, da sam skonta sta moze, a sta ne.Tek tada ide nadogradnja.

Zato izgledaju pogubljeno, jer se svi privikavaju na njega, a on se privikava na sve zivo.

Kugla3
Kontakt:

Post Postao/la Kugla3 » 01 nov 2023, 05:38

Sta je ovo bilo u drugom poluvremenu. Kao da je neka druga ekipa izasla na teren, kakva zonska odbrana,kakva borba za svaku loptu i na kraju kakav preokret. Wemby opet fenomenalan u clutchu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 nov 2023, 05:44

E to je to.To je borba, to je napredak koji se zeli vidjeti.Nema odustajanja, a onda te i sreca nagradi.

Izvukli smo tekmu koju nismo trebali dobiti.Wemby ponovo super u zavrsnici.Ocigledno je da uziva u tim momentima.Vassell mora bolje citati igru kad se lomi tekma.Vec nekoliko puta forsira svoj sut, a ne vidi covjeka samog na trojci ili pod kosem i ne napada obruc.Najgori moguci sut je step back preko ruke, a treba ti kos.

Sve u svemu, dosta pozitivnog, ali mnogo vise stvari na kojima treba raditi.Vidicemo kako ce biti u cetvrtak protiv istog protivnika.Naviknuti jedni na druge.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 nov 2023, 05:26

38p !!!opet u cetvrtoj cetvrtini kad su nam dosli u egal preuzeo sve i natrpao sunse :stop: 38p i dominacija na terenu :tokralju: brine povreda Vaselae, poluvrijeme od 17p i povreda prepona nikako dobro, nas najbolji igrac!!
Max Allegri

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2023, 05:30

SUPERSTARRR!!! :ljepota: :ljepota:

Odlicne 2 pobjede u PHXu i to bez Vassella u 2.poluvremenu i sa sudijskim "klanjem" gdje smo imali samo 2 bacanja u 2.poluvremenu do pred kraj tekme.

Naucila se i vazna lekcija gdje smo prosuli 27 razlike, dopustili da PHX izjednaci, a onda pokazali mentalnu snagu da se tekma fakticki ponovo dobije. :clap: :clap:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2023, 06:01

Pop upravo rece da je Vassell osjetio zatezanje u preponi i da ce sutra imati MRI.Dobra stvar je da se nije forsiralo, ali kakva god da je povreda prepone, to je min. 7-10 dana.S tom povredom nema igranja.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 nov 2023, 06:22

Nema sta,na kraju ekipa gine :salut: imate se cemu nadati.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 nov 2023, 07:59

Kad spojiš dobitak na lutriji s Greg Popovichem i ovom prezdravom franšizom koju vode normalni, umjereni ljudi, dobiješ esencijalno veličanstvo. Dinastiju za primjer.
Zdravi Wemby sam je garancija, no on da ga je dopala neka druga destinacija, upitno bi bilo da li će se posložiti ekipa, kako će njega ponijeti hype i sl. Ovako je sve jasno.

I da, čak bi i mogli biti opasni u turniru ili ka play in/off zoni. Nitko neće Spurse ko outsidere promatrati, opet ste faktor koji se nadopunjava u ovoj ligi sjajno pošto je kultura, identitet te priča posve drukčija od većine

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 03 nov 2023, 09:15

odlican SAS. samo naprijed ekipo

plej of mora biti

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.