@geronimo, svaka čast. Jedino se ne slažem za Badstubera. Momak je igračina, za mene. Naravno da će doći utakmice, kao protiv Kolna kad će biti pravi kriminalac. Ali to je danak koji takvi neiskusni igrači moraju platiti da bi postali konstantni. Ostatak posta=kvaliteta.
@effe_sa, odličan post. Ali ja bi ipak ostavio van Gaala čim duže na klupi. Jer imam osjećaj da će se opet izvući iz gabule.
Zašto sam za njega? Jer je donio u našu igru nešto novo. Konačno je promjenio taktiku, zbilja po meni igramo puno bolji nogomet nego prije, što se tiče same igre naravno.
Ali činjenica je da on, van Gaal, mora konačno uvesti još neke novosti u našu igru. Igra se mora još poboljšati i prema naprijed i prema iza. E tu ja još očekujem napredak. Istina, do kraja ove sezone će teško biti napredka jer ne vjerujem da će sada, kada mu već gori pod nogama, i dalje eksperimentirati sa novitetima u igri.
Jer kada se vrati Robben i Ribery, neće imati prostora za eksperiment, kao što ste već i naveli. Muller će se vratit na 10-u, Švajnsteiger na veznog.
Činjenica je da se sama igra u odnosu na prošlu sezonu, nije popravila, što mene najviše čudi da još uvijek igramo presigurni, ziheraški nogomet, bez riskiranja.
Mislim da je ovo ključ daljnje igre u obrani- vratiti Brena ili Van Buytena na stopera. Nisam otkrio ništa novo ali definitivno će mu uprava zapovjediti da stavi nekog od njih dvoje na stopera!
Zbog povratka Robbena i Riberya sigurno će doći i uspjeh u ligi zbog kojega će i van Gaal ostati na klupi Bayerna.
@torrenteS, također odličan post. Ali ipak bih se osvrnuo na glavni dio posta.
torrenteS je napisao/la:dakle, gaalonja fura taktiku sa previsoko postavljenom odbranom koja bi trebala aktivno ucestvovati i u napadima. ok, to je dobro ako protivnik upadne u masinu, dobro po nas jer ce ga bayern nakantati s visokom gol-razlikom, ali, ali, problem nastaje ako protivnik ima brze krilne igrace koji ce iz presjecenog napada povuci kontru. eto, necemo ici daleko u proslost, dovoljno je pogledati utakmicu mancester - bayern.
nas nisu unistili ni runi, ni ostali napadaci, nas su unistili brzonogi valencija i nani.
zar nije cudo to sto najbolji bek na svijetu -lam samo u ovoj i prosloj sezoni ima vise izgubljenih duela nego u dosadasnjoj karijeri
Realno gledajući, ne igramo baš tako visoko obranu. Sigruno ne igramo tako visoko kao Barcelona. To moraš priznati.
Isto tako, u obrani imamo spore igrače. To isto vrijedi priznati. Pa čak ni Lahm nije ekstra brz. To je problem kad momčad kao mi igra veoma napadački. Znači u napadu sudjeluju uvijek 6 igrača, a ima situacija gdje ih čak 7 ide u napad. I onda tu nastaje velika rupa u obrani koju spori igrači kao van Bommel, Van Buyten, Demichelis, Badstuber, Schweinsteiger, Ottl ne mogu pokriti.
Znači, bitan je balans u ekipi. To je veoma teško postići. Jer gledaj neke momčadi: Barca, Inter, Chelsea, ManU.Oni imaju taj balans u momčadi. Istina, imaju i igrače u obrani koji su sam vrh svjetskog nogometa.
A opet, klubovi kao Bayern, Real, Arsenal nemaju taj balans. I to je po meni istina.
Isto tako, veoma je bitan taj zadnji vezni. On je zbilja po meni krucijalan igrač u bilo kojoj formaciji. Mora pomoći u obrani i organizirat napade.
Zašto van Bommel meni nije dobar? Ne može organizirati napade i u obrani isto tako ne može zatvorit rupe koje bi trebao. Mogu vodit diskusiju sa onima koji suprotno razmišljaju kad hoćete.
Zato je veoma bitno na toj poziciji imati igrača koji zatvara tu rupu i pomaže obrani. To mogu raditi Luis Gustavo, Schweini i Tymo. Oni moraju prvenstveno pomoći obrani da obrana ne bi bila na streljani, kao što je to često kod nas slučaj. Ili bi morao spriječit nekolicinu kontri praveći prekršaj za karton, jedino dobro što je radio van Bommel.
Dalje, da kupimo lijevog beka - jednog brzog kao Koentrao, desnog stopera, brzog i kvalitetnog kao C. Zapata iz Udina i da nam konačno Tymo ili Luis Gustavo zaigraju na poziciji zadnjeg veznog to bi slijedeće sezone izgledalo mnogo bolje. Opet se mnogo toga svodi na pojačanja. I opet se potežem tu za njima. Ali ne jadikujem samo ja već i cijela naša uprava.
To bi po meni donijelo jedan balans u ekipi. A to se već sad djelomično može napravit da ovaj ne filozofira previše.
Za Lahma se ne slažem, vjeruj da momak tu i tamo odmori, išao bi kao strijela po toj desnoj strani. Evo ti primjer, Muller.
I još nešto. Lahm i izgubljeni dueli? Ne bi išlo. Moraš pojasniti jer nisam shvatio.